MANOWAR - Gondok a Dio tribute körül!

Napokon belül kapható lesz a Magic című tribute válogatás

2010. június 17. (csütörtök) 21:48 | utoljára módosítva: 2010. június 18. (péntek) 07:48

Ronnie James Dio halálhíre megrázta a rockvilágot, és többen is jelezték, hogy tribute koncerttel, dallal, vagy akár lemezzel jelentkeznek a közeljövőben. A Manowar, illetve menedzsmentje, a Magic Circle Music is bejelentette egy komplett CD kiadását, tele Magic Circle-közeli csapatok Dio-hoz köthető felvételeivel. Ez tulajdonképpen érthető is, hiszen Joey DeMaio és a korai Manowar gitárosa, Ross The Boss épp Dio-nak köszönhetően ismerkedett össze egy Black Sabbath turnén, ráadásul maga a Manowar is New York azon környékéről származik, ahonnan a néhai énekes.
A Magic - A Tribute To Ronnie James Dio című CD napokon belül megjelenik, a bulgáriai Sonisphere fesztiválon - ahol a Manowar is fellép - már árusítani is fogják június 23-án. A CD frontját a Rainbow Rising mindenki által jól ismert borítójának egy új verziója díszíti majd, természetesen az eredeti művésztől, Ken Kellytől, a tartalom pedig így fest:
MANOWAR - Heaven And Hell
HOLYHELL - Holy Diver (Live In Norway)
METALFORCE - The Last In Line
MAGIC CIRCLE ALL STAR BAND - Long Live Rock'n'Roll
AWAKEN - I Speed At Night
CROSSWIND - A Light In The Black
DEAN CASCIONE - Never More
FEINSTEIN - Far Beyond
HARLET - Straight Through The Heart
JACK STARR'S BURNING STARR - Catch The Rainbow

Kattints, ha érdekel a folytatás! 


A The Rods-ból és az Elfből is ismert David "Rock" Feinstein gitáros, aki nem más, mint Dio unokatestvére, az alábbi nyilatkozatot tette közzé a Magic album kapcsán:

"Csak most tudtam meg, hogy a Magic Circle Music azt állítja a honlapján, hogy a készülő Ronnie James Dio tribute albumukhoz én is hozzájárultam egy dallal, valamint hogy ezt a nótát kifejezetten Ronnie-nak írtam. Ez abszolút NEM IGAZ!

A Far Beyond dal a Third Wish című Feinstein albumon jelent meg 2004-ben a Magic Circle Music/SPV-nél. A nótát John Westtel írtam még nyolc évvel ezelőtt.

NEM vagyok része a Magic Circle tribute albumnak, és CSAKIS olyan Ronnie tribute-ban veszek részt, amit a Niji Entertainment Group és Wendy Dio szentesít."


David Feinstein közleményének előzménye a hivatalos DIO oldalon megjelent állásfoglalás volt a néhai énekes felesége és menedzsere, Wendy Dio részéről:

"Kedves barátok és rajongók, a blabbermouthon az utóbbi időben egy sor hírt láttam arról, hogy bandák úgynevezett Dio Tribute CD-ket adnak ki.

Kérlek titeket, ne dőljetek be annak, hogy mindez a Ronnie James Dio Stand Up And Shout Rákalapítvány javára történik, a pénz a saját zsebükbe megy, és nem az Alapítványhoz.

Szégyenteljesnek és dühítőnek tartom, hogy Ronnie halálából próbálnak pénzt kisajtolni."
Wendy Dio.


A Wendy-vezette Niji Entertainment Group hamarosan megjelenteti David "Rock" Feinstein új albumát, a Bitten By The Beast-et, amelyen hallható lesz Ronnie Dio egyik legutolsó felvétele, egy Metal Will Never Die című tétel.

A Bitten By The Beast album dalai:

Smoke On The Horizon
Evil In Me
Break Down The Walls
Metal Will Never Die (Ronnie James Dio énekével)
Kill The Demon
Rocks Boogie
Give Me Mercy
Run For Your Life
Gambler Gambler

Bitten By The Beast felállás:

David "Rock" Feinstein - gitár, basszus, ének
Nate Horton - dobok

Vendégek:
Ronnie James Dio - ének
Carl Canedy (The Rods) - dobok
Gary Bordonaro - basszus

Metal Will Never Die (nyers keverés)


Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS