RONNIE JAMES DIO - A turnélemondás oka: gyomorrák

Dio nem adja fel, meg akarja ölni a sárkányt!

2009. november 26. (csütörtök) 08:16 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:12

Pár nappal ezelőtt Glasgowban vette volna kezdetét az ex-Rainbow, ex-Black Sabbath és jelenlegi Heaven & Hell énekes Ronnie James Dio európai szólóturnéja, ám nem sokkal a turnéstart előtt kórházba került a 67 éves énekes. A sok találgatás és pletyka után menedzsere és felesége, Wendy Dio végre jó hírrel szolgált: ugyan Dio-nál gyomorrákot állapítottak meg a szakorvosok, de korai stádiumban van a kór, nincs áttét sem, így komoly esély van arra, hogy az ördögvilláért is felelős rocklegenda hamarosan visszatér a színpadra. A főállású metal fanatikus és New York-i rádiós, Eddie Trunk már telefonon beszélt is az énekessel, aki elszántan készül arra, hogy legyőzze a betegségét.

"Épp most tettem le a telefont, befejezve a beszélgetést Wendyvel és magával Ronnie James Dio-val - közölte Trunk a honlapján. - Csak nemrég lett ismert a hír, hogy Ronnie-nak gyomorrákja van. Erről már pár nappal ezelőtt értesültem, de nem akartam világgá kürtölni az információt, meg akartam várni, amíg a Dio-tábor készen áll a hír publikálására.

Ahogy korábban is említettem már, Ronnie mindig is az egyik legközelebbi barátom és legnagyobb támogatóm volt, az évek során számtalan területen dolgoztunk együtt. A zene világán messze túl nyúlik a barátságunk, nem csak arról van szó, hogy ő egy zenész, én pedig egy rádiós műsorvezető vagyok. Szóval, nagyjából már egy hete magamban kellett tartanom ezt a hírt.

A Ronnie-n végzett számos vizsgálat eredménye tegnap lett köztudott. Ő is pontosan tudja, mivel kell megbirkóznia és hamarosan akcióba is lép. Az ÓRIÁSI hír az, hogy nincs áttét, a rák korai stádiumban van.

Épp most beszéltem vele, és a hangjából ítélve jól van. A szokásos RJD formát mutatta, és teljesen elszánt arra, hogy 'meggyilkolja a sárkányt'. Így is fog tenni! Nincsenek fájdalmai, jól érzi magát, készen áll arra, hogy megtegye, amit meg kell tennie, hogy visszatérhessen a színpadra és énekelhessen, ahogy csak ő tud!

Jó volt 20 percen át beszélgetni vele, és hallani, hogy mennyire pozitívan látja a dolgokat, és hogy mennyire hálás a rajongók támogatásáért. Máris eszközölt néhány változást az étrendjében, ami segített abban, hogy jól érezze magát, és arról is szót ejtett, hogy mostantól az alkalmi poharazgatásoknak is valószínűleg vége szakad.

Ha kapok új híreket, itt megosztom majd mindenkivel, de tudjátok addig is, hogy Ronnie készen áll a harcra és a győzelemre, és aki csak ismeri őt, pontosan tudja, hogy sikerrel fog járni!"

 

DIO - Holy Diver (Live in Roseland Ballroom, 2002 - Doug Aldrich gitárossal)


 

 

A lemondott turnén az Ausztráliában koncertező Craig Goldy gitáros helyett Doug Aldrich játszott volna, a további felállás pedig így nézett volna ki: Rudy Sarzo basszer, Simon Wright dobos, Scott Warren billentyűs.

Dio azt tervezte, hogy a szólókarrierjének legjobb dalai mellett előkap néhány Rainbow számot is a koncerteken, és egy Electra című vadonatúj nótát is be akart mutatni, amely a Magica című, 3 részesre tervezett sztori folytatásának amolyan előhírnökeként szolgált volna.

www.ronniejamesdio.com

 

 

 

Hammer TV

 
MHORAI - It az új hazai deathcore csapat első albuma: Hegemony
2021. szeptember 26. (vasárnap) 07:14

Hegemony címmel megjelent és végig is hallgatható az új hazai deathcore formáció, a Mhorai első albuma. "A felvételek a házi stúdiónkban készültek, a keverési munkálatokat pedig a No Silence Studio végezte. A Hegemony című nagylemezünk fizikai formában is megrendelhető. A 10 saját dal mellett van egy bónusz is, egy feldolgozás, az I'm Broken a Panterától." Rendelés (CD/póló)     www.facebook.com/mhoraimetal "...Ez a lemez tartalmazza mindazt, amit jelenleg a metal zenéről tudunk és szerettünk volna megosztani Veletek. Az elmúlt évben, debütálásunk óta egyre többen hallgatják a zenéinket internetes felületeken és egyre többen hordanak Mhorai-pólókat is. Bizony lettek, akiknek már most kedvencei közé tartozik egy-egy dalunk. Ez az ok, ami mindig elég motivációt adott a folytatáshoz..."   MHORAI - Hegemony (a 2021-es album)   MHORAI: Köteles Máté gitáros...

DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú,...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS