OVER THE UNDER VOL. 4. - Újabb három csapat mutatkozik be

Rubicon, Trendkillerz, Don't Need Society

2010. december 8. (szerda) 09:29 | utoljára módosítva: 2010. december 16. (csütörtök) 10:30

A december 9-től minden jobb újságosnál megjelenő decemberi-januári HammerWorld magazin két CD-t is tartalmaz majd, a Blind Myself különleges válogatását és egy 17 tételes Over The Under válogatást. A friss hazai felvételeket és új bandákat is bemutató CD-sorozatunk újabb darabjára 17 felvétel került fel. A CD-n hallható zenekarokat hármas adagokban mutatjuk be a következő napok folyamán.

A második három zenekar:
RUBICON
TRENDKILLERZ
DON'T NEED SOCIETY


Kattints a folytatáshoz!RUBICON (Budapest)
Aktuális felállás?


"Terdy Tamás - dobos
Molnár Gábor - basszusgitáros
Orbán-Ducos Tamás - énekes
Magyari Péter - billentyűs
Horváth Imre - gitáros." 

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat? 

"2003-ban alakultunk meg, egy régi zenésztársam és jómagam kezdeményezésére - mondja Horváth Imre gitáros. - Szerettem volna egy olyan rockzenekart összehozni, ahol sok más hasonló stílusú zenekarral ellentétben, pozitív kicsengésű a mondanivaló. Úgy gondolom, hogy a dolgokat nem a rossz, hanem a jó oldalukról kell megközelíteni. Zenénkkel a mindennapok örömeit, nehézségeit, kemény helyzeteit fogalmazzuk meg, de a saját életünkből merített pozitív energiákat próbáljuk belevinni a dalainkba."" 

Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?

"Hard Rock, metalos elemekkel."

Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?

"Eddigi pályafutásunk során alkalmunk nyílt együtt játszani olyan élvonalbeli zenekarokkal, mint az Ossian, az Edda, a Depresszió, a Kalapács, és eddig minden ilyen közös megmozdulás után, úgymond a legnagyobbaktól elismerő, dicsérő szavakat kaptunk. Ami szintén fontos, sőt, talán ezen múlik minden, hogy a közönség visszajelzése is pozitív, örömmel fogadnak minket. Nagyon sok erőt ad, hogy egy-egy koncert után rengeteg fantasztikus… kritika ér minket."
 

RUBICON - Mindenen át...


 

A legelső Rubicon koncert rövid leírása?
 
"A legelső bulink a Wigwamban volt, ahol a Kalapács zenekar előtt melegíthettük be a közönséget. Józsiék nagyon kedvesek voltak velünk, mindenben segítettek, és mi is a legtöbbet próbáltuk kihozni magunkból, ami szerintem sikerült is. A közönségre sem lehetett panasz, bár még ismeretlen zenekarként láthattak minket, de az ütemre bólogatások és a folyamatos tetszésnyilvánítás lendületet adott a folytatáshoz."
 
A legjobb koncert eddig?
 
"2009. november 28-án a Petőfi Csarnokban léphettünk fel az Ossian elött… az a buli volt szerintem minden szempontból a legjobb. A terem legvégén is emberek álltak, bármerre néztem a színpadról, mindenhol rockereket láttam, akiknek nagyon átjött amit csinálunk. Reméljük, hogy 2011. május 21-én is hasonlóképpen fogad majd minket a nagyérdemű, ugyanis szintén az Ossian előtt lépünk színpadra, de ezúttal a szabadtéri színpadon."
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?
 
"A válogatásra egy vadiúj dalunk került fel, Mindenen át… címmel. Erre a dalra klipet is készítettünk. A szám mondanivalójában egy óriási kincs fogalmazódik meg: az IGAZ BARÁTSÁG. Úgy gondoltuk, hogy ez a téma rengeteg embert meg tud mozdítani. Zeneileg ez a legelőremutatóbb szerzeményünk, jól példázza a Rubicon világát."  

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?

"Ha minden a terv szerint halad, 2011. év végére elkészítenénk a második nagylemezünket, de addig még sok víz lefolyik a Dunán…"" 

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Legközelebb a Dürer Kertben fogunk játszani december 20-án, ahol a teljes Rubicon repertoár elhangzik majd. Vagyis az eddigi leghosszabb koncertünkre lehet számítani. Mindenkit szeretettel várunk!"

2011-re milyen terveitek vannak?

"Hasonlóképpen, mint idén, egy turnét tervezünk február közepétől május elejéig. Folynak tárgyalások több élvonalbeli zenekarral is. Május 21-én pedig egy nagyszabású koncerten fellépünk a 25. születésnapját ünneplő Ossian előtt, és egy kis meglepetéssel is készülünk a rajongóinknak. Erről majd később... 2011.-ben szeretnénk eljutni annyi fesztiválra amennyire csak lehetséges, de a saját bulikat sem fogjuk hanyagolni. Találkozzunk a koncerteken!"


www.rubiconrock.hu
 

TRENDKILLERZ (Kecskemét)Aktuális felállás?

"Basa László - ének, dalszövegek
Nyúl György - gitár, vokál, dalszerző
Bucsi László - basszusgitárLaczi Arnold - dobok (Rab Attila - a stúdiófelvételek dobmunkái)."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"Igényes, érthető rockmuzsika létrehozatala volt a közös cél, mindenekelőtt a közönség szórakoztatására. Nem kívánjuk az aktuális trendeket követni, sem zenében, sem másképp. Mi szeretnénk trendeket alakítani, ebből adódóan lett a nevünk TRENDkillerz. A jelenlegi felállás 2010. januárja óta dolgozik együtt."

 


TRENDKILLERZ - Vigyázok rád majd!Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?


"Mondanivaló, súly, líra, szórakoztatás."

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Ezt most ne hagyjátok abba! (nevet) Ezt a zenét mindenkinek hallania kell!"

A legelső koncertetek rövid leírása?

"Kecskeméti klubkoncert, 50-60 ember előtt. A refréneket azonnal, egy emberként kántálta a közönség, ami azért volt meglepő, mert olyan ismerős, aki a dalokat már hallhatta volna, elvétve volt ezen a bulin."

A legjobb koncert eddig?


"Minden kecskeméti Amstel klubbulink szuper, ez a Kilele Music Cafe a zenekar koncert törzshelye."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"Az Őrült nap, az egyik legzúzósabb dalunk. Egy HammerWorld CD-melléklet számára ezt gondoltuk a legcélravezetőbbnek. Amúgy nagyon szerteágazó a zenei világunk. De ez nemcsak a legzúzósabb, hanem egyben a legújabb dalunk is. A közönség is nagyon jól fogadta a hangzása, a mondanivalója miatt. Igazi koncertnóta."

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?

"Még Karácsony előtt szeretnénk kihozni az első lemezünket, jelenleg a keverés stádiumában van az anyag. Kellő médiatámogatás mellett, meggyőződésünk, hogy sikere lehet. 12 +1 dalt rögzítettünk, a lírai szerzeményektől a középtempós dalokon át a súlyosságokig. Legjobb tulajdonságunk a szerénység..." (nevet)


TRENDKILLERZ - Tépem a húrokatAktuális koncert, klip, megmozdulás?


"December 10 - Budapest, Crazy Mama Pub
December 30 - Kecskemét, Technika háza - Rockheart klub. A teljesítmény nélküli celebek elleni harot tűztük amúgy a zászlónkra, és egy nagyszabású klipet is szeretnénk elkészíteni - kellő humorral, statisztákkal. Jelen esetben ez támogatásfüggő..."

2011-re milyen terveitek vannak?


"A megjelenő zeneanyagunkat szeretnénk színvonalas hangosítású bulikon minél több emberhez eljuttatni. Ezt ma nagyon nehéz megvalósítani, de a szervezés folyamatban van. 2011-ben egy tavaszi koncertsorozattal - a Hejja produkció keretein belül - szeretnénk bemutatni a lemezanyagot."

www.myspace.com/trendkillerzDON'T NEED SOCIETY (Győr)
Aktuális felállás?

"Iván - gitár (ex-Cothurnus)
Muhar - gitár
Gyula - basszusgitár (ex-Bensörmens)
Pedro - dobok
Csiszi (Ciszka Zsolt) - ének (csak kisegítő énekes, ex-Kevés, jelenleg AMD."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2006.-ban Győrben alakultunk, csupán a zene szeretete miatt."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Rockcore, de mondták már ránk azt is, hogy in your face r'n'r."


DON'T NEED SOCIETY - Keserű szó, félelem tánca (PAFE 2010)
Az eddigi legjobb kritikátok?


"Fémforgács portálon - "kétségtelen hogy van a korongnak egy erős punk és HC magja, amely a fogós és egyszerű témákból áll össze. Gyakorlatilag, amit kapunk az némi rock’n’roll keveredése a punk a HC és a stoner húzásokkal, amolyan masszív paraszt szántás..." -, illetve koncerteken a T. hallgatóságtól."

A legelső DNS koncert rövid leírása?


"Rövid és hangos."

A legjobb koncert eddig?

"Az Akela előtt a Diesel Klubban 2010.10.31-én és a tavalyi PAFE."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A jövő évi DNS lemezről a Nincs határ című szám, ami ott nyitódal lesz."

Mikorra várható a lemez?

"Jövő tavasszal. Ha találunk addig végleges énekest. Egyébként 2009-ben jelent meg egy 5+1 számos EP-nk."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Most a lemez befejezésére koncentrálunk."

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?
 
"Koncertezés és fesztiválozás."


www.myspace.com/dnsrnr
www.dontneedsociety.hu
(két hét múlva lesz kész, addig az ideiglenes: www.dnsrnr.uw.hu)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS