NEVERGREEN - Az új primitivizmus korszakát éljük

Matláry Miki a bulvárvilágról, az Imperium Boxról és a januári buliról

2010. december 20. (hétfő) 09:03 | utoljára módosítva: 2011. január 7. (péntek) 07:36

A HammerWorld magazin december-januári számához nem csupán két extra CD melléklet jár, hanem egy ajándék belépőjegy is a Nevergreen január 7-i koncertjére, amelyen fellép még a Tűzmadár és a Kerecsensólyom.
Elsőként ezen a Fehérvári úti Club 202-ben (ex-Wigwam) megrendezésre kerülő koncerten lesz kapható a 4 CD-ből álló Imperium Box Set az első négy Nevergreen CD (Game Over, Az éj szeme, Ámok, Új sötét kor) remaszterizált verzióival, valamint számos bónuszdallal.
További részleteket itt találsz az Imperium Box Setről.
A gótikus power/doom csapat billentyűse, zeneszerzője, Matláry Miklós a rockgyemantok.hu-nak adott interjújában ezt mondta az Imperium kapcsán:
"A remaszterizálás nagyot dobott az első négy CD hangzásán. Csodát persze nem kell várni, de határozottan ércesebben, erőteljesebben szólnak a lemezek. Ez egyben egy történelmi visszatekintés a munkásságunkra, az utóbbi másfél évtizedre. Erre a kiadásra régóta igény mutatkozott a régi rajongók részéről, hiszen az első két CD már ősidők óta nem kapható, de olyan új generációk is felnőttek már, akik ezeket az ősslágereket maximum a koncerteken hallották, vagy nem is ismerik őket. Hozzájuk is szeretnénk eljuttatni ezt a darabka Nevergreen-történelmet, az olyan dalokat, mint az Ámok, a Sötét szív, a Húszezer év hiába, vagy A harang értünk szól."
Kattints a folytatáshoz!

NEVERGREEN - Sötét szív (a januárban érkező Imperium Box Setről)


Matláry Miklós a mai bulvárországról, bulvárvilágról:

"Mára az edukatív média majdnem megszűnt, csak kiszolgálói van, és ez pedig az átlagember ízlését szolgálja ki, így a színvonal igen mélyre süllyedt. Magyarországon ez még szélsőségesebb módon jelenik meg. Mint általában minden negatív jelenség, ami a nagyvilágból jön... A még elviselhető operettországból mára elviselhetetlen bulvárországot kreált a média. Azok a legnagyobb 'sztárok' és 'celebek' (milyen szép újmagyar szó!), akik semmi művészit nem képesek produkálni, viszont az alpári ízlésűre züllesztett nagyközönség jót tud szórakozni a primitivizmusukon, nem véve észre, hogy közben ők maguk is erre a szintre süllyedtek. Hamvas Béla forog a sírjában.

Ezt a korszakot Magyarországon 100 év múlva a történelem úgy fogja tanítani, mint az új primitivizmus korszakát. Biztos, hogy nem mi fogunk változtatni ezen, de mi is és mindenki változtathat, ha bátran ki merjük mondani, hogy a király meztelen. Ebben pedig nincs semmi politika, vagy mégis? És nemcsak a rock/metal műfaj szempontjából beszélek, hanem az összes értékes művészet szempontjából, legyen az színészet, komolyzene, jazz, popzene stb.

A legnézettebb videók a youtube-on a legértéktelenebb alpári primitivizmusok, ezt mindenki láthatja. Pontos tükre egy társadalom kulturális nívójának. Meg lehet nézni, hova is süllyesztette a kiszolgálói média az átlag magyar ízlést. Miért nincs Bartóknak milliós nézettsége? A Kovbojoknak meg hasonlóknak van.

És hagyjuk kérem a kereslet-kínálat törvényét - ez egyszerűen nem igaz. Ha holnaptól a magyar médiában minden másnap Mozart menne, egy év múlva ő lenne az egyik legnépszerűbb zeneszerző Magyarorszagon. A média óriási hatalommal bír, de hajlamos elfelejteni, hogy az óriási hatalommal óriási felelősség is jár. Ha a gyors haszon lesz mindennek a mozgatórugója, egy posztapokaliptikus neoprimitív társadalomban találjuk magunkat, nukleáris apokalipszis nélkül. Amit nem csinált meg a hidegháború, majd megcsinálja a média."


A január 7-i koncertről:

"Az Imperium lemezbemutató a Club 202-ben lesz (ex-Wigwam), két vendégzenekarral, a Tűzmadárral és a Kerecsensólyommal - kapunyitás 20 órakor. A HammerWorld december-januári számában ajándékjegyet találhattok a lemezbemutatóra, az Imperium Box  pedig ezen a lemezbemutatón lesz először beszerezhető. Aki a helyszínen megveszi, ezzel ingyen belépőt is kap a koncertre. A Box majd január folyamán, a lemezbemutató után kerül bolti forgalmazásra.

A Tűzmadárral már régóta baráti a kapcsolatunk, értelemszerű volt, hogy eljöjjenek a bulira, a Kerecsensólyom zenekart pedig a barátaink ajánlották. Szimpatikusnak is találtuk a csapatot. Nem gondolom, hogy feltétlenül hozzánk hasonló zenei világú zenekarok kellenek egy ilyen koncertre. Így az esemény még érdekesebb is lehet, a prog és folk metal hallgatósághoz is eljuthat a Nevergreen gótikus power doom zenéje. És persze ez fordítva is igaz, a Nevergreen tábornak is bejöhet a másik két csapat zenéje.


A januári koncerten várható műsorról:

"A koncert hossza a rendelkezésre álló időtől függ. Mi valamivel többre számítunk, mint két óra, de annyi minimum meglesz. Nagyon nehéz volt kiválogatni a négy CD-ről a legjobb számokat, hiszen a még nagyon is aktuális legutóbbi albumunknak, az Új birodalomnak is vannak kötelező dalai. Ilyen a Most és mindörökké, a Fehér orosz, az Elveszett világ, aztán ott a Frozen feldolgozásunk is, vagy a Szerelmed vágya vár. De azért a hangsúlynak az első négy albumon kell lennie, hiszen ez az Imperium lemezbemutatója lesz. Olyan nótákra lehet számítani, mint pl. Sötét szív, Gótikus erotika, a Furor Christiani, Húszezer év hiába, A harang értünk szól. Lesz azért pár nóta az Ősnemzés és Erps, mint a halál alébumokról is, hogy teljes legyen a kép. Ultrametal hangzásra készüljön mindenki, egy kétórás metal lavinára... Fülbe, agyba, tudatalattiba! Nukleáris metal Imperium lesz! Mindenkit szeretettel várunk! NON OMNIS MORIAR."

A teljes interjúhoz kattints ide!
 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS