DHARMA - Letöltheted az új kislemezük mind a négy dalát!

Niciáék be is mutatták nekünk a friss számokat

2010. augusztus 27. (péntek) 13:10 | utoljára módosítva: 2010. szeptember 1. (szerda) 05:49

Elkészült a Dharma zenekar új kislemeze, a 4 dalos NRG, amit teljes egészében, ingyen máris letölthetsz a hivatalos honlapjukról.
"Ezeket a friss felvételeket az Audioplanet stúdióban rögzítettük, Jaya Hari Das segítségével - mondja az anyag kapcsán a dark metal csapat. - Úgy érezzük, hogy sikerült elkészítenünk az eddigi legdinamikusabb anyagunkat. Ez az EP egyben előfutára is a 2011-ben megjelenő új nagylemezünknek A Heavenly Hell című debütáló albumunk után úgy döntöttünk, hogy szeretnénk kipróbálni a meglévő orientális-dark metal mellett más zenei írányvonalakat is, ezért elkezdtünk gyorsabb tempókkal, súlyosabb elektronikus hangszerelésekkel, férfivokálokkal kísérletezni, és ennek köszönhetően már élőben is vastagabban dörren meg a banda. Ezek az új nóták végeredményben a koncerteken nyerték el a végső formájukat."
Kattints az NRG négy dalának részletesebb ismertetéséhez!
DHARMA:
Nicia - énekesnő
Gurka László - gitáros
Kelemen Gergő - basszusgitáros
Kőmíves András - dobos


 

"Az új dalok mondanivalója hasonló, mint a debütalbumon. Elsősorban azzal foglalkoznak a szövegek, hogy a gondolatok, a tudat által mennyi mindent el lehet érni vagy éppen mennyire nyomasztó helyzetekbe tudja magát sodorni az ember, ha nem képes megfelelően irányítani, kontrollálni mindazt, ami a fejében zajlik nap mint nap.

Maguk a stúdiómunkálatok zökkenőmentesen zajlottak, Jaya Hari Das pedig egyből ráérzett, hogy mit is szeretnénk viszonthallani. Megvolt a szükséges zenei összhang is. Persze azért egy kis lazulást is vittünk a történetbe, a basszus- és gitárfelvételek közepette akkorákat röhögtünk, hogy azt még talán a csepeli atombunker környékén is hallani lehetett!

Szeretnénk, ha minél több hallgatóhoz eljutna az online anyag, és reméljük minél többen lesznek kíváncsiak a jövőre megjelenő nagylemezünkre!"

 

STARDUST GALLERY

"Rögtön ebben a nyitószámban az említett negatív példáról énekelünk: a jelenkor fogyasztó társadalmának készült agysorvasztó produkciók kapzsi és tudatlan főszereplőinek és egyben áldozatainak 'jelentőségét' próbáljuk a hallgató elé tárni, némi iróniával... A pörgős tempó is a droidként tengődő mindennapjaink zaklatott ritmusát erősíti."


RENFIELD'S REHAB

"Ezt a szöveget, ahogy a címből könnyedén kitalálható, Bram Stoker könyve inspirálta. Renfield ügyvédként kezdte a karrierjét, majd egy elmegyógyintézetben végezte, mint Drakula rabszolgája... A dal a kiszolgáltatottságról és a függőségről szól. Klinikai vámpírizmus ide vagy oda ez a "slágergyanús" nóta a kislemezen!"


ENERGY VAMPIRE

"Maradunk a szívás témakörénél! (nevet) Itt azonban az energia az, ami táplál... Drum&Bass-es lüktetéssel indul a nóta, majd a lemez leggyorsabb riffje következik, amit egy kiakadt szövegelés majd üvöltés tör meg... némi megnyugvást hoznak ugyan a refrén feloldozó dallamai, de a második refrén után a végletekig fokozódnak az érzelmek. Eredetileg ezzel a számmal szerettük volna nyitni a lemezt, de extrémebb lett mint gondoltuk... (nevet) Ami természetesen nem baj, de nem akarjuk egyből letépni a kedves letöltő fejét!"


OMNIPRESENT

"Részben a Heavenly Hell nyugodt keleti világa köszön vissza a záró tételben, de indusztriális megközelitésssel. Ez talán a legpozítivabb nóta, ami valaha megszületett a műhelyünkben. Egy énekcentrikus tételről van szó, de a végére fokozatosan a ritmushangszerek kerülnek előtérbe."

 

Az NRG dalait itt hallgathatod meg, illetve innen töltheted le.

A csapat februári francia miniturnéjáról itt olvashatsz.


DHARMA - Closest To (a Heavenly Hell debütalbumhoz)A Dharma szeptember 10-én a Yukban lép fel a kölföldre költözés miatt búcsúbulikat tartó Dr. Melancholia és Wet Lips zenekarok társaságában.


 

 

 

Hozzászólások

[002579]
pumpika666
nekem a két tartóelem is elég lenne, az asztallapot megkapod :D
[002557]
morningrise
Hol lehet kapni ilyen fain üvegasztalt ?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
2020. december 5. (szombat) 08:25

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja. A lemez producere az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer volt, a borítót Kristian Wåhlin készítette, harmadik előzetesként pedig az Another Face dallal lehet ismerkedni.   www.facebook.com/witherfall     A csapat tagsága így fest: Joseph Michael énekes/billentyűs (Sanctuary), Jake Dreyer gitáros (Iced Earth, Demons And Wizards), Anthony Crawford basszusgitáros (Chon, Shalmor, Allan Holdsworth stb.), Marco Minnemann dobos (The Aristocrats, Joe Satriani, Necrophagist, Steven Wilson stb.), élőben pedig Alex Nasla billentyűzik majd. WITHERFALL - Another Face (a 2021-es Curse Of Autumn előzeteseként)   Az As I Lay Awake dalhoz készült horrorklipet Zev Deans (Ghost, Behemoth, Chelsea Wolfe) rendezte....

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger
EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger

2014-ben jött ki a legutóbbi EyeHateGod lemez, az utódja pedig március 12-én jön majd ki A History Of Nomadic Behavior címmel. New Orleans nehézkötésű fickói visszatértek a Century...

STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020
STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020

Heavy Metal Rules címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a Steel Panther ötödik albuma, a 2017-es Lower The Bar lemez folytatása, amelynek Fuck Everybody dala egy új verziót és egy...

THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS