TIMO TOLKKI - A Stratovarius név továbbvitele morálisan helytelen volt!

Az ex-Strato főnök az argentin Maiden FC-nek nyilatkozott

2010. augusztus 27. (péntek) 15:59 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 3. (szombat) 03:10

Trinity címmel szeptember 24-én jelenik meg az egykori Stratovarius főnök Revolution Renaissance projektjének harmadik albuma. Az évek óta különféle lelki problémákkal terhelt Timo Tolkki júliusban jelentette be a projekt feloszlatását, azzal indokolva a döntést, hogy három év alatt nem kaptak komoly koncert- és turné ajánlatokat, így nincs értelme a zenekarnak.
Az argentín Iron Maiden FC-nek a Trinity lemez kapcsán nemrég adott interjújában Timo Tolkki morális szempontból helytelen döntésnek nevezte, hogy régi társai nélküle is tovább viszik a Stratovarius nevet.
"Megvoltak az okaim arra, hogy kiléptem a Stratovariusból, előtte egy jó éven át filóztam ezen. Nagyon is racionális okaim voltak. Azt azonban még a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy nélkülem ugyanezen a néven folytatják. A folytatás okés, de Stratovariusnak nevezni a bandát... ezzel volt problémám. Sosem toltam előre magam, mint amolyan gitárhős, mindig is csak egy voltam a srácok közül, noha a dalok 95%-át én írtam, és én voltam a producer is. Mindig is azt mondtam, hogy amennyiben Kotipelto, Jens vagy Jörg kiszáll, már nem leszünk többé Stratovarius. Ezért úgy gondolom, hogy ez a döntés morális szempontból helytelen volt. Az életfilozófiám talán kicsit eltér másokétól, így amikor értesültem erről, noha a név joga nálam volt, valamint szerződésem volt az összes zenésszel, ahelyett, hogy bíróság elé citáltam volna őket, épp az ellenkezőjét tettem, nekik adtam mindent. Valóban úgy gondoltam,és ma is így gondolom, hogy nélkülem folytatni a Stratovariust, az morálisan helytelen. Én mindig is kiálltam amellett, amit igaznak gondoltam. Arra jutottam, hogy akkor legyen minden az övék..."
Tolkki a korai Strato tagjaival tervezett projektjéről azt mondta, hogy felvettek ugyan 15 dalt, de a dolog még nem érett meg a kiadásra, és hogy jelenleg nincs csapata, és nincsenek konkrét tervei sem.
A teljes interjút itt olvashatod el.

Hozzászólások

[002637]
vinylfanatic
Igen,zavaros egy dolog ez. De a lényeg az,hogy a Stratovarius Timoval is meg nélküle is zseniális zenét és lemezeket csinál!!! És ez a lényeg nemdebár ? STRATOVARIUS FOREVER !!!!!!!!!!!
[002624]
Peredhil
Részemről igazat adok Tolkkinak, ő alapította a zenekart, ő írta a legtöbb dalt, baromi monumentális és klasszikus dalokat írt ennek a bandának és hiába van ez a pszichikai betegsége, ami egy kissé őrülté teszi, mégis ő adta az alapját a Strato-nak és nélküle tovább vinni ezen a néven...elég nagy kib.ás szerencsétlen emberrel.
Amúgy az első RR lemez szerintem is király lett, a Kiske által előadott Angel a mai napig az egyik kedvencem.

mmarton88: Akkor épp a gödör legalján volt, nem is volt tisztában a betegségével, nem is tudta kontrollálni, szépen mondva, nem volt önmaga. Az a dolog azóta azért tisztázva is lett a többiekkel.

Nem voltam soha valami kurva nagy Strato rajongó, Tolkki sem a kedvenc gitárosom, de én így látom a dolgokat, szerintem ez az egész helyzet nem tiszta így ahogy van.
[002581]
farkaslaci
Ez a Tolkki tényleg nem tiszta fialás, de Selkath, veled nem értek egyet abban, hogy a RR 1. anyaga szar lenne. Kiváló zenészek játszanak rajta, és hálistennek Kiske mester csodás éneke jegyzi a dalok többségét. A My way, Angel, Keep the flame alive dalok nagyon kerek kis szerzemények. Nekem kifejezetten kedves ez a lemez, csupán Tolkki őrültsége miatt nem kell beskatulyázni. Persze, kinek mi tetszik, azt hallgatja. Én néha örvendezek, amikor kiválik 1-2 jeles tag egy remek bandából, így ha folytatja máshol, máris 2 bandát kapunk cserébe, jobb esetben. Lásd: Metallica-Megadeth, SOAD-Scars On Broadway, Judas Priest-Fight (egy időre).....ez a pozitivista szemlélet :)
[002570]
Selkath
Ez egy agybeteg ember. Most persze savanyú neki a szőlő, de én örülök, hogy így alakult. A Revolution Renaissance (jesszusom, még leírva is borzalmas név!) első produktuma egy nagy szar volt, ellentétben a Strato-féle Polarisszal, ami egész helyre kis lemez.
Egyszerűen Timóka egy csökönyös, cezaromán, arcoskodó senki, aki egykoron hatalmas dolgokat alkotott, de ahhoz sincs elég esze, hogy legalább a múltjából merítsen valamit. Hajrá, Stratovarius, várom a következő albumot!
[002562]
mmarton88
"Mindig is azt mondtam, hogy amennyiben Kotipelto, Jens vagy Jörg kiszáll, már nem leszünk többé Stratovarius. "

Vicces gyerek ez a Tolkki. Talán már nem emlékszik egy bizonyos Miss K-ra akit 2004 tavaszán vett be Kotipelto helyére a Stratoba...
[002554]
jotun
hm szept 24 akkor mért van meg nekem?valaki már megint gyorsabb volt a kiadónál!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS