SUNDAY FURY - Saját szavaikkal!

Ma este lemezbemutató buli!

2009. október 24. (szombat) 14:21 | utoljára módosítva: 2009. október 26. (hétfő) 13:57

A Kék Yukban ma este tartja lemezbemutató koncertjét a hazai stooner/southern/doom színtér egyik legkarcosabb csapata, a váci Sunday Fury. A 2005. januárban alakult zenekar felállása - Márkus Levente-gitár/ének, Urbán Tamás basszusgitár/ének, Kis Gergely-dob, Herczeg László-gitár - máig nem változott. 2007-ben szimplán First címmel jelent meg az első nagylemezük, amit idén követett egy friss anyag, a Men From The Grey Town. A Kék Yukban a Haw, a Shapat Terror, a Vostok Room, az Eejit Midget és az Odd Crew társaságában fellépő Sunday Furyból a a gitáros/énekes Márkus Levi mutatja be a kettes albumuk dalait. 
 
 
BAD THOUGHTS IN THE HEAT
 
"Instrumentális hangulati felvezető az első számhoz, az ördögi gondolatok megszületéséhez."
 
BOYS FROM THE DARK HOUSE
 
"Csáth Géza anyagyilkosság című novellájának megzenésítése, valamint rövid összefoglalása az általa leírt ördögi gondolatoknak. Ez egyébként az első olyan szövegün, amit valaki más irománya inspirált. Zeneileg többnyire furcsa és zavaros hangsorok szerepelnek benne."
 
PRIDE OF MANKIND
 
"Bizonyos fajta közéleti személyiségek ihlették a szöveget. Sokszor látni ilyeneket a médiában. A két verze két személy hatására született, de nagyon hasonlatosak. Zeneileg - az előző számmal ellentétben - itt sok a harmónikus hangsor. Felhívom a figyelmét a rádiós szerkesztőkne, hogy a refrén három szólamából kettőt Tamás énekli, mivel az ő hangja kevésbé reszelős. Így zeneileg igazán rádióbarát nóta lett ez, a szöveggel meg ne is törődjenek..."
 


 
 
WE'RE COMING FOR YOU
 
"Szarunk rátok típusú hatalmi esszé, első szám egyes személyben előadva. Szinte bármely hatalmi szereplő dudorászhatja magának otthon, zuhanyozás közben. Tamás a végén próbál figyelmeztetni, hogy érted jönnek. És tényleg jövünk… Most én vagyok én, vagy ő az én? Vagy most ki kicsoda?"

ROLLERCOASTER
 
"Ez a dal a nyitánya a lemez közepén található, bluesosabb, lazább dalcsokornak. Itt még a nagymamák is feljebb tekerhetik a hangerőt horgolás közben! Amúgy maga a dal az elsők között született, rögtön az első lemez után."
 

 
 
SAD BABY SAD
 
"Blues improvizációs gyakorlat, a háttérben pedig az ördög nevet. Hogy kínjában vagy örömében, azt mindenki döntse el maga."
 
FOOL ME
 
"Makó Dáviddal (Haw, ex-Stereochrist) kesergünk egy kicsit a nőkről. Hímsoviniszta - sirató – metal. A középrész kicsit progresszív, de a végén persze elmaradhatatlan a bosszú a legalapabb, legsuttyóbb shuffle témával… Azé' mégiscsak metal, he!!!" (nevet)
 
HYMN OF GOLDEN ACE
 
"Egy gitár, egy ászokos üveg és Misel Abdul memoárjai. Ő egy váci hajléktalan volt. Már meghalt szegény."

SINKING DOWN
 
"Egy dal a süllyedés művészetéről, a céltalanságról. Ez egy másik hajléktalan láttán született, akit Tamás játszik el a számban. Zeneileg még ez is a bluesosabb csokorba tartozik. A végére remek részeg kórust, hőbörgést kreáltunk, de csak alig-alig hallható a sok gitár miatt."
 
TREE OF HATE
 
"Ezzel megkezdődik az önelemzés és sorsirónia a lemezen, itt vannak a személyesebb mondanivalók... Zeneileg nagyon egyszerűnek indult. Amíg nem született meg rá az ének, volt róla szó, hogy elhagyjuk. Aztán kiszínesedett, és ez lett az egyik legjobb szám az albumon. Van benne egy rövid zenei idézet egy nagy klasszikustól. Abban is más, mint a többi dal, hogy a hangneme magasabb. Élőben mindig meg is szenvedem a refrént!"
 
BEFORE DAWN
 
"Nejlonhúros merengés az éjszakában, Lacibácsival. Ritka alkalom! Pillanatnyi stop a thrashes darálások között."
 
MY OWN DELUSION
 
"Önirónia. Az enyém és sok mindenki más csalódása is lehet, aki mást képzel magáról és a világról, amiben élünk. Zeneileg kapkodós thrash. Ez a leggyorsabb szám a lemezen. A vége nagyon jó lett."
 
CONFLAGRATION
 
"A szöveg alapját Laci írta. Ez az ő apokaliptikus elképzelése.De nem tűnik irreálisnak számomra sem. Egy számon belül ez tartalmazza a legtöbb stíluselemet, effektet, sávot. Van itt minden: kakofon progresszív intró, puruttya sulykolás, egyszerű refrén, hardcore refrén, káosz szólók... A végén meg meditatív keleties pusztulat és átvezetés a következőre…"

OVER AND OVER
 
"…ami megtisztulás és elsüllyedés az iszapban.Újra és újra. A lemez leglassabb tétele. Élőben meg, hogy olyan lassan játsszuk, hogy a szám közben néha kimegyek! (nevet) A gitárszólóra azért visszajövök, mert az nagyon jó lett!"
 


 

THE PREPARATION
 
"A következő lemez előszele, ami borús kép lesz a jövőröl. Lehet hogy lesznek rajta szimfonikus hangszerek is. És hát ezt a koncerteken is lehet intróként használni. Egyébként nagyon sokáig készült, olyannyira, hogy még az első lemez idején jött elő az alaptémája. Próbáltam az általam ismert klasszikus szabályokat megtartani a sok szólam között."
 
HELTER SKELTER
 
"Ezt a Beatles feldolgozást még a Metalchamp versenyre választottuk a kötelező listából, anno 2007-ben. De olyan jól sikerült az eredetivel hasonlatos mondanivalóval a a saját képünkre formálni, hogy végül a lemezre is feltettük." 

www.myspace.com/sundayfury
 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS