DUFF McKAGAN - Megölte a bizniszemet...

Mondta az ex-Gunner a digitális és az analóg formátum kapcsán

2010. december 14. (kedd) 08:28 | utoljára módosítva: 2010. december 27. (hétfő) 09:51

Az egykori Guns N'Roses basszer, Duff McKagan rajongói kérdésekre válaszolva az alábbiakat mondta a Seattle Weeklyben a digitális zene okozta változásokról:
"Nos, igen, egy csomó szaros értelemben véve, a digitális zene kib...ottul megölte a bizniszemet - jelentette ki Duff az analóg és digitális formátum, a bakelit és a CD, valamint az mp3-jellegű formátumok hangzásbeli különbsége kapcsán. - Amikor a CD-k először megjelentek, akkor kezdtem igazán pénzt keresni a GN'R-ben. A boltokban kapható legjobb lemezjátszóm és erősítőm volt, ugyanilyen kaliberű hangfalakkal, és arra is emlékszem, amikor Slash-sel elmentünk a Ventura Blvd. egyik boltjába CD-ket és CD-játszókat venni. Ott aztán minden megvolt, és A-tól Z-ig át is nyálaztuk a kínálatot, közben pedig megtöltöttük a kosarunkat, lényegében mindazt újra beszerezve, ami már megvolt bakeliten..."
Kattints a folytatáshoz!"...Úgy tűnt, hogy ez aztán az élvonalbeli szarság, és hogy ott vagyok a modern technika frontján... de csak amíg haza nem értem, és rá nem jöttem, hogy a bakelitjeimhez képest minden CD szarul szól. Aki ezt másképp gondolja, az már bizonyára annyira hozzászokott ahhoz, hogy egy digitális tételnél minden egyes bit ki van használva, hogy a dalokban létező 'űrt' már furának és talán archaikusnak érzi.

De akkoriban azt sem vettük észre, hogy ez egy olyan játék, amit a multikiadók űztek, és aminek mi is bedőltünk Slash-sel, újra megvásárolva az ÖSSZES terméküket. Szorozd be ezt a bolygónk lakóival, és máris dollárcsilliókról beszélünk!

A multikiadós vezérek azonban túl rövidlátóak és kapzsik voltak ahhoz, hogy észrevegyék az otthoni számítógépek növekvő népszerűségét, és hogy így a felhasználók közt lehetségessé vált a digitális bitek oda-vissza küldözgetése.

De TOVÁBBRA IS a művész fizeti a végső számlát. A benzin ára annyira magas, miközben senki sem ad el CD-ket és a jegyárak MINDENÜTT egyre csökkennek, hogy jó ideig csoda lesz más bandákat is látni, mint a helyieket. Mondjuk ez Seattle-ben talán pont nem akkora gond!"

Hozzászólások

[004620]
morningrise
Szerintem Duff tesó a letöltések miatt rágott be a CD -re .Jó egy zenész szájából azt hallani , hogy a multik baszták tönkre a zeneipart. Bizony ez kibaszottul így is van .Lehet szidni az AnonimBunkót , ki nem szarja le . A kiadók most is maguk alatt vágják a fát , amikor félévvel megjelenése után újra kiadják a lemezeket bónuszolva(+dvd) . Sokan megelégelték már ezt.
[004608]
shmonsta
A cikk arról szól, hogy amikor megjelent a cd akkor elmentek és vettek egy csomót, meg lejátszókat is hozzá. Majd hazaértek és rájöttek, hogy a vinyl jobban szól. Ez a nyolcvanas évek vége(akkor lett népszerű). Mivel késett el?
[004597]
vinylfanatic
Hát kedves Duff elég későn ébredtél fel. De vigasztaljon az,hogy vagytok jó sokan akik most ismerték fel a bakelit lemezek nagyszerűségét és időtállóságát.Annak aki a zenével egy kicsit is mélyrehatóbban foglalkozott és nemcsak egy divathóbort volt nála ez sosem voltkérdés.VINYL FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS