BABY BONE - Megjelent a Supernova album! Itt az új klip!

Az újkígyósi grunge rockerek saját szavaikkal mutatják az új dalokat!

2009. november 16. (hétfő) 10:46 | utoljára módosítva: 2009. december 8. (kedd) 17:36

Jó ideje nem lehetett már hallani az 1992-es alapítású újkígyósi Baby Bone-ról, de a tetszhalott állapot csak mostanáig tartott, ugyanis itt a Supernova című új album! A Szegeden, Vári Gábor hangvarrodájában készült anyagról, amely a legutóbbi teljes album, az 1999-es Global folytatásának tekinthető, ezt mondja a négyes: "A szövegekben az önmagát mardosó lélek, a torzuló és hamis illúziókkal apelláló világ lelkiismerete jelenik meg, a gyengeség és az erő csap össze, sok-sok reményt kínálva a túlélésre. Olyan tudathasadás ez, mintha Zakk Wylde sírva könyörögne a csaja vállán, hogy megihasson egy sört. A sok együtt töltött év megedzette a zenekart, nincsenek illúzióink, csak kőkemény új nóták, a világ fonákjára telepedett üzletembereknek, politikusoknak és hétpróbás gazembereknek üzenő, pozitív energiákat is adagoló, pokolból és égből gyúrt képekkel teli szövegek." Ha kíváncsi vagy arra, hogy miként mutatja be az új anyag dalait a frontember Rákóczi Antal, kattints!

 

YZLK
 
„A nyitónóta amolyan vízió egy elgépiesedett világról, ahol a Terminator-feeling elkapja az embert, és elképzeli, hogy a hulláján droidok lépdelnek, vagy épp mossák az agyát valamelyik állami laborban. Így csak egy kód leszel, mondjuk YZLK. A refrén szövege egyben kérés is, hogy harcoljunk az elménket birtokolni szándékozó rosszakaróink ellen.”

BABY BONE - YZLK (a 2009-es Supernova albumról)

 

 
SZIVÁRVÁNY HOLLÓ
 
„Metallicás riffeléssel indul, szinte lelassított Fuel! (nevet) A homo sapiens harca, ha már sem Isten, sem ember nem segít. A refrénben ott a teljes beletörődés a végzetbe, a végén meg katarzisként jön egy kis esély a szárnyalásra, de újra mélybe szállunk. Az effektektől, vokáloktól kissé elszállósabb lett az ének, új színt hozva a próbatermi verzió után.”
 


 
 
FARKAS ÉS EMBER
 
„Stephen King regénye, a Talizmán alapján született a szöveg: a Farkas és az Ember közös küzdelme kifulladásig a világot pusztító gonoszak ellen - a jó a rossz ellen. Mint a mesében, vagyis sajnos nem úgy, mint a valóságban. A valóság ennyire nem tiszta. Középtempó, egyszerű riffek, nem is akartuk csűrni-csavarni, hogy hamarabb vége legyen az aznapi fárasztó próbának!” (nevet)
 
ANGYALSZÍV
 
„Komoly a téma. Délben még szemben ült velem a srác, láttam, hogy szar a kedve, azon kívül semmi. Fél óra múlva… Az öngyilkosság témájának megzenésítése nem öröm, ezért feltétlenül képekkel szemléltetve, együtt érezve akartam közölni, hogy ne tegyék, mindenki hiányozhat valakinek. Grunge-os verzék, nagyívű refrén, 'csak' egy dal. A szomorúság, elhagyatottság dala…”
 
SOHASEM VOLT VILÁG
 
„Régebbi szám, úgy 2 éves lehet, az első az újabb szerzemények közül, koncerteken kihagyhatatlan. Stoneresebb hangvétel, amolyan 'gatyábarázós' nóta... Szinte levegő vétel nélkül megy az ének, pörög, aztán egy kis féltempó és megint szakít. Nincs apelláta! Dob, gitár, basszus, ének. Kell ennél több?”
 
VÉSD A KŐBE
 
„Ez az, amikor az énekes leül és dalt akar szerezni. A húrokat bénán fogja, az agya lüktet, a következő próbán meg mindenki fikázza: mi ez a primitívség!?  Na, azért gyúrjunk má’ belőle egy dalt, fiúk! És lám, mindenki hozzátesz, vagy elvesz, és nem is olyan rossz! Laza tónusú tétel, erősödő kompozícióval, tiszteletadás az általunk nagyra becsült példaképeinknek. A nevük Alice In Chains!” (nevet)
 
A VILÁG VÁRHAT
 
„Hú, baromi izgalmas volt megírni, mert ez a szám 'az albumra kell még egy dal' kategóriából jutott el idáig! Annyira összeszokott csapat vagyunk - talán igazából sosem oszlunk fel, csak a földben -, hogy próbán, egymás ötletére építkezve és a tempók lüktetésében egy csoda született. Hét perc a Rock’N’Roll szeretetéről! Egy igazi 'porból készült dal', de nem instant!”
 
A JÁTÉK
 
„Na, itt sem a lexikális tudásunkat villogtattuk meg! Vári Gabi producer biztatott, hogy ez az igazi rákendroll. Nyomni kell, nem agyalni! Valakinek el kell vinni a balhét. Valakinek ezt is tudnia kell, ilyen egyszerűen felépíteni, elénekelni, zúzni. Valami homályos játékról szól, értelmezhető mindenre, ami kinyír, ha nem szállsz ki.”
 
JÚDÁSPÉNZ
 
„Itt egyértelműen a 'hatalmasokat' fenyegetjük, a zsíros seggű üzletembereket és politikusokat. Elhitetjük velük, hogy a pokolban fognak elégni. Mi meg leellenőrizzük majd… Két éve írtuk, de nem tudjuk megunni! A basszusgitár röfög, jó a dalfelépítés, még rappelek is benne, mint Zack de la Rocha! (nevet) Nálunk nicsenek tabu megoldások, stíluselemek, ha jön, akkor jön…”
 
 
ÉHSÉG KARMA
 
„Akusztikus gitár, csörgő, konga. Nem is mutat túl egységes képet a lezáró, levezető nóta, mert egyedül írtam. Eredetileg altatódal lett volna a fiaimnak, de apuci már a harmadik sorban begorombul a világra és ijesztgetni kezdi a gyerekeit, hogy bizony kemény lesz a harc a sötéttel. Nem leszek soha Halász Jutka! (nevet) Érdekesség: a zenekar csak a kész felvételen hallotta először, addig csak sejtették a vészt…”

 
A zenekar myspace oldalán két új dalt is meghallgathatsz!
 
Lemezbemutató koncertek:
november 20. péntek, After Music Klub, Budapest
december 18. szombat, Falka Bár, Békéscsaba.
 
 
BABY BONE - Kell a rossz (a klip a 2001-es demó címadó dalához készült)


 
 

 

Hammer TV

 
MHORAI - It az új hazai deathcore csapat első albuma: Hegemony
2021. szeptember 26. (vasárnap) 07:14

Hegemony címmel megjelent és végig is hallgatható az új hazai deathcore formáció, a Mhorai első albuma. "A felvételek a házi stúdiónkban készültek, a keverési munkálatokat pedig a No Silence Studio végezte. A Hegemony című nagylemezünk fizikai formában is megrendelhető. A 10 saját dal mellett van egy bónusz is, egy feldolgozás, az I'm Broken a Panterától." Rendelés (CD/póló)     www.facebook.com/mhoraimetal "...Ez a lemez tartalmazza mindazt, amit jelenleg a metal zenéről tudunk és szerettünk volna megosztani Veletek. Az elmúlt évben, debütálásunk óta egyre többen hallgatják a zenéinket internetes felületeken és egyre többen hordanak Mhorai-pólókat is. Bizony lettek, akiknek már most kedvencei közé tartozik egy-egy dalunk. Ez az ok, ami mindig elég motivációt adott a folytatáshoz..."   MHORAI - Hegemony (a 2021-es album)   MHORAI: Köteles Máté gitáros...

DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú,...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS