DEMONLORD - Az új klip, és saját szavaikkal az új album

Az új CD a februári HammerWorld mellékleteként jelent meg

2011. február 5. (szombat) 13:15 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:42

A múlt hét elején újságosokhoz került februári HammerWorld magazin exkluzív CD mellékleteként jelent meg a Demonlord negyedik albuma, az Only The Dead Are Safe. A négytagú power metal brigád még 1997-ben alakult Győrben, és azóta is változatban felállásban nyomatja a germán vonallal rokonítható fogós power/speed muzsikát.
A február 25-én a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő Sonata Arctica, Labyrinth bulin az olasz 4th Dimension a Demonlord is fellép, az új albumhoz készült klipjüket pedig máris megnézheted.
A februári Hammert és a Demonlord CD-t itt rendelheted meg: rendeles@hammerworld.hu
 


DEMONLORD - Locked In (a 2011-es Only The Dead Are Safe albumhoz)

Kattints, ha érdekel, hogy a gitáros Nagy András mit mondott az új lemez dalairól!
DEMONLORD (B-J):
NAGY "SPEEDKING" ANDRÁS - gitáros
JURÁSEK "RAZORVOICE" BALÁZS - basszusgitáros/énekes
KOVÁCS "POWERHAND" GÁBOR - gitáros
VILÁGI "LEGMACHINE" ZOLTÁN - dobos


Demonlord diszkográfia:
1999 - Adventures In Hell (Part 1)
2002 - Helltrust
2006 - Hellforged
2011 - Only The Dead Are Safe

 DEMONLORD - Only The Dead Are Safe
LOCKED IN

"Zolika régóta mondogatta már, hogy próbáljuk ki, milyen lenne a zenekar, ha mélyebbre hangolnánk a gitárokat. Kipróbáltam a dolgot, mélyre hangoltam, majd megszületett ez a riff, és utána maga a dal is. Zeneileg nem egy tipikus Demonlord nóta, de annyira megtetszett a többieknek, hogy végül ezzel indítottuk a lemezt, sőt, a klipet is erre a dalra forgattuk.
A szöveget egy egykori szívem-csücske ihlette, a zenei csemege pedig a mélyre hangoláson túl a wah-pedál használata. A korábbi lemezekkel ellentétben ugyanis ezen az albumon itt hallható az egyetlen szóló, amiben elővettem."
WELCOME TO VEGAS

"Ez Gábor dala, de nem nehéz elemezni, a szöveg, sőt már a cím is önmagáért beszél... a szerencsejáték-szenvedély a téma. Ezen az albumon több dalban használtunk csemballót, ez az egyik. És tök jól szól! (nevet) Ebben a dalban egy vendégzenészunk szólózik helyettem. Pusztai Pétert a Keepers of Jericho-ból már jól ismerheti mindenki, illetve az előző lemezünk pár dalában is vendégeskedett. Péter ezen a lemezen még több szerepet vállalt. Szeretném felhívni a figyelmet a kiváló casino-effektekre is, mint speciális hangszerelési megoldásra!" (nevet)LET THE DEMON

"Ez a nóta akár az Adventures debüt lemezünkön is szerepelhetett volna, annyira klasszikus, speedelős, ős-demonlordos metal - szintén tőlem. A zene még valamikor a kőkorszakban született, a szövegét azonban csak később írtam meg. Nem merültem el filozófikus mélységekben... Kábé arról szól, hogy amikor az embernek tele a töke, akkor jó egy kicsit szabadon engedni a benne szunnyadó démont...
Itt is a csemballó a zenei csemege, a gitárszóló második felét a csemballista is játssza. Először egy hárfást hívtunk, de aztán úgy döntöttunk, hogy inkább mégis a csembaló hangja passzol ide. Egyúttal felhívnám a figyelmet a klasszikus klisé effektekre is, mint lánccsörgés, farkasüvöltés, férfikórus... Nem spóroltunk egyikkel sem!"
GET OUT OF THE ROCK

"Ha valaki ennél a dalnál egy klasszikus, és általunk is kedvelt Rock'n'Roll banda zenei hatását vélné felfedezni, az nem téved, ez szándékos volt!
A nóta szövege azokról szól, akiknek szerintem el kéne tűnniük a rockzene tájékáról is. De nincs itt semmi pátosz, csak egy kis zúzda két és fél percben. A zene tőlem érkezett, a szöveget pedig Balázzsal közösen követtük el. Az első két verze dühe voltam én, a másik kettő optimizmusa, valamint a megoldás - vagy nevezzük szimplán és szerényen katarzisnak - pediglen tőle származik!" (nevet)
SHE LIES

"A nő hazudik - ki tudná ezt megcáfolni? (nevet) Gáboré a dal, úgyhogy nem tudom, vajon konkrét személy ihlette-e, de mindegy is, hiszen ez egy általános, cáfolhatatlan igazság, nem igaz? (nevet) Zeneileg egy kellemes kis döngölésről van szó. Kicsit szellősebb, inkább rockosabb az alaptéma, nem annyira metal. Tököltünk is azon, hogy a rockosabb témákat kevésbé masszív hangzással kéne megcsinálni, de aztán abban maradtunk, hogy inkább maradjon egységes a sound. A lemezelőzetes demón még 'lightosabb' volt a hangzása, és mélyebb fekvésben is szólt. Ezen változtattunk a legtöbbet a stúdióban."BUFFET ROCK

"Ez a dal az ars poeticám! (nevet) Egy ideig ezt a címet is akartam adni neki, de az talán túl pátoszos lett volna. Zeneileg egy neoklasszikus szólókkal átszőtt speed metal téma, a szovege meg arról szól, ahogy élünk: lemegyünk a koncertekre, fesztiválokra, jól megtámasztjuk a pultot, aztán rock! Sokszor olyan koncerteken is ez megy, ahol maga a fellépő zenekar egyébként kevésbé érdekes, inkább a koncertfeeling a lényeg.
A dal közepén a kiállás is erre utal... Egyben egy kis fricska is a ma divatos népi ihletéssel játszott metalnak: a cigányprímásra 'metalhejjeget' a tömeg, mi meg isszuk a sört a pultnál. De aztán ugyanaz a tömeg hejjeget a végén a metalra is. A hegedűbetéteket és a szólókat Gazda Bence játssza, egy elképesztően jó muzsikus. Bence szintén vendégeskedett már az előző lemezen is. Regóta szerettem volna ikerszólózni vele, ez itt végre meg is valósult! Az egyik tekerős szólót a hegedű és a gitár együtt játssza."


BASTARD'S SONG

"Balázs dala. Ez sem tipikus power metal, inkább amolyan stadion rocknak mondanám. Fülbemászó, fogós a refrénje, és persze csemballóval lett díszítve ez is. Kedvenc zenei megoldásaimra külön is felhívnám a figyelmet: a basszustéma a nyitóriff alatt, a csemballótéma az átvezetéseknél, az outro szóló a dal végén. Utóbbit szintén Pusztai Péter játssza, ahogy a főszólót is. És persze nem szabad megfeledkeznem a robbanásról sem az utolsó refrén közepén! (nevez) A dalszöveg elemzésébe most nem bonyolodnék bele, a honlapunkon elolvasható a többiével együtt."KILL YOUR MEMORY

"Ez megint az én dalom, és szerénytelenül az album zenei csúcspontjának is nevezném! (nevet) Epikus, összetett téma, és pont ezért, valamint a csaknem hatperces hossza miatt, ez lesz az a nóta, amit tuti, hogy sosem fogunk élőben játszani! (nevet)
Eltérő hangulatok feszülnek itt egymásnak, és 'keltik a zenei feszültséget'. Úgy lassú ez a dal, hogy valójában teker a kétlábdob és közben vadul speedel a gitár is, ugyanakkor a vonósok meg lágyítanak az összkepen. A szövegét három különböző verzióban is megírtam, és végül Balázs választotta ki közülük azt, amit felénekelt az albumra."DON'T CARE

"Az előző dal feszültségét oldja, és egyben a Demonlord zenei sokszínűségét is bizonyítja ez a tini-pop-punk dal Gábor tollából! (nevet) Amúgy 3-4 ilyen hangulatú, egyébként egytől-egyig kiváló tételt is írtunk erre a lemezre, de végül csak ez az egy ment át a szűrőn, meg nem is akartuk a zenekar fő profilját teljesen ebbe az irányba terelni.
A szöveg itt is önmagáért beszél. A nők, pontosabban a szakítások ihlették, de ahogy a dal is mondja: don't care... Itt is inkább egy újabb remek zenei megoldásra hívnám fel a figyelmet: a verzék alatt Hammond-orgona szól, illetve itt újra Pupu szólózik, zseniálisan."TEN YEARS OF MY LIFE

"Hangulatilag az előző lemezünk Murder One dalának a párja, a zenei alapokat nagyjából akkor is írtam, amikor azt a dalt. A refrén szövege is megvolt már abban az időben, a verzékre viszont mostanáig várni kellett. Itt is a nők segítettek az ihlet terén, bár azt azért nem mondanám, hogy egy adott személyről szólna a dal.
A nóta egyik érdekessége, hogy 3-4 eltérő verzióban is felvettük a ritmusgitárokat, kipróbáltunk különféle hangszereket és hangolásokat is, de olyan felvétel is volt persze, amit szimplán elb...tunk, és azért kellett lecserélni... (nevet) De végül megérte a sok tökölés, a ritmusgitár hangja nekem ebben a dalban tetszik a legjobban."


DEMONLORD - Ten Years Of My Life (audio)

STAY STRONG

"Ezt a számot Balázzsal közösen írtuk. Eredetileg a zene ilyen 'lightosabb', rockosabb dalnak indult nálam, de aztán Balázs egy metalosabb szöveget írt hozzá. Itt is megpróbálkoztunk a Hammonddal, sőt, a gitárszólót kezdetben ikerben nyomta a Hammond is. Tököltünk rajta egy keveset, hogy meghagyjuk-e így, mert fasza volt, de azért a Hammonddal sokkal régiesebben szólt a nóta, így végül maradt a nyers gitár, valamint a modern hard rock sound."SWORD IN YOUR EYES

"Ez Zolika dala, amihez Balázs írta a szöveget. Igazi harcos metal téma, zeneileg és szövegileg is. Bar a metal-pátoszba egy kis hiba csúszik, a főhős ugyanis csatába indul, de addig hadonászik a kardjával, amíg a saját szemét szúrja ki vele... Véül a balfékségével vonul be az örökkévalóságba....
Kiváló csemballófutamok színesítik itt is az amúgy ős-demonlordos ének- és gitárdallamokat. Két finom csemege itt is akad: egy zseniális oroszlánüvöltéssel indul a dal, és legalább 3-4 különbözőt kipróbáltunk, mire rátaláltunk erre, ám az igazi ínyencség a kardsuhintás a nóta végén, ami egyben egy frappáns lezárása az egész albumnak. Mindenkinek kellemes időtöltést és tartalmas szórakozást kívánok a lemezhez!" (nevet)


www.demonlord.tk
 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS