AEROSMITH - Steven Tyler elvonóra ment!

A bostoni srácok sem tudják, mi is az ábra Stevennel

2009. december 23. (szerda) 10:38 | utoljára módosítva: 2010. január 12. (kedd) 07:56

A bostoni rocklegenda Aerosmith énekese, a 61 éves Steven Tyler egy elvonóintézetben kezelteti gyógyszerfüggőségét. Belső információk szerint a frontember a színpadon szerzett sérülései miatt szedte a receptre felírt fájdalomcsillapítókat, ám szervezete ráállt a cuccra, így a szervezett elvonókúra maradt az egyetlen megoldás.
"A családom és professzionális gyógyítók csapatának segítségével felelősen kezelem a fájdalmamat, és igyekszem visszakerülni a színpadra, illetve a stúdióba a zenekari társaim - Joe Perry, Joey Kramer, Tom Hamilton és Brad Whitford mellé - fogalmazott Tyler a sajtónyilatkozatában. - Szeretem az Aerosmith-t, szeretek az Aerosmith énekeseként fellépni. Hálás vagyok mindazon támogatásért és szeretetért, amit kapok, és elszántan igyekszem rendbe tenni a dolgokat."
Az énekes lánya, az ismert színésznő Liv Tyler így kommentálta a történteket: "A családom és jómagam is maximálisan támogatjuk apám kezeléssel kapcsolatos döntését. Bátor ember. Szeretjük őt, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy segítséget kap a fájdalommal kapcsolatos problémája megoldásában."
Tyler az utóbbi tíz évben szerzett színpadi sérülések következtében érez komoly fájdalmakat a térdében és a lábában. "Kemény feladat annak az egyensúlynak a kialakítása, hogy enyhítsük a fájdalmait, de elkerüljük a gyógyszerfüggőséget - mondja a szakorvos, Brian McKeon. - Csodálnivaló, amit eddig elviselt a feszes turnézás közepette. Akárcsak egy sor atléta, Steven is a teljesítményére koncentrált éveken át, az akut fájdalmai ellenére is."
 


Tyler zenésztársai azóta különösen aggódnak énekesük egészségi állapota, valamint a zenekar jövője miatt, mióta az énekes augusztusban egy koncert közben leesett a színpadról, és eltörte a vállát. De a problémák valójában már egy júniusi koncerten elkezdődtek...


Június 29. - Connecticutban, egy Mohegan Sun-beli koncerten Tyler egyik lábizma meghúzódott, emiatt a június 10-én startot vett turné hét bulijának lemondására kényszerült a zenekar. Néhány napig még felállni sem tudott az énekes, lépni, gyalogolni meg pláne nem. A nyári amerikai körút, amelynek spéci vendégeként a ZZ Top játszott, csak július közepén indult el újra. (Tylernek 2008 folyamán mindkét lábát operálták: "Annak, hogy a színpadon így táncolok, jó 30 év után lett meg a böjtje. Idegeket kellett eltávolítani, ami pokoli fájdalommal járt. Mondhatjuk, hogy szinte tönkretettem a lábaimat. De a színpadon sosem érzek semmit, ennyit elárulhatok."

Július 17. - Két nappal az újabb turné elindulása után érkezett a hír Joe Perry gitárostól, hogy Steven Tyler megszakította a kapcsolatot a zenekar dolgait 1999 óta irányító HK Managementtel, és önálló szerződést kötött a Union Entertainment Group-pal, akik többek között a Nickelback, a Cinderella, a Lynch Mob és a Hinder ügyeit is viszik.

Augusztus 6. - Újabb színpadi baleset, ezúttal a dél-dakotai Sturgis Motorcycle Rally-n. Miután beüt egy technikai hiba a Love In An Elevator nóta végén, Tyler táncolva szórakoztatja az embereket, ám egy váratlan mozdulatnál leesik a kifutóról, egyenesen a nézők közé. A baleset után nem sokkal helikopterbe ültetik és kórházba szállítják Eleinte még úgy tűnik, hogy a turné zavartalanul folytatódhat, ám csakhamar kiderül, hogy az énekes bal válla eltört, és a fejét is vagy 20 öltéssel kellett összevarrni. A koncert másnapján Joe Perry már arról beszél, hogy 4-8 hét is eltelhet, amíg Steven rendbe jön. "Úgy néz ki, mintha egy olyasmi bárbalhéba keveredett volna, ahol valakinek a kezében egy baseballütő is volt..."

Steven Tyler leesik a színpadról Dél-Dakotában
Augusztus 14. - Az Aerosmith kénytelen bejelenteni az eredetileg szeptember közepéig tervezett turné hátralevő állomásainak lemondását: "Mind sokkos állapotban vagyunk az Aerosmith szervezetben, ideértve kivétel nélkül azokat is, akik lehetővé teszik a koncertjeinket - mondta Brad Whitford gitáros. - Sosem gondoltuk volna, hogy ez a turné ilyen hamar és szerencsétlenül ér véget. Imádkozunk Steven gyors gyógyulásáért, hogy mielőbb újra egészséges legyen."

Augusztus 20. - Miután egy láthatóan formán kívüli Steven Tyler felbukkan egy bostoni italboltban, ahol videó és fotó is készül róla, széles körben elterjed a hír, hogy az énekes újra parti-üzemmódba kapcsolt, és legfrissebb sérülése is annak köszönhető, hogy a Sturgis bulin sem volt már szomjas... A csapat nem is tárgyal az énekessel, akiről friss infókat csak az új menedzsmentjétől kapnak. Az új lemezzel kapcsolatos munkát is félreteszik, és amolyan kimondatlan sztrájkba lépnek, ami addig tart, amíg az énekes össze nem szedi magát, és fel nem hagy a bulizással. Ráadásul a balul sikerült turnék nyomán nem is gondolhatnak újabb körútra, mert Tylert az állapota és az előélete miatt nem biztosítja egyik társaság sem.

Augusztus 25. - Friss interjú jelenik meg a Rolling Stone honlapján az otthonában lábadozó Steven Tylerrel, aki így beszél az egészségi állapotáról:
"Voltam már jobban is. Az egyik karom fel van kötve, én pedig olyan gyogyókat szedek, amiket nem kéne. De elég jól viselem a fájdalmat." A színpadi balesetről és az italboltos fotóról pedig íhgy beszélt: "A koncerten épp olyan józan voltam, amennyire az lehetséges. Ami a fotót illeti, egy jóbarátom, a házvezetőm testvére hunyt el, és mivel olaszok, a temetés után volt egy halotti tor a háznál, ahhoz vettem italokat. Nem magamnak. Soha senki sem bizonyította, hogy magamnak vásároltam volna. Valami srác persze előkapta a mobilját és felvett. Tudod, el lehet adni a lapoknak. Szóval a halotti torhoz kellett. Újra és újra megtenném, milliószor is."
A társaival való kapcsolatáról ezt mondta Tyler: "Valaki szivárogtatja az infót kifelé, mintha mindent tudna, de az a helyzet, hogy nem érdekel. Okozott nekem olyasmit a banda korábban, ami miatt ki akartam szállni? Nyilván. De ott maradtam, mert volt még bennünk néhány érdekes hang. Tisztelem a bandát, mert erőt képvisel, mert erővel bír, függetlenül attól, hogy ki mit beszél. Nem tudom biztosan állítani, de talán van némi ellenérzés a többiekben, hogy egy másik menedzsmenthez szerződtem. Ami igazából rám tartozik. De ettől még nem vesztem össze a srácokkal. Nézd, teszem,a mit teszek. Azt a legegyszerűbb mondani, hogy berúgtam vagy betéptem. Ezzel mit tudok kezdeni?"

Augusztus 27. - Joe Perry egy rádióinterjúban cáfolja a zenekar feloszlásáról terjedő híreket:
"Pihenőn vagyunk Úgy vélem, hogy az utóbbi turnéknál Stevennek egy csomó fizikális problémája akadt. Úgy is érezte talán, hogy idejekorán kezdtünk el koncertezni, de ebben nem vagyok biztos. Mi csak annyit szeretnénk, ha teljesen egészséges lenne újra, tetőtől talpig, minden tekintetben, és akkor újra szóba kerülhetne a folytatás. Nem kell tehát feloszlásról beszélni, csak szabadságot vettünk ki." Perry arról is beszélt, hogy az eredetileg Brendan O'Brien producerrel készítendő Aerosmith album munkálatait Steven torokproblémája, majd tüdőgyulladása miatt kellett félbeszakítani, majd a közelgő turné miatt bizonytalan időre félretenni.

Szeptember 17. - Joe Perry azt nyilatkozza az Associated Press-nek, hogy dühös a turné félbeszakadása miatt, és hozzáteszi, hogy már jó öt hete nem is beszélt Tylerrel, így azt sem tudja, hogy jobban van-e. "Csak azt tudom, hogy össze kell kapnia magát. Úgy értem, hogy jó tíz éve nem történt már olyan, hogy összeültünk volna valahol új dalt írni..." Pár nappal később egy bostoni lapnak arról beszélt a gitáros, hogy jó esetben talán még három lemez, és 5-7 évnyi turnézás van bennük.

Október 6. - Megjelenik Joe Perry új szólóalbuma, a Have Guitar, Will Travel, melynek promóciós interjúi során kiderül, hogy a csapat elvállalt négy koncertet is, egyrészt egy privát rendezvényen, másrészt Hawaiiban és Abu Dhabi-ban fognak játszani. "Meglátjuk, hogy ehhez Steven eléggé rendbe jön-e, szerintem igen... Tudom, hogy ő is fel akar lépni. Utána egy legalább hat hónapos szünet következik, hogy mindenki lehiggadjon, és hogy a sajtó se foglalkozzon ennyit velünk. Utána jöhet egy óriási lemez, amit a rajongók is épp úgy várnak, mint mi, majd a turné. Addig meg a saját lemezemmel akarok koncertezni."

Október 18. - Az első nyilvános Aerosmith buli Sturgis óta, a helyszín Honolulu. Két nap múlva szintén Hawaii a helyszín, ezúttal Maui.

November 1. - Koncert az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában, Abu Dhabiban, a Forma-1-es hétvége részeként. Az 50 ezer néző előtt lezajlott buli napján Steven Tyler a szólóterveiről nyilatkozik: "Nem tudom még, mihez kezdek majd, de valamilyen módon Steven Tyler lesz: a saját márkanevemen fogok dolgozni, a Tyler márkaneven." A színpadon nem látszott ellentét a bandán belül, de Tyler csak a nyitónótánál került elő az öltözőjéből, amit jó messzire állítottak fel a csapat többi tagjáétól. Egyes lapok már az Aerosmith kapcsán egy 'tartós vakáció'-ról írnak, utalva a klasszikus albumcímre...

November 6. - Joe Perry azt nyilatkozza a Las Vegas Sun-nak, hogy az énekes kilépett az Abu Dhabi-beli koncertet követően: "Steven kiszállt, amennyire meg tudom állapítani. De többet én sem tudok, mint te. Két éjszakával ezelőtt szálltam le a repülőről, és én is csak a neten láttam, hogy Steven kilépni készül. Nem tudom, hogy ez mennyi időre szól, tartós lesz-e, vagy ilyesmi. Ezen túlmenően semmit sem tudok." Perry ekkor beszélt első ízben arról, hogy talán egy új énekest kéne találniuk, és hogy legutóbb Tyler rácsapta a telefont, amikor beszélni akart vele a zenekarról.

November 10. - A New York City-beli Fillmore-ban megrendezett Joe Perry szólókoncert végén Steven Tyler váratlanul megjelent a színpadon, hogy együtt adják elő a Walk This Way című klasszikus Aerosmith dalt, ám még mielőtt elkezdhették volna, az énekes bejelentette a közönségnek, hogy nem száll ki az Aerosmithből. Joe Perry a koncert után több helyen is elmondta, hogy Steven felbukkanása ellenére is élnek a korábbi problémák.

JOE PERRY - STEVEN TYLER - Walk This Way (Fillmore, NYC, 2010-11-10)


 


November 18. - Brad Whitford gitáros egy interjúban már nyíltan arról beszél, hogy Tylernek ismét meggyűlhetett a baja a drogokkal
: "Egy olyan fickóról beszélünk, akinek komoly múltja van, ami a drogozást illeti, és emiatt élni kell a gyanúval, hogy talán ez történik vele most is. Ennek az irracionális viselkedésnek ez is része lehet. Amikor valaki gyógyulni igyekszik, ha valóban akarja, ahhoz kemény meló kell. Történelmi vagy statisztikai tény, hogy az emberek többsége képtelen elérni a célt. Van egy olyan érzésem, hogy talán most megint olyasvalakivel foglalkozunk, aki ezzel az egésszel nagyon durván küzd."
Joey Kramer dobos pedig arról beszélt, hogy közeleg a banda 40. születésnapja, és hogy ezt méltóképp meg akarják ünnepelni a rajongókkal:
"Már vannak emberek, akik szóba jönnek, mint énekesek. Híres énekesek. Ha ez kell ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, akkor ezt fogjuk tenni."

November 22. - Az MTV-féle Amerikai Zenei Díjkiosztón Perry azt nyilatkozta, hogy a banda dolgozni fog, akár Tylerrel, akár nélküle. "Amikor feljött a koncertemen a ráadásnál a színpadra, talán 15 szót válthattunk arról, hogy mit játszottunk már, és milyen dalok jönnek még. Mire lejöttünk a színpadról egy számmal a Walk This Way után, Steven már el is tűnt." A gitáros megerősítette, hogy énekest keres az Aerosmith, hiszen nem akarnak két éven át Tylerre várni.

November 30. - A Rolling Stone magazinnak azt nyilatkozza a Geffen Records fejese, John Kalodner, aki a '80-as évek második felében személyesen irányította az Aerosmith nagysikerű visszatérését, hogy szerinte Steven nélkül nincs Aerosmith: "Beszélgettem erről Marti Frederiksennel, aki a Jaded című dal társszerzője is volt, és vagy 10 éven keresztül dolgozott a bandával. Azt fejtegettük, hogy Steven mennyire pótolhatatlan, de volt egy arc, akit megemlített, és ezzel magam is egyetértettem, mint olyasvalakit, aki kezdhet valamit az Aerosmith-szel. Lenny Kravitz-ről van szó. De ettől függetlenül azt mondom, hogy nincs Aerosmith Steven Tyler nélkül, és szerintem Steven Tyler nem kezd bele egy szólópályába." A Rolling Stone magazin cikke utalt arra is, hogy amíg a hangszeresek egy keményebb, hard rockosabb irányba fordulnának, Steven a rádióbarát popsikerek vonalát vinné tovább.

December 7. - Lenny Kravitz azt üzeni twitterben, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a neve felmerült az Aerosmith kapcsán, de Steven Tyler helyét senki sem veheti át, és reméli, hogy a csapat együtt marad.

December 14. - Egy szakmai bennfentes blogjáról származó hír szerint Steven  Tyler szakított a Union Entertainment Group nevű menedzsmentjével, és ahhoz az Allen Kovac vezette 10th Street Entertainmenthez szerződött át, akik többek között a Mötley Crüe, a Papa Roach, vagy a Buckcherry ügyeit is intézik.

December 22. - Steven Tyler újra az elvonón. A tékozló fiú visszatér?
 

AEROSMITH - Rag Doll (az 1987-es Permanent Vacation albumról)

 

 

 

 

 

   

 

 
 

Hammer TV

 
CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma
2021. december 1. (szerda) 17:10

Még a nyáron jelentette be a Gotthard társalapítója és a Coreleoni gitárosa, Leo Leoni, hogy megtalálták Ronnie Romero énekes utódját; a Coreleoni új frontembere az albán Eugent Bushpepa lett. Az új énekes a Sunrise és a Darkology zenekarokból lehet ismerős, pár éve pedig a Mila című dallal képviselte Albániát az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Coreleoni harmadik albuma májusban érkezik majd, az első előzetes dal pedig januárra várható. A Coreleoni korábban az AFM kiadónál volt, az új lemezt azonban már az ex-Nuclear Blast főnök és stábja által elindított új kiadó, az Atomic Fire gondozza majd.  Leo Leoni: "Boldog vagyok, egyben megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek az új és izgalmas fejezetnek! Köszönjük az Atomic Fire Recordsnak, hogy életben tartják a metal közösséget, éljen a rock'n'roll!"   www.facebook.com/coreleoni CORELEONI: Eugent Bushpepa - ének Leo Leoni - gitár...

HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn
HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn

Február 25-én jelenik meg az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal, az új lemez címadó nótájával azonban már lehet ismerkedni....

WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab
WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab

Az epikus heavy metalt doomos, stoneres témákkal kísérő richmondi Wolftooth harmadik albuma, a 2020-as Valhalla lemez utódja, december 3-án jön majd ki Blood & Iron címmel. Harmadik...

MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese
MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese

53 éves korában elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és a Mamut énekese, aki korábban olyan csapatok frontján állt, mint a Sámán, a Classica, a Seneca, de rövid ideig még a Moby...

FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer
FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer

Az még január végi hír volt, hogy váratlanul hárman is távoztak a power metal vonalas olasz Frozen Crownból. A csapat második albuma 2019 tavaszán jött ki Crowned In Frost címmel, a...

TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak
TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak

A 2019-es Liliput Hollywood album Nincsenek szavak dalához készült el a Tankcsapda új klipje. A lemez zárótétele eredetileg két rajongó - Robi és Kata - tragikus halálának...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS