INCORRECT - Dabasi dübörgés

A szeptemberi melléklet CD-nk modern rockerei bemutatják a dalaikat

2009. december 1. (kedd) 09:03 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:14

„Az Evanescence-es csajénál is meggyőzőbbek az énekesnőnk lábai, a gitár nálunk jobban veret, mint a SOAD turnébuszának a kardántengelye, és több az energia a számainkban, mint a Metallica jogdíjperei­ben” – jellemzi magát nem kevés öniróniával a dabasi inCORRECT négyes, akiknek Nine című debütáló albuma a szeptemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. Az énekesnős, de hörgős modern rockot játszó csapattal készült interjúnk a december 3-án megjelenő Hammerworldben olvasható el, itt pedig megtudhatod, hogy a lemezanyag dalairól mit mondanak az InCORRECT tagjai.

 

Dabason alakultatok még 2003-ban...

”Egy kis pincében kezdtük, még hárman, énekes nélkül, kezdetleges felszerelésekkel. Hobbizenekarként indultunk, de annyira komolyan kezdtük venni, hogy heti 2-3 próbánk is volt. Nagyjából egy év elteltével találtuk meg Scheitz Andrist, aki később az első demón is énekelt.”

Milyen volt a legelső inCORRECT koncert?

“Dabason volt, de még énekes nélkül. Szerettünk volna kilépni a próbaterem falai közül! Egyébként nagyon emlékezetes volt a buli, mert az amúgy sem kicsi baráti körünkön kívül is rengetegen kíváncsiak voltak ránk, és ez nagy erőt adott a folytatáshoz.”

Nevetek csengése talán nem a legjobb, ld. inkorrekt, megbízhatatlan partner... Számotokra mit jelent ez a név?

“Ez az ügy nálunk is nehezen ment. Eredetileg más néven futottunk, ám egy elkészült dalszöveg hatására mindenkinek egyértelmű lett ez az inCORRECT név. Akár szójáték is lehet, és azért is írjuk a CORRECT szót csupa nagybetűvel, mert így jelentheti azt is, hogy korrektségben.”

Korábbi zenei tapasztalatok?

“Mind játszottunk már zenekarokban. Pisti (Vona István basszer) 14 éves kora óta játszik, megfordult a törökszentmiklósi Amnesztia, valamint Real People zenekarokban is, jómagam a méltán híres dabasi Cafard egyik alapítója voltam, illetve a Jazz-art formációban is téptem a húrokat. Korábban basszusoztam, Pisti pedig gitározott, de mára már hangszert cseréltünk!” (nevet)
 

Az interjú folytatása a decemberi/januári HammerWorld magazinban olvasható.

Itt megrendelheted, előfizethetsz rá!


INCORRECT - NINE

Saját szavaikkal

 

CAMERA FOREVER

"Ma én, holnap te, egyikünk sem biztosan valódi. Mindannyian ki vagyunk találva, hogy megfigyeljenek, és hogy szórakozzanak azok, akik kitaláltak és figyelnek bennünket."
 
CORRECTION

"Az intézmény amiben egy másik emberrel vagy összezárva évekig, lehet egy börtön, és lehet egy kapcsolat. Elmúlik és újra kezdődik ártatlanul is."
 
MOTHER

"Mielőtt megszülettél eldőlt a sorsod. Megpróbálhatsz kitörni, de a vér nem enged. Ha próbálkozol is, az eredmény legjobb esetben is csak az, hogy az újak helyett korábbi szenvedéseidet akarod visszakapni."
 
YUGOSLAVIA

"A szerbiai háború 3 éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a horvátok elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen.
Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
LITTLE RED DOTS

"A fagyos, félelmetesen fekete éjszakában hintázik egy gyerek. Félnék, ha nem tudnám, hogy nincs olyan rossz dolog, ami meg nem történt volna már velem."
 
DAMAGE

"Elvesztettem valakit, aki soha nem volt az enyém. Tudom, hogy rossz lesz nélküle,
de meg kell szabadulnom az utolsó emlékképektől is, különben megőrülök."
 
CUT UP

"Amit szeretsz, az lehet, hogy egy hiba mások szemében. A tévedést nem pusztíthatod el csak magaddal együtt."
 
FIGHT

"A horvát háború 3. éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a szerbek elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen. Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
NINE

"Az élet vége számtalan féle lehet, akárcsak az élet maga. De a tested nem enged olyan könnyen el, meg kell szenvedned vele."


www.myspace.com/incorrectpage
www.incorrect.hu
 

Hammer TV

 
CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma
2021. december 1. (szerda) 17:10

Még a nyáron jelentette be a Gotthard társalapítója és a Coreleoni gitárosa, Leo Leoni, hogy megtalálták Ronnie Romero énekes utódját; a Coreleoni új frontembere az albán Eugent Bushpepa lett. Az új énekes a Sunrise és a Darkology zenekarokból lehet ismerős, pár éve pedig a Mila című dallal képviselte Albániát az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Coreleoni harmadik albuma májusban érkezik majd, az első előzetes dal pedig januárra várható. A Coreleoni korábban az AFM kiadónál volt, az új lemezt azonban már az ex-Nuclear Blast főnök és stábja által elindított új kiadó, az Atomic Fire gondozza majd.  Leo Leoni: "Boldog vagyok, egyben megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek az új és izgalmas fejezetnek! Köszönjük az Atomic Fire Recordsnak, hogy életben tartják a metal közösséget, éljen a rock'n'roll!"   www.facebook.com/coreleoni CORELEONI: Eugent Bushpepa - ének Leo Leoni - gitár...

HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn
HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn

Február 25-én jelenik meg az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal, az új lemez címadó nótájával azonban már lehet ismerkedni....

WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab
WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab

Az epikus heavy metalt doomos, stoneres témákkal kísérő richmondi Wolftooth harmadik albuma, a 2020-as Valhalla lemez utódja, december 3-án jön majd ki Blood & Iron címmel. Harmadik...

MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese
MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese

53 éves korában elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és a Mamut énekese, aki korábban olyan csapatok frontján állt, mint a Sámán, a Classica, a Seneca, de rövid ideig még a Moby...

FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer
FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer

Az még január végi hír volt, hogy váratlanul hárman is távoztak a power metal vonalas olasz Frozen Crownból. A csapat második albuma 2019 tavaszán jött ki Crowned In Frost címmel, a...

TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak
TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak

A 2019-es Liliput Hollywood album Nincsenek szavak dalához készült el a Tankcsapda új klipje. A lemez zárótétele eredetileg két rajongó - Robi és Kata - tragikus halálának...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS