CHRONOLOGY - Ma este dupla koncert az Iron Maidnemmel!

A Chronology bemutatkozó albuma is kapható lesz a koncerten

2011. február 4. (péntek) 07:42 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:43

Az Európa-szerte ismert Iron Maiden tribute csapat, az Iron Maidnem tagjaiból álló Chronology zenekar ma este élőben is bemutatkozik a Club 202-ben, az egykori Wigwamban, ahol már kapható lesz a Chronology bemutatkozó lemeze is, a The Eye Of Time.
A koncerten fellép az Iron Maidnem is, méghozzá egy egészen spéci programmal:
"Este 10-kor indul majd a buli - mondta a gitáros Töfi. - Elnyomjuk a teljes Somewhere In Time albumot az Iron Maidnemmel, utána jön a Chronology koncertje, a végén pedig megint lesz egy kis Maidnem."
A Chronology tagjai: Kiss Zoltán énekes, Cserfalvi "Töfi" Zoltán gitáros, Makra Ádám gitáros, Boros Béla basszer és Balogh Krisztián dobos.
A The Eye Of Time egy konceptalbum, amelynek sztorijával bővebben is megismerkedhetsz, ha kattintasz egyet! És persze bele is hallgathatsz a dalokba...
A történet 1791-ben játszódik .A főszereplő egy fiatalember, aki a nagybátyjával és annak családjával él. A 21. születésnapján meglátogatja egy furcsa öregember, akit senki nem ismer a városban. A rejtélyes öreg átad neki egy csomagot, melyben egy könyv és egy levél van. Csak annyit mond, hogy az apja kérte meg még régen, hozza el ezt neki, amikor 21 éves lesz. Az öreg ezután gyorsan eltűnik.

A fiatalember semmit nem tud az apjáról, mert még kiskorában eltűnt. Az édesanyja is meghalt nem sokkal a születése után. Nagyon meg van lepődve a csomag miatt. Amikor megnézi, egy díszes, régi könyvet talál benne, amelyet számára teljesen ismeretlen nyelven írtak és amely tele van mindenféle érthetetlen ábrákkal és jelekkel. Van mellette egy levél az apjától, amit eltűnése napján, 1773. február 17.-én írt a fiának.

A levél szövege elég homályos, csupán néhány zavaros mondat és furcsa kifejezés: „Őrzők”, „Az Idő Szeme”... Mindez arra készteti a fiút, hogy kiderítse mi lett az apja sorsa.


CHRONOLOGY - The Eye Of Time (előzetes)

THE EYE OF TIME

Godthart Atya egy titkos időutazó csoport, az Őrzők vezetője a történet idején. Évszázadok óta az Őrzők birtokában van az időutazást lehetővé tevő szerkezet, az „Idő Szeme”. Ez a csoport egy szerzetes rendnek álcázza magát és a külvilágtól elzártan él, így nem sokan tudnak a létezésükről.

Godthart már fiatalon rájött, hogy az időutazás mekkora hatalmat adhat a kezébe, ezért mindent megtett azért, hogy rendelkezhessen felette. Hamarosan ő lett az Első Őrző, azaz a csoport vezetője és minden tiltás ellenére igyekezett a saját érdekében felhasználni a hatalmát.


CHRONOLOGY - The Eye Of Time
WARNING

Néhányan rájöttek, hogy Godthart saját céljai érdekében használja az időgépet és igyekeztek megállítani őt. Ezek közé tartozott Aurelius, a főhős apja is.CHRONOLOGY - Warning

FORBIDDEN PATH

A Fiú elkezd kérdezősködni a rokonoktól, ismerősöktől, hogy mit tudnak az apjáról, mi az az „Idő Szeme”, és kik azok az „Őrzők”. Ő mindig úgy tudta, hogy egy felfedező úton halt meg az apja, de ezt most már nem nagyon hiszi, többé már nem éri be a családi mende-mondákkal. Senki nem tud semmi biztosat, de a nagybátyja végül elmondja, hogy az apja valamilyen furcsa szektába keveredett pár évvel azelőtt, hogy eltűnt és akkoriban Aurelius egyszer emlegetett valamilyen Őrzőket. Emlékszik még a szomszéd városból egy hóbortos emberre, aki kapcsolatban volt az apjával, talán még él és tud valamit. A Fiú elindul megkeresni, de a nagybátyja figyelmezteti, hogy veszélyes területre tévedt.


17. FEBRUARY 1773.

A nagybátyja útmutatását követve a Fiú eljut egy városba, apja egykori barátját keresve. Kiderül, hogy ő ugyanaz az ember, aki a csomagot hozta. Némi rábeszélés és ital hatására az öreg elmeséli, hogy mi történt 1773. február 17-én. Aurelius akkor járt utoljára erre, utána soha többé nem látta senki. Azon a napon hagyta az öregnél a csomagot a fia részére, hogy ha nem térne vissza, akkor kapja meg felnőtt korában. Annyit tud az öreg, hogy Aurelius valami bajba keveredett és félt, hogy nem térhet vissza többé.


THE SCRIPTORIUM

Az öreg elmondja a Fiúnak, hogy hol találhatja meg a következő nyomot. Egy kolostorba küldi a Fiút, aki szegény vándornak kiadva magát, beköltözik a szerzetesek közé. Közben persze figyel, kérdezősködik. Az apjáról ugyan nem tud meg semmit, de észreveszi, hogy amikor az Őrzőket emlegeti, mindenki furcsán viselkedik. Kideríti, hogy a kolostor könyvtárában őriznek valamit, amiről senki nem beszél nyíltan. Egy éjjel betör a régi scriptoriumba, ahol az értékesebb könyveket tartják, és egy szinte ugyanolyan könyvet talál, mint az övé, de ebben egy térkép is van. Magához veszi a könyvet és az éj leple alatt elhagyja a kolostort.


LEGACY OF THE ANCIENT GODS

A Fiú szeretné tudni, mi áll a könyvekben, ezért elviszi egykori tanárához, egy ősi nyelvekkel is foglalkozó tudóshoz. Ő sem megy sokra az ismeretlen nyelvvel, de néhány kifejezést azért megfejt. A töredékekből a Fiú kezd rájönni, hogy bármilyen elképesztő, a könyvekben időutazásról lehet szó. Minden jel arra mutat, hogy az Őrzők képesek utazni az időben. Hogy mi ebben az apja szerepe, az továbbra is rejtély.


THE WAY LEADS TO NOWHERE

Hősünk visszaindul a kolostorba. Közben úrrá lesz rajta a reménytelenség. Úgy érzi, egyedül van ezen az ismeretlen, sivár vidéken és talán sosem ér célhoz. De a csüggedtség nem tart sokáig...EVIL EYE

A kolostorba érve először a főapáttól kér segítséget. A főapát nem titkolódzik tovább, elmondja, amit az Őrzőkről tud. Elmeséli, hogy tudja, honnan származnak a könyvek, de nem nagyon ajánlja a Fiúnak, hogy odamenjen. Azt a helyet a Gonosz uralja és nagyon furcsa dolgok történnek ott. Valamiféle "Szem"-et őriznek azon a helyen és mivel nagyon titkolják, csakis valami rossz dologról lehet szó. Végül arra kéri a Fiút, hogy a könyvet vigye vissza a scriptoriumba és elmondja, hogy a könyvtáros talán még tud némi információval szolgálni. Amikor magára marad, mond egy imát a Fiúért.


FATHER GODTHART

A könyvtáros elmondja, hogy ő is hallott a titokzatos rendről. A vezetőjük egy bizonyos Godthart Atya. Egyszer látta őt és az volt az érzése, hogy valami nagyon nincs rendben körülötte.


CLOSE TO ME

A Fiú álmában életre kel az Időkapu és beszél hozzá...


FROZEN TIME

Másnap a Fiú a térképpel újra útra kel. Eljut az Örzők templomába, de miután sikerül bejutnia, az őrség elfogja. Előtte azonban még sikerül kilesnie az Időkaput, ebből tudja, hogy végre célhoz ért. Egy cellába zárják, ahol éjjel titokban megkeresi az egyik Őrző, aki valaha az apja barátja volt. Elmondja, hogy az Őrzők Tanácsa szerint az apja megszegte a legfőbb szabályt: megpróbálta megváltoztatni a múltat. A Tanács szerint az apja a tiltás ellenére használta az Időkaput, hogy megmentse a feleségét, a Fiú édesanyját. Mindez 18 éve történt. Aureliust bűnéért mindörökre időbörtönbe zárták. Elmondja még, hogy Ő sosem hitt a bűnösségében, de nem tudott rajta segíteni.


GUARDIANS OF THE ETERNITY

A Fiú rábeszéli az Őrzőt, hogy segítsen neki megszökni és kiszabadítani az apját, akinek ártatlanságában mindketten hisznek. Miután kiengedte a Fiút, az Őrző ellop egy visszetérő kulcsot, aminek a segítségével vissza lehet jönni az Időbörtönből. Elvezeti a Fiút az „Idő Szeméhez”, amelyen át eljut az Időbörtönhöz és végre találkozhat az apjával. Aurelius elmondja, hogy nem ő szegte meg a szabályokat, hanem az Első Őrző, vagyis Godthart. A felesége emiatt halt meg. Ő azért ment vissza, hogy megmentse és helyrehozza az Első Őrző hibáját, de rájött hogy ez már nem lehetséges. Mikor visszatért, Godthart hívei már várták és őt azonnal eltüntették, hogy ne mondhassa el az igazat a Tanácsnak. A visszatérőkulccsal mindketten visszajutnak a valós időbe, ahol mindent elmondanak az Őrzők Tanácsának. Godthart Atya az Időkapun át elmenekül a büntetés elől. Aurelius lesz az új Első Őrző és a Fiút beválasztják az Őrzők közé.

www.ironmaidnem.hu
www.chronologymusic.hu

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS