HAMMERWORLD - Két CD-vel már az újságosoknál!

A januári Nevergreen bulira ajándék belépőt találsz a lapban

2010. december 9. (csütörtök) 08:30 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 10. (szombat) 03:16

Már kapható a HammerWorld magazin december/januári száma egy Iron Maiden címlapsztorival, amelyben a csapat három gitárosa nyilatkozik a The Final Frontier album kapcsán. A 116 oldalas magazinhoz ingyenes koncertjegy mellett két exkluzív CD is jár, egy különleges Best Of a Blind Myselftől, továbbá egy új Over The Under válogatás, a No.4., amelyre 17 tétel került fel, köztük olyan exkluzív dalok, mint például a februárban érkező Dalriada albumról a Hajdútánc.

 


Hamarosan részletek a tartalomról!

Hozzászólások

[007440]
apolo
csak most olvastam ezt vissza,ezért most írok.nunu véleményével nagyon nem értek egyet,de ha ő ezt gondolja milán péterről,az ő dolga...véleményem szerint milán péter az egyik legjobb hw recenzor,mind stilisztikailag,mint zenei látókört tekintve,bár a szerk. minden tagja széles zenei spektrumon mozog,főleg lénárd laci és uzseka norbi.péter korrekt,INFORMATÍV,izgalmas kritikákat ír a tenhitől és blood axistól kezdve ,a candlemasson és a titkolt ellenálláson át,a primordialal és az enslavedel bezárólag.a metapolitikai/filozófiai/történelmi gondolatai pedig sok embernek tetszenek,nekem is,és sokak világról alkotott elképzelésére voltak hatással.mégha ez neked nem is tetszik nunu.meg nem érted.és egy kicsit nézz szét magad körül.
[004884]
Anark
A másik meg ez a rengeteg popup bizbasz, amin az embernek át kell verekednie magát, hogy eljusson a lapra. Lehet azt gondolják a hammeresek, hogy ez milyen jó promó, de csak elveszi az ember kedvét attól, hogy ide kattintson.
[004883]
Anark
Nem tudom más hogy van vele, de én meglepődtem, hogy a Maiden került a borítóra (megint). Semmi aktualitását nem látom a dolognak. Ha már valami aktuális, akkor inkább Motörhead, vagy az új generáció kedvéért a The Ocean, vagy hazabeszélve Farkas Zotya érdemelt volna talán borítót, szerintem. Legutóbb szeptemberben volt Maiden címlap. Ennyire tolják a zsét a lapnak a promócióért? :)
[004797]
Hajassss
Milán Péter-es témához szólnék hozzá én is! Szerintem semmi baj nincs az írásaival és ha megfigyelitek, akkor ez a spiritualitás akkor kerül elő a cikkeiben, ha a zene maga is olyan jellegű. Olvassátok el az egyik Primordial interjút és közben hallgassátok meg a zenét és egyből kiviláglik, hogy miről is ír. Bali Dávid cikkei egy kicsit tényleg túlcsavartak, viszont én nem is szeretem általában azokat a zenéket, amiket ő méltat. Fejlődni fog ő is remélem, de a barokk körmondatokkal csínyábban kellene bánnia.
[004762]
PayaV
A decemberi számmal kapcsolatban csak annyit akarok mondani, hogy az újság jó, az Over the Under válogatás remek lett, a Blind Myself válogatás CD-t azonban nálam a mini Hi-Fi sehogy sem képes lejátszani.
[004703]
velocyraptor
Gorbi, az ollys témához annyit böfögnék még, hogy tedd egymás mellé mondjuk egy '93-as (ha jól tévedek, ekkor váltotta a Boz Cordollát death-fronton Olly), szóval egy akkori Hammer ollys bénázását egy mai írásához a csávónak. :) Azért van egy kis fejlődés, nem? Szerintem de. Na mindegy, ezen nem veszünk össze. A Szarka Joseph-féle kritikákra egyébként emlékszem, azok élvezetes olvasmányok voltak, nem agyoncsűrt mondatok halmaza. De ez is csak az én magánvéleményem. (itt most bontok egy sört)
Na, ha már itt tartunk, szívesen vennék itt a hammerwold.hu hasábjain egy olyan interjút, amiben régi hammereseket keresne meg a szerkesztőség, hogy most mi van velük, merre gályáznak, stb. Így ismeretlenül is érdekelne, hogy mi van Szűts Lacival, Szarka Joseph-fel, Molnár Péterrel -rá haragudtunk, mert az ordítós-hörgős bandákat mindig lepontozta :), netán Boz Cordollával -őt csíptük, mert az ordítós-hörgős bandákat mindig felértékelte! :)
Ha személyesen nem is ismertük őket, azért az életünk részei voltak ők! De rég is volt...
[004696]
Gorebacsov
Bazz: MAGYAR. Bocsi.
[004695]
Gorebacsov
Szerintem Bali úr és Milán úr is legalább rendes kritikákat írnak. Látszik, hogy meghallgatták a lemezeket még ha nem is tetszik nekik. Elolvasni meg nem kötelező a kritikákat egyetérteni velük meg pláne nem az. Megérteni azt viszont kéne. Sajnálatos, hogy egyeseknek ez problémát okoz mint annak idején a fingszagú pumacipős békésszentandrási rokkereknek megérteni a Nyers zenekart :D. Nagyon is jó, hogy használnak olyan kifejezéseket amik nem a bevett: brutális, dallamos, söröskorsóemelgetős. A megyar nyelvek van az egyik legnagyobb szókincse. A most érkezettek vajon mit szólnának a Szarka úr kritikáihoz? Valaki csak tudja miről van szó nem?
Az meg kamu hogy Zubor Olly fejlődött. Ő írja/írta a legbénább kritikákat egyszerűen dedós az egész. Olyan Szomszédokos :D.
Ami viszont a leggázabb azok az interjúk. Ennyire nem kéne bulvárba lemenni. Mifasz pl. ez az Exodus interjú??? Az ok hogy van x/y akták meg a testemen a jel rovat ott lehet erre a stílusra számítani de egy rendes interjút az legyen már értelmes vagy ne is legyen.
[004669]
Kardhordoz
Emberek nem tűnt fel senkinek a nagy viták közben hogy az újság mennyit javult helyesírási hibák szinten??? Elképesztő! Eddig találhattunk oldalanként legalább 2-őt átlagban most meg nem nagyon van. Ez pozitívum!
[004622]
vinylfanatic
Szerintem olyan zenész vagy zenekar nincs is aki olyan lemezt tudna csinálni ami tetszene Bali úrnak.
[004617]
alex0812
daryl, ok, ha te évente 3-4 jó metal lemezt találtál, akkor nem az én készülékemben van a hiba... igenis vannak jó metal lemezek, még ha nem is a klasszikus heavy metal értelemben is!
Ha meg BD-nek nem vág stílusába az adott lemez, akkor ne írjon róla... mondjuk lehet akkor meg nem lenne melója, mert olyat még nem láttam, hogy neki vmi tetszen...
Hidd el, hogy a metal rajongók nem primitívebbek, mint a "tuctuc drukkerek", de hadd ne kelljen már gondolkodnom egy hétig, hogy mit is akar a kedves kritikus!
[004579]
daryl
"Metal lemezre még nem nagyon adott 6-7 pontnál többet, és ez egy metal magazinban elég gáz. " - de az is lehet, hogy csak szimplán szarok a lemezek és míg ti ki tudja hány éve ugyanazokat a sablonokat ismételgető, dögunalmas zenekarokra élveztek, ezek másnál még csak az értékelhető kategóriába sem férnek bele - még így is túlértékelte őket.
nem azt mondom, hogy minden metál lemez rossz, ami az utóbbi években megjelent, de évente maximum három-négynél többet én nem találtam, ami tetszett volna pedig próbálkoztam.
[004578]
daryl
"sznob szövegelés" - ne már, csak azért mert nem mindig érthető elsőre? gondolkodni kéne, az sosem árt. :(
[004576]
velocyraptor
Srácok, azért azt vegyétek figyelembe, hogy minden egyes lemezkritika,illetve pontszám, az adott fickó véleményét tükrözi; teljesen egyéni-egyedi vélemény és nem kőbe vésett alapigazság. Nem mondom, nekem is lezsibbadt már az agyam egy-két B. Dávidos írástól, de ha a csóka abban leli örömét, hogy többszörösen bővített, olvashatatlanul nyakatekert körmondatokban fogalmaz, akkor lelke rajta. Legfeljebb nem olvasom el, a zenei ízlése úgyis fényévekre van az enyémtől.
Gondoljunk Zubor Ollyra; érdemes összehasonlítani, egy 15 évvel ezelőtti lemezismertetőjét egy mostanival. Szinte tapintható a fejlődés. Akkoriban elég harmatosan fogalmazott, szinte csak tőmondatokat írt, manapság pedig szépen kiforrott a stílusa.
Milán Petivel pedig ne gecizzünk, az egyik legnagyobb szakértője a black-death-thrash-doom műfajnak, már csak emiatt is megérdemli a tiszteletet. Lehet nem szeretni a stílusát, de benne még nem csalódtam; ha leírt valamit egy adott bandáról, az úgy is volt. Ma már ennek nincs olyan nagy jelentőssége, lévén ott a Myspace, Youtube, stb, de amíg nem volt internet és az egyetlen hiteles forrás egy adott zenéről a nyomtatott szaksajtó volt (nemcsak a Hammer), addig igen-igen jól jött egy hozzáértő, hiteles, jól fogalmazó újságíró véleménye. Na, Milán Peti ilyen volt.
[004573]
vinylfanatic
Kedves daryl a véleményemet fenntartom.Igen egyszerű megfogalmazás kell. Azonban ez nem jelenti azt,hogy a metal rajongók primitívek lennének.Az a csavaros semmitmondó sznob szövegelés amit Bali úr elkövet nem való egy metal magazinba.Ezt jó néhány hozzászólás megerősíti lentebb ha olvastad esetleg.Erről ennyit.
[004569]
daryl
@vinylfanatic:"Szerintem pedig-mivel ez egy metal magazin vagy mi-érthető egyszerű megfogalmazás kell ide"

ez kicsit olyan, mintha azt mondanád, hogy aki metálos az primitív, annak ne írjanak már bonyolult mondatokat, mert nem fogja megérteni.
[004568]
horvathfefe
Hozzászólnék az új számhoz,mivel tegnap óta megvan. Ami feltűnt,az a megnövekedett reklámok száma (vagy nevezhetjük hirdetéseknek is). Majdnem 40 oldal mindent összeadva,míg az előző három számnál 30 sem volt. Furán mutat a Dalriada a Forró drótban. Hatásokkban 2 ismertető,régen akár 5 is belefért. A tartalom viszont nekem jobban bejön,mint az előzőnél. Interjúkra gondolok. Mostanában jobban hanyagolom ezt a Hammer oldalt itt a neten. A Forró drótnál vagy a Fanzinenél elvész az újdonság varázsa,mert nagy része innen kerül a lapba. Több interjút lenne jó olvasni.
A Cd-k közül az Over the under válogatás nekem nagyon bejön. Mennyi tehetséges banda van már kis hazánkban. A Blind Myself nem az én asztalom,túl is adtam rajta. A borító az tényleg nem a legjobb megoldás így.
Akartam még írni,de inkább töröltem. Biztosan sokan azt mondják,hogy mit okoskodok meg elégedetlenkedek itt,de azért írunk ide,mert van véleményünk. Úgyhogy hajrá!!
[004559]
SOMa
Csatlakozom azokhoz, akiket zavar ez az újságpapír CDborító. Az a gáz, hogy a nem elég kemény papír kiesik a tokból, és amúgy sincs mindenkinek üres CDtokja, amibe beleegye, pedig a Blind cd megérdemelné. És mintha a poszterek és maga az újság is gyengébb, rosszabb minőségű papírból lenne mint régen. Van egy 2006os hammerem amin Joey van a Slipknotbol, na az nagyon faxa papírból van, a tökröződésében le tudom olvasni az időt a telefonról. A BIGFOUR poszter meg mint a kreppapír......
[004553]
Winternight
Én a hasonló zenei érdeklődés miatt mindig szívesen olvasom Milán Péter írásait, koncertekről és lemezekről is. Bár nem mindenben értek vele egyet, azt el kell ismerni, hogy nagyon jól ír.
Bali Dáviddal viszont én sem tudok mit kezdeni. Már régóta nem is olvasom el azokat a "lemezismertetőket" amiket ő ír, úgysem tudok meg belőle semmit az adott albumról. A Hangpróbáról meg egyenesen kitiltanám. Metal lemezre még nem nagyon adott 6-7 pontnál többet, és ez egy metal magazinban elég gáz.
[004544]
Nunu
Milán Peti, mint zenekritikus, nekem nagyon bejön. Az ízlésvilágunk (az övé és az enyém) meglehetősen sok közös metszettel rendelkezik.
Engem azzal fáraszt le, hogy van ez a világ korcsosulása vs a sprituális Aranykor jelleg elmélkedése. Nomármost. Ez nekem igen erőteljesen ködevés, mese habbal, sosemvolt álmodozás. Írjon scifit vagy fantasyt, de ne találgasson már ki ekkora marhaságokat.
[004541]
Robidog84
Minden előttem szólóval egyet értek. Bali úr egy öntelt ..., zagyvaságot ír. Ez a csóka inkább illene mondjuk a wan2 magazinba mint a Hammerbe. Nem értem, ha nem bírja az adott stílust, akkor miért nem értékeli a stílus kereteihez mérten és nem teljesen degradálóan lepontozva! A többieknek pedig respect, különösen Uzseka úrnak és a főszerkesztő párosnak, az általuk jónak ítélt zenében még soha nem kellet csalódnom .
Üdvözlettel Szabó Róbert
[004529]
horvathfefe
Én a Hammert végig olvasom mindig,pedig vannak benne olyan írások,amelyek nem igazán érdekelnek. Még az ilyenekben is lehet valami érdekeset találni. Én sem szeretem a Bali Dávid csavaros írásait. Sokszor el kell gondolkodni rajta,hogy mit is akar mondani. Meg lehet érteni,csak fárasztó. Milán Péter stílusa tetszik,de nem az ő zenei világa áll hozzám legközelebb. A spirituális dolgok iránt való érdeklődése nekem szimpatikus.
[004518]
gepe
Igazad van, Szila! A CD-mellékletek, főleg a Blind Myself megérdemeltek volna egy rendes borítót!

Tisztelt szerkesztőség! Jó lenne, ha a jövő év folyamán készítenétek egy videóklip-válogatást! Tudom, ott a YouTube, de én nem csak egy rakás flashvideót akarok birtokolni! Az is jó lenne, ha az év végi közönségszavazás nyereményszelvénye nem olyan lapon lenne, aminek a másik oldalán újságcikk van.

Érdekes lenne, ha itt a fórumon "pro és kontra" rovat indulna a Dávid által kritizált lemezekről.
[004513]
vinylfanatic
Maximálisan egyetértek veled Trashfan !!!!
[004510]
Trashfan
Nem tudom, Milán Peti írásait azért szívesen olvasom. Megvan a maga elképzelése a világról, annak korcsosulásáról, egyebek. Nem mondom, hogy ezt állandóan szajkóznia kellene, de nem is zavar.
Az ő kritikáit olvasva viszont megtudom, hogy az adott lemez milyen is a stílusában, és eddig bizony nagyrészt egyet is értettem az értékeléseivel a lemezek meghallgatása után. Szóval szerintem Milán Peti attól eltekintve, hogy a borús jövőképet szereti festegetni írásaiban, igen hasznosan ír kritikát.
[004509]
farkaslaci
Óóóóóóóóóóóó még a végén kiderül, hogy milyen gyenge kis magazinunk van :) Most épp a The shadow theory-t hallgatom, és roppant mód befogadó vagyok ettől a zenétől. Remek prog. metal albumot hoztak össze, Devon hangja pedig tökéletesebb, mint valaha. Én továbbra is kedvelem az urak írásait. Hajrá Dávid, hajrá Péter, csak így tovább! Ezt teszi a jó zene!
[004505]
Nunu
Én teljes mértékben elhatárolódok Bali Dávid ízlésétől, de igazán komoly problémám viszont nem vele, hanem Milán Peti kritikáival szokott lenni. Milán Peti és az én zenei ízlésemnek sok közös pontja van, de amiket írni szokott...
Egyszerűen az agyam eldobálom, és a hátamon a szőr feláll atttól a sok idiótaságtól, amiket ő összezagyvál. Mintha az egész világ egy nagy birka lenne, kivéve ŐT, aki valami földöntúli megvilágosodástól vezérelve átlátná az Univerzumot. Mint aki egy méterrel a talaj fölött lebegve járna az anyagi világ fölött. (Remélem a főszerkesztőknek van annyi eszük, hogy Milán Peti honoráriumát megspórolják, hiszen a annak a misztikus ködevőnek egyáltalán nics szüksége iylen világi haszontalanságokra.) Egy mérhetetelnül beképzelt, önnön magától elszállt ember képe süt le ránk az írásiból, mintha birtokában lenne valami transzcendes bölcsességnek. Hagyjuk már!
[004503]
Trashfan
Gondolom B.D. jelenléte a hangpróbán azért van, mert bizonyára úgy gondolják Laciék, hogy így lesz egy kissé eltérő stílusú zenéket kedvelő emberke is, nem csak a megszokott. ezzel még nem is lenne baj, de valóban, az írásaival vannak gondok. Magam is írogatok ezt-azt, igaz, nem lemezkritikákat (de filmkritikákat igen), és valóban, nem az a jó kritika, ami tele van elvont meg idegen kifejezésekkel, mondatokkal. az a jó kritika, ami leírja KÖZÉRTHETŐEN az adott mű (bármi legyen is az) jellemzőit, erősségeit-gyengéit.
De az semmiképpen sem jó kritika vagy vélemény, aminek a felénél már valóban azon gondolkodik az ember, hogy a kritikus mi a fenéről ír, vagy, ha érthetően is ír, akkor meg semmitmondóan.
[004502]
szila
Lehet, hogy csak engem zavar, h már megint újságpapírból van a CD borító? Inkább lenne 1 CD, de normális minőségű papíron lenne a booklet, stb...
[004497]
jrpi
Szokás szerint előfizetőként megint nem kaptam meg az újságot a megjelenés napján!
Én már el sem olvasom az értékeléseit ennek a srácnak...
[004496]
alex0812
Csatlakozom az előttem szólókhoz, Bali D írásai egyszerűen semmitmondóak, valaki elmagyarázhatná már neki, hogy nem attól lesz valaki jó újságíró, hogy minél több idegen szót vessen papírra, hanem minél könnyebb legyen az olvasó dolga az adott lemez megismeréséhez vezető úton, szóval ne zsákbamacskára költsük a pénzünket...
Komolyan, ha egy általam kedvelt lemezről megjelenő kritikára vagyok kíváncsi olvasásra éhesen, meglátom hogy ő írta cikket, el sem olvasom! Az ismeretlenekről meg ne is beszéljünk, mert jó sok lemezismertető el is megy mellettem... Nekiugrok, azonban a felénél érdektelenségre hivatkozva továbblépek...és nem a lemez nem érdekel!
A pontozását meg hagyjuk, bár azt is jó lenne közölni vele, hogy ez a Metal Hammer, nem a Popcorn...
[004494]
vinylfanatic
Bali Dáviddal szerintem nem az a baj,hogy mindent lepontoz.Ez egy dolog,istenem nem tetszik neki semmi. Azonban amiket ír a recenziókban az számomra felfoghatatlan.Egyszerűen üres semmitmondó szövegfolyam az egész.Jelentkezzen aki az írásait értelmezni tudja.Én amikor elolvasom őket képtelen vagyok értelmezni,főleg megállapítani milyen is az a lemez amiről írt.Szerintem ő már sportot csinál abból,hogy minél csavarosabb eszmefuttatásokat vessen papírra. Szerintem pedig-mivel ez egy metal magazin vagy mi-érthető egyszerű megfogalmazás kell ide.Ezzel a szövegeléssel pedig jelentkezzen az írószövetségnél.Ott talán értékelni tudják.
Röviden. Én is tudnám nélkülözni Bali úr ténykedését.
[004493]
fmark
jó a Dalriada, de ez nem a hajdútánc :S
[004492]
Trashfan
engem mondjuk nem zavar B.D. pontozása, mert alapvetően úgysem az a lényeg, ki nyer, vagy hol végez a táblán, mindenesetre érdekes és elgondolkodtató, hogy szerinte ebben a hónapban a hangpróbán maximum "jellegtelen" 7-esnél jobb album nem volt szerinte, azt az egyet kivéve:)
Mondjuk az kétségtelen, hogy nem ez volt az év hangpróbája ami a lemezeket illeti:)
[004490]
bloodyroots
Nagyon jó az újság, de Bali Dávidot kizárhatnátok már a hangpróbából.. :S úgyis mindent csak lehúz
[004482]
colorado75
Minden jo,ha jo a vége(az évnek)egy ujsággal,ami a kedvencünk!Nagyon várom!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS