OSSIAN - Március 7-én új album: Az lesz a győztes

A 25 éves jubileumot a PeCsa szabadterén ünneplik május 21-én

2010. december 13. (hétfő) 11:47 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:45

Már stúdiókész állapotban van az új Ossian album, amelynek felvételei várhatóan január 5-én kezdődnek meg Törökbálinton.
Az új lemez március 7-én jelenik meg Az lesz a győztes címmel, és a limitált verzióhoz a tervek szerint egy bónusz CD is jár majd, amelyre a 2009-es PeCsa koncertről kerül fel annyi nóta, amennyi csak lehetséges.
A törökbálinti P stúdió és az érdi Bakery összeolvadása révén, a régi helyszínen szinte egy új stúdió született, a SuperSize.
"Gyakorlatilag a felvételek ugyanúgy zajlanak majd, a megszokott helyünkön, Törökbálinton - mesélte Paksi Endre a változások kapcsán. - Küronya Mikivel dolgozunk továbbra is, az viszont ígéretes pozitívumnak tűnik, hogy a stúdió komoly technikai felújításon esett át. Miki egyébként már meg is kapta tőlem a dalok komplett demóit, így a felvételek kezdetére ő is teljesen képben lesz az új számokat illetően. Ez nagyban segíti, megkönnyíti a közös munkát."
Kattints Endre helyzetjelentésének folytatásához!"Az új albumra az intro mellett a következő dalok kerülnek fel: Negyedszáz, Viharban létezett, Végsebesség, Az lesz a győztes, Üdvözlégy Rock and Roll, Értünk száll, Az Élet Tengerénél, Kettőből egy, Tavaszi Ébredés, Démon-hajó és Tüzet a tűzzel. Akad köztük olyan, amit az elmúlt hónapokban többször is átírtunk, másokat inkább csak csiszolgattunk, de most már úgy érzem, hogy minden részlet a helyére került."


Mit jelent számodra az Az lesz a győztes lemezcím?


"A címadó dal arról szól, hogy a legnehezebb, legkilátástalanabb helyzetben sem szabad feladni az álmaidat, elképzeléseidet."
Aki ismeri az Ossian lemezeket, annak mi okozhat majd meglepetést ezen az új albumon?


"Úgy vélem, hogy az elmúlt évek, évtizedek alatt kialakult az Ossian jellegzetes stílusa, mi ezen belül igyekeztük most is megírni a lehető legjobb dalokat."


A Negyedszáz című új dal nyilván a közelgő jubileumra utal, hiszen május 21-én a PeCsában ünneplitek majd a 25 éves évfordulót. Mire lehet számítani a koncert kapcsán?


"Ezúttal a Pecsa szabadtéri színpadán lépünk fel, az méretre kétszer akkora, mint a benti, és ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor ez egy igazán kellemes, izzadás- és fulladás-mentes koncert lesz, zenekarnak, közönségnek egyaránt! Az Ego és a Rubicon lesz a két vendégzenekar, ők emberileg és zeneileg is szimpatikusak számunkra.

Pontosan19 óra 45-től lépünk majd színpadra és egy 25 számból álló programmal adunk keresztmetszetet az elmúlt 25 évből. Természetesen látványban és zenében - a megkerülhetetlen
klasszikusok mellett - lesznek meglepetések, amikre már most elkezdtük a felkészülést.

Akik már biztos vendégek: Kalapács Józsi, akivel közösen két Ossian-dalt fogunk előadni, valamint Szupermen, aki egy 3 gitáros instrumentális őrületben vesz majd részt! (nevet) A koncertről egyébként DVD és CD is készül.

Van viszont egy nagyon fontos infó a koncertkezdés kapcsán: hosszú évek tapasztalatai
alapján még mindig úgy látom, hogy sokan úgy vélik, a magyar bulik sohasem kezdődnek el a meghirdetett időpontban és ráérnek akár egy-másfél órával később érkezni. Az Ossian koncertje május 21-én pontosan háromnegyed nyolckor elkezdődik.
Mindenkit szeretettel várunk!"


Ennyire azért ne szaladjunk előre, hiszen idén is lesz még egy nagy koncertetek, december 28-án Szombathelyen.

"Hatalmas hangulata van ezeknek az évzáró buliknak! Eleve nagyon szeretjük a szombathelyi közönséget, ráadásul a Pallai Produkció szervezésében itt olyan zenekarokkal léphetünk fel, akikkel emberileg is jó a viszonyunk. Tavaly is a Lorddal játszottunk Szombathelyen, de akkor a Dinamit lépett még fel, most pedig a Kárpátia fog.

Úgy érzem, hogy egy jól sikerült évet zárhatunk le ezzel a koncerttel. Optimisták vagyunk a jövő év kapcsán, úgyhogy minden adott egy hangulatos koncerthez!"

www.ossian.hu


 

 

Hozzászólások

[006624]
apolo
verik a mellüket hogy mekkora magyarok??????a trianon vagy az ősök vére szerinted erről szól worf?
[004751]
heavyervin
csak annyit, hogy meg kene irniuk az albumot, nem pedig csak nyomtatni. A Titkos Unnep volt az utolso ami kurvara bejott. De legalabb nem adik fel. En orulnek, ha itt ahol en elek volna ekkora zenekar
[004748]
llaszlo
inkább örülni kéne, hogy hazánknak van egy ilyen zenekara
[004729]
Worf
Gorebacsov, ez fájt! XD
[004728]
volkodlak21
Gorebacsov, de hülye vagy:D.
[004722]
Gorebacsov
Télleg az Ossiant még nem találták meg azzal, hogy azért van két s betű a nevükben mert nácik???
[004721]
Gorebacsov
Tök durva, hogy nem tudom eldönteni, hogy a koncertképen Endre szembe vagy háttal áll. :D (nem a zászlósra gondoltam :D.)

ENDRE IST KRIEG!!!
[004680]
HartmannKristof
Az, hogy kinek melyik Ossian lemez vagy korszak tetszik az ízlés dolga. De ez a "lemezgyártás évente a pénzért" gondolatkör anakronisztikus. Hazai és kinti klasszikus bandák ritkán csinálnak lemezt. Miért? Mert nem éri meg. A lemez"gyártás" egy hosszú és munkás folyamat, ha valakinek van ebben rutinja, esetleg bevált sablonjai az segíthet persze, de akkor is a dalok szövegek kitalálása, összerakása, begyakorlása, felvétele hónapok munkája, amiért egyre kevesebb anyagi megbecsülés jut a zenekaroknak, legyen szó ismert kinti vagy hazai bandákról.

Egy-egy normálisan koncertező banda 1-2 esete alatt összekoncertezi egy-egy lemez bevételeit, legyen szó szinte bárkiről, akár itthon, akár kint azaz ugyanez a helyzet mondjuk a Saxon vagy az Ossian esetében.

A motiváció sokkal inkább az hogy a bandának közlendője van a világról és nem akar nosztalgiabandaként a 20 évvel ezelőtti slágerekből élni, legalábbis nem csak abból. Szerintem ez tiszteletre méltó.

[004668]
Kardhordoz
Nekem Több mint 10 éve kedvenc zenekarom az Ossian (18 éves vagyok) A kétségtelen tény hogy a Koncert lemez előtti és utáni lemezeket semmilyen kategóriában nem lehet összehasonlítani. Nekem nagyon tetszenek a Trianon a Remény harangjai dalok is. Szerintem egy Ossian album nem lenne jobb ha 3 évente adnának ki egyet.
[004659]
Worf
Sziasztok! Lehet, hogy kicsit nyers leszek, ezért előre elnézést kérek mindenkitől.
Az Ossian szerintem is kezd "elunalmasodni", az utóbbi időben kicsit "semmitmondóbb" albumokat gyártottak (már alkotásnak nem nevezhető). Uszítják a közönség kárpátiás, "nemzeti rocker" részét, verik a mellüket, hogy mekkora magyarok... A metálzenészeknek metált kéne játszaniuk, nem Kárpátia-szintű politikai poprockot. (Félreértés ne essék, magyar vagyok, hallgatok NS/NR előadókat is, de Endrééknek, ahogy előttem már leírták, nem áll jól ez a felkapott divatmagyarkodás) Inkább a régi mentalitást "erőltetnék", az az ő stílusuk!
[004649]
volkodlak21
Én annak örülnék, ha elhagynák ezt a "magyar vagyok, nem turista" hozzáállást. Ja meg ha a borító is pofásan nézne ki.
[004645]
KorponyaiTunde
Ízlések és pofonok....Én úgy gondolom,hogy az Ossián mindig 100%-os teljesítményt nyújtott!Nincs olyan dolog az életben,hogy mindenki mindennel meg legyen elégedve!Így nekik sem sikerül olyat alkotni,hogy abban ne találjon mindig valaki hibát!De hát ez így van az élet bármely területén!Én mindenesetre megemelem a kalapom elöttük!Nagyszerű emberek!Az emberségük példamutató!!Biztos vagyok benne,hogy az új album is fenomenális lesz!További sok sikert kívánok!!Csak így tovább Ossián!!
[004640]
pumpika666
vandorsolyom
persze, hogy vannak rajongók, meg hogy veszik a lemezt, én is minden xart megveszek a kedvenceimtől, nem is ez a baj, hanem, hogy kaptafa-lemezek jönnek ki, iparosmunkaként, kevés új ötlettel, a hozzám hasonló ős-ossiánosok pedig már nem bírják követni a zenekart, koncerteken csak lesek, hogy mi is folyik itt? mik ezek a nóták?
[004634]
vandorsolyom
Kicsit meglep amit írtok. Egyébként az új lemez vszeg megint az elsők között lesz a MAHASZ listán, és rajongóból sem lesz csak azért kevesebb, mert nem 3 évente adnak ki albumot. Persze a vélemények különbözhetnek, de a "tények makacs dolgok".
[004632]
jrpi
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, nálam az Árnyékból a fénybe album működött utoljára, az meg legalább 7-8 éves album! Azóta valahogy nagyon gyenge lemezek jöttek sorban 2-3 jó dallal. A lemezcímek Tűzkeresztség, Küldetés, Az lesz a győztes annyira sablonosak és kívülről fújjuk hogy miről szólnak... Ugyanazt írják meg 1000-edszer is. Egyébként az összes ismerősöm aki szerette - szereti az Ossiant ugyanezt mondja!
[004596]
vinylfanatic
Maximálisan egyetértek pumpika666 véleményével.Le kéne állni az Ossian-nak a futószalagszerű lemezkiadásról.Számomra az utóbbi évek lemezei egybemosódtak.két lemez között legyen akár 3 év,de az legyen igazi kidolgozott mestermű.Ez így csak iparszerű termelés.De meg lehet érteni Endrééket is. Amíg a nép vevő erre had mennyen.Hát ez van.
[004592]
Attikorn
" . . . az elmúlt évek, évtizedek alatt kialakult az Ossian jellegzetes stílusa, mi ezen belül igyekeztük most is megírni a lehető legjobb dalokat. " - Hát nem tudom :S Utoljára a Hangerőmű tetszett úgy igazán, az utána levő albumok már nem tudtak meghatni :S Bár volt mindegyiken 2-3 jó szám. Ide egy Fémzene vagy Gyújtópontban vagy Titkos ünnep jellegű lemez kéne. Legalábbis, én ilyennek örülnék. Ha már csak az "újkori" Ossian-ról beszélünk.
[004587]
pumpika666
ráértek volna még vele
itthon is elterjedhetne a 2-3 évenkénti lemezkiadás
endre mellől nagyon hiányzik maróthy zoli, nem is annyira koncrteken, inkább a stúdióban, a dalírásban :(
olyan sok lemezt nem adnak el sztem ők sem, hogy fosni kelljen a cuccot állandóan magukból, koncertezni meg új lemez nélkül is lehet
jövőre lesz 20 éves az ítéletnap, endréék eltolhatnák a teljes lemezt élőben, arra ink vevő lennék, mint egy új jól megmondós lemezre
láttam endre kedvenc lemezeit 2010-ben, onnét is lehetne ötleteket meríteni, nem csak a bevált sablonokkal dobálózni
[004582]
volkodlak21
Hát... én reménykedek.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS