W.E.T. - 2009-ben így kell AOR-t játszani! - klipekkel frissítve!!!

Jeff Scott Soto-ék a november 6-án megjelenő albumról!

2009. november 1. (vasárnap) 18:40 | utoljára módosítva: 2009. november 8. (vasárnap) 17:52

November 6-án jelenik meg a svéd-amerikai W.E.T. projekt debütáló albuma, amit máris komoly érdeklődés kísér. Sokan az idei év AOR lemezének tartják a Jeff Scott Soto énekes (Malmsteen, Axel Rudi Pell, Talisman, SoulSirkUS, Journey stb.) hangján megszólaló dalcsokrot. A W.E.T. név a három résztvevő eredeti zenekarára utal: Robert Säll a Work Of Art gitárosa, Erik Martensson az Eclipse zenei agya, Soto pedig a Talisman soraiban is csodákat hozott össze. A két svéd dalszerző és az amerikai énekes egy olyan mai hangzású melodikus anyagot alkotott néhány társ - Miqael Persson dalszerző, Magnus Henriksson dalszerző/gitáros, illetve Robban Back dobos, amely minden Journey, Giant, Whitesnake, Talisman rajongónak meg kell dobogtassa a szívét.


A W.E.T. albuma egy három dal klipjét - One Love, Comes Down Like Rain and Brothers In Arms - és egy 15 perces stúdiós, interjús filmecskét rejtő extra DVD-vel jelenik meg.

 

Jeff, minek köszönhető a W.E.T. projekt létrejötte?

"Elsődlegesen a Frontiers kiadónak. Amikor megkapták a Beautiful Mess című idei szólólemezemet, jelezték, hogy ennél némiképp hagyományosabb, melodikusabb rock anyagot vártak tőlem, de újra elmagyaráztam nekik, hogy nem akarok belesüppedni a múltamba. Új kihívásokra várok. Ráérek még nosztalgiázni. De azt is elmondtam, hogy szívesen részt veszek más projektekben, ha van időm és tetszik a zene, erre kapva kaptak az alkalmon, és kitalálták, hogy majd Robert a Work Of Art-ból és Erik az Eclipse-ből ír egy olyan lemezanyagot, amilyet várnak tőlem a Talisman, Journey vonal hívei. Így is lett."

Tehát nem is vettél részt a lemez megírásában?

"Az énekdallamok kidolgozása és a nóták feléneklése volt az én feladatom, de Roberték olyan tökéletes munkát végeztek már a demókkal is, hogy igazán nem kellett sokat tökölnöm az énekkel. Szinte adta magát a dolog. Igaz, hogy ez egy újabb projektnek indult, de menetközben mindenkit nagyon elkapott a gépszíj, és a végeredmény sokkal komolyabb lett annál, mint amire bármelyikünk is számított. Azt kell mondjam, hogy 25 év alatt talán még egyetlen lemezemet sem előzte meg olyan pezsgés, mint ezt a W.E.T. anyagot. Hihetetlen kritikák jönnek, mindenki el van halva a zenétől. Számítottam rá, hogy a hagyományosabb vonalat kedvelők szeretni fogják ezeket a dalokat, de ilyen lelkesedést nem vártam!"

Még az is lehet, hogy turnéra is indultok?

"Nem kizárt. Az eredeti terv egyébként egy olyan hármas turné lett volna 2010-ben, a Work Of Art, az Eclipse és a Talisman részvételével, amelynek minden estéjén bemutattuk volna a W.E.T. lemez néhány dalát is. Marcel barátom tragikus halála miatt (Marcel Jacob, a Talisman basszusgitárosa és lelke a nyáron lett öngyilkos - a szerk.) azonban ez kútba esett. De ha ilyen lelkes marad mindenki, akkor egy turné sem lehetetlen! valami mélyen belül azt súgja nekem, hogy ez a projekt minden várakozáson felül fog teljesíteni, és nem kizárólag egyetlen alkalomra szól."

Van kedvenc dalod a lemezről?

"Három számhoz is készítettünk videót, ezek abszolút favoritok, de amúgy minden héten más és más dal jön be nagyon."

W,E.T. - Trailer
SAJÁT SZAVAIKKAL 

 

INVINCIBLE

Erik: "Már a megírásakor tudtuk, hogy nyitódal lesz. Intenzív, tele jóféle riffekkel. Minden megvan benne, hogy klasszikussá váljon: melodikus, energikus, seggrugdosós! (nevet) És persze az Malmsteen-hatású szólóbefejezésnél nem tudtam visszafogni magam! Végül is, Jeff annak idején Yngwie énekese volt, én meg kissrácként szanaszét hallgattam azokat a lemezeket. És ember, Jeff miket énekel már! Micsoda fantasztikus hang! A keverésnél arra figyeltem, hogy modern és dögös legyen a hangzás. Lehetett volna hagyományosabbra is venni a soundot, de valami újat akartam hozzátenni a stílushoz."
Jeff: "Ez a rocktéma indítja be a mi kis mesterművünket! A rockos oldalunk legjava szerepel a dalban, ezért is lett nyitószám."
Robert: "Óriási kezdés! Számomra mindazt megtestesíti, amiről a W.E.T. szól. Erőteljes, melodikus és szenvedélyes! Azt is bírom benne, ahogy Erik a szólónál fejet hajt Yngwie előtt!"

W.E.T. - One Love klip

ONE LOVE

Erik: "A szám alapja akkor született, amikor a legutóbbi és legkirályabb Eclipse albumot írtuk, de ez valahogy oda túl dallamosnak tűnt. Most újra előkaptam, és ide mindennél jobban passzolt. Az óriási gitárszólót pedig Magnus haveromnak köszönhetjük."
Jeff: "Az első nyilvánosságra hozott dal, de klip is lett belőle. Mert hogy pont azt sorakoztatja fel, amit az együttműködésünk hallatán az emberek maguk elé képzeltek: riffmonstrumok, hatalmas refrének, óriási gitárok, fullos AOR mennyország!"

BROTHERS IN ARMS

Erik: "Ez is az Eclipse számára íródott, de valahogy aztán fiókba került. Most azonban, ahogy felvettük, egyből megéreztem benne a különlegességet. Ez talán a kedvencem a lemezről."
Jeff: "Erik egyszerre küldött át pár dalt, és ez volt a legelső, amit felénekeltem. Valahogy egyből elkapott, és ahogy énekeltem, már tudtam is, hogy ez a lemez kétségtelenül jó móka lesz. Imádom ezt a dalt is!"

W.E.T. - Comes Down Like Rain klip


 

COMES DOWN LIKE RAIN

Erik: "Ezt a témát, pontosabban a nyers verzióját már akusztikus gitáron eljátszva felvettem a  mobilomra. Nem tudtam megítélni, hogy jó lesz-e vagy sem, de el akartam rakni. Aztán már épp kihajítani készültem, amikor megéreztem benne valamit. Megmutattam Miqael Persson barátomnak, aki káprázatos szövegeket tud írni, és ő is rögtön beleszeretett. Jeff hangja egyszerűen csodálatos itt!"
Jeff: "Egyértelműen az egyik kedvencem, az első lassabb tétel. A mi kis Def Lep nótánk! (nevet) Mivel a videójában esik az eső, még inkább kötődik a W.E.T. névhez. A klip miatt egész más értelmet is nyert a dal, hiszen szerepel benne az idén elhunyt barátom, Marcel Jacob."

RUNNING FROM THE HEARTACHE

Erik: "Ez volt az első dal, amit Roberttel közösen írtunk a lemezhez. Volt egy jó kis alapötlete, de mire végeztünk a számmal, már semmi köze nem volt a kiinduló témához! (nevet) De azért elég jó lett így is! Színtiszta AOR, az elejétől a végéig. Első nekifutásra nem is rossz..." (nevet)
Jeff: "Kicsit olyan a hangulata mint az Is This Love-nak a Whitesnake-től meg a Just Between Us-nak a Talismantól. Azt hiszem, elkerülhetetlen volt, hogy a magunk arcára formáljuk ezt a klasszikus hangzásvilágot."

I'LL BE THERE

Erik: "Végigmosolyogtuk a nóta megszületését. A zene és a dallam megvolt mindössze 30 perc alatt, ami annak a precíz jele, hogy mennyire élveztük a munkát. Ha beindul az ember, már nincs megállás! Akárcsak szinte az összes dalnál, Miqual itt is sokat segített a szövegek terén."
Jeff: "Egy tökös középtempó, egy jóféle sláger, gyilkos szólóval! Egy igazán rockos dal, de ellenállhatatlan AOR refrénnel! Erik itt is arra kényszerített, hogy a Mennyekből énekeljek!" (nevet)
Robert: "A klipes dalokkal együtt ez a kedvencem a lemezről. Két akusztikus gitárral a kézben szinte percek alatt írtuk meg."

DAMAGE DONE

Erik: "Ez egy kicsit kilóg a klasszikus AOR vonalú dalok közül. Én azonban nagyon szeretem, mert tökéletesen mutatja a W.E.T. lényegét. Nem minden az, aminek elsőre látszik."
Jeff: "Ez egy trükkös téma. Kicsit progos jellegű, de hihetetlenül dallamos is. Mintha rágózás közben kényeztetnéd magad! (nevet) Ezt a kiszólást amúgy Steve Lukathertől tanultam!" (nevet)
Robert: "Ismét egy jóféle W.E.T.-hangzású dal! Számomra ez a nóta a Miqael-jegyezte szövege miatt kedves. Végre egy AOR szám, ami nem a szerelemről szól... Minő változatosság!" (nevet)

PUT YOUR MONEY WHERE YOUR MOUTH IS

Erik: "Csak egy rocknóta, de tele karcos attitűddel! Jeff úgy süvölt benne, mint egy felszállni készülő repcsi! Fantasztikus! Talán nem ez a szerszámoskamránk legfifikásabb darabja, de néha elég a nyers erő is a cél eléréséhez!"
Jeff: "Nekem erről mindig a slágeres Soul SirkUS témák ugrottak be: erős kórus, harapós alap. Ez a politikus dalunk, csak hogy legyen ilyen is! Bono is büszke lenne rá!" (nevet)

ONE DAY AT A TIME

Erik: "Az első dal, amit ehhez a lemezhez írtam. Klasszikus power ballada, amit mindenki imád, különösen, ha finom háttérzenére van szüksége egy bizonyos, felettébb kellemes tevékenységhez! (nevet) Jeff ezt is bámulatosan énekli. Olyannyira, hogy majdnem klipesítésre is került."
Jeff: "Ez talán a legnagyobb kedvencem! Imádtam felénekelni, ez ugyanis egy nagyon erős érzelmi töltettel rendelkező szöveg arról, hogy miképp lehet túljutni egy tartós kapcsolaton. A refrén bődületes, úgyhogy ezt biztosan sokan imádni fogják. Különösen, akik megbocsátanak némi Steve Perry (ex-Journey énekes) hangulatot..."

JUST GO

Erik: "Hosszú-hosszú évek óta imádom Jeff énekét, és ezt a dalt azzal mutattam meg Robertnek, hogy ideje volna újra kihozni Jeffből a maximumot! Fantasztikus dobosunk, Robban jóféle kétlábdobokat tett a dal alá. Kicsit olyan, mint egy Eclipse szám, amit Jeff ad elő!"
Jeff: "Messze a legsúlyosabb tétel a lemezen. Egy dögös rocker, ami túlmutat a lazább AOR vonalon. Kicsit amolyan klasszikus Ozzy íze van, de ugyanakkor nagyon dallamos is."
Robert: "Ez a szám tényleg eléggé Eclipse-jellegű lett, de a korai Work Of Art hangulatából is van benne bőven!"

MY EVERYTHING

Erik: "Ez is villámgyorsan állt össze egy csodaszép nyári napon. Csakis abszolút gondtalan, lazulós arcok tudnak ilyesmit írni. Ha jól emlékszem, még az énekes demóját is fel tudtuk venni ebéd előtt! (nevet) Bárcsak mindig ilyen könnyedén születnének az új dalok!"
Jeff: "Ez egy nagyon is Bad English hangulatú tétel, de az ének sokkal magasabb fekvésű, mint amit Waite-től várna bárki is. Természetesen ezt is Erik találta ki nekem!"

IF I FALL

Eric: "A lemez epikus tétele. Pontosabban a Brothers In Arms mellett a másik epikus darab. Nyilván mindenki kihallja belőle a fő hatást, bár ez abszolút nem szándékos volt. Az Eclipse-es Magnus hozta a témát, ami akkor még abszolút nem hasonlított a tudod-kire... (nevet) De aztán addig pofozgattuk, addig gyúrogattuk, míg a végeredmény már tényleg olyasmi. De kit érdekel? Az a lényeg, hogy nekünk tetszik!"
Jeff: "Ennél Journey-sebb már nem is lehetne egy nóta! Itt aztán tényleg Perryt hozom 1986 tájáról, és nagyon bírom az egész dalt!"
Robert: "Ez is egy nagy kedvenc nálam! Egy erősen Journey-jellegű ballada, ami stílusosan zárja le az anyagot. Nemcsak a Steve Perry-jellegű ének tetszik nagyon, hanem az is, ahogy Magnus hozza benne azt a Neal Schon-szerű gitárszólót!

 

www.myspace.com/wetrocks

A W.E.T. CD+DVD-t itt rendelheted meg

 

 

Hammer TV

 
MHORAI - It az új hazai deathcore csapat első albuma: Hegemony
2021. szeptember 26. (vasárnap) 07:14

Hegemony címmel megjelent és végig is hallgatható az új hazai deathcore formáció, a Mhorai első albuma. "A felvételek a házi stúdiónkban készültek, a keverési munkálatokat pedig a No Silence Studio végezte. A Hegemony című nagylemezünk fizikai formában is megrendelhető. A 10 saját dal mellett van egy bónusz is, egy feldolgozás, az I'm Broken a Panterától." Rendelés (CD/póló)     www.facebook.com/mhoraimetal "...Ez a lemez tartalmazza mindazt, amit jelenleg a metal zenéről tudunk és szerettünk volna megosztani Veletek. Az elmúlt évben, debütálásunk óta egyre többen hallgatják a zenéinket internetes felületeken és egyre többen hordanak Mhorai-pólókat is. Bizony lettek, akiknek már most kedvencei közé tartozik egy-egy dalunk. Ez az ok, ami mindig elég motivációt adott a folytatáshoz..."   MHORAI - Hegemony (a 2021-es album)   MHORAI: Köteles Máté gitáros...

DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú,...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS