REMEMBERING THE STEEL

Pantera Tribute a Kettőnégy Gumizsiráf díjátadón!

2009. október 12. (hétfő) 17:45 | utoljára módosítva: 2009. október 14. (szerda) 14:47

Október 17-én a Dürer Kertben kerül sor az őrültebbnél is őrültebb adásaival hetente jelentkező, netes Kettőnégy műsor Gumizsiráf díjátadó bulijára. Az immáron másodjára kiosztásra kerülő Gumizsiráf díjakkal Szujó Dani és a Subi-énekes Bálint Csongor - a két elmezavarodott műsorvezető - az adásokban látható/hallható zenészek és zenekarok műsorban bemutatott egész éves teljesítményét ismeri el. A Düreres gigabulin fellép Zimány Linda(!) mellett a friss lemezes, fehérvári Stiff Bastard, valamint 22 óra tájban a Remembering The Steel nevű Pantera tribute is. A múlt hétvégén Németországban koncertezett RTS az eszelős színpadi teljesítmény mellett arról is híres, hogy a frontember Apey (Áron Andris) a Neck Sprain énekese is egyben, Prepelicza Zoli a Superbutt új felállásának basszusgitárosa, a gitáros Vörös "Mowgli" Attila pedig felbukkant a Scary Guyz, a Morpheus, a Cadaveres soraiban, de több más projektben, zenekarban is vendégeskedett már. A mindössze 23 éves gitáros mértékadó vélemények szerint is az új generáció egyik kiemelkedő tehetsége, akiről minden bizonnyal sokat fogunk még hallani. Most őt faggattuk ki a német bulikról, az RTS megalakulásáról, a hétvégi koncertről és persze sok másról is. Csak győzd elolvasni! 

 

2005. februárjában került megrendezésre a Wigwamban egy Dime emlékest, ahol te is gitároztál, de ha jól rémlik, akkor még nem létezett az RTS...
 
“Akkor még tényleg nem. De ott kezdeném a sztorit, hogy mennyire meghatározó élményt jelentett számomra a Pantera. Amikor 11 évesen először hallottam az Official Live album ‘Nyú Levöl’-jének csiszitolós kezdését és az utána következő szörnyűségeket, nemcsak végképp belezúgtam a Panterába, hanem végre felébredt bennem a Rock’n’Roll is! (nevet) Egyébként azóta is ez a kedvenc számom, főleg koncerteken játszani! A zenélés azonban - annak ellenére, hogy a családomban nagyon sokan rockzenéltek - csak később talált be nálam. Apukám (Vörös Zoli, a Headbanger-főnök – a szerk.) például alapítótagja és fő zeneszerzője volt az annak idején óbudai körökben népszerű, BTK nevű újhullámos punk zenekarnak. Olyan arcokkal zenélt együtt, mint például Szasza (ex-Sex Action), aki náluk még dobolt, illetve Molnár Lajos, aki később a VHK-val ért el komolyabb sikereket. De egy próbára még Mátyás Attilát (F.O. System, Sex Action stb.) is sikerült lerángatniuk! Sajnos, a katonaság és az első hülyegyerekének megszületése – ez volnék én - véget vetett a zenei karriernek, pedig Lajos mellett ő volt a másik kreatív tag. A családunk ismert arca apukám tesója is, a basszusgitáros Vörös Gábor, aki ugye az Ossian mellett egymillió kisebb-nagyobb zenekarban tűnt fel, és tűnik fel mind a mai napig is.”
 
Mikor és hogyan kezdtél el gitározni?
 
“14 évesen egy edzőtáborban került először hangszer a kezembe, de csak 15 évesen kezdtem el komolyabban gitározni. Egy ideig az Ossian gitárosa, Rubcsics Ricsi volt a tanárom, majd az ő segítségével kerültem be a Póka Egon-féle Kőbányai Zenesuliba. A tribute zenekar ötlete, sőt maga a Remembering The Steel név is már jóval Dime halála előtt, 1-2 évvel a Reinventing The Steel lemezük kiadása után megfogalmazódott bennem. Talán épp a Hammerben megjelent ‘Pantera feloszlása’ cikk után. Kis pizzaképű koromban még Bánfalvi Sanyit (ex-Neck Sprain dobos) is felhívtam, hogy volna-e kedve ehhez az egészhez. És nem röhögött ki... Sőt, egy kicsit el is dumálgattunk, de érthető okokból sajnos nemet mondott! (nevet) 
 
Végül hogy jöttél össze az RTS-beli társaiddal?
 
“Dime halála után jegeltem a tribute ötletét, nem akartam, hogy bárki azt gondolja, hogy ki akarom használni, ami történt, és csak egy év után jött elő újra a gondolat, de ezúttal már a dobos Makkostól (Makai Laci), aki felismert az emlékest utáni Hammeres Élő Fém koncertbeszámolóból. Odajött hozzám a Kőbányai Zenesuliban, ahová egyébként a basszer Prepelicza "Pinafej" Zolika is járt, hogy nem lenne-e kedvem... Ez a tanév végén történt, és mivel Makkos szoboszlói, így az egész áttolódott a következő év elejére. Épp zenekari gyakorlat órám volt, amikor bejött Makk és eljammeltük a közös kedvenc New Level-t. Na, ott született meg az RTS! Az énekes Apey-t épp az előző Kettőnégyes bulink kapcsán mutatta be nekünk Szujó Dani. Neck Sprain-ékhez képest mondjuk mi is csak kis szőrtelen pöcsök vagyunk, ha ránk nézel, de amikor megláttuk ezt a kis 50 kilós, füves raszta taknyot, csak összenéztünk és belül fogtuk a fejünket! (nevet) De aztán Apey úgy elénekelte a This Love-ot, mintha lemezről hallgattuk volna, úgyhogy rögtön el is kezdtünk beszélgetni a folytatásról...”
 
Megvoltak az első külföldi RTS bulik a múlt hétvégén. Merre jártatok, voltak nézők is?
 
“Apey-t leszámítva már mindegyikünk játszott külföldön, tehát tudtuk, hogy a határon túl, főleg ezeken a területeken mire lehet számítani. Mindkét buli Németországban volt – Mannheim és Schwabisch Hall -, ahol általában különösen jók a körülmények, főleg a hazai viszonylatokhoz képest. A szervező korrekt, a hely szintén, az italokat behűtve hozzák a hűtőbe, amint valami elfogy. És nem csak üveges sörről beszélek... Aztán tisztaság van, legalábbis amíg meg nem érkezünk (nevet), és még csak nem is akarnak senkit összeverni a biztonságiak. Sőt, a második bulin én nem is láttam ilyesfajta lényeket! A mannheimi buli egy kisebb rockklubban volt, ahol a koncert számunkra ugyan nem sikerült annyira jól: technikai gebaszok, egy kisebb kihagyás után ez volt az első koncert, kevés próbával… Ráadásul elég fáradtak voltunk a hosszú út és az előző napi bulizás után. Még egy nagyon súlyos drogteszten is átesett a zenekar! Apey is, aki egyébként szert tett már némi ‘rutinra’, csak nézett, hogy ez mennyire komoly már. Kutya, kütyük meg minden, ami csak kell... Na jó, a buszt – szerencsére - nem szedték szét! (nevet) Apesz órákon át rehabilitálódott az eset után – beszívott állapotban... So, megvolt az első buli, kaja, pia, minden, utána viszonylag hamar nyuvogóra is tértünk, hogy másnap kicsit jobbak, kipihentebbek lehessünk. Meg azért mindenki ki is volt fingva rendesen... Másnap délben indultunk tovább Schwabisch Hall-ba. Szállás a hegyen, az erdő közepén, brutális kilátással, vadiúj építésű faházban. Már ott ingyen sör várt ránk! A pincér először meg is lepődött, hogy miért kérünk vizet... A klub is nagyon király volt. Megérkezéskor kajarendelés, személyre szabottan, étlapból… Szép backstage, teli hűtő, profi színpad, fény stb. A szervező előre fel is készített, hogy innen józanul sajnos nem lehet távozni! (nevet) A buli is fasza volt, se technikai gebasz, se fáradtság, se komolyabb bénázás. Az egyetlen komolyabb zavaró tényező maga a közönség volt. A németekről tudni lehet, hogy egy helyben bólogatnak, mert el vannak elkényeztetve a sok bulival, azaz jól be kell őket fűteni, hogy beinduljanak. Ez végül sikerült is, tehát összességében maga a koncert is állat volt. Buli után buli, aztán hazamenés, kulcselhagyás... Nem mi voltunk, a másik banda, a Slipchaos nevű Slipknot tribute... Így 15-en 14 ágyon aludtunk, majd reggel 1000 km haza. Az élményhez erősen hozzátett az is, hogy Csoki (technikus) mellett velünk tartott Bánfalvi Sanyi is, aki komoly kedvencünk és példaképünk kispöcs korunk óta. Totál abszurd volt látni, ahogy segít pakolni a cuccunkat az az arc, aki mindannyiunk közös kedvence! Súlyos hétvége volt, rengeteg röhögéssel és szórakozással! A közeljövőben várható is egy kis filmecske, amit Apey készített, és ahol Zolika megmutatja, miért is Pinafej a pinafej! (nevet) Szórakoztató lesz, azt garantálom.”
 
Egyáltalán hogy keveredtetek ki ezekbe a klubokba?
 
“Az Iron Maidnem gitárosa, Bevíz Mihály ajánlott be minket a Slipchaos-ék mellé, mivel eredetileg egy S.O.A.D. tribute zenekar ment volna velük, de a terv valami miatt meghiúsult. Ezúton is hatalmas köszi neki!”
 
Mennyire esélyes egy-egy jobb magyar tribute csapat a német klubszíntéren? Érdemes arrafelé kavargászni?
 
“Abszolút. Ezen a szinten ott nem az számít, hogy ki kit ismer, hanem az, hogy ki mennyire jó. Persze a kontaktokat meg kell szerezni, de alapvetően nyitottak mindenkire. A szervező több száz zenekarral áll kapcsolatban, olaszokkal, németekkel, osztrákokkal, magyarokkal… És igen, érdemes arra - is - orientálódni. Szinte minden téren kifizetődő a dolog. Nem mondom, hogy ebből rózsadombi villát és luxusautót lehet összehozni, de nem kell azért harcolnod, hogy kijöhess nullára. Kint a tribute zenekarozásnak hagyománya van, a szervezőknek is könnyebb ‘eladni’ egy ilyen csomagot, amire akár látatlanban is eljönnek az emberek. A klubok rendesen fizetik a jogdíjakat az anyazenekarnak, de utólag még a parkolócetliket is finanszírozzák… A költői kérdést nem is teszem fel… Nemcsak politikáról kéne itthon beszélgetni, hanem társadalmi bajokról, mentalitásról is. A baj nem csak ott van - csak ott nagyon! (nevet) Szóval IGEN, kavarjunk, hajrá, mindenki!”
 
Mowgli és Janó Misi a nyári Hegyaljás Neck Sprain koncerten
 
Apey a Neck Sprain énekese is lett menetközben. Jól kijön Janó Misiékkel, halad az ottani zenekari munka? 
 
“Misiékkel nem lehet nem jól kijönni! Legendás arcok. Igazi családi hangulat megy náluk, amibe már mi, távoli rokonok is beletartozunk! A zenekari munkáról meg annyit, hogy dolgoznak, vannak új témák, és ha végre realizálódik is valami kis anyag, akkor mindenki azonnal be fog fosni tőle! Csak hát vannak olyan tényezők, mint például a Budapest-Újváros-Debrecen háromszög, és ezek miatt elég nehezen összeegyeztethető a Neck Sprain ‘próbánbebaszós-jammelős-nótaszerzős’ munkafolyamata. De ami késik, nem múlik!”
 
Zolika a Superbuttba került be idén, Makkosról viszont nem tudom, hogy hol játszik még. Őt nem hívták el sehova?
 
“A The Last Charge nevű hardcore zenekarban segít ki, akik amúgy külföldön jóval ismertebbek, mint itthon. Legutóbb épp egy egyhetes Európa-turnén voltak, ahol valamelyik zenekar meg is hívta Makkost egy későbbi lemezre vendégszerepelni! Emellett érdekelt egy rock/funky/pop zenekarban is, a Buggerz-ben, szóval nála is zajlik az élet rendesen!”
 
És nálad most mi az ábra? Aránylag hosszabb ideig metalkodtál például a kaposvári Morpheusban. Oda hogy kevedtél?
 
“Régebben hangszerekkel is seftelgettem, a Mowgli név is hangszeres gyagya-szleng, és így találkoztam Laláékkal. Igazi vidéki nagyhangú parasztok, a szó abszolút nem pejoratív értelmében. Néhányan ‘sznobabbak’, mint a legtöbb budai hülyegyerek! (nevet) Hogy könnyebben menjen az eladás, kicsit megdörrentettem nekik otthon az iszonyatos erősítőmet, ami után meg is invitáltak egy vendégszereplésre a wigwamos bulijukra. Később, amikor vették fel a 3. nagylemezt Gergővel, az amúgy nagyon tehetséges, de akkor még éretlen és túl fiatal gitárossal, bajok jelentkeztek a stúdióban. Azóta - immár kicsit több alázattal és rutinnal -ismét Gergő játszik a zenekarban, és ezzel nem jártak rosszul, sőt… Először csak egy darab vendégszólóról volt szó az Inkvizíció számban, de végül az egész lemezre én írtam és játszottam fel a szólókat. Utána majdnem egy évig velük is maradtam, ami nagyon nagy élmény volt, mind a koncerteket, mind a bulizást tekintve. A mai napig jó barátaim, sőt Ricsi (Richmaninov, a billentyűs) azóta többször is segített nekem zeneszerkesztési, technikai dolgokban! Azért jöttem el a Morpheusból, mert a saját dolgaimra akartam koncentrálni, ráadásul ők nem annyira elvakultak ezzel az egésszel kapcsolatban, mint én. Ami nem baj, csak más volt a motiváció. Ennyi.”
 
A Superbutt újraépítésekor nem merült fel a neved, ha már Zolikát bevették?
 
“Odáig nem jutott el a dolog, viszont volt egy rövid próbálkozás Vörös Andrissal, Szűcs Petivel, Práznek Tomikával, azaz az akkor már 3/5 Szupersegg zenekarral, és persze Zolikával. Még tavaly Szilveszterkor keresett fel Andris, hogy szeretne egy keményebb új zenekart csinálni, ahol én lennék a gitáros. Gyakorlatilag semmilyen irányt nem adott meg nekem, azt mondta, hogy ezt teljesen rám bízza. Végül össze is állt a dolog, néhány szám meg is született, de Andris világéletében szervező, vezető egyéniség volt, csak úgy mint én, így ha nem kisegítő/session, hanem saját dologról van szó, nekem is elég határozott elképzeléseim vannak arról, hogyan s mit kéne csinálni. Az új Szupersegg felállás amúgy nagyon erős, Kovács Attila ráadásul az egyik legjobb gitáros, akit Andris találhatott erre a posztra. Tudtommal már készülődnek is az új dolgok az új felállással! Hajrá nekik is!”
 
A Cadaveresben viszont eltöltöttél jó pár hónapot. Mennyit is? Hetet-nyolcat?
 
“Tavaly októberben volt az első - egyébként épp németországi – bulim velük, az utolsó pedig idén augusztusban a Rockmaratonon. Nagyon-nagyon jól éreztem magam Körmiékkel, és teljes szerelemben váltunk el egymástól.”
 
Jelenleg a RTS mellett zenélsz valahol?
 
“Nem, az időm jelentős részében most másra kell koncentrálnom, amibe az RTS is csak neccesen fér bele. De erről majd később mesélnék, mert bőven lesz mit!" (nevet)  

Instrumentális dal Mowglitól

 

 
 
Nemrég az egykori Babylon-zenész, a multihangszeres Leander eszelős jól sikerült új dalában/klipjében tűntél fel. Erre az együttműködésre hogy került sor?
 
“Leanderre a neten bukkantam rá egy hangszeres fórumon. Nem vagyok egy fórumlakó, úgyhogy ez egyfajta ‘véletlen’ lehetett! (nevet) Oda linkelte be valaki az első saját készítésű videóját, ahol ő játszott/írt minden hangszeren. Nagyon tetszett a kreativitása, a tehetsége, ezért fel is kerestem, hogy egy vak randin megismerhessük egymást. Ez aztán olyan jól sikerült, hogy a vendégszólózás mellett azóta is New York-ba csábítgat magához, hogy ‘csináljuk meg a világ legjobb zenekarát’! (nevet) Meglátjuk, de valamilyen folytatás szinte biztos, hogy lesz! Amúgy meg annyit kell tudni róla a nyilvánvaló tehetsége mellett, hogy egy igazi majom, aki szeret és tud élni!” (nevet)
 
LEANDER - Viharom tavaszom (feat. Vörös "Mowgli" Attila) 
 
Szívesen elvállalsz mindenféle kisegítést, vendégeskedést, legalábbis úgy tűnik. Ez valamifajta tanulási koncepció része?
 
“A tanulás és a rutinszerzés mellett szeretek mindenfajta új kihívást. E mellett azért tudatosan is próbálok haladni a szamárlétrán, mindig előre, ‘felfelé’ nézni. Volt már olyan, hogy valaki felhívott(!) azzal, hogy ‘hallotta, hogy én ilyen vendéggitáros vagyok és játszam má’ fel a lemezüket’. Mindezt úgy, hogy kábé be sem mutatkozott! (nevet) Ez nem arcoskodás, de próbálom magam komolyan venni, hogy mások is komolyan vehessenek, ezért nem tudok és nem is akarok elvállalni mindent, ami szembejön velem. De érkeznek nagyon megtisztelő, vagy baráti felkérések is, amiket nem szívesen utasítok vissza. Hívtak már a Tesstimony-ba, ami abszolút nem az én zsánerem, de Tóth Balázs nagyon jó barátom, akinek sokat köszönhetek, és aki miatt szívesen elvállaltam volna a kisegítő szerepet. De akkor éppen időben nem jött volna ki a dolog. Legutóbb meg Smicihez jutottam el Körmin és a Cadaveresen keresztül, tudod, ehhez az új, Bloody Roots projektjéhez. Ez aztán odáig fajult, hogy felkért nemcsak zeneszerzőnek vagy több vendégszólóra, hanem társproducernek is. Ez nemcsak egy újfajta kihívás volt, hanem hatalmas megtiszteltetés is. Ezen felül pedig csábítgatott a zenekarába gitározni is, de sajnos a jövőbeli terveim miatt ezt vissza kellett utasítanom. A kőbányai sulin keresztül volt már olyan, hogy egy-egy buli erejéig elhívtak akár bluesosabb, rockosabb bulikra is, de semmi komoly. Eddig... Alapvetően nagyon nyitott vagyok ezekre a dolgokra is. Nekem a zene a mindenem, amibe az is beleférne, hogy egy igényes pop/rock formációban játsszak. Mondjuk akkor már úgy, hogy abból valahogy meg is éljek! (nevet), mellette meg csinálhassam a saját dolgaimat egy bizonyos szinten."
 
A legelső felkérésed amúgy mi volt?
 
“Az a Sunday Fury-éktól jött a Wigwam-os Dime emlékest után. Hetekig próbáltak fűzni, még Scary Guyz koncertekre is lejártak, mert akkoriban abban a Metallica tribute-ban gitároztam, de végül a saját dolgaimra hivatkozva visszamondtam a felkérést. A zenéjük már akkor is nagyon bejött, azóta is jóban vagyunk, és gyakran előfordul, hogy együtt játszunk valahol, ami aztán végül szinte kivétel nélkül mindig rettenetes leitatásba torkollik! (nevet) Herczeg Laci gitáros amúgy az egyik legnagyobb istenkirály, és vele együtt az egész zenekar jóval több figyelmet érdemelne! Csak hát igazi, true underground leszarom arcok, akik nem törnek nagyobbra, csak várják, hogy a légy a szájukba repüljön. Menedzsert nekik MOST!”
 
Alaposan besegítettél a Hammeres FFDP interjúba is, különösen a szakmázós és személyes részeknél, amiért ezúton is köszönet és hála! Úgy tudom, Bathory Zoli személyre szabott jó tanácsokkal is ellátott azóta. Milyen arcnak tűnik a srác, és mit tartasz a leghasznosabb tanácsnak tőle?
 
“Igen, azóta már többször is beszéltem vele. Hosszasan, részletekbe menően látott el mindenféle jó tanáccsal, amik közül a leghasznosabb talán az volt, hogy próbáljam akár erőszakosan is levetkőzni a Panterás, ‘Dimebag-es’ védjegyeket. Ezzel én globális nyelvre lefordítva is teljes mértékben egyetértek. Jók - a jó - hatások, tanulni ezekből rengeteget lehet, de nem szabad, hogy ez elhatalmasodjon senkin sem, mert akkor üres klónok leszünk egyéniség nélkül, amiből már így is jóval több van, mint kéne. Persze éppen ez az a része a dolognak, ami nem tanítható/tanulható. Valakiben vagy megvan az a plusz, vagy nincs. Egyébként részben kapcsolódik hozzá az a kis mottóm, amit magamra is tetováltattam a Converse-logóba: A kreativitás minden művészet esszenciája. Nagyon nagy hatással van rám az, amit Zoli a saját erejéből elért és felépített. Szentendréről? Nem semmi… Hihetetlen, hogy az elszántság és az akarat tehetséggel párosulva milyen erőket képes megmozdítani!
Egy élő legendával hoztatok kapcsolatba. Nektek jár az igazi köszönet!”
 
A Kettőnégy díjátadón fogtok játszani a hétvégén. Mit gondolsz a műsorról? Minden adást megnézel, vagy csak ha felhívják rá a figyelmed valamiért?
 
“Én is a Pantera homevideóin nőttem fel, tehát nem volt számomra ismeretlen ez a fajta ‘kicsiarakásos-állatkodás-bunkóskodás’! (nevet) Vannak is nagy kedvenc részeim, de mostanában már nem mindig szoktam nézni a műsort, hacsak nem mondja valaki, hogy érdemes, mert pölö olyan valaki szerepel benne, akit ismerek. Az új szériából az Apey-s rész külön kedvenc! Ha nem lesz belőle ‘rokksztár’, akkor neki kell lennie a következő Fábry Sándornak vagy David Letterman-nek! (nevet) Csak sajnos túl sokat görcsöl a dolgokon, szóval először kicsit tisztulnia kéne... De nem kell megijedni, még nem veszett fejsze nyele!" (nevet)
 
A Pantera nótákon túl lesz valami különlegesség a bulin? Vendégek esetleg?
 
“Egy nagyon komolyan odab...ós kis estére kell számítani, apró újításokkal. Sajnos többre nem volt idő, de azért így is lesz meglepetés! A nagy durranás az idei, Diesel Klubos 5. évfordulós Dimebag emlékest lesz!”
 
Ez a Diesel Klubos decemberi buli pontosan mi is lesz? Ki fog még fellépni?
 
“Na, ez egy olyasmi lesz, mint a legelső Wigwamos est volt, csak brutálisan felturbózva! Az első blokkban 6 meghívott zenekar fog 2-2 számot játszani. Nem sorrendben: Neck Sprain, Nuke, Sunday Fury, Wendigo, Room Of The Mad Robots. Utána tolunk mi egy bő órás RTS programot, azután pedig egy ‘mindenki mindenkivel’ veszi kezdetét olyan vendégekkel, mint pölö Bánfalvy Sanyi, Blind Gergő, Makó Dávid, Gabó Ádi, Kovács Zoli, Kovács Attila, Koncz Balu és még sokan mások. Annyi különbség lesz még a Wigwamoshoz képest, hogy itt nem csak PanterA nóták fognak felcsendülni, hanem minden, amihez Dimebagnek valaha köze volt. Damageplan, Rebel Meets Rebel, de még más is… Kapható lesz ismét egy jó minőségű, csakis erre az estre gyártott póló is! Természetesen teljesen 0 haszonnal…”
 


 
 
Mekkora kihívást jelentett annak idején a Pantera nóták betanulása? Leginkább melyik nótával gyűlik meg még ma is a bajotok?
 
“A Pantera sok szempontból az egyik legnagyobb iskolája a metal gitározásnak. Nemcsak technikás, de rettenetesen ízes is. Egyedi riffelés iciripiciri megunhatatlan apróságokkal. Egyébként épp a napokban csinál velem egy interjút az MTV, ahol a Riff Rider rovatukban Pantera klasszikusokat, riffeket és szólókat fogunk elemezni. Mindenkinek más nehézségei vannak egyes számokkal, de amivel gyakrabban meg szokott gyűlni a bajunk, az például a Primal Concrete Sledge. De mondom, mindenki görcsöl valahol valamiért... (nevet) Nekem például az az egyik legnagyobb bajom, hogy a legtöbb számnál nem tudok igazán megőrülni, mert akkor teljesen szarul játszom!” (nevet)
 
Melyik volt az eddigi legjobb RTS buli? És miért?
 
“Háát, ez a mostani hétvége nagyon jól sikerült, annak ellenére, hogy nem ez volt életünk legerősebb közönsége. A többiek nevében nem tudok nyilatkozni, de szerintem hasonló lehet a véleményük. A megosztott első helyet a debütáló debreceni bulinknak adnám, mivel akkor játszhattunk életünkben először, színpadon Pantera nótákat, a másik pedig az új formációval, Apey-val, a kettőnégyes buli után adott Dimebag emlékest lenne.”
 
A tavalyi Gumizsiráf bulin a két Subscribe énekessel, Mátéval és Bálinttal
 
 
 
Az eddigi legőrültebb koncertes, turnézós, bulizós sztorid?
 
“Legőrültebbnek a tavaly Szilveszter előtt adott FeZen-es koncertünket mondanám, ahol a bulink után nagyjából fél óra alatt sikerült elfogyasztanom 2 dl vodkát, rengeteg pálinkát, kábé 4 jégert, egy fél üveg Jack Daniels-t, mindezt sörrel öblítve. Hangsúlyozom, kevesebb, mint fél óra alatt. Ezek után a színpadon harapdáltam és szájból-szájba köpködtem a Slipchaosékkal, törtem-zúztam, beugráltam, de legtöbbször a korlátra, estem-keltem, vért hánytam a budi elé, miközben hárman fogtak le, a barátnőm pedig - szintén részegen - ütött és vert! (nevet) Keményen dolgoztak a védangyalaim. Ja, és persze a felsorolt üdítőitalok elfogyasztása után rögtön ‘hazadeportáltam’ magam, tehát szerintem eltúlozzák a többiek a történteket! (nevet) Mindenesetre utána komolyan elbeszélgettünk...  De természetesen rengeteg kemény sztorink van még... Itt egy instant a mostani hétvégéről: a mannheimi buli után a Slipchaost nézte Makkos és Csoki, amikor erotikusan Csokira nézett egy ‘melegszívű’ arc, a szájával szopást imitálva, majd a kezével jelzett egy 4 eurós ajánlatot, és közben a pöcsére mutatott! (nevet) Makkosból ez hisztérikus rohamot váltott ki, Csokit pedig azóta is ezzel ‘szopatjuk’!” (nevet)
 
 
Kettőnégy linkek:
 
A fenti fotók az RTS és Mowgli myspace oldalairól származnak, további képeket találhatsz
 
 
 
 
 

 

Hammer TV

 
MOLTO - Új videoklip a debreceni bandától: Megtört álom
2021. december 7. (kedd) 09:27

Kontroll címmel tavaly tavasszal jelent meg a debreceni Molto zenekar második nagylemeze, a 2018-as Víziók utódja. Az egykori Szeg, Necropsia és Beholder zenészekből álló és a súlyos, groove-os metal iránt elkötelezett csapat friss videoklipje a Megtört álom dalhoz készült el. "Elkészült legújabb videóklipünk! A Megtört álom a 2020. márciusában megjelent Kontroll című második nagylemezünk nyitódala. A klip Gőz Márton rendezővel és csapatával készült, a forgatás két napig tartott, első napon a zenekari jeleneteket, második napon pedig a cselekményt vettük fel. A forgatást egy hónap tervezőmunka előzte meg, Gőz Márton írta a forgatókönyvet, tervezte a díszletet, gyakorlatilag mi odaadtuk a dalt neki, hogy álmodja filmre, amit hall belőle. A végeredmény várakozáson felül sikerült, és ami külön érdekesség, hogy minden jelenet 'analóg', azaz semmilyen digitális utómunka nincs a filmen. A videó 4K minőségben is...

TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS