CROWBAR: JÚLIUS 4. WIGWAM - Nyerj óriásplakátot és CD-t!

Crowbar plakát, Nadir és Room of the Mad Robots CD - Megvannak a nyertesek!

2010. június 11. (péntek) 14:51 | utoljára módosítva: 2010. július 6. (kedd) 17:13


A sludge/doomcore világ kultikus csapata a 2010-es európai turné keretein belül újra fellép Budapesten! Július 4-én a WigWam színpadán láthatjuk majd a Crowbart, számos hazai rokon-banda társaságában. A Kirk Windstein énekes/gitáros vezette csapat lassan egy emberöltő óta van jelen pusztító erőként a metal underground színterén. Legutóbb 2005 tavaszán láthattuk őket a Kultiplexben. Azóta Kirk kapitány főleg a Down és a napokban egy gyilkos második albummal jelentkezett Kingdom Of Sorrow dolgaival foglalatoskodott, de a Crowbar pihenőjének vége!
Július 4 (hazai) ünnepnappá nyilvánításában részt vesznek a hazai underground többnyire a Crowbar által is inspirált képviselői: Wall of Sleep, Haw, Nadír, Stardrive és Room Of The Mad Robots.

Ezúttal Crowbar óriásplakátok, valamint Nadir és Room Of The Mad Robots CD-k kerültek kisorsolásra!
 
Kattints, hogy megtudd, nyertél-e!
Több mint 20 év telt azóta, hogy New Orleans-ban Kirk Windstein fejében megszületett a gondolat a Crowbar megalapításáról. Azóta sok minden elhalványulhatott, de Windstein kitartása nem.

A debütáló Obedience Thru Suffering album 1991-es megjelenése óta a Crowbar neve egyet jelent az általa képviselt stílus tökéletes jellemzésével. Windstein számára olyan csapatok jelentettek szellemi táplálékot a kezdetektől fogva, mint a mélyre hangolt Melvins zenéje és az idén áprilisban elhunyt Peter Steele, eredeti zenekara, a Carnivore. 8 stúdióalbummal a hátuk mögött még mindig tele a tarsolyuk és ez bőven elég lesz ahhoz, hogy próbára tegyék a WigWam színpadának teherbírását!

A Crowbar előtt a stílus legjelesebb hazai képviselői lépnek majd színpadra. A 2001-ben alakult karcagi Stardrive a Clutch és Fu Manchu nyomdokain haladt, s tavaly nyáron már a második lemezük jelent meg Kings And Slaves címmel. Súlyos, déli ízekkel fűszerezett stoner metal azoknak, akik szeretik a Spiritual Beggars, a Down, vagy a Monster Magnet lemezeit. Ezekből adnak ízelítőt július 4-én.

A bemelegítésből kiveszi a részét a doom metal magyar nagykövete a Wall of Sleep is. A 2001-ben feloszlott Mood zenekar hamvaiból életre kelt csapat Európa-szerte ismert underground körökben. Legutóbbi albumuk, az And Hell Followed with Him 2007-ben jelent meg a svéd I Hate Records gondozásában. Jelenleg a 2010-es lemezük stúdiófelvételei zajlanak a Stardrive-os Cselényi Csabával a mikrofonnál.
 
A Nadir már a kilencvenes években próbálgatta a szárnyait, 96-ban készítették első demoikat olyan bandák által inspirálva, mint a Bolt Thrower és az Entombed. Bejárták Magyarországot, játszottak a nagyobb fesztiválokon, korábban is felléptek már a Crowbar előtt, de megosztotta már velük a színpadot a Vader és a Napalm Death is. Legfrissebb anyaguk idén jelent meg, Eco-Ethic címmel.
 
Sokkal fiatalabb formációként lép ringbe, a South Fork ranchről átigazolt piszkos cowboy stoner metal banda, a Haw. A makó Dávid vezette csapat 2008-ban alakult egykori Stereochrist és Igor tagokból – ez garantálja, hogy minőségi koncertet láthatunk majd tőlük.
 
Komplex, több műfajból táplálkozó zenéjével őrülten színes produkcióval készül az őrültséget nevében is viselő banda, a Room Of The Mad Robots. 2006-ban alakultak, 2008-ban pedig már győzelmet is arattak a Borsodi tehetségkutató metal kategóriájában. Ez belépő volt az International Live Award európai tehetségkutató regionális döntőjére, ahol a legjobb magyar bandaként megnyerték a Hungarian Live Award 2009 címet is. Mechanical Sound Empire címmel jelent meg első lemezük, melyet Hangsúly-díjra is jelöltek. Ők is elsődleges hatásként jelölik meg a Crowbart, s most bizonyíthatnak is a példakép előtt.
 
Fellép még a zenéjében Born From Pain, Volbeat, Angel Witch, Motorjesus, Scornage, Ektomorf, Undertow és After All hatásokat is mutató Redrum INC. A zenekar turnézott már a Pro-Pain és a Hatesphere társaságában, s mindenki úgy nyilatkozott róluk, hogy fellépéseik iszonyatos energiával vannak teli, szóval érdemes lesz figyelni rájuk a WigWamban is!

 
Az első 300 belépő ajándék Nadir CD-t kap, érdemes tehát időben érkezni!
 
 
Beugró: 3490 Ft / 4500 Ft
 
Jegyelővételi helyek:
Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Solaris, Rockpark, Ticketportal, Ticketexpress
 

Ezúttal a fellépő előzenekarok (Nadir és Room Of The Mad Robots) CD-it, valamint a Crowbar óriásplakátjait sorsoltuk ki.
 
Kérdéseink az alábbiak voltak (immár a válaszokkal együtt):
 
1. Mi volt a Nadir elődcsapatának neve?
 
Dark Clouds
 
2. Mi volt a már Nadir néven kiadott első album címe?
 
Tenacity
 
3. Mi a Room Of The Mad Robots lemezének címe?
 
Mechanical Soul Empire
 
4. Melyik ROTMR dalban szerepel az énekesnő Ágnes?
 
The Everlasting Trip
 
A nyertesek:
 
Nadir CD-t és Crowbar plakátot nyert:
 
Nagy László, Püspökladány
Kányai Richárd, Várpalota
 
Room of the Mad Robots CD-t és Crowbar plakátot nyert:
 
Fekete Ibolya, Szabadszállás
Tóth Ilona, Budapest
 
Gratulálunk, postázzuk a nyereményeket!
 
 

 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS