INCORRECT - Dabasi dübörgés

A szeptemberi melléklet CD-nk modern rockerei bemutatják a dalaikat

2009. december 1. (kedd) 09:03 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:14

„Az Evanescence-es csajénál is meggyőzőbbek az énekesnőnk lábai, a gitár nálunk jobban veret, mint a SOAD turnébuszának a kardántengelye, és több az energia a számainkban, mint a Metallica jogdíjperei­ben” – jellemzi magát nem kevés öniróniával a dabasi inCORRECT négyes, akiknek Nine című debütáló albuma a szeptemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. Az énekesnős, de hörgős modern rockot játszó csapattal készült interjúnk a december 3-án megjelenő Hammerworldben olvasható el, itt pedig megtudhatod, hogy a lemezanyag dalairól mit mondanak az InCORRECT tagjai.

 

Dabason alakultatok még 2003-ban...

”Egy kis pincében kezdtük, még hárman, énekes nélkül, kezdetleges felszerelésekkel. Hobbizenekarként indultunk, de annyira komolyan kezdtük venni, hogy heti 2-3 próbánk is volt. Nagyjából egy év elteltével találtuk meg Scheitz Andrist, aki később az első demón is énekelt.”

Milyen volt a legelső inCORRECT koncert?

“Dabason volt, de még énekes nélkül. Szerettünk volna kilépni a próbaterem falai közül! Egyébként nagyon emlékezetes volt a buli, mert az amúgy sem kicsi baráti körünkön kívül is rengetegen kíváncsiak voltak ránk, és ez nagy erőt adott a folytatáshoz.”

Nevetek csengése talán nem a legjobb, ld. inkorrekt, megbízhatatlan partner... Számotokra mit jelent ez a név?

“Ez az ügy nálunk is nehezen ment. Eredetileg más néven futottunk, ám egy elkészült dalszöveg hatására mindenkinek egyértelmű lett ez az inCORRECT név. Akár szójáték is lehet, és azért is írjuk a CORRECT szót csupa nagybetűvel, mert így jelentheti azt is, hogy korrektségben.”

Korábbi zenei tapasztalatok?

“Mind játszottunk már zenekarokban. Pisti (Vona István basszer) 14 éves kora óta játszik, megfordult a törökszentmiklósi Amnesztia, valamint Real People zenekarokban is, jómagam a méltán híres dabasi Cafard egyik alapítója voltam, illetve a Jazz-art formációban is téptem a húrokat. Korábban basszusoztam, Pisti pedig gitározott, de mára már hangszert cseréltünk!” (nevet)
 

Az interjú folytatása a decemberi/januári HammerWorld magazinban olvasható.

Itt megrendelheted, előfizethetsz rá!


INCORRECT - NINE

Saját szavaikkal

 

CAMERA FOREVER

"Ma én, holnap te, egyikünk sem biztosan valódi. Mindannyian ki vagyunk találva, hogy megfigyeljenek, és hogy szórakozzanak azok, akik kitaláltak és figyelnek bennünket."
 
CORRECTION

"Az intézmény amiben egy másik emberrel vagy összezárva évekig, lehet egy börtön, és lehet egy kapcsolat. Elmúlik és újra kezdődik ártatlanul is."
 
MOTHER

"Mielőtt megszülettél eldőlt a sorsod. Megpróbálhatsz kitörni, de a vér nem enged. Ha próbálkozol is, az eredmény legjobb esetben is csak az, hogy az újak helyett korábbi szenvedéseidet akarod visszakapni."
 
YUGOSLAVIA

"A szerbiai háború 3 éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a horvátok elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen.
Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
LITTLE RED DOTS

"A fagyos, félelmetesen fekete éjszakában hintázik egy gyerek. Félnék, ha nem tudnám, hogy nincs olyan rossz dolog, ami meg nem történt volna már velem."
 
DAMAGE

"Elvesztettem valakit, aki soha nem volt az enyém. Tudom, hogy rossz lesz nélküle,
de meg kell szabadulnom az utolsó emlékképektől is, különben megőrülök."
 
CUT UP

"Amit szeretsz, az lehet, hogy egy hiba mások szemében. A tévedést nem pusztíthatod el csak magaddal együtt."
 
FIGHT

"A horvát háború 3. éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a szerbek elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen. Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
NINE

"Az élet vége számtalan féle lehet, akárcsak az élet maga. De a tested nem enged olyan könnyen el, meg kell szenvedned vele."


www.myspace.com/incorrectpage
www.incorrect.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS