VINNIE PAUL - Köszönet a megemlékezésekért

Vinnie Paul felidézi egyik legkedvesebb emlékét

2010. december 9. (csütörtök) 15:53 | utoljára módosítva: 2010. december 16. (csütörtök) 10:39

Már hat éve annak, hogy Dimebaget a színpadon meggyilkolták, és a Hellyeah zenekarban játszó tesója, a dobos Vinnie Paul így köszönte meg, hogy tegnap oly sokan megemlékeztek Dime halálának évfordulójáról:
"Meg akarom köszönni, hogy megemlékeztetek a legjobb barátomról és tesómról, Mr. Dimebag Darrell-ről, és hogy megünnepeltétek az életét. Szelleme és energiája mindig velünk marad, és arra inspirál, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Öröksége nagyobb, mint valaha, de a keserűség ezen napjain nyomassuk a nótáit, nézzük a videóit, keverjünk egy jó kis Black Tooth Grint magunknak és folytassuk az egészet az ő tiszteletére. Ez biztosan mosolyt csalna az arcára... Szeretlek és hiányzol, tesó.
Az egyik legkedvesebb emlékem a 2004. március 11-én, Las Vegasban tartott szülinapom, ahol Dime és jómagam Sammy Hagarrel és a The Waboritas-szal jammeltünk. Hatalmas Van Halen és Sammy Hagar rajongókként nőttünk fel, így ez hatalmas megtiszteltetés volt, meg egy jó móka. A You Really Got Me-t és az Ain't Talkin' 'bout Love-ot nyomtuk el, amiket oda-vissza ismertünk, aztán Sammy odakiáltotta, hogy 'Dimebag, a Wild Thing jön E-ben', mi meg fejcsóválva néztünk össze. Azt ugyanis sosem játszottuk. Sammy végül odahajolt Dime-hoz, megmutatta a három szükséges akkordot, aztán szépen átkamuztuk a nótát, ami végül is elég tökös lett. Egy álom vált akkor valóra!"
A decemberi-januári Hammerben egy interjút olvashatsz Vinnie Paullal, valamint egy másikat Phil Anselmo-val, az ex-Pantera énekessel, akivel Vinnie a mai napig nem hajlandó szóba állni.
Kattints, ha érdekel a brit Hammer által készített összefoglaló Dime életéről.

1966

Augusztus 20-án megszületik Darrell Lance Abbott a texasi Arlingtonban. Texas hetedik legnagyobb városa Forth Worth-től úgy 20 kilométerre keletre található, és csaknem 40 kilométerre Dallastól, nyugati irányban.


1974

A 8 éves Darrell megismerkedik Rita Haneyvel a bringapályáknál. A beépítésre váró területen bringázott az összes környékbeli gyerek. Rita ekkor lelökte a bicajról Darrellt, ennek ellenére később összejöttek, egy párt alkottak.


1978

A 12 éves Darrell dobolni akar, akárcsak a két ével idősebb bátyja, Vinnie Paul. Sorsot húznak, és így Darrell gitározni kezd.


1979

Darrell első koncertélménye: Thin Lizzy és Nazareth a Dallas Convention Centre-ben február 25-én. Később elcsípi Alice Coopert a The Babys társaságában, valamint a Legs Diamondot, persze a bátyjával együtt.


1981

Megalakul a Pantera. Eredetileg Eternity volt a nevük, majd Gemini, míg végül a Pantera mellett döntenek, egy autó után, amiről Vinnie Paulnak tett említést egy osztálytársa.


1982

Az eredeti Pantera énekes, Donnie Hart kilép, így a gitáros Terry Glaze kezd el énekelni. A végleges basszer Rex Brown lesz, akkoriban még Rex Rocker néven.


1983

Megjelenik az első album, a Metal Magic, persze a saját Metal Magic kiadójuknál. Az anyagot Darrell papa, azaz Jerry Abbott producerkedésével veszik fel a Pantego stúdióban, ami Jerry saját stúdióját jelenti.


1984

Kijön a második lemez is, a Projects In The Jungle. Terry Glaze neve itt már Terrence Lee.

1985

A harmadik album is elkészül, az I Am The Night, és szintén saját kiadásban jelentetik meg. Darrell ekkortájt jön össze Rita Haney-vel, aki haláláig a párja volt.


1986

A csapat úgy dönt, hogy megválik Terrence Lee-től, ugyanis zenei kérdésekben nem értenek egyet. Egy New Orleans-i banda, a Razor White énekese, Phil Anselmo lesz az új Pantera frontember.


1988

Felveszik az utolsó albumot a Metal Magic kiadó számára, a Power Metalt. Ezzel lezárul a spandexgatyás korszakuk.


1989

A Pantera az Atco kiadóhoz szerződik, miután egy szülinapi bulin a fellépésükkel meggyőzik a cég képviselőjét, Mark Rosst. A Pantego stúdióban elkezdődik a munka egy új albumon.


1990

Megjelenik a Cowboys From Hell, és új korszakot nyit nemcsak a banda, de a metal műfaj számára is.


1991

A Pantera 500 ezer embernek játszik a moszzkvai Monsters Of Rock fesztiválon a Metallica és az AC/DC társaságában.


1992

Február 25-én megjelenik a Vulgar Display Of Power, és 44. lesz az amerikai listán, Angliában pedig 64. Ekkor veszik fel Rob Halforddal a Light Comes Out Of Black dalt a Buffy, a vámpírvadász című filmhez.
1994

A Far Beyond Driven album már az első helyen nyit az amerikai listán, akárcsak az ausztrálon. Angliában a 3. hely jut neki.


1995

Phil Anselmo fájdalomcsillapító gyanánt heroinozni kezd a gyötrő gerincbántalmai miatt, egyúttal elutasítja a műtét lehetőségét. Anselmo-val megjelenik a Down első albuma, a NOLA.


1996

A Pantera kiadja a The Great Southern Trendkill albumot, ami a 4. helyen nyit az USA-ban, Angliában pedig a 17-en. A zenei részeket Texasban rögzítették, Anselmo azonban már külön énekelte fel a dalokat Trent Reznor New Orleans-i stúdiójában. Július 13-án Anselmo túladagolja magát heroinnal.


1997

Kijön az Official Live: 101 Proof című Pantera koncertlemez, ami egyfajta pihenőt jelent a zenekarnak. Ettől persze még felsorakoznak az amerikai Ozzfest bulikra.

2000

Kijön a Reinventing The Steel lemez, ami végül az utolsó Pantera albumnak bizonyul. Negyedik helyre kerül az amerikai listán, Phil Anselmo pedig azzal dühíti fel a társait, hogy a londoni Brixton Academy-ben tartott bulin szétütött állapotban jelenik meg.


2001

A tervezett Európa-turné elmarad a 9/11-es balhé miatt. A Pantera soha többet nem áll színpadra.


2002

Megjelenik a Down második albuma, a Down II: A Bustle In Your Hedgerow. Anselmo egy másik csapattal is lemezt jelentet meg: boltokba kerül a Superjoint Ritual debütáló anyaga, a Use Once And Destroy. Rex Brown basszer a Down tagjaként azt mondja a felszívódott Panteráról: "Egy csomó 'ezt mondta - azt mondta' baromság elhangzott, én pedig nem akarok a dolgok sűrűjébe keveredni."


2003

Dimebag és Vinnie Paul bejelenti a Pantera feloszlását, miután belefáradtak abba, hogy Phil Anselmo felbukkanására várjanak. Megalakul a Damageplan zenekar az egykori Halford-gitáros Pat Lachmannel a mikrofonnál és az ex-Jerry Cantrell gitárossal, Shawn Matthews-zal, mint bőgőssel. A Superjoint Ritual közben kiadja a második lemezét is, az A Lethal Dose Of American Hatred-et.


2004

Boltokba kerül a Damageplan első lemeze, a New Found Power, amely az amerikai lista 34. helyéig jut. Jön az amerikai turné, egyre komolyabb elismerések közepette. Dimebag láthatóan frissen jelenik meg a második Metal Hammer Golden Gods díjkiosztón Londonban, és átveszi a megérdemelt 'Legjobb gitáros' díjat. Stílusosan meg is ünnepli...

A brit Metal Hammer Karácsonyi számában egy Phil Anelmo interjú olvasható, amelynek egyik kijelentését a szerkesztőség a címlapon is kiemeli: "Dimebag megérdemel egy kiadós verést"...

December 8-án az ohiói Columbus egyik klubjában a színpadon lövi le Dimebaget egy zavart agyú Pantera rajongó.Vinnie Paul megszerezte a brit Metal Hammer szerkesztőségétől az interjú eredeti felvételét, Phil Anselmo így hiába állította, hogy ilyesmit egyáltalán nem mondott.

Vinnie Paul a mai napig nem áll szóba Phil Anselmóval.


 

Hozzászólások

[004538]
pumpika666
a damageplanban sok minden bent volt még, továbbvitték a pantera stílusát egy olyan énekessel, aki nem hörögte szét a hangját
remélem, hogy maradtak fent régi felvételek akár a pantera, akár a damageplan időkből, amiket valahol összegyűjtenek és kiadnak majd, akár a pantera 30 éves szülinapjára(2011), akár szegény dime halálának 10ik évfordulójára(2014)
[004508]
Attikorn
Hat év után is érthetetlen, értelmetlen, és felfoghatatlan a halála. És az is marad örökre. Hatalmas emberi és zenei veszteség ez. Nyugodj békében Dimebag. Legyen az álmod szép.
[004499]
SOMa
we'll REMEMBERING THE STEEL forever!!!
R.I.P. Dimebag!!!!
[004495]
vinylfanatic
Vinnie jól teszi,hogy nem áll szóba Anselmóval.Én is ezt tenném az előzményeket ismerve.
[004491]
lordmihu
R.I.P. Dimebag...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BALÁZS FECÓ - Koronavírusban hunyt el a legendás zenész
2020. november 27. (péntek) 10:12

69 éves korában elhunyt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál és a Taurus zenekar alapítója, frontembere, a Neoton egykori tagja. Balázs Fecó négy évvel ezelőtt életveszélyes állapotba került a szívritmus-zavara miatt, majd műtétek sora, hosszú ideig tartó lábadozás következett, de felépült a betegségből. November 14-én még a saját lábán ment kórházba, koronavírussal, miután napok óta rosszul érezte magát, másnap már lélegeztetőgépre került, azóta küzdöttek az életéért az orvosok. A tragikus hírt az Apostol együttes osztotta meg a Facebooon: "Ismét megtörve és megrendülve búcsúzunk zenész barátunktól. Balázs Fecó, nyugodj békében! Az Apostol együttes tagjai mély fájdalommal búcsúznak tőled."   "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este...

SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP
SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour a mai napon jelentette meg a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t máris...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, második előzetesként pedig a Freedom - The Wolves Within dallal lehet ismerkedni. Az...

SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX
SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX

Megjelent és végig is hallgatható a Sodom új stúdióalbuma, a 12 nótás Genesis XIX. Az új Sodom lemez borítóját Joe Petagno (Motörhead, Led Zeppelin, Nazareth stb.) készítette, a...

PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is...

SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS