OVER THE UNDER VOL. 4. - Újabb három csapat mutatkozik be

Autumn Twilight, Phoenix, FutureRealm

2010. december 9. (csütörtök) 12:53 | utoljára módosítva: 2010. december 27. (hétfő) 09:43

A már minden jobb újságosnál kapható decemberi-januári HammerWorld magazin két CD-t is tartalmaz majd, a Blind Myself különleges válogatását és egy 17 tételes Over The Under válogatást.
A friss hazai felvételeket és új bandákat is bemutató CD-sorozatunk újabb darabjára 17 felvétel került fel. A CD-n hallható zenekarokat hármas adagokban mutatjuk be ezekben a napokban.

A harmadik hármas:
AUTUMN TWILIGHT
PHOENIX
FUTUREREALM


Kattints a folytatáshoz!AUTUMN TWILIGHT
Aktuális felállás?


"Kiss Péter - gitár, ének
Mándli István - gitár
Csekk Tamás - basszusgitár
Erdei Attila - dob."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?
 

"A kreativitás, a zene és a zenélés öröméért."

Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?


"Hangulatos, lendületes, dalközpontú."

Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?


"'Van valami emelkedett, különös, elvarázsolt atmoszférája az A.T. zenéjének, és igazán ez az, ami kiemeli őket a hasonló stílusú bandák tömegéből.' - Uzseka Norbi tollából, MHH 162."


AUTUMN TWILIGHT - Autumn Twilight

Az első Autumn Twilight koncert rövid leírása?


"Részemről láz, tüszős mandulagyulladás, mindez egy tehetségkutatón - mondja Péter. - A koncert után teljesen elment a hangom, és mivel mindig ugratjuk egymást, senki sem hitte el hogy nem tudok beszélni..." (nevet)

A legjobb koncert eddig?

"Lehetetlen csak egy koncertet kiemelni, mert a hangulat mellett fontos a jó megszólalás, színpad, fénytechnika is. Az A38-as koncerteken minden klappolni szokott, de hangulat szempontjából említhetném a Fekete Zaj fesztivált vagy a legutóbbi Dürer kertes bulit is."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?

"A Flux című vadonatúj dal, ami egy kísérletezősebb nótánk úgy stílusában, mint hangulatában. Gondoltuk erre több ember is felkaphatja a fejét, valamint jól mutatja hogy jelenleg is fejlődésben van a zenekar."

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?


"Januárban jelenik meg az Alteration című EP, három új és egy újragondolt régi dallal, valamint a címadó remixével és koncertklipjével, tehát elég sok extrával, amit érdemes lesz beszerezni."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Tavaszra várható sok koncert, hamarosan kijön az EP, amelyet bárki meghallgathat majd a myspace-en. A már említett koncertklip mellett készül majd egy hagyományos is a kislemez egy másik dalára."

2011-re milyen terveitek vannak még?

"Ha a dalszerzés tempója megengedi, akkor év végén szeretnénk megjelentetni a soron következő albumunkat, amely feltehetően sokak számára fog meglepetést okozni."


www.autumntwilight.hu
www.myspace.com/autumntwilighthun

Youtube csatorna

 

PHOENIX (Felvidék)Aktuális felállás?

"Puss Krisztián "Bufi" - basszusgitár
Lépes Gábor - gitár, vokál
Lépes Ferenc - dob

Puss Tamás - ének."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2001-ben a szülők Pegazus nevű formációja - 5 év után - összeállt egy buli erejéig, és ezen a koncerten döntöttük el - Gábor, Bufi és Feri -, hogy mi is hangszereket ragadunk. 10-11 évesen!" (nevet)


PHOENIX - Ugyanaz a vér hajt (a 2007-es Tisztán láss albumhoz)
Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?


"Rock-Metal."

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Tisztán láss lemezkritika a  Hammer 2007. decemberi számában!" (nevet)

A legelső koncertetek rövid leírása?

"2002. augusztusában, 12-13 évesen, egy falunapon. Kábé 200 ember előtt! Még öttagú volt a banda - Bufi, Gábor, Feri, Romi, Adrián - és olyan feldolgozásokat játszottunk, mint pl. Edda, P.Mobil, P.Box... Van róla egy VHS kazetta is! Az énekesünk, Tomi akkor még az első sorban tombolt" (nevet)

A legjobb koncert eddig?


"2009. ősz, turné a Tankcsapdával - összes állomás. Aztán Tisztán láss lemezbemutató buli 2007. szeptember - teltház a csallóközcsütörtöki kultúrházban. Az kb. 650 ember!"


PHOENIX - Új híd (koncertfelvétel a 2009-es Tankcsapda turnéról)
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?

"Az Utolsó lépés című nóta, amit a Zárva - Szabadon című új anyagunk egyik legütősebb dalának érzünk! Most novemberben jelent meg az album, ez a második nagylemezünk. Talán ehhez a számhoz készítjük majd hamarosan a klipet is!"

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"A 10 állomásos őszi turnénk végéhez érünk a jövő héten, december 17-én Bándon, 18-án pedig Komáromban lépünk fel. Az új lemezhez januárban forgatunk majd egy klipet a Rock Tv-vel. 2011. március 19-én pedig a csallóközcsütörtöki kultúrházban egy nagyszabású lemezbemutatót tartunk, egyben a 10 éves jubileumi koncertünket, meglepetésvendégekkel és látványos show-val!"

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?


"Koncert koncert hátán... klubok, fesztiválok, motorostalálkozók. Reméljük, közben lassan halad majd az új dalok megírása is. A lényeg, hogy mindenhol ott legyünk, minél többen megismerjék a bandát!"


www.phoenixmusic.sk
www.myspace.com/phoenixzenekar
Facebook oldal

FUTUREREALMAktuális felállás?

"Vajsz Kornél - ének
Hegyaljai-Boros Zoltán - dob és szintiprogramozás, gitár, vokál
Sovák 'Cséb' Gábor - basszusgitár."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2007-ben találkozott Zoli és Cséb. A Zoli által megírt alapok mentén kezdtek játszani, majd csatlakozott egy dobos is, Tomi, akivel majd' 2 évig együtt zenéltek. 2008-ban érkezett Kornél, az énekes, így teljes lett a banda, beindult a koncertezés. 2009. közepétől a csapat 3 emberből és egy gépből áll - a dobokat és a szintiket sampler szolgáltatja."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Súlyos, felemelő, izgalmas."


FUTUREREALM - Ziggurat Station (koncertfelvétel)
Az eddigi legjobb kritikátok?


"Legjobb Metal Zenekar - 2008 Gyöngyös, Amatőr Zenei Tehetségkutató.
'Robotmetáááááááááááááááál!!!' - egy néző, 2009. Bp."

A legelső FutureRealm koncert rövid leírása?


"Nagy izgalmakkal vártuk - 2008 szeptemberében volt, egy kis klubban, a Viper Roomban, Budapesten. Egész jól játszottunk, de emiatt színpadi mozgás szinte nulla volt - viszont ezt mára nagyon felfejlesztettük!"

A legjobb koncert eddig?

"2009-ben az A38-as BZF tehetségkutató - állat jó volt a sok fény, a nagy színpad! Meg talán ott játszottunk eddig a legtöbb ember előtt."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A Where Beauty Lost című tétel - általában ez a koncertjeink zárószáma. Azért ezt választottuk, mert talán ez a legdallamosabb, legütősebb nótánk. És 4 perc közeli. Egyébként épp mostanában jelent meg szerzői kiadásban az első lemezünk, de már nagyban íródnak az új számok."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Egy kis téli szünetelés van, de január-februártól tervezzük, hogy nyomunk pár bulit."

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?
 
"Új hang- és képanyag készítése, hangzásjavítás és sok koncertezés!"


www.myspace.com/futurerealmbandA sorozat korábbi részei:

TŰZMADÁR, SOLAR SCREAM, STORYUM
RUBICON, TRENDKILLERZ, DON'T NEED SOCIETY
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
2020. november 25. (szerda) 15:26

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az Until The Stars Turn Cold dalhoz született meg, amelyben a Pyogenesis éléről ismert Flo V. Schwarz énekes a vendégük. "Kietlen pusztaság… A XXVIII. századi szmog már pár hónappal az utolsó telepesek eltűnése után elviselhetőbb lett, ám mikor a Divided és a stáb feltűnt a kihalt bolygón, addigra teljesen újjászületett az atmoszféra. A természet visszakövetelte azt, ami régen az övé volt... Az épületek falain repkény táncolt, a kerítéseket göcsörtös faágak ejtették foglyul, még az utolsó atomvillanáskor szoborrá dermedt belvárosi kisnyugdíjasokra is mohatelepek kúsztak fel mohón. Mert ez történt... A nap kihűl, az emberiség már szerteszét szóródott a galaxisban, mint egy gyermekláncfű gaz magjai...      ...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS