OVER THE UNDER VOL. 4. - Bemutatkozik a negyedik trió

Scerra, Sunset, CsakazértiS

2010. december 11. (szombat) 10:55 | utoljára módosítva: 2010. december 27. (hétfő) 09:43

A már minden jobb újságosnál kapható decemberi-januári HammerWorld magazin két CD-t is tartalmaz majd, a Blind Myself különleges válogatását és egy 17 tételes Over The Under válogatást.
A friss hazai felvételeket és új bandákat is bemutató CD-sorozatunk újabb darabjára 17 felvétel került fel. A CD-n hallható zenekarokat hármas adagokban mutatjuk be ezekben a napokban.

A negyedik adag:
SCERRA
SUNSET
CSAKAZÉRTIS


Kattints a folytatáshoz!SCERRA
Aktuális felállás?


"Virágos Ádám - ének
Száraz Bence - gitár
Fekete Zsolt - basszusgitár
Udvardi Ákos - gitár
Barta László - dob."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?
 

"A ScerrA története 2009. februárjáig vezethető vissza. Mindannyian egy olyan zenekart képzeltünk el magunknak, melyben teret kap az egyéni kibontakozás, s nem kell feltétlenül stílusbeli korlátokat követnünk. Célként azt tűztük ki, hogy valami újat és maradandót adhassunk a hallgatóságnak, külön figyelmet fordítva a dalok szövegeire és hangszerelésére."

Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?


"Egyedi, elmélyült, extrém, modern."

Az eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?


"Szerencsére nehéz kiemelni a legjobbat, mert rengeteg pozitív kritikát kaptunk már, a "Kétségekkel vagy anélkül" megjelenése, illetve a koncertek után is. Talán a legjobb válasz, amit erre a kérdésre adhatunk, az Kovács Eszti soraiból származik: '...ez a koncert minden képzeletemet felülmúlta. Elsőnek én interjúztam velük a rockerek.hu számára, akkor még csak felvételen hallottam őket, és akkor még csak "nagyon tetszett". Hát, most "kurvára odavagyok" értük! Élőben kurva jól szólnak és nagyon összeszokott a banda!'"


SCERRA - Hangok (koncert a Vadvirágban, 2010)
Az első ScerrA koncert rövid leírása?


"MetalFest Open Air Hungary 2010. Hatalmas élmény volt mindannyiunk számára, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényen adhattuk az első koncertünket. Köszönet jár érte a lelkes szavazóknak és mindenkinek, aki ezt lehetővé tette számunkra! Igaz, a technika ördöge ellenünk dolgozott, de azóta is töretlen lelkesedéssel és még színvonalasabb koncertműsorral készülünk minden egyes fellépésre!"

A legjobb koncert eddig?

"Aki szeret alkotni, adni és koncertezni, annak minden egyes koncert a legjobb kell, hogy legyen! Ha nem így van, akkor már régen rossz... Mindenesetre az első vidéki kiruccanásunk - szombathelyi OMK - mindenképpen emlékezetes marad! Elképesztő volt, hogy mennyire vártak minket!"

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?

"A 2010-es debütáló lemezünk címadó dala, ami 'Az Igazi (kétségekkel vagy anélkül)' címre hallgat. Pörgős tétel, való egy ilyen válogatásra és az sem utolsó szempont, hogy tökéletesen jellemzi a csapat kezdeti korszakát. A lemez megjelenése óta folyamatosan születnek az új, még erősebb dalok, gyakorlatilag egy nagylemeznyi szinte már el is készült! Csak idő, pénz és szervezés kérdése, hogy mikor vesszük fel és adjuk ki őket."


SCERRA - Imago (A Scerra legslágeresebb dala, Lili Rabie vendégénekével és Nagy Gábor (ex-Zanzibar) vendégszólójával.)
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Az idei koncertsorozatot december 3-án zártuk Mezőtúron, most a jövő év elejéig egy rövidebb - és látszólagos - pihenőt tartunk."

2011-re milyen terveitek vannak?

"Az első és legfontosabb, az első klubturnénk lebonyolítása. Ezt valószínűleg két felvonásban ejtjük majd meg, és a vidéki állomásokon kívül Felvidékre is ellátogatunk! Nem hagyjuk ki a tehetségkutatókat sem, valamint új látványelemekkel készülünk minden egyes koncertre! Fűrészből jut bőven jövőre is!"


www.myspace.com/scerramusic
Facebook oldal
rockerek.hu oldal
 

 

SUNSETAktuális felállás?

"Kerecsen László - ének1
Siklósi Örs - ének2
Devecz Ádám - gitár1
Zelei Bánk - gitár2
László Norbert - basszusgitár
Hámori Dávid - dob."


Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2007. őszén kezdtünk egymásra találni, talán ez a legjobb megfogalmazás. Nem volt fix zenekari felállás a kezdetek óta, hacsak nem vesszük annak azt a 2-3 embert aki elkezdte anno ezt az egészet. Szép lassan, apránként találtunk egymásra, régi barátságok, közös iskolai évek, más baráti zenekarokból való átlépések stb stb. Aztán egyszer csak hatfős csapattá cseperedtünk!" (nevet)


SUNSET - Techno (Düreres koncertrészlet)
Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?


"Nemes egyszerűséggel modern metalt játszunk."

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Hála istennek nagyon sok pozitív visszhangot hallunk, de talán a fiatal korunk és az ennek ellenére elért sikerekre és kitartó lelkes munkára vagyunk a legbüszkébbek."

A legelső Sunset koncert rövid leírása?

"Túlestünk rajta!" (nevet)

A legjobb koncert eddig?


"Mindenkinek más a kedvence, de amire mind büszkék vagyunk az a két teljesen saját szervezésben létrejött önálló fővárosi koncertünk volt idén, amelyek mondhatni teltházas sikernek örvendtek!"


SUNSET - Lorelei (Düreres koncertrészlet)
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?

"Az év végén megjelenő kislemezünk, a Photography egyik dalát választottuk, a Breezinget. Ez a zenekar legfrissebb nótája és a legslágeresebb is egyben. Valamint azt az utat is képviseli, amelyen valószínűleg tovább fogunk haladni. Az új nótákkal jövő tavasszal indulunk stúdióba, a nyár elejére már várható lesz az anyag."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Pár napja, december 4.-én Budapesten búcsúztattuk ezt az évet egy fergeteges ingyenes buli keretein belül, nagyon sok jó zenekar társaságában. A klipünket kb. egy hónapja forgattuk le a Subscribe-os Reich Tamás barátunknak köszönhetően. Decemberben a lemezzel együtt ki is fog jönni, úgyhogy mondhatni, a Sunset részéről meg is van a karácsonyi ajándék mindenki számára!" (nevet

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?


"Tavasszal mindenképpen rögzíteni fogjuk a két vadonatúj nótát. Egy teljesen új rendszer szerint fogunk dolgozni és az eddigi dalírási módszereinkben is lesznek apróbb módosítások. Szeretnénk mind hangszerelésben, mind hangzásba valami teljesen újat, de ugyanakkor sokkal Sunsetesebbet hozni. Nagyon fontos lesz ez a felvétel, mert valószínűleg a 2012-re tervezett nagylemez alapköveit ez jelenti majd. Valamint 2011.-től kezd koncertezni a Sunset által prezentált A Day To Rrmember tribute zenekar, erre mindenképp ajánlatos lesz odafigyelni, főleg az anyazenekar rajongóinak!"


www.myspace.com/sunsethungary
Youtube csatornaCSAKAZÉRTISAktuális felállás?

"Szimán Balázs - basszusgitár,
Fekete Balázs - gitár,
Szaiff Roland - dob,
Gyuris János - ének,
Schuppa Dávid - gitár."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"Az alakulás éve 2001. Célunk az elejétől fogva az volt, hogy a modern és a klasszikus rock/metal jellemzőinek néhol spontán, máskor tudatos keverésével egy kis hazánkban egyedinek számító zenei produkciót tegyünk le az asztalra."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Rock/metal, groove, dallamos, kemény."

CSAKAZÉRTRIS - Szigorú, de igazságtalan
Az eddigi legjobb kritikátok?


"Összességében korrekt bemutatkozás a CsakazértiS első albuma szigorú zenével, ami ugyanakkor mindenütt magában rejti a jellegzetes hip-hopos lelazultságot is, tehát feszültség levezetéséhez vagy önfeledt szórakozáshoz egyaránt kompatibilis." - shockmagazin.hu

A legelső Csakazértis koncert rövid leírása?


"Az első koncertről szóló rövid beszámoló így hangzott: '2002. június 8. – Budapest, Rocktogon: Hát igen! Megvolt az első hepaj! A Rocktogonban nyomtunk egy jó 40 perces bulit, és azt hiszem felejthetetlen volt mindenkinek, de nekünk biztosan. Én kb. 6-szor estem hanyatt, egyik alkalommal a dob bánta. A kissé passzív közönségtől szinte csak pozitív visszhangot kaptunk és mindenki rendesen be is tintázott, úgyhogy nem volt hiábavaló!'"

A legjobb koncert eddig?

"Pecsa, 2006, november, a Depresszió előzenekaraként, illetve a Bor-Rock fesztiválos koncert, ahol a Road és a Tankcsapda vendégei lehettünk."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A listáról húzd ki című dal a hamarosan megjelenő Nehéz idők EP-ről, amely a leghúzósabb nóta az EP-n. Zeneileg talán ez fejezi ki legjobban a Csakazértis lényegét. Most decemberben készül el ez az új, három nótát tartalmazó EP. Közel két év szünet után ez a CsakazértiS visszatérő anyaga, de ez még csak a bemelegítés…"

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Legközelebb 2011. január 21-én játszunk Szegeden a Stopyt társaságában."

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?
 
"Jövőre szeretnénk igazán megmutatni, mennyire erős az új Csakazértis. Sok minden szervezés alatt van még, hamarosan kiderül minden... (nevet) Annyi biztos, hogy szeretnénk annyit játszani, amennyit csak lehet, de kizárólag minőségi bulikat adni, illetve annyi új nóta született, hogy adja magát a nagylemez gondolata, melyet nyár környékén szeretnénk rögzíteni."


www.csakazertis.hu
www.myspace.com/csakazertis
Facebook oldal

A sorozat korábbi részei:

TŰZMADÁR, SOLAR SCREAM, STORYUM
RUBICON, TRENDKILLERZ, DON'T NEED SOCIETY
AUTUMN TWILIGHT, PHOENIX, FUTUREREALM 

 

Hozzászólások

[004557]
agancsos
Sztem a Scerra-é az egyik legjobb dal a lemezről! KURVAJÓÓ!!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS