BLACK-OUT - December 15-én utoljára Robival - Interjú Csányi Szabival!

Jövő tavasszal a Wigwamban Black-Out buli Kowával!

2009. december 14. (hétfő) 06:38 | utoljára módosítva: 2010. január 12. (kedd) 07:59

Szeptember 21-én jelent meg a hír a Black-Out honlapján, miszerint a Kowa utódjaként bemutatott, és A Szív diktál címmel 2008 végén kiadott albumon debütált énekes, Csordás Robi egyéb tevékenységei miatt kilép a zenekarból. Azóta nem nagyon lehetett hallani Csányi Szabiék további terveiről, de most, hogy már csak két nap van hátra Robi búcsúbulijáig, itt a legjobb alkalom, hogy megtudjuk, miféle elképzelésekkel vág neki a Black-Out a 2010-es esztendőnek. Robi kilépése, a Gödör-beli búcsúkoncert, illetve a zenekar izgalmasan alakuló jövője kapcsán a gitáros Csányi Szabi válaszolt Lénárd.László kérdéseire.
Jól értelmezem a honlapotokra még szeptember 21-én kikerült hivatalos szöveget, miszerint titeket is meglepett Csordás Robi döntése a kiválásról?
 
"Igen. Ugyan tudtuk, hogy Robi a munkájából adódóan egyre elfoglaltabb, mégis nagyon meglepett minket a bejelentése."
 
Mik azok a „más irányú tevékenységek”, amelyek miatt nem marad a Black-Out-ban?
 
"Robi fogtechnikus, és a saját vállalkozásán dolgozik."
 
Volt valami előzménye ennek a Robi-féle bejelentésnek? Lehetett számolni azzal, hogy Robi egyszer csak távozik?
 
"Nem számítottunk rá, mi hosszútávra terveztük vele a közös munkát. De megértettük a döntését, és jó barátokként válunk el."


BLACK-OUT (2007-2009) - Fehérvári Attila basszusgitáros, Csányi Zoli dobos/vokálos, Csányi Szabi gitáros/vokálos, Csordás Robi énekes

 
A 2008 végén megjelent A szív diktál lemez – az első anyag Robival – nem volt egyértelmű sikertörténet. Ennek mi lehetett az oka szerinted?
 
"Várható volt, hogy a frontember cserével a rajongóink száma majd megcsappan. A Black-Out tábor egy része vevő volt az új felállásra, és köztük sikeres is lett a lemez. Ahhoz viszont, hogy új emberekhez eljusson a zenénk, idő kellett volna ... hasonló helyzetbe kerültünk, mint egy teljesen új banda."
 
És mi az oka annak, hogy a hivatalos honlapotokon ez a lemez nem szerepel a diszkográfiában?
 
"Szerettünk volna új oldalt a zenekarnak. Ezek a munkálatok is folyamatban voltak, amikor jött Robi váratlan bejelentése... most pedig leállt az oldal, nem igazán frissítjük, amíg ki nem kristályosodik, hogy mi a zenekar további útja. De felkerül a diszkográfiába A szív diktál is, hiszen a mi lemezünk és nagyon szeretjük."
 
Amikor a Hammerben megjelent Uzseka Norbi szerintem nagyon korrekt kritikája erről a lemezről, felháborodottan hívott fel az egyik barátod, Nagy Dávid gitáros a Pokolgépből, hogy ennél szarabb kritikát már rég látott. Benned is úgy maradt meg ez az ominózus írás, hogy földbe döngöltük az új Black-Out felállást?
 
"Nem az volt a barátaink szívfájdalma, hogy földbe lett döngölve az új felállás... erről nem volt szó. Viszonylag korrekt kritikát olvashattunk a Hammerben. Ami szemet szúrt sokaknak, hogy nagyobb hangsúlyt kapott benne Kowalsky, mint az új frontemberünk, vagy akár a zenekar, amelynek keze munkája ez az album. És ez nem szubjektív vélemény, ezek számok... ez matematika. Elég megnézni, hogy kinek a neve hányszor szerepel a Black-Out A szív diktál lemezéről szóló cikketekben."BLACK-OUT - Élni vagy félni (a 2008-as A szív diktál lemezről)


 
A közönség egy része nem tudott mit kezdeni Robival, legalábbis én ezt tapasztaltam a bulikon. Te hogy láttad ezt belülről?
 
"Úgy láttam, hogy akik esélyt adtak ennek a felállásnak, azoknak nagyobb százaléka szerette meg így a formációt, mint morzsolódott le. Remek hangulatú koncertjeink voltak ebben a felállásban is, csak kisebb közönség előtt."
 
Miért döntöttetek úgy, hogy nem kerestek új embert Robi helyére? Nem is merült fel bennetek senki, akivel folytatni lehetne a bandát?
 
"Nem szerettünk volna több energiát fordítani egy újabb énekes felkutatására. Egyszer megpróbáltuk, de úgy gondoltuk, most már csak akkor támasztjuk fel a zenekart, ha Kowa úgy dönt, visszatér közénk a színpadra."
 
Pici lányod van, Alíz, aki még kettő éves sincs, Attiláéknál pedig az év elején született egy kislány. Nem az volt esetleg a gond Robinál, hogy ti egy kicsit befékeztetek az apáskodás miatt, ő pedig ezerrel nyomulni akart még?
 
"Alíz 1,5 éves múlt (ld. a fotót), Attila lánya, Málna pedig lassan 11 hónapos. A Black-Out és a zenélés szempontjából egyáltalán nem fékeztünk be, nem volt összefüggés Robi döntése és kettőnk apává válása között."
 
Leginkább miben változtatott a gondolkodásodon az, hogy apa lettél?
 
"Mindenek elé helyeződött a családom. Csodálatos dolog apukának lenni, a legjobb, ami történt velem életemben. Tele van a szívem vele, rengeteg erőt és ihletet ad számomra, egy új világ tárult elém, viszont hatalmas felelősség is egyben."

A tesódnak még nincs gyermeke?
 
"Zolinak egyelőre nincs saját gyermeke, de tervezik. Viszont a nevelt lányát a sajátjaként szereti."
 
Gondolom, a dalírással nem álltál le az elmúlt hónapokban sem. Raktározod az ötleteket, vagy már körvonalazódik benned valamifajta új projekt, új zenekar képe?
 
"A Black-Out mellett több felkérést is kaptam az utóbbi időben. Például Kowával belekezdtünk egy közös munkába már több, mint egy éve ... és a készülő Vega lemezre fel is kerül néhány dalom. A Pokolgépes Nagy Dávid projektjében, a Kényes Foltokban is kiveszem a részem a dalszerzői munkákból... és a fiókba is kerülnek dalok!" (nevet)
 

KÉNYES FOLTOK (Fotók: Csányi-Dienes Andrea)Mesélj egy kicsit erről a Dávid-féle Kényes Foltok-ról! Azon túl, hogy játszol benne, és hogy ez a formáció is fellép Robi búcsúbuliján… 
 
"Nagy Dáviddal évek óta remek barátságot ápolunk. A Kényes Foltok az ő projektje, egy szövegcentrikus, populárisabb zene, két akusztikus gitárral, női vokállal. Dávid a kész szövegei kapcsán kért fel arra, hogy írjak zenét... így kezdődött a közös munka. A frontember, énekes-gitáros Nagy Dávid mellett Roboz Réka énekel, Kálló Péter basszusgitározik, Bánfalvi Sanyi dobol, valamint én gitározom és énekelek. Hogy mennyire lesz komoly, az a jövő zenéje, mindenesetre hihetetlen jó hangulatú próbáink és klubkoncertjeink vannak. Már több írásban is szupergruppként aposztrofálták a zenekart, ami meglehetősen jól esett... Az tény, hogy remekül tudunk együtt dolgozni, mert mindenki profin végzi a dolgát."
Dáviddal egyéb projekten is dolgozol?
 
"Egyelőre annak is örülünk, hogy végre összejött, hogy egy zenekarban játsszunk!" (nevet)
 
A Robi-féle búcsúbuli pontos programja mi lesz?
 
"A koncert ugye kedden lesz, december 15-én, a helyszín pedig az Erzsébet téri Gödör Klub. A Kényes Foltok kezd fél 8 körül, a Black-Out pedig 9 óra magasságában. Szakítva a hagyományokkal, idén nem hívtunk vendégeket... Szeretnénk, ha ez a buli Robiról és erről a felállásról szólna. Egyedül egy jó barátunk, Miki, aki mellesleg évek óta a zenekar roadja, vendégeskedik majd egy dalban. Egy jó hangulatú, pörgős műsorral készülünk keddre!"
 
Pletykák szintjén hallani olyasmit, hogy jövőre Kowával vállalnátok el egyes bulikat. Valóban létezik ilyen elképzelés?
 
"Mint említettem, Kowával már régóta újra együtt dolgozom - összejárunk, tartjuk a barátságot. Többször szóba került, hogy a távoli jövőben majd egyszer összeállhatna a Black-Out eredeti felállása... de konkrétumokról nem esett szó. Viszont amikor Robi bejelentését közzétettük, Kowa felhívott, és jelezte, hogy ő szeretné, ha összeállna a banda. Tavaszra várható egy nagyobb kaliberű koncert a Wigwamban, és ha úgy érezzük, hogy ez jól sikerül és van létjogosultsága, akkor elképzelhető egy nyári fesztivál-turné is. Ez mind-mind a rajongókon múlik. Biztosan nem lesz annyi koncert, mint Kowa kiválása előtt, hiszen számára komoly elfoglaltság a Vega, viszont évi néhány nagy koncertre lehet számítani. Várakozással telve várjuk az első bulit!"

BLACK-OUT - Spirál (az 1996-os Esőnap albumról)

 
 
Hogy néz ki a 2010-es év Csányi Szabi és hogy néz ki a Black-Out számára?
 
"Dolgozunk nyomulunk a Kényes Foltokkal, külföld felé próbálkozunk a Sisao-val (Oasis Tribute), és bízom benne, hogy a Black-Out-ot is beleértve, minden zenekaromnak eseménydús éve lesz a 2010-es!"


www.black-out.hu
www.myspace.com/blackoutliverock
www.myspace.com/kenyesfoltok
www.csanyiszabi.hu


 

 

Hozzászólások

[000148]
lavezzi
A sok csíra magyar zenekarokat kihagyhatnátok a Hammerből,ahhoz túl drága az újság hogy Ossián meg más kuláról olvassak!Nemzetköziként hírdetitek magatokat,aztán a magazin fele magyar faszságokkal van tele!A legutóbbi Static-x lemezről a mai napig nem írtatok,a magyar szarok meg ragozva vannak oldalról-oldalra!Ott a gagyi Rockinform,toljátok abban ezeket.....
[000121]
gregwolf
"a Hammerben megjelent Uzseka Norbi szerintem nagyon korrekt kritikája erről a lemezről" -na neeee, ezt ugye csak kötelességből, a haza megmentése érdekében kérdezted!? Szerintem fogalmad sincs mit tartalmaz ez a kritika vagy lehet a korrektségről nincs fogalmad, döntsd el te melyik a kínosabb!? :S Hab a tortán, hogy ezzel Szabiból is majdnem kikényszerítetted a helyeslést, hiszen, hogy is merné egy zenész megcáfolni, mint amit a kiadója állít!? Egy lemez kritikát nem az ex- énekes kell meghatározzon. Kínos, hogy a saját kiadványaitokat húzzátok le, hol itt a jó üzletpolitika!?
Mélységes tisztelettel,
maradok hűséges olvasótok!

Greg
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap
GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap

2018 végén azt mondta a budapesti Godgiven, hogy a tervezettnél lassabban haladnak az új lemezzel, most azonban már a kanyarban van az új anyag, június 11-én megérkezik a Not That Godly...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS