STONE SOUR - A 2010-es év Corey Taylor szemével

2011-ben a Stone Sour és a Slipknot is koncertezni fog

2010. december 29. (szerda) 12:06 | utoljára módosítva: 2011. január 8. (szombat) 09:12

Corey Taylornak, a Slipknot és a Stone Sour frontemberének a Xm@$ című spéci karácsonyi dalával nem sikerült megismételnie a Rage Against The Machine nóta tavalyi sikerét. A Killing In The Name című klasszikus RATM nóta 2009. Karácsonyának hetében képes volt kiütni a brit slágerlista éléről a helyi X Factor aktuális nyertesének nótáját, ám hiába indított Corey egy hasonló Facebook-kampányt az idén, az ő nótája csak a lista 37. helyéig jutott. Az első helyet magabiztosan szerezte meg az X Factoros Matt Cardle egy Biffy Clyro dallal, a Many Of Horrorral, aminek azonban Cardle a When We Collide címet adta.
"A 37. hely is csodás, főleg, hogy a nóta mindössze egy héttel korábban jött ki - értékelte a helyzetet Taylor. - Az a lényeg, hogy az akció révén a Teenage Cancer alapítvány pénzhez és publicitáshoz jut. És ez az, ami itt igazán számít."
A Stone Sour januártól az USA-ban turnézik az Avenged Sevenfold és a Hollywood Undead társaságában, de a 2011-ben a másik csapata, a basszusgitáros Paul Gray tragikus halálával sújtott Slipknot is koncertezni fog. Egyelőre négy koncertdátum biztos: 2011. június 24 - Sonisphere fesztivál Svájc, június 26 - Graspop fesztivál Belgium, július 10 - Sonisphere fesztivál Anglia, szeptember 25 - Rock In Rio fesztivál Brazília.
A brit Sonisphere dátum meghirdetése után Corey így fogalmazott egy esetleges új Slipknot album kapcsán: "Nem tudom, MIKOR leszek kész egy album elkészítésére. Talán még évekig nem. De koncertezni biztosan fogunk, a többit majd meglátjuk."
Kattints Corey Taylor 2010-es évértékeléséhez!

STONE SOUR - Hesitate (a 2010-es Audio Secrecy legutóbbi klipes dala)
Mi volt számodra 2010 legkedvesebb pillanata?

"Azt hiszem, hogy a Say You'll Haunt Me kislemezünk sikere, mert ez egy olyan dal, amiben a kiadónk eredetileg nem is hitt. Azt mondták rá, hogy legjobb esetben is csak egy újabb nóta a lemezen. Aztán amikor felvettük, egyből valami kib...ott különleges lett, jött a 'szentséges úristen, ez mennyire király', én meg: 'Így van, b...átok meg!'

Aztán az egyik listát hat hétig vezette, egy másikat meg három héten át, de több helyen is első helyre került. Több listát is megmászott és ez kib...ott fantasztikus! Számomra így nyert értelmet mindaz a meló, amit a Stone Sourban végeztünk, és ez óriási pillanat volt."


STONE SOUR - Say You'll Haunt Me (a 2010-es Audio Secrecy albumhoz)

Ebben az évben melyik volt a kedvenc új bandád?

"Van egy Mumford And Sons nevű csapat, és eléggé rájuk kattantam az év folyamán. Nagyon nem hétköznapiak és pont ezért is bírom őket annyira. Biztos sokan morognak majd, hogy ez nem is kib...ott metal, de legyünk komolyak: egy csomó metal banda tök ugyanolyan. Én meg leszarom az egyformát, olyasmire vágyom, ami képes megérinteni. És mostanság amúgy nagyon jól is mennek a dolgaik, a mocskoknak..."


Az összes 2010-es koncerted közül melyikre fogsz a legélénkebben emlékezni?

"Ez egy nehéz kérdés, mert eleve a Download 2010 annyira szokatlan, annyira bizarr volt. De ott volt az a teltházas birminghami buli is 13 ezer emberrel, ahol a koncert végén olyan hangosan énekelt mindenki, hogy a fülmonitorom is becsődölt... Nem hallottam semmit magamból, és csak lestem, hogy elromlott volna?! De nem, a közönség volt ennyire hangos!

Az egész Avenged Sevenfolddal közös kanyar fantasztikus volt! Glasgow, Manchester - mindkét bulin atom teltház volt! Manchesterben valaki az arcomba vágott egy cipőt, de matrixosan elkaptam és visszahajítottam. Élveztem az egészet... Ez az év egy sor hatalmas bulival áldott meg."


Mit tartasz a legnagyobb 2010-es eredményednek?


"Óriási eredmény például, hogy a kölykeim egy újabb éven át életben maradtak. Ha már az ember apa lett, emiatt is nagyon tud aggódni. Ebben az évben befejeztem a könyvírást (Cozrey könyve Seven Deadly Sins címmel jön ki 2011. márciusában), és megszületett az Audio Secrecy album is. Hatalmas anyag lett és egyben komoly teljesítmény, hiszen sok szempontból hatalmas változást hozott a korábbi dolgainkhoz képest. Sokan talán nem szeretik, de bakker, én pontosan ezt akarom csinálni. Szakmaként már 12 éve nyomom ezt az egészet, ez az életem, és még mindig hiányzik a mennyezet. Még mindig növésben van a banda.

A Stone Sour folyamatosan vonzza az új rajongókat és ez a legnagyobb teljesítmény. Nemcsak arra értem ezt, hogy megmozgatjuk az emberek fantáziáját, de közben a zene is minőségi... Számomra is kihívást jelent, hogy a lehető legszínvonalasabb zenét írjuk meg. A halhatatlansághoz szükség van még néhány további lépésre, és ebből a szempontból a teljes 2010-es évet a nagy eredményeim közé sorolom."


COREY TAYLOR - Xm@$Kemény dolognak érzed, hogy a sok elfoglaltság miatt kevés időt tölthetsz a gyerekeiddel?

"Nehéz, ha az ember távol van az otthonától, de ezt én találtam ki magamnak. Ugyanakkor épp emiatt, visszatekintve, sokkal inkább tudom értékelni az együtt töltött időt. A kölykeim tudják, hogy szeretem őket és az is fontos, hogy megmutassam nekik: kemény munka révén minden elérhető, amit csak akarsz. Otthont tudok biztosítani nekik, pénzt félretenni a taníttatásukra, kapnak kaját, ruhákat... mindaz megvan nekik, ami nekem annak idején nem volt. Számomra ez az elsőszámú prioritás, a többi meg a hab a tortán!

Ha nem tudnék gondoskodni róluk, akkor is ezzel próbálkoznék és fokozatosan értetném meg velük, hogy ez azért nagyon sokáig tart. De ha az ember már elér ide, akkor bármit kib...ottul megtehet, amit csak akar."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS