METALFEST 2011 - Pótol az Astral Doors, és további bandák is felsorakoztak

A MetalFest 2011-ben is Csillebércen lesz

2010. december 23. (csütörtök) 09:29 | utoljára módosítva: 2011. április 23. (szombat) 08:06

A 2011-es magyar koncertkínálat sem lesz szegényesebb, mint az idei, ez már most tisztán látszik. A 2010. májusában debütált MetalFest is visszatér az idei helyszínre, Csillebércre, a fesztivál pontos időpontja június 3.-4.-5., és a már korábban bejelentett fellépők - Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Rage, Kataklysm, Alcest, Primordial, While Heaven Wept - mellé új nevek is felsorakoztak.
A 2010-es MetalFesten több, mint 30 külföldi metal banda játszott, ami hazai viszonylatban eleve különlegessé tette a fesztivált, és a szervezők szerint 2011-ben is komoly merítésre lehet számítani. A frissen konfirmált zenekarok a MetalFest nemzetközi jellegét és sokszínűségét domborítják ki.
Noha jelenleg is folyik az egyeztetés a 3 napos metal orgia tervezett fellépőivel, nagyobb bandákkal és ügynökségeikkel, a szervezők az alábbi zenekarok fellépését büszkén jelentik be a 2011-es MetalFestre:

Nemzetközi csapatok: Saxon - Cradle Of Filth - Sabaton - Rage - Primordial - Arch Enemy - Kataklysm - Stormwitch - While Heaven Wept - Leaves' Eyes - Bloodbound - Alcest - Astral Doors (svéd) - Visions Of Atlantis (osztrák) - Krisiun (brazil)  - Graveworm (olasz) - Serenity (osztrák) - E-Force (francia/kanadai) - Thunderbolt (norvég) - Lanfear (német) - Diabulus In Musica (spanyol) - Kistvaen (román) - Thulcandra (német) - Abigail Williams (amerikai) - Iskald (norvég).

Magyar csapatok: Christian Epidemic - Tűzmadár - Stonehenge - Wisdom - CasketGarden - Damned Spirits' Dance - VelvetSeal - Tirana Rockers - EGO - Csejtey

Újabb zenekarok, köztük nagyobb bandák bejelentése március elejére várható.

Bérletet itt tudsz rendelni, akár most azonnal is!

A folytatáshoz kattints!







ASTRAL DOORS (Svédország)
Már az első MetalFest bulin is fellépett volna a Dio-iskola egyik legjobb torkát magáénak tudó metal banda, de rajtuk kívülálló okok miatt le kellett mondaniuk a fellépést. Ígéretükhöz híven azonban 2011-ben ott lesznek a MetalFesten!






VISIONS OF ATLANTIS (Ausztria)

Az osztrák szimfonikus metal banda Delta címmel február végén jelenteti meg negyedik albumát, amely egyben a tavaly csatlakozott új énekesnő, Maxi Nil bemutatkozása is lesz. A pályafutásában egy új fejezetet nyitó csapat a Rhapsody Of Fire turnéján is játszik 2011. elején, de a MetalFest mellett a 2011-es Wacken fesztiválon is fellépnek majd.






KRISIUN (Brazília)
Az 1990-ben alakult brazil death metal csapat kíméletlen, gonosz, istentelen formában nyomatja a halálos fémet, a legutóbbi albumukat pedig még 2008. nyarán adta ki a Century Media Southern Storm címmel. 2009. folyamán Európában turnéztak a Nile társaságában, idén pedig az USA-ban ismételték meg ezt az akciót, amelyhez az Immolation is csatlakozott.






GRAVEWORM (Olaszország)
A melodikus, szimfonikus blacket, a gótikus és death metallal ötvöző olasz/német tagokból csapat 1992-ben alakult, legutóbbi lemezük pedig a Massacre gondozásában jelent meg 2009-ben Diabolical Figures címmel. Tavaly a cseh Brutal Assaulton is felléptek.






SERENITY (Ausztria)
A progos power és a szimfonikus melodikus metal elegyét játszó csapat negyedik albuma február végén jelenik meg Death & Legacy címmel, és vendégként olyan énekesnők bukkannak majd fel a lemezen, mint Ailyn (Sirenia), Amanda Somerville (Avantasia, Epica, Kiske/Somerville), valamint Charlotte Wessels (Delain). Az új konceptalbum Casanováról szóló The Chevalier dalához januárban egy klip is érkezik, amelyben a Sirenia énekesnője is szerepel majd. 






E-FORCE (Franciaország)
Ugyan Franciaországban székel a trió, ám erős kanadai szálakkal rendelkezik, hiszen a csapatot az ex-Voivod frontember, Eric Forrest hozta még 2005-ben. Az új albumuk 2011-ben jelenik meg The Curse Of The Cunt címmel és a Franciaországba költözött Eric szerint az előkészületi fázisban tartó új anyag szövegei a nők hatalmáról szólnak majd.






THUNDERBOLT (Norvégia)
A 2000-ben alakult heavy metal banda legutóbb Tim "Ripper" Owens vendégzenekaraként lépett fel Budapesten, de előzőleg a King Diamond koncerten is látni lehetett őket. A már elkészült harmadik albumuk 2011. februárjára, márciusára várható Dung Idols címmel és a csapat szerint "keménységben, vadságban olyan lesz, mint ez előzőek, inkább a stílusa fog picit elütni a többitől".






LANFEAR (Németország)
Az 1993-ban alakult prog power zenekar öt albumot adott ki eddig, és pár éve a Morgana Lefay társaságában is turnéztak. A 2006 óta Nuno Miguel de Barros Fernandes (Anguish) személyében egy új énekessel dolgozó csapat egyelőre cím nélküli hatodik lemeze már javában készül, jelenleg az új dalok feléneklése folyik. A csapat szerint az eddigi legsúlyosabb lemezük kiadása előtt állnak.






DIABULUS IN MUSICA (Spanyolország)
A Mago de Oz nótacím alapján elnevezett szimfonikus/gótikus metal csapat énekesnője, Zuberoa Aznárez korábban a szintén spanyol Dragon Lord frontján állt, a 2006-ban alakult formáció debütáló albuma pedig idén májusban jelent meg Secrets címmel. 2011-ben a belga Metal Female Voices IX fesztiválon is fel fognak lépni.






KISTVAEN (Románia)
A Negura Bunget után a depresszív black metalt játszó Kistvaennek is komoly esélye van arra, hogy belépjen a nemzetközi metal undergroundba. A Bethlehem, Shining, Forgotten Tomb, Silencer hatásokat felmutató 2008-ban alakult bukaresti formáció első albuma az Unbekannt címet viseli, és hamarosan ki fog derülni, hogy az egyelőre saját kiadásban elkészült anyag 2011. elején melyik kiadó gondozásában kerül majd szélesebb körű terjesztésre. A debütáló anyag Canitude dalában nem más vendégeskedik, mint Niklas Kvarforth a svéd Shiningból.




 

Hozzászólások

[005066]
komar89
lipibatyo: igen a 89 a születési évemet jelzi!Heavenly és a Symphonity is jó volna! Mondjuk Accept is jó volna meg a cseh Metalfesten ök lesznek az egyik főbanda!
[005035]
lipibatyo
komar89: Ha a 89 a születési idődet jelzi, akkor minden elismerésem, hogy fiatal korod ellenére te is a tradícionális heavy metal mellett vagy. Akkor bizonyára azt sem bánnád, hogy ha a francia Heavenly, vagy mondjuk a cseh Symphonity tenné tiszteletét nálunk. A borús idő ellenére szép napot mindenkinek.
[005022]
komar89
lipibatyo: Hát Fabio Leone tényleg nem semmi énekes, nem véletlen ő a Rhapsody Of Fire énekese!
Én akiknek örülnék nagyon a Metalfesten azon Blind Guardian , Hammerfall de közülük valamelyik mindenképp kéne, kisebb bandák közül meg mondjuk Iron Fire, Highland Glory vagy Celesty!
[005013]
lipibatyo
Igazad van komar89, bár úgy tudom a Kamelot énekesével is van némi gond, ők azért találtak a turnéra egy nem piskóta énekest, valami Fabio Leonét. Ajánlanám nekik a Savage Circus énekesét, ha nem jön össze, hát én azt sem bánnám, ha jönne a Savage Circus együtt a mesterekkel, a Blind Guardiannal karöltve. R.I.P. Steve Lee.
[004984]
Tankerlady
Jöhetne Ensiferum meg Pain is:)
[004946]
ToxliBacsi
Az Epidemic-nek nagyon örülök :)) a Graveworm is jó :)
mega többiek, de örülnék azért egy Mayhem-nek is Deicide,Marduk... esetleg :S
Magyarok közül Baskíria is mehetne meg egy kis Frost is :P
[004896]
komar89
Nagyon jó volnát akartam irni!XD
[004895]
komar89
lipibatyo: Dragonforce tényleg jó volna csak énekes nélkül sajnos nem jönnek! Rhapsody Of Fire és Primal Fear mahyon jó voltna! De jó volna még a Blind Guardian és a Hammerfall is!
[004892]
lipibatyo
Köszi Vyo87! A Dragonforce vagy a Rhapsody Of Fire nagyon elkelne egy ilyen fesztiválon. Esetleg a Primal Fear? Szép napot rockerek!
[004887]
Vyo87
szallas@hammerworld.hu , ott van a cím az általános metalfest-es cikkben.
[004886]
lipibatyo
Hol a frászban lehet lefoglalni faházat, vagy kőházat a Metalfeszten, ha egyáltalán nem késő még? Ha valaki tudná, megköszönném a segítséget. BUÉK!
[004879]
Alexander85
Graveland, Carpathian Forest, Napalm Death, Lacuna Coil, Earth Crisis, In Flames, Demon Hunter, Godflesh, Dying Fetus ők még jöhetnek a MetalFest-re
[004862]
Piero
A 2011-es Metalfesten lesz napijegy? Mert hogy kijussak 3 napra az szinte kizárt... :-(
[004859]
csepp
Köszi szépen!:)
[004855]
Sabaton
A magyar Metalfest honlapján lehet szavazni, van egy link, ami átirányít a hammerworld.hu-ra és ott. Az újságban a szokásos idei legjobbakra lehet voksolni.

itt a link a Metalfestes szavazáshoz:
http://hammerworld.hu/2010/11/16/metalfest-2011-szerinted-kik-lepjenek-fel/
[004851]
csepp
Hmm...nemrossz,nemrossz,de Eluveitie,Epica,Elvenking,Arkona,road,Dalriada beleférhetne még például...^^
Meg én mondjuk hallottam olyat,h hammerújságban van vmi szavazólap...de átnyálaztam és nem találtam:S Úgyhogy 3 eset van:a,én vagyok a vak;b,nem a duplaszámban van;c,félreinformáltak.Kérlek,aki meg tudja mondani,melyik verzió a helyes,mondja meg,köszi!:)
[004845]
wintersunazmf11
Hát ez az idei....a tavlyi ütütt de most még elég gyengus az idei,kivéve a Sabatont meg a Primoridalt :(
[004840]
lipibatyo
Mint ősrocker, eddig az újabb nevek közül csak az Astral Doorstól kerültem extázisba, de remélem lesz még igazi nagy durranás, mondjuk Annihilator v. Axel Rudi Pell! Azért ne felejtsétek az első nagy koncertet sem, Accept-Steelwing! Szép napot mindenkinek.
[004833]
pumpika666
alakulgat a dolog :)
[004819]
Csirkecsont
Soilwork, Sonic Syndicate, Avenged Sevenfold, The Birthday Massacre, Five Finger Death Punch jöhetne :)
[004812]
Antichrist
Az Epidemic még él... myspace-ükre ki volt írva, hogy volt 2 tagcsere jövőre lesz lemez :P
[004804]
tzar
Keverés előtt áll a negyedik Epidemic lemez, már jó ideje újra együtt vannak Zsolttal. Hamarosan több infó is jön :-)
[004803]
VampireLord
Mi? Christian Epidemic a Metalfesten? :O :O
A harmadik album, a tagcserék és kiválások után Epidemic néven folytatták, még arról is volt szó, hogy új lemez is jön. De csak több éves hallgatás következett. Azt hittem végleg eltűntek.
Akkor ez most ilyen reunion koncert lesz vagy elírás? Valaki világosítson fel, mert a neten semmi új infó róluk...
[004795]
Sabaton
Talán nem véletlenül járnak ide ilyen gyakran, ugyanis itt van az egyik leglelkesebb és legjobb közönségük. Például a Sonata Arctica és a Korpiklaani is félévente jön, ami szintén arra enged következtetni, hogy sokan szeretik őket itt.
[004794]
Sabaton
Ha valakinek nem tetszik hogy félévente itt játszik a Sabaton, ne menjen el rá! Van bőven más koncert is amire lehet menni. Én se teszek megjegyzéseket más zenekarokra. Sokan viszont havonta is elmennének Sabatonra:) Én például idén még Göteborgba is elmentem nászút keretében megnézni őket is meg a Rammsteint!
[004786]
krilovadasa
DSD : D remek
[004784]
ajvi18
naggyon tetsziiiik:)
[004777]
Kardhordoz
Nekem eddig kb csak a Sabaton az ami tetszik... meg a Saxon de azt annyira nem ismerem.
[004775]
Gorebacsov
Azé kezd alakulni ez. Jobb mint a tavalyi. Meg pótol az AD az fasza. Eddig csak a Sabaton szúrja szemem!! Minek félévente itt játszaniuk??? Entombed télleg jó lenne de max. megnézem Obscene Extreme-n.
[004773]
Alexander85
Theatres des Vampires, Lacuna Coil (2004 óta nem voltak itt Budapesten), Eternal Tears of Sorrow, Moonspell, Nemesea, Immortal, Pagan's Mind, Firewind, Primal Fear, Freedom Call, Darzamat, Ceremonial Castings (band), Catamenia, Carcass, God Forbid, Sonic Syndicate, Dying Fetus, Týr, Septicflesh, Immolation, Midnattsol, Annihilator, Infernäl Mäjesty, Municipal Waste, Nuclear Assault
[004771]
komar89
Kardhordoz: Igaz amit mondasz,de azok közül akik azokon fellépnek azok nagy része azért nem jön a magyarra mert a feszt elött járni fognak már nállunk! Pl: Sodom,Thaurorod,Suicidal Angels,DESTRUCTION!
[004770]
MetalWarrioR
Rhapsody Of Fire nálunk is lehetne a Visions Of Atlantis főzenekara!
[004768]
Kardhordoz
Számomra a többi ország Metalfestjét megnézve elég haloványnak tűnik eddig a jegyem már megvan a szállásom is levan foglalva.
[004766]
Switchback
Bocsi, kevertem. My Dear Addictionre gondoltam :)
[004765]
Switchback
Avenged Sevenfold, Sonic Syndicate, Soilwork, Five Finger Death Punch, My Dying Bride jöhetne. :)
[004763]
drummzor
jah, egy God Dethroned nem lenne hülyeség. meg egy Enslaved sem.
[004761]
zombie
Krisiun!!!!!!! :-)
Entombed:-)?
Morbid Angel is európában küzd a nyáron.
[004759]
shownomarcy
Coroner? :P :))
[004757]
darkfenriz
Befigyelhetne azért egy God Dethroned, Hail of Bullets, Enslaved vagy Melechesh.
[004756]
Drax
Krisiun:zsír! Graveworm:Még zsírabb!
[004753]
jrpi
Nem rossz, de azért még nem kell lefosnom a bokám! Eddig igazán csak az Arch Enemyre kaptam fel a fejem! Krisiunnak is örülök meg az Epidemicnek is, nem is tudtam hogy "élnek" :)
[004752]
Antichrist
Alakul... alakul... még egy Entombed is beleférne ?! :D csak mert a németeknél ma lettek bejelentve...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BALÁZS FECÓ - Koronavírusban hunyt el a legendás zenész
2020. november 27. (péntek) 10:12

69 éves korában elhunyt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál és a Taurus zenekar alapítója, frontembere, a Neoton egykori tagja. Balázs Fecó négy évvel ezelőtt életveszélyes állapotba került a szívritmus-zavara miatt, majd műtétek sora, hosszú ideig tartó lábadozás következett, de felépült a betegségből. November 14-én még a saját lábán ment kórházba, koronavírussal, miután napok óta rosszul érezte magát, másnap már lélegeztetőgépre került, azóta küzdöttek az életéért az orvosok. A tragikus hírt az Apostol együttes osztotta meg a Facebooon: "Ismét megtörve és megrendülve búcsúzunk zenész barátunktól. Balázs Fecó, nyugodj békében! Az Apostol együttes tagjai mély fájdalommal búcsúznak tőled."   "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este...

SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP
SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour a mai napon jelentette meg a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t máris...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, második előzetesként pedig a Freedom - The Wolves Within dallal lehet ismerkedni. Az...

SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX
SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX

Megjelent és végig is hallgatható a Sodom új stúdióalbuma, a 12 nótás Genesis XIX. Az új Sodom lemez borítóját Joe Petagno (Motörhead, Led Zeppelin, Nazareth stb.) készítette, a...

PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is...

SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS