THE JUDAS PRIEST TRIBUTE BAND - Ukrajnából!

Metal Angel beszélgetése a csapattal

2010. augusztus 11. (szerda) 11:20 | utoljára módosítva: 2010. augusztus 13. (péntek) 07:50


Bizony-bizony, Kárpátalján is létezik egy Judas Priest tribute csapat, méghozzá csupa magyar srác alkotja! A szimplán The Judas Priest Tribute Band nevű beregszászi ötös 2009-ben jött létre, és az alábbi tagsággal bír: Dzsanda Mihály (zenekarvezető, szólógitáros), Illés András (gitár), Poncz Tibor (basszusgitár), Balázs István (énekes), Szmozsánszky István (dobos). A zenekar nemcsak a zenét igyekszik maximálisan judasosra venni, de a kinézetük is totál Judas Priest, a színpadképüket pedig a klasszikus Budokan-látványra alapozzák.
Metal Angel elsőként a Pokolgép dobosától, az eredetileg szintén beregszászi Czébely Csabitól hallott a zenekarról, majd gyorsan egy bemutatkozó beszélgetést is összeütött velük.
Kattints a folytatáshoz!
Csabi, a Pokolgép dobosa ismertette meg velem ezt az ukrán tribute zenekart, akik egy teljesen más dimenzióba tették át a tribute fogalmát, hiszen a Budokan koncertet teljes egészében "levették". Zene, hangszerek, ruházat, színpadi hidraulika, minden...
Többen is jelezték felém, hogy a legutóbbi bulin a banda már "Több mint egy az egyben Judas Priest"! “Angel! Ezt látnodés hallanod kell! BUDOKAN!!!”

Meg is ragadtam hát az alkalmat....Azok számára, akik eddig nem találkoztak még veletek, tudnátok néhány információval szolgálni a zenekar keletkezéséről és az európai  tribute színtéren jelenleg elfoglalt helyetekről? Nekem például gőzöm nem volt arról, hogy Ukrajnában is létezik egy Judas tribute :).
Miért pont Judas Priest?


"A zenekarvezető, Dzsanda Mihály gitáros volt az, aki megálmodta és valóra váltotta ezt a produkciót. Nem volt kérdés, hogy Judas Priest nótákat fogunk játszani, mivel ez egy gyermekkori álom volt, amit hosszú idő és rengeteg munka árán sikerűlt is megvalósítani, megfelelő színvonalon és kivitelben, valamint hasonlóan elhivatott zenészekkel."

Mit gondoltok, Tribute bandaként mi a legfontosabb feladatotok? Mi kell ahhoz, hogy valaki elmondhassa magáról, hogy jó tribute-ot csinál?

"Elsősorban az a feladatunk, hogy megismertessük az anyazenekar dalait egy minél szélesebb közönséggel. Mivel az igazi Judas Priest  nagyon ritkán látogat el errefelé. A jó tribute zenekar lényege pedig az, hogy a lehető legkevesebb különbség létezzen az igazi banda és a tribute között. Amennyiben ez nem jön össze, azokat a csapatokat cover band-eknek nevezzük."

Tökéletesen egyetértek veletek ebben. Zsebes kérdés jön :D De ne összegszerű választ adjatok! Mibe  van ez nektek? Mármint ez a tökéletes Budokan feeling... Ilyet eddig én csak az anyabandától láttam... Minden tiszteletem a Tiétek!

"Valóban komoly befektetés volt a színpadi látvány megvalósítása. A hangszerek és a ruhák lemásolása mellett a színpad, a színpadkép jelentett húzós befektetést. Ezt a zenekarvezetőnk vállalta magára."

Emelem kalapom! Mennyire könnyű vagy éppen nehéz Kárpátalján tribute zenésznek lenni? Felfoghatatlan számomra a tény, de talán Magyarországon a legnehezebb, szerintem. Létezik egy „mű” hiearchia, van szakmai féltékenység és egy pár más tényező is... Nálatok mi az ábra?

"Amennyire tudjuk, a mi csapatunk Ukrajna első és egyetlen tribute zenekara. Az eddigi fellépéseinket kirobbanóan fogadta még a rockkoncertekre nem járó közönség is. Az első fellépésünkre a szűlővárosunkban került sor, Beregszászon, még tavaly szeptember 27-én. Ez egy nagyon jól sikerült debütálásnak bizonyult, amely nagyban köszönhető a beregszászi közönségnek is!"


A csapatnak egyelőre nincs honlapja, myspace oldala, de bizonyára hamarosan lesz.

A tavalyi beregszászi I. Metal Gods fesztiválról, és a banda fellépéséről
itt olvashatsz bővebben!
 

 

Hozzászólások

[002868]
attila70
A minap láttam őket Kisvárdán a Radar előtt és valami fenomenálisak voltak.
[002341]
pearlblood
Minden elismerésem a zenekarnak! Gratulálok! Most már nem csak a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színháznak drukkolok, hanem Nektek is.
[002320]
szasza666
Hát akkor további jó másolást kívánok a srácoknak.
[002319]
vinylfanatic
Ez egyszerűen fantasztikus. Kurva jó. Végre egy banda aki tökéletesen megfogalmazta Tribute band fogalmát.Igen az a lényeg hogy minél pontosabban visszadja az eredeti banda szinpadi és zenei világát.A hazai bandák előszeretettel hangoztatják,hogy az adott banda számaiba beleviszik a saját egyéniségüket.Igy van, ez innentől már feldolgozás(cover). Ennek pedig már nem sok értelme van szerintem.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS