METALLICA, SLAYER, MEGADETH, ANTHRAX - Thrash titánok együtt 2010 nyarán!

Varsó és Prága már biztos, de lesznek további dátumok is!

2009. december 14. (hétfő) 23:51 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 12:07

A Metallica honlapján megjelent hír szerint már biztosra vehető, hogy 2010 nyarán egyes európai fesztiválokon együtt lép fel a klasszikus thrash vonal négy legnépszerűbb bandája:
"Hónapokon át posztolgattatok, chattelgettetek róla, és most hivatalosan is bejelenthetjük... A Metallica, Slayer, a Megadeth és az Anthrax egyazon színpadon fog fellépni ezen a nyáron - most először! A Sonisphere fesztiválokon láthatod együtt a négy bandát, méghozzá a lengyelországi Varsóban és a csehországi Prágában, június 16-án és 19-én, de néhány további fesztiváldátum is szervezés alatt áll, úgyhogy nem csak erről a két buliról van szó."
Lars Ulrich így kommentálta a hírt: "Ki gondolta volna, hogy több mint 25 évvel a felbukkanása után, a Thrash Nagy Négyese nemcsak aktív lesz és népszerűbb, mint valaha, de első ízben még együtt is játszik majd... Micsoda egy agyb...ás!"
A Metallica oldal hivatalos bejelentése eléggé ellentmond a Megadeth főnök Dave Mustaine december 8-ai netes bejegyzésének, ahol így fogalmazott: "Noha rengeteg pletyka kelt szárnyra a 'Nagy Négyes' 2010. nyári, kelet-európai összeröffenéséről, a terv hozzánk még csak el sem jutott. Azért reménykedünk, hogy egy nap majd valóra válhat a dolog, és tájékoztatni fogunk titeket, ha történik előrelépés az ügyben."
Kattints, ha kíváncsi vagy, mit mondott a hír bejelentése után Kerry King és Scott Ian.
 


 

 

"Kib...ottul itt volt az ideje annak, hogy ez összejöjjön - mondta a Slayer gitáros Kerry King. - És annak is itt volt az ideje, hogy a rajongók végre megkapják, amit akartak. Ez kib...ott csodálatos!"

Az Anthrax gitárosa, Scott Ian is csak egyetérteni tudott Kerryvel:
"Már 1984 óta megy a szövegelés arról, hogy ennek a négy csapatnak együtt kéne játszania. Azaz már 26 éve tart a várakozás! És az a helyzet, hogy nemcsak meg fogunk felelni ezeknek az elvárásoknak, de porrá is zúzzuk őket. Nem volt még négy olyan nagy hatású csapat, amelyik összehozott volna valami hasonlót. Képzeld el, milyen lett volna, ha a Beatles, a Stones, a The Who és a Zeppelin összeáll közösen koncertezni!.Vagy a Sabbath, a Priest, a Maiden és a Motörhead... Talán egy kissé elragadtattam magam, de rajongóként, én valóban ekkora eseménynek tartom ezt."

Ezúttal még Dave Mustaine is elégedettnek tűnik: "Ez valóban amolyan egyszer-az-életben jellegű lehetőség lesz a heavy metal rajongók számára, hiszen az amerikai történelem négy legnagyobb heavy metal bandáját láthatják egy színpadon. Ha a fesztivál végén akad olyan fej, amit nem ráztak végig a bulik alatt, az biztosan rossz helyen járt..."

Pár hónappal ezelőtt a Megadeth és a Slayer már együtt turnézott Kanadában, és erről a Canadian Carnage elnevezésű miniturnéról nemrég így nyilatkozott a harmadik csapat, a Machine Head frontembere, Robb Flynn:
"...Barátok vagyunk néhány Megadeth arccal, akárcsak a Slayeres srácokkal, és ez a turné olyan jégtörő jellegű volt számukra. Ez egy öt állomásos túra volt, amelynek az utolsó estéjén együtt lógtam Kerry Kinggel, és derekasan ki is ütöttük magunkat! (nevet) Átsétáltam a Megadeth dobos Shawn Droverhez, hogy jöjjön, bulizzon velünk ő is, de ő csak szabadkozott, hogy ez talán nem olyan jó ötlet, rossz hangulatot szülhet. Én nem érzékeltem semmiféle kib...ott rossz hangulat előszelét, úgyhogy csak erősködtem. Át is rángattam a Slayer öltözőjébe, ahol bemutattam annak rendje és módja szerint, mire beindult a 'hogy vagy?', 'hogy vagy?'... Akkor találkoztak először! Másfél hét közös turnézás után... Elég érdekes volt ezt megtapasztalni. Komoly csata dúlt köztük korábban, és túl sokáig tartott. De ugyanezt látod akkor is, amikor Dave Lombardo beszól valami olyat egy interjú során, hogy szívesen adna dobleckéket Lars Ulrichnak... Szerintem meg Lars adhatna néhány leckét arról, hogyan kell elkerülni a túlzott önfényezést!"
Szerinted ezek a nagyhangú kijelentések csak reklámcélokat szolgálnak?
"Nem tudom. Én valahogy a Metallica részéről nem látok ilyesmi beszólásokat. Olyasmiről nincs szó, hogy Lars karmolna bele Lombardóba, mondván, hogy nem elég precízen nyomta az Angel Of Death kiállását. Nem is hiszem, hogy neki ilyesmivel kéne foglalkoznia..."    .
 

További infók: www.sonispherefestivals.com


 

Hammer TV

 
CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma
2021. december 1. (szerda) 17:10

Még a nyáron jelentette be a Gotthard társalapítója és a Coreleoni gitárosa, Leo Leoni, hogy megtalálták Ronnie Romero énekes utódját; a Coreleoni új frontembere az albán Eugent Bushpepa lett. Az új énekes a Sunrise és a Darkology zenekarokból lehet ismerős, pár éve pedig a Mila című dallal képviselte Albániát az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Coreleoni harmadik albuma májusban érkezik majd, az első előzetes dal pedig januárra várható. A Coreleoni korábban az AFM kiadónál volt, az új lemezt azonban már az ex-Nuclear Blast főnök és stábja által elindított új kiadó, az Atomic Fire gondozza majd.  Leo Leoni: "Boldog vagyok, egyben megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek az új és izgalmas fejezetnek! Köszönjük az Atomic Fire Recordsnak, hogy életben tartják a metal közösséget, éljen a rock'n'roll!"   www.facebook.com/coreleoni CORELEONI: Eugent Bushpepa - ének Leo Leoni - gitár...

HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn
HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn

Február 25-én jelenik meg az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal, az új lemez címadó nótájával azonban már lehet ismerkedni....

WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab
WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab

Az epikus heavy metalt doomos, stoneres témákkal kísérő richmondi Wolftooth harmadik albuma, a 2020-as Valhalla lemez utódja, december 3-án jön majd ki Blood & Iron címmel. Harmadik...

MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese
MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese

53 éves korában elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és a Mamut énekese, aki korábban olyan csapatok frontján állt, mint a Sámán, a Classica, a Seneca, de rövid ideig még a Moby...

FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer
FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer

Az még január végi hír volt, hogy váratlanul hárman is távoztak a power metal vonalas olasz Frozen Crownból. A csapat második albuma 2019 tavaszán jött ki Crowned In Frost címmel, a...

TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak
TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak

A 2019-es Liliput Hollywood album Nincsenek szavak dalához készült el a Tankcsapda új klipje. A lemez zárótétele eredetileg két rajongó - Robi és Kata - tragikus halálának...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS