CROSSHOLDER - Prágában a KaFeBAR-ral!

A két banda újabb útikalandjai

2010. június 4. (péntek) 10:31 | utoljára módosítva: 2010. június 4. (péntek) 11:04

A csillebérci Metalfesten véghez vitt hatalmas zúzás után külföldre vonult a Crossholder Serege, hogy idegen földeken is toborozzon új vitézeket, valamint hogy a rettenthetetlen harcosok kipróbálhassák a jóféle cseh sörkülönlegességeket. A MetalFesten szintén fellépett KaFeBAR is velük tartott, ráadásul maga a prágai akció is Katona Főnökék zenekarához fűződik, ugyanis a basszer Fülöp Artúr ikertesója (Jani zöld tollal a fején áll a Crossholder tagok gyűrűjében) a cseh fővárosban tetkóművészkedik, és magát a koncertet is a tetkószalonjuk - www.studiopanter.cz - szervezte. Aki elég bátor volt és szemfüles, az a két bandával tarthatott Prágába.
"A pár hete lezajlott erdélyi miniturnéval ellentétben ez az utazás jóval családiasabbra, közvetlenebbre sikerült, már csak a kisebb létszám miatt is...."
Kattints, ha érdekel Nádaski „Szabesz” Szabina és Ládi „Bukott Angyal” Krisztián (www.rockozon.com) beszámolója!

 

 

 

 

2010. május 29, szombat

Egy hatalmas reggeli készülődést követően bepréselődtek a basszer Güzü által vezetett Crossholder feliratú kisbuszba a hangszerek, valamint a zenészek is, egy kisautó pedig külön kísérte őket pár lelkes harcossal és lovaggal, valamint az énekes Devillel.

Több megállót is beiktatva a késő délutáni órákban érkeztünk meg Prágába, ahol rögtön igazodtunk is a hely szelleméhez pár korsó hűs sör és némi citromos Fernet segítségével. A zenekarokkal együtt mi is kinyújtóztattuk a tagjainkat, felfrissültünk egy kicsit, majd gyorsan elfoglaltuk a szállodai szobákat, és rövid készülődés után a koncert helyszínére siettünk.
A klubban aztán a Crossholder és a Kafebár teljes legénysége felsorakozott, mi meg a jó bulira hangolódva, ettünk-ittunk, és közben félfüllel követtük a fiatal srácok alkotta helyi bandát, akik többek között Ozzy, Metallica és Iron Maiden feldolgozásokkal igyekeztek kényeztetni a helyi közönséget.
A fiatalok után a Crossholder lépett színpadra. Devilék illendően köszöntötték az érdeklődő cseh közönséget, akiket először a kíváncsiság, majd a harcos metal vonzott a színpad elé, annak ellenére, hogy a szövegekből egy kukkot sem érthettek. Egyik szám követte a másikat, Güzü pedig közben angolul számolt be arról, hogy előző héten a MetalFesten léptek fel, de most végre elhozták a zenéjüket, ide Prágába is. Erre a közönség soraiból rögtön megjött a válasz, szintén angolul: „Ez kedves Tőletek!”.

 

A Crossholder után a KafebAR jött. Katona Főnök vezetésével. Az előadásból itt sem a szöveg volt az, ami magával ragadta a közönséget, sokkal inkább a hangulat és a zene lendülete szegezte a színpad elé a kíváncsi tömeget. A Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok elemi erővel szántotta fel a színpadot, olyan showt produkálva, mintha ezrek előtt nyomultak volna.
A bulik végeztével mindkét zenekar megkapta a megérdemelt gratulációkat és a hideg seritalokat is.Miután elhagytuk a helyszínt még egy rövidke „kakaópartira” beültünk együtt egy vendéglátóipari egységbe, itt cseréltünk eszmét a világ nagy dolgairól... Ki hajnali háromig maradt, ki reggel ötig, majd egy nagyon rövid pihenés után várt minket Prága csodálatos óvárosa.

A másnap reggel talán mindenkit súlyosan érintett, rövid készülődés és kávézás után, vendéglátónkkal, Jánossal neki vágtunk a városnak. Az este hangulatáról talán sok mindent elmond az is, hogy nem volt éppen ragyogó napsütés, sőt időnként eleredt az eső, de nagyjából mindannyian ragaszkodtunk a napszemüvegeinkhez, egész nap…

A KaFeBAR már vasárnap reggel elindult haza, így a Crossholder teljes legénységével jártuk körbe a prágai történelmi nevezetességeket, utaztunk metrón és villamoson (amire először nem akartunk felszállni, ugyanis a pesti körülményekhez képest azok a járművel inkább néznek ki űrhajónak, mint tömegközlekedési eszköznek). Miután készültek fotók a Károly-hídon és a várban is, a nagy sétát méltóképpen zártuk le.

Beültünk ebédelni egy olyan fantasztikus helyre, ahol az asztalok közepén sörcsapok vannak kiállítva, a felszolgáló hölgy figyelmesen kihozta az üres, jégbehűtött korsókat, onnantól szabad volt a vásár: mindenki annyit csapolt magának, amennyit akart. A jó hangulatú sörözés mellé friss, sült csülök dukált, ameddig az elkészült beszélgettünk mindenféléről. Végül megérkezett az ebédünk is, így méltóképpen búcsúztuk Prágától: hideg sörrel és finom csülökkel.Hazafelé megbeszéltük, hogy azért megszabadulnánk az utolsó cseh koronáinktól, így Brno mellett megálltunk egy bevásárlóközpontnál, ahol mindenki kedvére válogathatott, elsősorban a különleges sörökből.

A banda tagjai a nemrég hozzájuk került dobosnak, Vaczó Gabinak elmondták, hogy most már végleges tagja a Crossholdernek, mert jól állta a sarat az eddigi bulikon. A jó hírrel egy időben azt is közölték vele, hogy ők mindannyian melegek... Gabi köpni-nyelni nem tudott, értetlenül nézett, mire a srácok még rátettek egy lapáttal, félreérthetetlen mozdulatokkal megspékelve mondták egymásnak: -Te kis huncut, nem megmondtam, hogy a Gabi nem fog örülni a titkunknak? :))

Azért senki ne ijedjen meg: minden csak a jókedv és heccelés jegyében történt, a banda továbbra is összetart a zenekaron, és a seregen belül is, de nem úgy és nem annyira, mint ahogy arra szegény Gabi gondolhatott. A fiúk érdeklődési köre változatlanul két dologból áll: az egyik a metal, a másik a szép lányok.
.. 

 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS