10 ALBUM - Miattuk már érdemes várni 2010-et! Frissítve!

Elő a kristálygömbbel!

2009. december 31. (csütörtök) 17:19 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 12:10

Az év vége a visszatekintések, az összegzések időszaka, és ebből az utóbbi hetekben mi is rendesen kivettük a részünket, sőt, még előttünk áll a szerkesztőségi toplisták összegzése is, amely a következő, január végén megjelenő HammerWorld magazinban lesz olvasható. Pár óra múlva azonban lezárjuk a 2009-es esztendőt, így talán itt az ideje annak, hogy egy kicsit belepillantsunk a jövőbe is. Már most látni, hogy január, de még inkább február folyamán csak kapkodjuk majd a fejünket, ahogy sorra jönnek ki a régóta várt albumok. Most egy kicsit úgy teszünk, mint a Hálózat tévé félelmetes tudású tisztánlátói, elő hát a kristálygömbökkel!

 


 

10. HIM - Screamworks: Love In Theory And Practice (február 8.)

"Igazán büszke vagyok az új albumunkra - lelkesedett a HIM hetedik albuma kapcsán a frontember Ville Valo. - Mostanság más lemeztől nem is lettem libabőrös, de nagyon bírom, hogy egy összességében inkább pörgős anyag született, átitatva seggberugdosós, de pozitív agresszióval. Nem egy vidám anyag, de annál inkább katartikus. Nem hinném, hogy elkészíthető lenne a tökéletes lemez, de azért most sikerült közel jutnunk a célhoz. A zene minden energiámat lekötötte az utóbbi időben, szinte semmi mással nem foglalkoztam csak az új albummal. Most azt várom, hogy eljusson az emberekhez, és ha nekik is tetszik, akkor jöhet a fellélegzés, akkor lehet bulizni, piázni, cuccozni, meg mindenféle illegális mókát űzni! (nevet) Lehet, hogy rendszert is csinálok ebből. Két és fél év józanságból születik egy király album, ami után megint jöhet a fertő néhány éven át, aztán kezdődik minden előlről..." 

HIM - Heartkiller (az új klip!)HIM - Love, The Hardest Way (új dal - Helsinki, Tavastia - 2009/12/28)


9. THE DILLINGER ESCAPE PLAN - Option Paralysis (március 23.)

THE DILLINGER ESCAPE PLAN - Farewell Mona Lisa (új dal a lemezről)

 

"Ez volt az első alkalom, hogy úgy írtunk meg egy új lemezt, hogy a címét már előre kitaláltuk - mondta Greg Puciato énekes a Steve Evetts producerrel felvett új TDEP albumról, amely ugyan már elkészült, de azért még jócskán kell rá várni. - Azzal, hogy a lemezcím eleve adott volt, a szövegekkel, a témákkal kapcsolatos munkám is más jellegű volt, mint korábban. Alapvetően az a felismerés munkált bennem a szövegek kapcsán, hogy az információk mai szintű túltengése már nemcsak segíti a humán fejlődést, de hátráltatja is. A modern élet másról sem szól, mint az érzékszerveink megállás nélküli túlterheléséről. Maga a lemez meg tarol, gyilkol, pusztít. Alig várom, hogy mindenki hallhassa! Manapság nem sok banda vállal kockázatot, inkább a bejáratott ösvényen halad mindenki. Mivel ebből a zenéből nemhogy gazdagok nem leszünk, de még az önfenntartás is nehezen jön össze, nincs is értelme kompromisszumokra gondolni. Az új album is ezt mutatja majd."
8. OV HELL - The Underworld Regime (február 8.)

"Ez a zene tulajdonképpen keveréke mindannak, amit a Gorgoroth és a God Seed számára írtam - mondja a basszer King, aki a Dimmu Borgir frontember Shagrath-tal, az Enslaved gitáros Ice Dale-lel, az 1349 gitáros Teloch-kal, valamint a Satyricon/1349 dobos Frosttal hozta össze ezt a black metal szupergruppot. - Gaahl önkéntes háttérbe húzódása miatt a God Seed sokkal lassabb tempóban dolgozik, mint terveztem, így aztán volt időm erre a spéci bandára. Az az igazság, hogy ha nem Shagrath lenne a vokalista, hanem Gaahl, akkor ez a muzsika simán megjelenhetne God Seed név alatt is."


7. OVERKILL - Ironbound (január 29.)

"A legtöbb embertől azt hallom, hogy sok-sok éve nem született már olyan lemezünk, amelyik ennyire közel állna a klasszikus Overkill-hangzáshoz - mondja az amerikai speed/thrash legenda frontembere, Blitz. - Rendesen fel is pörgettük most magunkat. Már az Immortalis lemezzel is ebbe az irányba indultunk el, de azóta szinte kivétel nélkül thrash bandákkal turnéztunk - Exodus, Warbringer, Mortal Sin -, és ez a 120 buli csak olaj volt a tűzre! Nem volt haditervünk, nem terveztük meg előre, de ez a thrash feeling most egyértelműen előjött belőlünk, és ez az új anyagra is rányomta a bélyegét."


6. ASTRAL DOORS - Requiem Of Time (január 29.)

"Ezúttal sem szenvedtünk ötlethiányban - mondja a Rainbow, Dio, Black Sabbath vonaló svéd banda frontembere, Nils Patrik Johansson. - Összességében úgy másfél éven át készült a lemez, és vagy 20 nóta közül válogattuk ki azt a tizennégyet, ami végül is a lemezt alkotja. Én magam is a legelső Astral Doors albumot tartom a kedvencemnek, és most valahogy sikerült visszakanyarodnunk ahhoz az irányhoz. A csapaton belül szinte mindenki másfajta zenét szeret, a modernebb power metaltól a '70-es évek hard rockjáig, de a végeredmény valahogy mindig Astral Doors-os lesz."ASTRAL DOORS - Call Of The Wild (az új single a 2010-es albumról)


5. FEAR FACTORY - Mechanize (február 5.)

"Minden drámától mentesen folyt a munka az új albumon - mondta Dino Cazares gitáros az új Fear Factory lemezről, amely azt példázza majd, hogy Burton C Bell énekessel valóban elásták a csatabárdot. - Rhys Fulberrel dolgoztunk a stúdióban, és ha van valaki, aki tényleg tudja, hogy milyen hangzást, milyen zenét szeretnénk, akkor az ő. Közös történetünk a régmúltra nyúlik vissza... Bár néhány FF albumot kihagyott ő is, és minő véletlen, pont azokat, amelyek nélkülem születtek meg. Az új anyaggal igazából ott akartuk folytatni a közös munkát, ahol abbamaradt a 2001-es Digimortal lemez után. Igaz, más társaink vannak jelenleg, de zeneileg tökéletesek, és talán nekem is sikerült fejlődnöm egy keveset, ami a gitározást illeti. Egy fiatal, ma induló banda agresszióját mutatja a lemez, és tele van valódi dühvel!"
4. ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY - II. The Reign Of Darkness (január 22.)

"Ez az album olyan, akár egy állásfoglalás - mondja második lemezük kapcsán a brit death metal banda frontembere, Steve Regan. - A hazai színtéren elég sokan vannak, akik ki nem állhatnak bennünket, és valamifajta régisulis szellemiség elárulásával, sárba tiprásával vádolnak minket. Leszarjuk. Nem kell védekeznünk, nem szükséges magyarázkodnunk. Mindaz, ami lényeges, itt van ezen az új lemezen. Egyébként én magam is a tradicionálisabb death metal híve vagyok, és többre értékelem azt a fajta riffelést, mint a breakdownok halmozását. Az sem véletlen, hogy a lemez keverését egy jó barátunkra Erik Rutanra (Hate Eternal, Morbid Angel) bíztuk, aki ráadásul még a Bone Crown dalban hallatja is szépséges orgánumát..."
3. IHSAHN - After (január 26.)

"Az volt a célom ezzel az anyaggal, hogy elkészítsem a trilógia lezárását - mondja az Emperor zsenije, Ihsahn, azaz Vegard Sverre Tveitan, aki a 2005-ös The Adversary és a 2008-as angL albumok után most a harmadik szólólemeze kiadására készül. - Ez egy komorabb, furább, elvontabb anyag, mint a két elődje. Igaz, ezúttal is 'A' betűs a cím, ez az összekötő kapocs most is adott, de azért maga a cím is arról árulkodik, hogy ez egy eltérő anyag. Hangulatában, szövegében van egy poszt-apokaliptikus jelleg. A progosabb angL után ez egy összefogottabb, céltudatosabb anyag, de ugyanakkor nem mesterkélt, nem túlgondolt. Biztos meglepő, de még szaxofon is hallható az albumon. Itt-ott mintha a progos vonal, a black metal és a jazz járna egy furcsa, pokoli táncot."
2. AIRBOURNE - No Guts, No Glory (március 5.)

"Nem hinném, hogy akár balra, akár jobbra jelentősen letértünk volna a korábbi ösvényről - mondja a március elején Budapesten is bemutatkozó ausztrál rockbrigád frontembere, Joel O'Keefe. - Egyszerűen csak állatabb lesz a hangzás! Nagy terekkel, visszhangokkal dolgoztunk, és persze az analóg módszerre esküszünk. A legutóbb nem sikerült igazán elcsípni az élő hangzásunkat, így most az volt a legfontosabb szempont, hogy a banda valódi jellegéhez közelebb kerüljön a lemez. De ha az előző albumunk tetszett, ezt is imádni fogod! A zene zúzós és húzós, a szövegek pedig ezúttal is a rock'n'rollról, a csajokról, a piáról és a balhékról szólnak."

1. LOSTPROPHETS - The Betrayed (január 18.)

"Ez a negyedik lemezünk, és mindenki tudja, hogy elég komoly gondok, problémák kísérték a megszületését - nyilatkozta Ian Watkins frontember. - Az eredeti producerrel nem találtuk meg a közös hangot, azért visszamentünk Bob Rockhoz egy előkészítő munkára, de az sem működött úgy, ahogy szerettük volna. Elszórtunk egy csomó pénzt, elment vagy egy év hiába, és végül a basszusgitárosunk, Stuart Richardson lett a producer. Rá kellett jönnünk, hogy a külső segítők csak rosszabbá tették a hangzásunkat. Nem kell félni az új módszerektől. Ez az album is azt bizonyítja, hogy nem érdemes ragaszkodni az özönvíz előtti módszerekhez. Ugyanúgy megvannak rajta a nagy slágergyanús dalok, a hatalmas kórusok. Szerintem sokaknak tetszeni fog!" 


LOSTPROPHETS - The Storm Is Coming (nem klip, új dal a The Betrayed-ről)LOSTPROPHETS - Where We Belong (az új album első kislemezdala)

 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS