METALLICA, SLAYER, MEGADETH, ANTHRAX - Thrash titánok együtt 2010 nyarán!

Varsó és Prága már biztos, de lesznek további dátumok is!

2009. december 14. (hétfő) 23:51 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 12:07

A Metallica honlapján megjelent hír szerint már biztosra vehető, hogy 2010 nyarán egyes európai fesztiválokon együtt lép fel a klasszikus thrash vonal négy legnépszerűbb bandája:
"Hónapokon át posztolgattatok, chattelgettetek róla, és most hivatalosan is bejelenthetjük... A Metallica, Slayer, a Megadeth és az Anthrax egyazon színpadon fog fellépni ezen a nyáron - most először! A Sonisphere fesztiválokon láthatod együtt a négy bandát, méghozzá a lengyelországi Varsóban és a csehországi Prágában, június 16-án és 19-én, de néhány további fesztiváldátum is szervezés alatt áll, úgyhogy nem csak erről a két buliról van szó."
Lars Ulrich így kommentálta a hírt: "Ki gondolta volna, hogy több mint 25 évvel a felbukkanása után, a Thrash Nagy Négyese nemcsak aktív lesz és népszerűbb, mint valaha, de első ízben még együtt is játszik majd... Micsoda egy agyb...ás!"
A Metallica oldal hivatalos bejelentése eléggé ellentmond a Megadeth főnök Dave Mustaine december 8-ai netes bejegyzésének, ahol így fogalmazott: "Noha rengeteg pletyka kelt szárnyra a 'Nagy Négyes' 2010. nyári, kelet-európai összeröffenéséről, a terv hozzánk még csak el sem jutott. Azért reménykedünk, hogy egy nap majd valóra válhat a dolog, és tájékoztatni fogunk titeket, ha történik előrelépés az ügyben."
Kattints, ha kíváncsi vagy, mit mondott a hír bejelentése után Kerry King és Scott Ian.
 


 

 

"Kib...ottul itt volt az ideje annak, hogy ez összejöjjön - mondta a Slayer gitáros Kerry King. - És annak is itt volt az ideje, hogy a rajongók végre megkapják, amit akartak. Ez kib...ott csodálatos!"

Az Anthrax gitárosa, Scott Ian is csak egyetérteni tudott Kerryvel:
"Már 1984 óta megy a szövegelés arról, hogy ennek a négy csapatnak együtt kéne játszania. Azaz már 26 éve tart a várakozás! És az a helyzet, hogy nemcsak meg fogunk felelni ezeknek az elvárásoknak, de porrá is zúzzuk őket. Nem volt még négy olyan nagy hatású csapat, amelyik összehozott volna valami hasonlót. Képzeld el, milyen lett volna, ha a Beatles, a Stones, a The Who és a Zeppelin összeáll közösen koncertezni!.Vagy a Sabbath, a Priest, a Maiden és a Motörhead... Talán egy kissé elragadtattam magam, de rajongóként, én valóban ekkora eseménynek tartom ezt."

Ezúttal még Dave Mustaine is elégedettnek tűnik: "Ez valóban amolyan egyszer-az-életben jellegű lehetőség lesz a heavy metal rajongók számára, hiszen az amerikai történelem négy legnagyobb heavy metal bandáját láthatják egy színpadon. Ha a fesztivál végén akad olyan fej, amit nem ráztak végig a bulik alatt, az biztosan rossz helyen járt..."

Pár hónappal ezelőtt a Megadeth és a Slayer már együtt turnézott Kanadában, és erről a Canadian Carnage elnevezésű miniturnéról nemrég így nyilatkozott a harmadik csapat, a Machine Head frontembere, Robb Flynn:
"...Barátok vagyunk néhány Megadeth arccal, akárcsak a Slayeres srácokkal, és ez a turné olyan jégtörő jellegű volt számukra. Ez egy öt állomásos túra volt, amelynek az utolsó estéjén együtt lógtam Kerry Kinggel, és derekasan ki is ütöttük magunkat! (nevet) Átsétáltam a Megadeth dobos Shawn Droverhez, hogy jöjjön, bulizzon velünk ő is, de ő csak szabadkozott, hogy ez talán nem olyan jó ötlet, rossz hangulatot szülhet. Én nem érzékeltem semmiféle kib...ott rossz hangulat előszelét, úgyhogy csak erősködtem. Át is rángattam a Slayer öltözőjébe, ahol bemutattam annak rendje és módja szerint, mire beindult a 'hogy vagy?', 'hogy vagy?'... Akkor találkoztak először! Másfél hét közös turnézás után... Elég érdekes volt ezt megtapasztalni. Komoly csata dúlt köztük korábban, és túl sokáig tartott. De ugyanezt látod akkor is, amikor Dave Lombardo beszól valami olyat egy interjú során, hogy szívesen adna dobleckéket Lars Ulrichnak... Szerintem meg Lars adhatna néhány leckét arról, hogyan kell elkerülni a túlzott önfényezést!"
Szerinted ezek a nagyhangú kijelentések csak reklámcélokat szolgálnak?
"Nem tudom. Én valahogy a Metallica részéről nem látok ilyesmi beszólásokat. Olyasmiről nincs szó, hogy Lars karmolna bele Lombardóba, mondván, hogy nem elég precízen nyomta az Angel Of Death kiállását. Nem is hiszem, hogy neki ilyesmivel kéne foglalkoznia..."    .
 

További infók: www.sonispherefestivals.com


 

Hozzászólások

[001539]
draven666
a cikk írója egy f..z , de közöttetek is vannak akik egyáltalán nem értenek ehhez a zenéhez. a legjobban azon akadtam ki hogy lars adhatna leckéket hogyan kell elkerülni a túlzott önfényezést. lars a legbeképzeltebb zenészek egyike a földön. másrészt már több mint egy évtizede a saját dalait nem tudja eldobolni. lombardo még ma is a legnagyobb metal dobosok közé tartozik. és amikor azt mondja h szívesen adna leckéket larsnak, csak egyet tudok vele érteni.
a metallica meg azért tud eladni majd 100 millió albumot mert 20 éve már csak nyál metált játszik. a pop zene meg mindíg jobban fizetett. egyszerűen eladták magukat. és erre vagytok annyira büszkék. csak gratulálni tudok.
[000466]
bloodyroots
Nekem is megvan rég a jegyem. én a Slayert várom a legjobban. szerintem a 4 zenekar közül ők most a legjobbak
[000222]
MISFITS
Nem értem.Miket írkáltok itt? Hogy a Metallicának nincs ott a helye jól vagytok? ÉN 40-es csákó vagyok és szerintem a metallica legvártabb albuma(nem a legjobb)az ST ANGER mert ha ez az album nem jött volna létre akkor..end.(nem biztos hogy előnyös mindig ugyanazokat a riffeket használni Tűl feszíttet dob mélyre hangolt gitárok szerintem a szöveghez nagyon illik)Szerintem ez a felállás volna a király:METALLICA-EXODUS-TESTAMENT-MEGADETH De nem ez a lényeg jőn az 'Isten'
[000158]
farkaslaci
Üdv mindenkinek! Én nem fikáznék senkit sem, mind a 4 banda alapkőnek számít. Azt azonban meg lehet nézni, hogy ki maradt meg ZENEKARNAK, és kiből lett valahogy/épphogy összekapart hypergroup. A Metallica - amúgy szintén fiatalkorom kincsei - sajnos már a St. Angert is úgy préselte ki magából, mint egy nem kívánt gyermeket, olyan is lett. Mindennek egy a vége szerintem, hőseink sajnos már 1995 óta nehezen kezelik a sztárságot. De legalább együtt maradtak. A Megadeth, Slayer, Anthrax pedig példa mindenkinek a kitartásra, az életben maradásra. Egy vérből valók vagyunk, nemde?
[000149]
lordmihu
hát pedig szerintem a metalica a The Black album óta nem alkotott nagyot és ez mint nagy együttes és mind sokat tett le a z asztalra. dave mustain például az elsőtől az utolsó albumig ugyan azon a hangon énekelt fel minden számot amit a metallica nem mondhat el magáról, a slayer-nek egy albumig volt kilengése,egy albumuk vitathatalanul szar let de a többi mind a slayer egyedi stilusát képviseli,szóval mindenkiről lehet mondani jót is rosszat is,szerintem ezen kár vitázni, a másik pedig az hogy nézd meg hogy metallicán hogy ember van a régi rajongókból és hány aki a St.Anger-t tartja a legjobb albumuknak, az Uforgiven 3 pedig szerintem egy szánalom...
[000146]
lavezzi
Az az igazság hogy most mind menősködik,hogy mekkora sztárok meg keresettek,holott a Metallica előzenekarai lesznek most is......Dave Lombardo még a Slayert is ott hagyta egyszer (vagy Kerry kirúgta),nem kéne fikázni Larsot,mert nem ők adtak el 100 millió lemezt!Meg ezek a zenekarok állandóan cikizték a Metallicát,Load lemezek előtt meg után,most meg csöpögnek,milyen jó lesz együtt!Egy Slipknot,egy White Zombie jobb lenne a Metallica előtt,de térben és időben tényleg ők voltak a négyes,még a Death Angelt bevettem volna a buliba!
[000141]
farkaslaci
Megvan a jegy a prágai SONISPHERE Festival-ra!!!!!!! :) Nagy történet lesz!!! Metal On Metal!
[000126]
farkaslaci
Basszus! Ez nagyon kemény! Félrenyeltem, amikor először olvastam! Jó lenne, ha időben informáltak lennénk a jegyekkel kapcsolatban, mielőtt a maffia felvásárolja azokat.

msjoe! Véleményed lehet, tisztelem is, de a Megadeth nem érdemli meg a kemény kritikáidat! Az Endgame minden, csak nem unalmas. Egy nagyszerű zenei kinyilatkoztatás, egy remek metal mestermű, szerintem. És miért lenne retro? Sosem szűnt meg a thrash, hogy élesztgetni kelljen.
[000125]
msjoe
A Metallica már rég nem az igazi. (a fekete album még OK volt)! Slayer: Ők nagyon profik, bár vannak érdekes nyilatkozataik....
Megadeth: izzadtságszagú az egész retro thrash megnyilvánulásuk. (ja és szerintem unalmas is.) Anthrax: Van már énekesük?

Az igazság az, hogy helyettük a Testament-nek vagy az Overkill-nek kellene ott lennie főbanda státuszban.

Ők mindig kitartottak a thrash metal mellett ez a Slayer kivételével egyik bandáról sem mondható el, a címben szereplők közül.

Ja, és én még emlékszem arra a Hammer-re, amikor Ti is elég bágyadt kritikát írtatok a Testament Low albumáról...

Aki akkor nem volt melletük - attól furcsán hat most a sztáro
lás...

Zsolt -naményból-

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
2021. május 7. (péntek) 06:35

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - X (a 2021-es album) 01. The Devils Symphony 02. In Thrash We Trust 03. Turn Up The Rage 04. Silver Cross 05. In Your Mind 06. The Ghost Of Me...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap
GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap

2018 végén azt mondta a budapesti Godgiven, hogy a tervezettnél lassabban haladnak az új lemezzel, most azonban már a kanyarban van az új anyag, június 11-én megérkezik a Not That Godly...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS