SEPULTURA - Elunták Max marhaságait

Nem lesz újjáalakulás - üzenték videón

2010. december 13. (hétfő) 17:58 | utoljára módosítva: 2010. december 31. (péntek) 07:34

Évek óta megy a színfalak mögötti küzdelem a nagy fesztiválok, gigaturnék szervezői részéről, hogy rávegyék a ma már őstagot nem tartalmazó Sepulturát és a brazil csapatból más-más időpontokban kiszállt, egymással már kibékült Cavalero tesókat, hogy újra együtt álljanak színpadra.
A Cavalera tesóknak nem is lenne ellenvetésük, sőt, Max kimondottan forszírozná a dolgot, de Andreas Kisserék hallani sem akarnak ilyesmiről. Miután Max Cavalera az utóbbi időben többször is nekiszaladt volt csapatának, most a Sepultura egy videóüzenetben fejtette ki, hogy mi a véleményük a 'kib....ott hazugságokról':
Kattints a Sepultura üzenetéhez!


"Sziasztok Sepultura rajongók a világ minden táján! Itt vagyunk Sao Paulo-ban és a Manifesto Bar 16. szülinapi partiján az egész Arise albumot el fogjuk játszani. Egyúttal azt is elmondjuk, hogy egy új albumon dolgozunk, ami jövőre jön ki. Nemrég állapodtunk meg a Nuclear Blast kiadóval, és világra szóló terveink vannak 2011-re és 2012-re. Januárban vesszük fel az albumot Roy Z. producerrel (Judas Priest, Halford, Dickinson stb.), aki első alkalommal dolgozik velünk. Az album megjelenési időpontja 2011. május.

És azt is tudatni akarjuk, hogy ez a formáció turnéra is indul, tehát a mai Sepultura. Egy teljes észak-amerikai turné indul el áprilisban, és megvannak a nyári dátumaink is. A Wackenre is konfirmálták a fellépésünket - ez lesz az első alkalom, hogy fellép ott a Sepultura.

A kib...ott pletykákra meg ne is hallgassatok. Mi is unjuk már ezt a kib...ott marhaságot, amit Max nyomat világszerte arról, hogy lesz újjáalakulás és ez, és az...

Azt is tudatni akarjuk, hogy nem zajlik köztünk kommunikáció, nincs szó semmiféle újjáalakulásról, vagy bármilyen koncertről a Cavalerákkal. Igor teszi a dolgát, Maxnak is volna mit csinálnia és mi is végezzük a munkánkat.

Már 26 éve vagyunk Sepultura és ezt egy új lemezzel ünnepeljük, egy új szerződéssel, egy új turnéval. És remélem, hogy ezzel vége a kib...ott pletykáknak és a kib...ott hazugságoknak. Rendben?" 
SEPULTURA - Nincs újjáalakulás (a videóüzenet)


A Sepultura videóüzenetének egyik előzménye az az interjú volt, amit Max adott a Sonic Excessnek, és ahol így beszélt az esetleges újjáalakulásról:

"Én hívtam fel Andreast, és nagyon jót dumáltam vele. Úgy hangzott, hogy benne lenne, és Igor már eleve vállalta a dolgot. Úgy hiszem, hogy az egyetlen személy, aki megakadályozza ezt, az Paulo (Xisto Pinto Jr basszer). Nem tudom, miért, de azt hiszem, hogy Paulo nagyon ellene van az újjáalakulásnak. Az embereknek meg kéne kérdezni tőle, hogy miért ellenzi ennyire, mert szerintem óriási dolog volna, gondolj a rajongókra, ha az eredeti felállást láthatnák a színpadon.

A Sepultura a metal színtér egyik legfontosabb csapata volt, és igazán király lenne ezt összehozni. Egy újjáalakulásra nincs szükségem, hiszen ott a Soulfly és a Cavalera Conspiracy, mindkettő nagyon jól működik, de a rajongók kedvéért megtenném, hogy megmutassuk, hogy micsoda állat banda voltunk. Meg tudnánk újra csinálni, de az embereknek meg kéne kérdeznie Paulót, hogy ez miért nem jön be neki.


Max a mai Sepultura hitelét is megkérdőjelezte:

"Az eredeti csapat már nincs bent a csapatban, Igor és én nem vagyunk ott. Igor még eredeti tag volt, a kezdetektől fogva. De most, hogy már mindketten kint vagyunk a bandából, én nem látom a hitelességet."


Amikor a Cavalera Conspiracy még októberben Brazíliában lépett fel, a nézők között ott volt Andreas Kisser és Paulo is, de erről Max is csak utólag értesült, amikor a róluk készült fotókat meglátta.

"Ez elég vicces volt. Egy arc úgy kommentálta a képeket, hogy milyen rendes húzás volt Andreastól, hogy az apját is elhozta a bulira! Az Paulo volt, aki mostanában tényleg elég öregnek látszik! (nevet) De ott nem találkoztunk, pedig sétálgattam is a backstage-ben. Más brazil barátokkal össze is futottam, még a régi időkből, amikor ott éltem, de őket nem láttam."Max Cavalera akkor sem fogta vissza magát, amikor a Revolver magazin újságírója a véleményét kérdezte arról, hogy korábbi csapata a teljes Arise albumot eljátssza.

"Annak idején odahaza is ugyanúgy írtam, mint most a Soulflyban. De elismerem a többieket. Igor egy csomó eredeti ütemet hozott, ott van például a Territory. Ahogy jobbak lettünk, ő is jobban dobolt. Az egyetlen zenész, aki nem fejlődött túl sokat akkoriban, az Paulo volt. Azt hiszem, hogy ő először a Roots lemezen játszott. Az összes többit mi nyomtuk fel, Andeas és én, mert nem tudott annyira jól bőgőzni. Barátok voltunk, úgyhogy azt mondtuk: 'Persze, maradhatsz a bandában, nem fogunk kirúgni. A koncerteken majd jól lehalkítunk, és akkor senki sem hall semmit'."

A Cavalera Conspiracy új albuma márciusban jelenik meg Blunt Force Trauma címmel.

Hozzászólások

[004852]
cssaci
Ja ja.Mindenkinek igaza van.
[004611]
shmonsta
Én nagyon kedvelem Maxot meg a zenekarait, de hogy ez az ujjáalakulási mizéria nem valami kedves gesztusról szól az szinte biztos. Folyamatosan összevissza nyilatkozik és egy olyan csapatot ekéz, akiket ő maga hagyott ott, még a testvérét is. Ha minden második mondatban Paulot kell szídnia akkor miért akar annyira vele játszani. Ráadásul úgy, hogy a többiek meg baromira nem akarnak vele. Készítsen továbbra is fasza albumokat a két zenekarával és ne tegye magát nevetségessé a Sepu miatt, ahonnan majd másfél évtizede lépett ki. Konkrétan Derrick Green több ideje van a zenekarban mint amennyit ő volt. Hajrá Max, hajrá Sepu.
[004606]
jrpi
Tényleg hallgathatatlan az új Sepultura. Minden új albumukat elkezdtem hallgatni, de a 3. számnál kapcsolom kifele mert egyszerűen szar! Derick énekhangjáról meg ne is beszéljünk!
Ha már látják hogy a Soulfly hogy menetel észrevehetnék magukat hogy még viccnek is rossz amit Sepultura néven művelnek...
[004601]
Trashfan
Nehéz ebbe külsősként belelátni, de ezek a nyilatkozatok nem méltóak hozzájuk. Egyik félhez sem. Amit mondjuk Max mondott, hogy a rajongók miatt benne lenne, az egy szép dolog, mert hiszen azért legkevésbé neki kellene a dolog, hiszen ott van a jól működő Soulfly. Mondjuk nekem nem jön annyira be a zenéjük, de hát nekem már a Chaos AD sem jött be igazán, a Rootsról nem is beszélve:) de még mindig jobbak, mint amit azóta A Speultura művel.
Ahogy Vinylfanatic is írta, nem az a baj, hogy Igorék nincsenek a bandában, hanem az, hogy zeneileg gyengék sajnos.
[004599]
vinylfanatic
Kétségtelen,hogy a Sepultura Max nélkül nem sokat érő.Azonban nekem az a véleményem,ha szereznének egy új énekest és összekapnák magukat zeneileg akkor lehetne még a Sepu Max nélkül is jó.Mert ez így egyszerűen borzalom.A Max utáni lemezeket képtelen vagyok hallgatni.
[004595]
cssaci
Szerintem meg 1997-ben Andreast és Paulot kellett volna kirúgni...
[004594]
RozsaTomi
Szerintem az A-lex és a sepulnation igen is jó albumok Max nélkül.
Persze azért nem egy roots....
Nem kell félre érteni szeretem max muzsikáját de én személy szerint nem mennék el egy "reunion"tour-ra mert az tényleg csak a pénzért menne!semmi mást nem számítana....
Szóval jó ez így ahogy van...
Én élveztem a tavalyi Seput volton. És élveztem a Soulflyt is a Dieselben
[004593]
Attikorn
Elunták Max marhaságait? Az marhaság, hogy egy eredeti tag sincs a bandában, és mégis ezen a néven játszanak. Szerintem Max-nak van igaza . . . osztom a többiek véleményét.
[004590]
farkaslaci
elkezdtem nézni a SEPULTURA video üzenetét, de rájöttem, hogy totál felesleges. nem vagyok rá kíváncsi. szánalmas ez az erőlködés. a tesók nélkül nincs SEPULTURA és kész. lehet, hogy ez egy gyepes vélemény, de én így érzem, mint ős rajongójuk. annyira gáz ez a felállás, már csak az a kérdés, mikor jönnek rá ők is. a tesóknak le kéne tolni egy raklap lóvét a névért, és nyomni tovább a bandát Kisser nélkül oszt csőőőő. egyebet nem is tudok elmondani. kérem kapcsojja ki :)
[004588]
pumpika666
tavaly volton is érezni lehetett, hogy mikor régi seput toltak, megőrült a nép, a derrick-es nótáknál meg csak lestünk, kivéve az első sorokat, de ők akkor is ott őrjöngenének, ha a csovi-csovi jaspert tolnák techno verzióban
[004586]
bloodyroots
Egyetértek! A Sepultura Max nélkül semmit sem ér... igazából azt se akarom hogy újjáalakuljanak. A Soulfly százszor jobb és a régi Sepu számokat ők is tolják, nincs értelme megszakítani egy ilyen hülyeség miatt a Soulfly-t! Legalábbis szerintem..
[004585]
jrpi
Kíváncsi vagyok hány fizető néző menne el egy Sepultura koncertre ha nem játszhatnák a régi számokat? Semmit sem tudtak letenni az asztalra amióta Max kilépett a zkr-ból. A Soulfly viszont egyre jobb és jobb albumokat ad ki, a Cavalera Conspiracy-ról meg ne is beszéljünk! A 2 évvel ezelőtti album hatalmas volt! Én már nem is reménykedem újjáalakulásban, de remélem a Cavalera Conspiracy-t sikerül elhozni hazánkba az új album kiadása után, mondjuk Metalfesztre! :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS