ARCH ENEMY - Új album csak 2011-ben

Hírszilánkok - Az utóbbi napok fontos hírei

2010. január 9. (szombat) 10:59 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 12:19

Az Arch Enemy gitáros Michael Amott pár nap ezelőtt az Aquarian Weekly-nek azt nyilatkozta, hogy csak 2011-re tervezik az új album kiadását: "Megírtam vagy négy új dal alaptémáját, ezekre már jammelgetünk is, és azt is tudom, hogy a többieknek is vannak már friss ötleteik. Alig várom, hogy halljam őket! Nem igazán jellemző ránk, hogy turnézás közben új dalokat írnánk, úgyhogy a koncertezés végeztével fogunk rágyúrni a dalírásra, remélhetőleg. Jelenleg az a terv, hogy 2010 folyamán a különféle turnék, fellépések közben folytatjuk a nótaszerzést, hangszerelést, és majd valamikor az év végén vonulunk stúdióba, hogy megnézzük, mit is sikerült összehoznunk. Az volna az ideális, ha 2011-ben kijönne egy új album. Ha eltekintünk a régi dalok új verzióit tartalmazó Root Of All Evil lemeztől, akkor az utolsó soralbumunk, a Rise Of The Tyrant még 2007 szeptemberében jelent meg, úgyhogy jó sok idő telik el a két CD közt. Már eléggé várom a dalírás és stúdiózás kreatív időszakát!" Az Arch Enemy január 20-tól február elejéig Észak-Amerikában, április folyamán pedig Európában turnézik, de már azt is lehet tudni, hogy a nyáron ott lesznek a francia Hellfesten és augusztus 6-án a Wacken Open Air-en is fellépnek.

Ha további aktuális hírek is érdekelnek - Bloodiest, Blind Myself, Temnozor, Mnemic, Hollywood Rose, de profundis, Mortem stb. -, akkor kattints! 

 

Elkészült a Cadaveres, M.W.S., Superbutt - I Divine, valamint Ektomorf tagokat magába foglaló Bloodiest zenekar bemutatkozó EP-je! Az I Told My Wrath, My Wrath Did End című, 8 tételes anyag februárban jelenik meg, de az I Am A Villain című dalba máris bele lehet kóstolni a Bloodiest myspace lapján. Az EP az érdi Bakery stúdióban készült Varga ,,Pici" Zoltán vezénylete mellett. Közreműködők: Tóth Gergő - Blind Myself, Takács Bálint - Krampüs, Bölcsföldi Zoli - Cadaveres.
www.myspace.com/bloodiestmetalVasárnap, azaz január 10-én az orosz underground egyik ismert alakja, a folk/black metalt játszó Temnozor koncertezik Budapesten, de nem a korábban meghirdetett helyszínen lesz a buli, hanem a Kék Yukban. A belépő ára 2200 Ft-ra módosult. A fuvolással kiálló Temnozor fő jellemzői: népzenei elemekkel színesített hangzásvilág, az indoeurópai mitológia toposzait és a kegyetlen orosz tél szépségét megéneklő szövegek, valamint a vérszomjas black metal attitűd. Hatásaikként olyan zenekarokat jelölnek meg, mint a Burzum, az In the Woods…, az Emperor, az Ulver vagy a Graveland. Új, sorrendben negyedik lemezük december utolsó napjaiban jött ki, a koncerten feltehetőleg erről is hallani majd dalokat. Két hazai vendégzenekar lesz a koncerten: a magyar black metal underground mélyéről érkező Heldentod (őket leginkább a Vorkutával közös split révén ismerheted), valamint az eredetileg beharangozott szegedi Grimness helyett fellépő Ignominious.
www.myspace.com/temnozor
www.myspace.com/heldentodhungary
www.myspace.com/ignominiousofficialJanuárban sem tétlenkedtek a III. MŰSZAK fanzine munkásai és addig güriztek a
gyárban, amíg megszülték a 2010-es első számot. Interjút olvashattok a nemrég új lemezzel jelentkezett HétköznaPI CSAlódásokkal, Smici új bandájával, a Bloody Roots-szal, valamint az Acélos Balázs-féle bunkóhardcore Don Gatto-val! Továbbá lemez- és koncertkritikákat is találtok a fanzine-ben, ahogy az már lenni szokott. Mindenkinek jó böngészést! Töltés:
www.kaderek.hu/iii.muszak_3.pdf
És a régebbi számok:
www.kaderek.hu/iii.muszak_2.pdf
www.kaderek.hu/iii.muszak_1.pdfA dán Mnemic január 15-én megjelenő új albuma, a Sons Of The System teljes egészében meghallgatható itt: www.myspace.com/mnemic2010. január 23.-án ingyenes Blind Myself koncert lesz a Dürer Kert nagytermében, további fellépők: Neck Sprain, One Reason To Kiss, Nasmith, Zyon. A Blind Myself ezzel a bulival ünnepli 15. születésnapját, a tőle már megszokott vehemenciával. Tavaly jelentették meg első magyar nyelven íródott lemezüket (Budapest, 7 fok, eső), és az anyag egyik legütősebb számára, a Pomogácsokra épp a napokban készítenek videót. A koncert másik fő bandája a Neck Sprain lesz, akik az "új" énekessel, Apey-val keményebbek, mint valaha! Aki látta őket 2009 folyamán, tudhatja, hogy ez az eddigi legjobb felállásuk. Leviék most eltűnnek egy időre, hogy új lemezt rögzítsenek. Azért is érdemes elcsípni őket, mert nyárig nem nagyon vállalnak fellépéseket. Ha valaki nem tudná, a Magma Rise-ban is gitározó Janó Misi a Kettőnégy nevű webes metal műsor kabalafigurája, nyilván vele is lehet majd inni egy jó sört a bárpultnál. Fellép még a gyomaendrődi metalcore bajnok Nasmith, a fővárosi hc/metal One Reason To Kiss, valamint a gyöngyösi Zyon. A koncertre tehát nincs belépő, így a januári lapos pénztárca sem jelenthet gondot!
www.blindmyself.com
www.necksprain.hu
www.myspace.com/nasmithband
www.myspace.com/onereasontokiss
www.myspace.com/zyonbandA VII. Karvai Rockfestre 2010. január 30-án kerül sor a karvai kultúrházban. Fellépők: Junkies, Blues Company, Ska-Pécs, Ayers Rock (Felvidé), Rock-Stone (Felvidék). Infó: Karva község Párkány várostól 30 km-re található.
Könyv jelent meg a Hollywood Rose zenekarról, amit az ismert hazai Guns N'Roses tribute banda tagjai közösen írtak meg barátjukkal, Szántai Zsolttal (alias Le Renard).  A Hollywood Rose - A hatodik percben...c. könyv kapcsán így fogalmaznak: "Végtelen örömünkre szolgál, hogy most már azon zenekarok közé tartozunk mi is, amelyek munkásságáról nem csupán szájról-szájra terjedő, ősi módszer segítségével lehet tudni, hanem könyves formában is. Ez a mű legalább akkora fontossággal bír számunkra, mint a 2009-ben megjelent Minimal Design lemez a saját magyar nyelvű dalainkkal, hiszen a könyv tökéletesen mutatja be, hogy miről is szólt ez a 6 évünk, és legalább annyi őszinteség meg 'rakenroll' szorult bele, mint az albumunkba!"
A Hollywood Rose január 16-án a budapesti Rocktogonban lép fel.

www.hollywoodrose.huJanuár 19-én Csányi Szabi 40 jelszóval meglepetés koncert lesz a Wigwamban a Black-Out gitáros 40. szülinapja alkalmából. Fellépők: Kényes Foltok zenekar (Nagy Dávid, Bánfalvi Sanyi, Kálló Petya, Roboz Réka), plusz a vendégek: Kowalsky, Csordás Robi, Fehérvári Attis, Csányi Zoli, Andrics Laci, Temesi Berci, Vilkó és Viktor (Hollywood Rose), Jamie Winchester, Lukács Laci (Tankcsapda), Hooligans zenekar, Szasza (Zorall), Szekeres Andris és Barbaró Attila (Junkies), Hartmann Ádám (Depresszió), Csibe (Pokolgép), Szakadáti Matyi és Major Robi (Flúg). Belépő: 500 Ft. Az ünnepelt számára a koncert állítólag meglepetés.Friss hír a K3 zenekartól: "Molnár György legújabb filmjében a Ki/Be Tawaret című alkotásban számos helyen a K3 zenéje szólal meg. A filmben szemelvények hallhatók a 2007-es Under A Spell, illetve a 2009-es Garden Of Death lemezekről. A film a 41. Magyar Filmszemlén versenyfilmként szerepel a játékfilm kategóriában! Érdekes új terület ez a zenekar számára, és remélhetően lesz folytatása!" További infó: www.magyarfilmszemle.hu
www.k3music.com
www.myspace.com/k3music3A szászrégeni Empty Dreams zenekar - még közvetlenül a tavalyi Székelyföldi Rockmaratonos fellépése után - megvált Schindler Levente basszusgitárostól. Az új bőgős megtalálása és csatasorba allítása kissé hosszadalmasra sikeredett, de Yoda, azaz Dénes Lóránd (ex-Hate) személyében egy már tapasztalt arccal teljesedett ki a felállás. - www.emptydreams.net
www.myspace.com/emptydreamsmusic
A decemberi-januári HammerWorld magazin extra mellékleteként megjelent Over The Under Vol. 3. válogatáson az I Will Stand c. dallal szereplő szombathelyi black metal együttes, a de profundis megjelentette négyszámos bemutatkozó EP-jét, a Haunted By Ill Angels Only-t. A kéttagú zenekar (Zoltan: gitár, basszusgitár, szintetizátor, valamint Yzokras: ének, szintetizátor) Zoltan házi stúdiójában rögzítette az anyagot, a maszterizálást pedig Cserfalvi "Töfi" Zoltán végezte a szolnoki Denevérben. Az EP három nyers hangzású, de dallamos black metal dalt, és egy zongorás közjátékot tartalmaz. A dalok meghallgathatók, illetve a CD megrendelhető a zenekar honlapján: myspace.com/deprofundishuMár meghallgatható és beszerezhető a Room Of The Mad Robot zenekar debütáló albuma: "Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy végre megjelent az első nagylemezünk, a Mechanical Sound Empire, szerzői kiadásban. Hogy milyen is ez a zene? Azt inkább te mondd el nekünk! A myspace oldalunkon meghallgatható a teljes lemez, illetve aki materiális formában is szeretne boldog albumtulajdonos lenni, ide írjon: madrobots-kukac-gmail.com"
www.myspace.com/roomofthemadrobots
2010. február végén hazánkba érkezik a svéd The Embodied, hogy közös koncerteket adjon a Rage Against The Machine zenéjét játszó tribute zenekarral; a HammerWorld magazin novemberi Tribute rovatában bemutatott LAST-tal. A Dream Come True fedőnevű turné első hazai állomása Szegeden lesz, a Garaboncziásban, február 18-án, majd 19-én Kiskunfélegyházán a Rocktárban is feldübörög a skandináv metal és a RATM dühös rap/core-ja. Félegyházán az
All Falls Down nevű szabadszállási formáció is fellép.Február 20-án zárul a koncertsorozat magyar szakasza a fővárosi Ráday kupolában, ahol a két főzenekar mellett a Bastards Of Bodom nevű Children of Bodom tribute is a húrok közé csap. A turné február 26-án folytatódik Svédország egyik legrégebbi városában, Jönkopingban (Bongo Bar), majd másnap a nassjöi Ivan rockklubban fejeződik be a két baráti zenekar közös akciója.A svéd zenekarral február 17-én egy interjút is meghallgathattok a Rocközön Rádióban (a dobos Axel Jánossy tud magyarul).
A The Embodied 2009. októberében a Sonic Train stúdióban rögzítette a Chapter One című 4 számos EP-jét, amelynek keverését a stúdió tulaja, Andy LaRocque (ld. King Diamond) végezte.

www.myspace.com/theembodied

www.myspace.com/lastratmtr
Az industrial-death metalt zúzó nyírbátori Mortem zenekar megtalálta második gitárosát is a nyáron kivált Madura János helyére, így a banda felállása a következő: Szabó Szabolcs-ének, Emőd Balázs-basszusgitár, Domokos Sándor-gitár, Lehóczky Gábor-gitár. "Az új srácok igen hamar megtanulták a dalokat és kezük alatt teljesen új értelmet kaptak a szerzemények - számolt be a frontember Szabolcs. - Rengeteg friss témával színesítették a már meglévő számokat és szerencsére kifogyhatatlanok az ötletekből! Úgy érzem, jót tett a Mortemnek ez a 'vérfrissítés', végre újra teljes gőzzel működhet a zenekar. Már túl vagyunk ezzel a felállással egy bulin, de 2010-re rengeteg koncertet szeretnénk lezsírozni mindenfelé az országban. Mivel pedig tagok terén végre helyreállt a rend, idén szeretnénk az Avidja címet viselő debütáló album munkálataira is nagy hangsúlyt fektetni, hogy ebben az évben már bárki hozzájuthasson az anyaghoz. Továbbá fontosnak tartom közölni, hogy a dobgépet 'felcserélnénk' egy igazi dobossal, így aki szeretné a Mortem soraiban ütni a bőröket, jelentkezzen nyugodtan. A koncertmeghívásokat is várjuk az ország minden részéről.
Koncertmeghívás/infó: mortemfront@gmail.com
www.myspace.com/mortemhungary


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
2021. május 11. (kedd) 18:34

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja, amelynek második előzetese egy Amon Amarth átirat, a klippel kísért Raise Your Horns. Az új lemezen összesen négy feldolgozás lesz, az Amon Amarth mellett Queen, AC/DC és Iron Maiden nótákat is rögzített a csapat. "A Raise Your Horns egy igazán különleges feldolgozás számunkra. Most először volt dolgunk egy olyan dallal, amelyben az énekhang következetesen mély, hörgős tartományban helyezkedik el. Hagen itt átvette a fő éneket, Inga magas, szinte orkesztrális hangsúlyokat tett oda, Sly pedig Jannal együtt hozta a kórust. Ez egy olyan nóta, ahol egy 'igazi' riff  mutatja az utat, ami rengeteg rakkatakkát és basszuséneklést eredményezett. Nagyszerű szerzemény ez az Amon Amarth-tól, örömmel hajtunk fejet előttük."  ...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS