AVENGED SEVENFOLD - Egy éve hunyt el The Rev dobos

Otthonában találták meg a 28 éves dobos holttestét

2010. december 29. (szerda) 07:59 | utoljára módosítva: 2017. december 28. (csütörtök) 18:13

Egy évvel ezelőtt, 2009. december 28-án találták meg kaliforniai otthonában az Avenged Sevenfold dobos The Rev holttestét. Az első híradások még természetes halálról szóltak, de a halottkém vizsgálata alapján az derült ki, hogy James Owen Sullivan - aki alapítótagja volt az 1999-ben Huntington Beach-ben elindult, és a 2005-ös City Of Evil albummal berobbant Avenged Sevenfoldnak - receptre kapható gyógyszerek és alkohol együttes túladagolása nyomán vesztette életét.

 A toxikológiai vizsgálatok alapján a 28 éves dobos többféle gyógyszert is bevett - Oxycodone, Oxymorphone, Diazepam/Nordiazepam -, továbbá nem kevés alkoholt is fogyasztott, és ezek kombinált hatása eredményezte a heveny mérgezést. Az Oxycodone olyan fájdalomcsillapító, amit kodein helyett szoktak bevenni, az Oxymorphone szintén fájdalomcsillapító, mégpedig hasonlatos a morfiumhoz, a Diazepam/Nordiazepam pedig szorongásoldó gyógyszer.

Mitchell Sigall halottkém a jelentésében azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Sullivannél szívnagyobbodást állapítottak meg, ami szintén szerepet játszhatott a dobos tragikus halálában.

Halála előtt nem sokkal a nemcsak dobosként, de dalszerzőként is széles körben elismert The Rev feldobolta az ötödik Avenged Sevenfold album dalainak demóit, a 2010. július 27-én megjelent és The Rev emlékének szentelt Nightmare albumot azonban már az egyik kedvenc dobosa, Mike Portnoy játszotta fel - szigorúan Jimmy Sullivan demói alapján.

 2010. folyamán az összes Avenged Sevenfold koncerten Mike Potnoy dobolt, aki ősszel kiszállt a Dream Theaterből, ám az Avenged Sevenfold hivatalos közlése szerint a Nightmare turné 2011-es folytatását már egy másik dobossal képzelik el.

James Owen Sullivan 1981. február 9-én született a kaliforniai Huntington Beachben, és ott is nőtt fel. 4 évesen fogott először dobverőt a kezébe, és 11 évesen kezdett komolyabban dobolni tanulni, amikor megkapta az első dobcuccát.

Korai hatásai közt gyakran emlegette Frank Zappát és a King Crimsont ("épp úgy nőttem fel ezen a cuccon, ahogy a rock/metal dolgokon"), példaképei, kedvencei közt pedig olyan dobosokat nevezett meg, mint Vinnie Paul, Mike Portnoy, Dave Lombardo, Lars Ulrich és Terry Bozzio. Ami a "látványdobolást" illeti, a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee is komoly hatást gyakorolt rá.


Már a középiskolában is zenekarozott, az Avenged Sevenfold 1999-es megalapítása előtt pedig egy Suburban Legends nevű bandában játszott, és hallható is a ska csapat 1999-es Origin Edition demó CD-jén, amit írt CD-n, másolt borítóval terjesztettek a koncerteken.

18 éves volt, amikor elkészült az első Avenged Sevenfold lemez, a Sounding The Seventh Trumpet, amelyen nemcsak dobolt, hanem zongorán is játszott, sőt, a The Art Of Subconcious Illusion dalban énekelt is.

Az első A7X album sikere nyomán értelmét vesztette az a Pinkly Smooth projekt, amelyet 2001 nyarán hozott létre Jimmy Sullivan (itt Rathead néven szerepelt és énekelt), valamint az Avenged gitárosa, Synyster Gates és korai bőgőse Justin "Sane" Meachem, továbbá két cimborájuk. Az avantgarde metal banda egyetlen lemezt adott ki Unfortunate Snort címmel, 2002-ben, és noha többször is szóba került a projekt folytatása, The Rev halála miatt erre már nem kerülhet sor.

Jimmy "The Rev" Sullivan nemcsak dobolt az Avenged Sevenfoldban, hanem nótákat írt, zongorázott és énekelt is.

Nyugodj békében, Jimmy!THE REV - tribute videó
THE REV - AkcióbanAVENGED SEVENFOLD - Nightmare (demó még The Rev dobolásával)

 

 

 

Hozzászólások

[004864]
pusztai
imádtam a hangját...Nyugodj Békében!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS