INCORRECT - Dabasi dübörgés

A szeptemberi melléklet CD-nk modern rockerei bemutatják a dalaikat

2009. december 1. (kedd) 09:03 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:14

„Az Evanescence-es csajénál is meggyőzőbbek az énekesnőnk lábai, a gitár nálunk jobban veret, mint a SOAD turnébuszának a kardántengelye, és több az energia a számainkban, mint a Metallica jogdíjperei­ben” – jellemzi magát nem kevés öniróniával a dabasi inCORRECT négyes, akiknek Nine című debütáló albuma a szeptemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. Az énekesnős, de hörgős modern rockot játszó csapattal készült interjúnk a december 3-án megjelenő Hammerworldben olvasható el, itt pedig megtudhatod, hogy a lemezanyag dalairól mit mondanak az InCORRECT tagjai.

 

Dabason alakultatok még 2003-ban...

”Egy kis pincében kezdtük, még hárman, énekes nélkül, kezdetleges felszerelésekkel. Hobbizenekarként indultunk, de annyira komolyan kezdtük venni, hogy heti 2-3 próbánk is volt. Nagyjából egy év elteltével találtuk meg Scheitz Andrist, aki később az első demón is énekelt.”

Milyen volt a legelső inCORRECT koncert?

“Dabason volt, de még énekes nélkül. Szerettünk volna kilépni a próbaterem falai közül! Egyébként nagyon emlékezetes volt a buli, mert az amúgy sem kicsi baráti körünkön kívül is rengetegen kíváncsiak voltak ránk, és ez nagy erőt adott a folytatáshoz.”

Nevetek csengése talán nem a legjobb, ld. inkorrekt, megbízhatatlan partner... Számotokra mit jelent ez a név?

“Ez az ügy nálunk is nehezen ment. Eredetileg más néven futottunk, ám egy elkészült dalszöveg hatására mindenkinek egyértelmű lett ez az inCORRECT név. Akár szójáték is lehet, és azért is írjuk a CORRECT szót csupa nagybetűvel, mert így jelentheti azt is, hogy korrektségben.”

Korábbi zenei tapasztalatok?

“Mind játszottunk már zenekarokban. Pisti (Vona István basszer) 14 éves kora óta játszik, megfordult a törökszentmiklósi Amnesztia, valamint Real People zenekarokban is, jómagam a méltán híres dabasi Cafard egyik alapítója voltam, illetve a Jazz-art formációban is téptem a húrokat. Korábban basszusoztam, Pisti pedig gitározott, de mára már hangszert cseréltünk!” (nevet)
 

Az interjú folytatása a decemberi/januári HammerWorld magazinban olvasható.

Itt megrendelheted, előfizethetsz rá!


INCORRECT - NINE

Saját szavaikkal

 

CAMERA FOREVER

"Ma én, holnap te, egyikünk sem biztosan valódi. Mindannyian ki vagyunk találva, hogy megfigyeljenek, és hogy szórakozzanak azok, akik kitaláltak és figyelnek bennünket."
 
CORRECTION

"Az intézmény amiben egy másik emberrel vagy összezárva évekig, lehet egy börtön, és lehet egy kapcsolat. Elmúlik és újra kezdődik ártatlanul is."
 
MOTHER

"Mielőtt megszülettél eldőlt a sorsod. Megpróbálhatsz kitörni, de a vér nem enged. Ha próbálkozol is, az eredmény legjobb esetben is csak az, hogy az újak helyett korábbi szenvedéseidet akarod visszakapni."
 
YUGOSLAVIA

"A szerbiai háború 3 éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a horvátok elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen.
Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
LITTLE RED DOTS

"A fagyos, félelmetesen fekete éjszakában hintázik egy gyerek. Félnék, ha nem tudnám, hogy nincs olyan rossz dolog, ami meg nem történt volna már velem."
 
DAMAGE

"Elvesztettem valakit, aki soha nem volt az enyém. Tudom, hogy rossz lesz nélküle,
de meg kell szabadulnom az utolsó emlékképektől is, különben megőrülök."
 
CUT UP

"Amit szeretsz, az lehet, hogy egy hiba mások szemében. A tévedést nem pusztíthatod el csak magaddal együtt."
 
FIGHT

"A horvát háború 3. éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a szerbek elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen. Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
NINE

"Az élet vége számtalan féle lehet, akárcsak az élet maga. De a tested nem enged olyan könnyen el, meg kell szenvedned vele."


www.myspace.com/incorrectpage
www.incorrect.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
2020. november 25. (szerda) 07:29

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez. A harmadik Dread Sovereign albumról már itt is van az első előzetes dal, a videóval kísért Nature Is The Devil's Church.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS