STEREOCHRIST - Újra teljes a csapat! - Frissítve új infókkal!

Megvan az új frontember, aki a régi: Felföldi Peti!

2009. október 18. (vasárnap) 13:15 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:23

Október 17-én, szombaton már az új felállásában lépett színpadra Szekszárdon a lassú metalban mindig is nagyot alakított Stereochrist, ahonnan februárban elég váratlanul távozott a második album előtt beszállt Makó Dávid énekes. A ma már csakis a Haw nevű új bandájára koncentráló Dávid utódja először a Whitesnake Tribute-ból ismerős Lőrincz Karcsi lett, ám pár hete ez az együttműködés is megszakadt, és nagy meglepetésre visszatért a Stereochrist eredeti vokalistája, Felföldi Peti. A szekszárdi bulin ugyan a Haw is fellépett, de közös jammelésre nem került sor, viszont Hegyi Kolos gitáros beszámolt a hammerworld.hu-nak az év "sztereós" történéseiről, a régi Mood-cimbora Holdampf Gáborral közös Magma Rise zenekarról, de a thrash vadállat Testamenttel lenyomott tavalyi bulikról is, és persze a súlyos, doomos groove témáiról híres Stereochrist hármas albumával kapcsolatos tervek, elképzelések is szóba kerültek. A csapat myspace oldalán máris meghallgatható két vadiúj dal demója!

 

Frissítés november közepén:

"A www.myspace.com/stereochrist oldalon már meghallgatható 2 új nóta - Long Hard Mile és When You Climb Up... - demóverziója! A jelen tervek szerint az új lemez május körül jelenik meg, de addig is koncertek és friss infók ügyében nézzétek a zenekar honlapját: www.stereochrist.com"

 


 

Először is: miféle bringatúrán ziháltál, amikor először hívtalak?
 
"Gödöllőn lakom, és a helyi túraszövetség szervezett egy teljesítménytúrát a gödöllői dombságban 20-35-60 km-en. Én a 60-asra neveztem be, és bringával vágtam neki a távnak, ami kisebb kavargások miatt 72 kilométeres lett... Hat órán át ültem a nyeregben! Képzelheted, milyen klassz volt utána minden mozdulat... Kábé mint egy újoncnak a sitten!" (nevet)
 
Kondimegőrzés miatt bringázol vagy ez régi szerelem?
 
"2007 ben kaptam rá a moutain bike-ozásra. Éves szinten úgy 1500-2500 kilométert szoktam tekerni, ami átlagban heti egy-két alkalommal 20-30 kilométert jelent. Tehát ehhez a hetvenhez semmiképpen nem vagyok hozzászokva! Bringázni egyébként részben a kondi miatt kezdtem el, részben pedig azért, mert imádom a bicajozást az erdőben, távol a sok napi gondtól. Minden szilveszterkor is elmegyek délelőtt tekerni egyet, ami zseniális szokott lenni, még a hideg ellenére is! A bicikli mellett úszni is szoktam, mivel márciusban lett egy jóféle gerincsérvem, és az egyetlen esélyem a műtét elkerülésére az úszás volt. De ez nem is baj, mert azt is szeretem!"
 
Két pici gyermek apukájaként hogyan látod, van benned elég energia,
drive ahhoz, hogy a Stereochrist most újra talpra álljon?
 
"Nem érzem úgy, hogy a Stereo padlóra került volna. A mostaninál szitunál sokkal nehezebb volt, amikor anno Koltay Tomi (dobos, ex-Mood) és Felföldi Peti kiszállt. Na, akkor Balázzsal (Megyesi Balázs basszer) tényleg nagy szarban voltunk. Se dobos, se énekes, nótaötletek is alig, ráadásul a lekötött nyári fesztiválok is ott voltak a nyakunkon. Jó párat le is kellett mondanunk emiatt. Na, az tényleg rémálom volt! Most gyakorlatilag a kezünkben van egy 80%-osan kész új anyag, és a második gyermekem, Ábel születése miatt úgyis leálltunk volna egy kicsit. Ez az év nálam zenekarilag mindenképp ilyen 'lájtos' lett volna. Persze, egy énekes csere mindenképpen szar ügy!"
 
Tapasztalatból tudom, hogy a gyermekszületés rendesen felforgatja az ember prioritási listáját. Nálad is megtörtént ez?
 
"Nagyon durva változást okozott, és nem titok, hogy rendesen 'ki is akadtam'. Olyan szinten, hogy 2007 tavaszán, részben emiatt is, lett egy jóféle pánikbetegségem. Persze nyilván hatalmas érzés apának lenni, és imádom a kölköket, de akkor, 2007-ben elég sok minden más is összejött. A vége egy pánikbetegség lett, ami elég szar egy nyavaja. Most már szerencsére sokkal jobban vagyok! Azonban a történtek rávezettek arra, hogy egy kicsit komolyabban kell venni a zenekar mellett más dolgokat is! Az a helyzet, hogy a nagyobbik gyerekem, Janka születéséig, 2006-ig, minden a zenekarról szólt nálam. A feleségemmel együtt tényleg mindent megtettünk, hogy jól működjön az aktuális csapat. Külföldi bandákat szállásoltunk el, még Karl Agell, a C.O.C. énekese is aludt nálunk! Gyöngyi, a feleségem főzött, házigazdáskodott, és nemhogy pénzt tettünk volna el a zenélésből, de még a megtakarított kevés pénz is a cuccokra, meg a turnékra ment el. A gyerekek születésével ez az egész megváltozott, már csak azért is mert kicsi a lakás, cigizni sem lehet már bent, és a gyerekek is megállnának a fejlődésben a turnézó büdös rockerek látványától!" (nevet)
 
A Stereochrist mostani kálváriája valójában februárban vette kezdetét, amikor a 2006-os kettes albumotokon, a Live Like A Man (Die As A God)-on hallható énekes, Makó Dávid kiszállt. A blogján máig olvasható, hogy ezzel kapcsolatban mit gondolt, mit érzett, a kommentek közt pedig a te beírásod is szerepel. Tényleg olyan ellentét feszült köztetek, mint ahogy az ezekből a sorokból kiolvasható?
 
"Egy relatíve sokat koncertező, tehát egymással sok időt eltöltő zenekarban nyilván az évek során baromi sok feszültség felszínre kerülhet. Ez normális dolog szerintem, nyilván mindenkinek muszáj sokat 'nyelni', sokat beáldozni az elveiből, az egójából. Dávid a korából, és a mentalitásából adódóan is eléggé másképp látta a dolgokat, mint én. Nyilván voltak dolgok, amikben nem értettünk egyet, de amíg egyfelé húztuk a szekeret, ez nem okozott akkora problémát. Balázs mondta utólag, hogy turnék, koncertek előtt volt benne félsz, hogy na, mikor robban a kettőnk közt feszülő ellentét... Tény, hogy néha robbant, voltak kiabálások, sértődések is. Ezek halmozódtak az évek során, és gondolom, Dávidnál mostanra telt be a pohár. Ezért én nem hibáztatom, megértettem a döntését. Jobb így mindenkinek."
 
Hogyan tudtátok meg, hogy Dávid kilép? Nektek mivel indokolta a döntését?
 
"Idén februárban történt a dolog. Próba helyett egy sms-t küldött, hogy gondolkodási időt kér, és ígéri, nem tartja fel sokáig a zenekar működését. Majd a következő próbán bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván nálunk énekelni. Nem nagyon kellett ezt indokolnia, mivel az új nótákkal nem igazán haladt. Érezhetően elveszett a hite a Stereo iránt."
 
Ahogy az ottani mondataiból kivettem, a család, a magánéleti feladatok miatt amolyan lazábbra vett, otthon zenélős, ritkábban próbálós, ritkábban koncertezős csapatként akartátok látni a Stereochristot. És hogy főként te voltál a "kerékkötő". Ez így helytálló?
 
"Persze, abszolút így volt. Sőt, tavaly novemberben szóltam is a srácoknak, hogy abbahagyom a zenélést. Belefáradtam abba, hogy évek óta egy helyben topogunk, és bár 2008-ban szinte csak zseniális koncertjeink voltak, mégis egy olyan haknivá kezdett válni a dolog, ami még pénzt sem hoz. Az előbb már utaltam rá, hogy egzisztenciális problémák is adódtak, mivel 'szociálisan érzékeny' kormányunk nem engedi, hogy a családalapítók elkényelmesedjenek a rájuk szakadt nagy jólétben… Aztán persze, ahogy kell, két álmatlan éjszaka után rájöttem, hogy ez az önnyugdíjazás nem fog menni, és próbáltam a dolgokat 'visszacsinálni'. Nyilván azzal a különbséggel, hogy ésszerűbbé tegyük a működést, mind anyagilag, mind erkölcsileg. Dávidnál ez már nem tudott működni, Ő 10 évvel fiatalabb nálam, még 'éhes' és nyilván már közben beindította az új bandáját is. A két zenekar meg a saját elmondása alapján nála nem működött volna. Ezt amúgy már akkortájt jelezte is, tehát nem volt váratlan a távozása."
 
STEREOCHRIST - Live Like A Man (Die As A God) - 2. album címadó, Dáviddal


 
 

Februárig készültek új dalok Dáviddal? Ha igen, ezek sorsa mi lesz?
 
"Ahogy említettem, az új anyag zenei része 80%-ban készen áll és állt, és fel is demóztuk az alapokat. Azonban új énektémák csak elvétve születtek, és azok sem voltak túlzottan meggyőzőek. Nyilván ezek a számok azok, amelyek majd a 3. Stereochrist lemez gerincét fogják képviselni. Imádom ezeket a nótákat, és Felföldi Petivel ezek máris kezdenek nagyon szépen alakulni! Fasza kis lemez lesz!"
 
Dávid akkori sorai alapján akár azt is lehetett volna hinni, hogy szép csendben kihal a banda. Annyira belassultok, hogy akár meg is álltok.. Volt ilyesfajta gondolat is zenekaron belül?
 
"A novemberi önnyugdíjazási terv után a leállás már nem merült fel többet. Tudtuk, hogy ezt az énekes dolgot nem kell elkapkodni, meg az új nótákkal is nyugodtabban tudtunk így szöszölni. A próbák ritkábbak lettek, de a leállás nem merült fel. Az a helyzet, hogy én személy szerint nagyon hiszek ezekben az új dalokban, és ha a Stereo novemberben véget ért volna, ezeket akkor is megcsináltam volna. Ezt mondtam is a többieknek. Így viszont még faszább lett, mert mindenki belerakta a tuti részeit, ötleteit. Most majd Peti is bepakolja a saját tutiságait, és lesz mit hallgatni a nyugdíjas éveimben!" (nevet)
 
Ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét, mit tennél másképp? Ha egyáltalán... Szerinted helytálló, amit Dávid szintén leírt, hogy ha nem játszottatok volna egy csapatban, bizonyára utálnátok egymást?
 
"Nem hinném, hogy bármit másképp csinálnék, már ami a zenekarosdit illeti. Mindennek oka volt, és így vagy úgy, de eddig mindig előrébb kerültünk. Már nem a karriert, hanem a zenei oldalt nézve. A 'befutásra' ebben a zenekarban mindenki teljesen alkalmatlan. Nem vagyunk azok a nyomulós arcok. Ami meg Dávidot illeti, nyilván ha nem jelentkezik annak idején az énekesi posztra, és nem kezdünk el együtt zenekarozni, nem nagyon lógnánk együtt. Több okból sem. Egyrészt a korkülönbség miatt, nyilván, meg mint emberek is nagyon mások vagyunk. Ennyi."
 
Dáviddal tavaly még a Testament vendégeként is tudtatok játszani. Hány buli is volt? Annak idején volt Legacy albumos felvarró a farmerdzsekid hátán? Vagy te Pleasure To Kill-es voltál?

"Igen, az a Testamentes turné tényleg óriási élmény volt! 3 közös bulink volt: Hamburg, Lindau és Saarbrücken. Esténként 4-600 ember előtt játszani, úgy hogy a színpad szélén Paul Bostaph nézi a bulinkat, nem mindennapi élmény. Arról nem is beszélve, hogy utána megnézhettük őket a színpadon, sőt az utolsó közös koncert után meginvitáltak egy közös borozásra, beszélgetésre is. Szóval, ez egy ilyen 'csípjél meg' jellegű élmény volt! Előtte ráadásul saját koncertjeink voltak szerte Németországban, helyenként iszonyat körülmények között, mondjuk hat punknak... Szóval ilyen 'pokolból a mennybe' feelingje is volt a turnénak. Természetesen imádtam a Testamentet már kezdettől fogva, sőt az első zenekarunk nevét is tőlük kölcsönöztük, áttételesen. A The Preacher című számukból lett a nevünk Last Preacher. Felvarróim nem nagyon voltak annak idején, de arra határozottan emlékszem, hogy a Kreatorért is meg voltam őrülve! Pécsett a Terrible turnén ott nyomtuk Holdampf Gabival a második sorban Jörg Tritze előtt!" (nevet)
 
Végül nyáron azzal rukkoltatok elő, hogy Lőrincz Karcsi lett az új énekes. Kipróbáltatok mást is? A 2004 elején Dead River Blues címmel megjelent debütáló albumokon is hallható Felföldi Peti neve akkor még nem merült fel?
 
"Karcsi előtt próbáltunk néhányat a Magnetica frontember Hartmann Zolival, aki egy baromi jó arc, egy remek énekes, de ez a mocsári rock annyira nem feküdt neki. Petivel meg már az utolsó Dávidos koncerten, 2008 decemberében is dumálgattam, de akkor azt mondta, hogy Norvégiába készül, ezért le is tettem róla, hogy Dávid kiszállása után megkeressem."

Milyen szempontok miatt döntöttetek Karesz mellett? Az, hogy ő is gödöllői?
 
"Balázs ismerte jobban őt, vannak is közös projektjeik. Így hát megkérdezte tőle, hogy tud-e ajánlani valami jó énekest, mire Karesz felajánlotta, hogy amíg nem találunk mást, segít az új nótákban. Lejött próbára, elkezdett énekelni, és egyből megfeküdtünk mind a hárman! Kurva nagy volt a srác! Az új nótáknak egy egészen új értelmezést adott. Olyan rockos lett tőle a cucc, meg olyan felnőttesen dögös, kemény. Emiatt el is kezdtünk neki könyörögni, hogy szálljon be!"
 
És miért szakadt meg vele a munka? Eleinte nagyon lelkesen nyilatkoztatok róla.
 
"Kimondottan nehéz volt Kareszt rávenni a belépésre, mert van 3-4 futó csapata, mellettük két kicsi fia, meg ott van a mindennapi robot is. Ennek ellenére beimádkoztuk, aztán nekiláttunk az új daloknak, ami zseniális is volt mindaddig, amíg az énektémákat kellett összehozni. Azonban Karesz sajna nem beszél angolul, ami elég nagy dilemma elé állított minket. Gondoltunk arra, hogy majd megkérünk külső szövegírókat, és később Balázs írt is két szöveget, de egyre inkább úgy éreztük, hogy bár az éneklés tökéletes, a nyelvtudás hiánya gondot fog okozni. Erre jött még az, hogy Karesz tényleg baromi keveset ért rá. Ezért inkább úgy döntöttünk, hogy próbáljunk tovább keresgélni. Felvétel amúgy készült Karcsival, de csak halandzsa szöveggel, vagy ahogy ő mondogatta: 'gödöllői angollal'! (nevet). Ez nyilván baromi sokat segített a számszerkezetek további kialakításában, és nagyon jó volt végre hallani a nótákat fasza énekkel!"
 
Felföldi Petit végül mikor kerestétek meg?
 
"Petivel egészen véletlenül akadtam össze a Facebookon. Regisztráltam, nézegettem az oldalt, és láttam, hogy van rajta chat is. Ki akartam próbálni és éppen Peti volt elérhető. Elkezdtünk dumálni, majd kiderült, hogy érdekelné a közös munka, de jegeltük a dolgot, mert akkor már javában dolgoztunk Karesszel. Miután Karcsival úgy alakultak a dolgok, ahogy, megkerestem Petit, aki hamarosan igent is mondott a felkérésre. Először persze meglepődött, de aztán hamar belevetette magát a melóba! Egy új nóta már tokkal vonóval megvan, a többire is vannak iszonyat jó témák. Dávidos nótákat is megtanult hamar, így a csapatunk röpke egy hónap alatt koncertképes lett! A debüt most volt Szekszárdon, és ha minden igaz, decemberben Gödöllőn játszunk a Bedlammal! Infók a myspace oldalunkon!"
 
Peti másik csapata, a Chief Rebel Angel is feléledni látszik. A két banda nem fogja ütni egymást?
 
"Ebből a szempontból nem is Peti a nehéz eset, hanem Gazsi, a dobosunk, mivel négy relatíve sokat koncertező bandában játszik: Prosectura, Stereo, Vostok Room, Haw. Neki azonban van dublőrje, ha esetleg éppen nem érne rá. A Chief Rebel tudtommal most éppen pihenős korszakban van, így Petinek marad ideje arra, hogy az új Stereo dalokkal foglalkozzon. Amúgy Balázsnak is vannak ilyen-olyan projektjei. Ha elmegy sörözni Gödöllőn, tuti, hogy egy új zenekarral a tarsolyában tér haza! (nevet) És persze nekem is ott van még a Magma Rise."
 
Erről is meg akartalak kérdezni. Hogyhogy újra Holdampf Gáborral zenélsz? Mintha a Mood végét követően lett volna köztetek némi súrlódás...

 

"Gáborral sokat dumáltunk a Wall of Sleep-es időkben is. A Mood feloszlása után valóban volt egy egy-két éves mosolyszünetünk, de aztán újra egymásra találtunk. Végül is gyerekkori cimborák vagyunk... Most tavasszal említette ezt a WOS válságot, és hogy ki akar szállni. Megpróbáltam lebeszélni, de 'gáborosan' hajthatatlan volt. Ekkor merült fel, hogy meg kéne csinálni az ötleteit. Mondtam neki, hogy szívesen segítek ha kell, majd 10 perc múlva meg is alakult a Magma Rise! Tényleg ilyen nagyon gyorsan, és természetesen ment a dolog. Volt már vagy 3-4 próbánk, és valahogy itt minden olyan könnyedén, természetesen áll össze. Minden annyira görcsmentes! Baromi jó újra ilyen picsalassú számokat játszani, és nagyon jó érzés ezekkel az arcokkal zenélni! A nóták jól alakulnak, már három meg is van, és lehet hogy még Mood feldolgozásunk is lesz! Persze kizárólag Bánfalvi Sanyi miatt!"
 
Gábor, Bánfalvi Sanyi és a Neck Sprain-es Janó Misi a társak a Magma Rise-ban. Az eddigi legjobb Janó Misi sztoritok?
 
"Misi egy óriási arc, hatalmas szívvel! Mindig röhögés van, ha megjelenik. Én azon döbbentem le, hogy jelenleg a telefoncsörgése a sör kipattintásának a hangja! (nevet) De mindig képes meglepetést okozni!"
 
Amikor többször is felröppent a Mood újjáalakulás ötlete, te milyen álláspontot képviseltél? Szerinted újra összehozható a Mood, akárcsak egy-két koncertre is?
 
"Ebben a kérdésben Füleki Sanyival (Wall Of Sleep, ex-Mood gitáros) teljesen azonos nézőpontot képviselünk. A múltat kár bolygatni. Nem sok értelmét látom akár csak egyetlen koncertnek is. A Mood az így hiteles, a történet úgy kerek, hogy végleg lezárult. Amúgy sem vagyok híve a búcsúbuliknak..."
 
Felföldi Peti annak idején, az első Stereochrist albumot követően miért lépett ki? Azt is csak nagyon szűkszavúan kommentáltátok: emberi problémák miatt.
"Annak idején ezek a problémák igazából a dobos Koltay Tomival voltak. Vele valahogy baromi nehezen jöttem ki. Már a Moodban is voltak komoly gondjaink, de azt rendezni tudtuk, aztán kiderült, hogy csak időlegesen. Valahogy nagyon nem passzoltunk egymáshoz. Az utolsó 2-3 koncerten már nem is kommunikáltunk egymással, tényleg szánalmas volt. Amikor végül a Greff Andris-féle csapat miatt kiszállt tőlünk, Peti vele tartott. Szerintem ő nem is értette ezt a köztünk feszülő ellentétet, hiszen ennek több évre visszavezető gyökerei voltak. Petivel a viszonyunk a kiszállása után romlott meg, annyi rémlik, hogy voltak csúf email-váltások, de hogy mi a francon vitatkoztun, arra már tényleg nem emlékszem. Ezután ő megcsinálta a Chief Rebelt, akikkel többször is játszottunk együtt, és Peti néhányszor be is szállt egy-egy Dead Riveres nótára, azaz a viszonyunk ekkor már kimondottan jónak volt mondható."
 
STEREOCHRIST 2009 ÉS 2004


 
A dalszerzés hogyan működik jelenleg a SC-ban és hogyan működött az elmúlt évek során?
 
"Az alapötletek kb. 90%-ban tőlem származnak. Általában a dobossal szoktam megcsinálni a vázat, amire Balázs hozza az ötleteit, meg a zenei tudását. Persze vannak kivételek, mint az előző lemezről a Good Old Way, aminek a verzéje, meg a bridge témája Dávidtól származik, de vannak Balázsnak is riffjei. Nálunk egy adott nótánál az a lényeg, hogy meglegyen egy fasza verze, meg egy ütős refréntéma, és azok passzoljanak is egymáshoz. Ha ez megvan, a többi már csak hokizás, hogy mit mi után rakjunk. A szövegeket és az énekdallamot a Stereoban mindig az adott énekes hozta, és hozza ma is. Ez a munkamódszer eddig nagyjából bevált."

Mikorra várható a harmadik Stereochrist album?
"2010-ben mindenképpen szeretnék egy új albumot. A nóták hamarosan tényleg készen állnak, és ha a kiadói háttér is rendeződik, nekiállunk a rögzítésének, amit már nagyon várok!"
 
 
 
 

 
 

 

Hammer TV

 
RED ROCKETS - Dal- és klippremier: Örökké átkozott
2021. december 7. (kedd) 09:51

Örökké átkozott címmel egy új dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a szombathelyi Red Rockets. A 80-as, 90-es évek hazai dirty rock and rollját játszó csapat már dolgozik a 2019-es Túl a horizonton album utódján. Az új dalról és klipről a dalszerző-gitáros Kinöhl Dávid: "A dal szövege magában foglalja legőszintébb érzéseinket, melyeket a zenével, zenéléssel kapcsolatban érzünk. Mindenki életében történnek jó és rossz dolgok, néha összeomlik körülöttünk minden, de van valami, ami mögé mindig lehet menekülni, 'megment, ha az élet elrabol'. Az Örökké átkozott című dalunk körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el megszületni. Bár akusztikus gitáron látta meg a napvilágot, a próbaterem falai közt mégis egy tempósabb verzióban játszottuk, torzított gitárokkal. Mindannyian szeretünk kísérletezni a zenében, és ha valamit jónak érzünk a Red Rockets-ben, az az, hogy nem egy sémára épülnek,...

MOLTO - Új videoklip a debreceni bandától: Megtört álom
MOLTO - Új videoklip a debreceni bandától: Megtört álom

Kontroll címmel tavaly tavasszal jelent meg a debreceni Molto zenekar második nagylemeze, a 2018-as Víziók utódja. Az egykori Szeg, Necropsia és Beholder zenészekből álló és a súlyos,...

TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS