STARDRIVE - Itt az új klip!

A kun sztónerek bemutatják a Kings And Slaves album dalait

2009. szeptember 1. (kedd) 15:17 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 16:51

2005-ben szinte a semmiből bukkant fel egy karcagi stoner brigád a Rust című albummal, idén pedig megjelent a folytatás, a második nagylemez, amelyet egy megszilárdult felállású Stardrive rögzített (Cselényi Csaba énekes, Mulicz Zoltán és Ács Sándor gitárosok, Papp Sándor basszer, Fazekas Pál dobos). A southern, doom  ás ősrock ízekkel fűszerezett Kings And Slaves lemez dalait az énekes Cselényi Csaba mutatja be, de ha kattintasz, a banda vadonatúj klipjét is megnézheted!

 

WAR OF SOULS

„Már a nyitó riffel jön egy enyhe nyakleves, hogy mindenki figyeljen oda a mondanivalóra. Olyan időket élünk, amikor jobb, ha megacélozza a lelkét az ember, mert paradigmaváltás előtt állunk, barátaim. A zene leginkább az Alabama Thunderpussy lazább dalaira emlékeztet.”

 

BREAKING BONES

„Költői kérdések sorozata. Vajon az idő múlásával érzékeljük-e tetteink súlyát? Olyan dolgokért törjük magunkat, amelyek megérik a küszködést? Legyen az meló, vagy egy párkapcsolat. Érdekesség a nyitószóló, amibe beépítettük az elsőlemezes Calcyoulator egyik szólójának részletét – ezzel is utalva a két szerzemény mondanivalójának helyenkénti összecsengésére. Amúgy egy húzós, southern dal.”

 


 

 

KINGS AND SLAVES

„A cím és a szöveg is magáért beszél. Róluk és rólunk szól minden sora. Dühítő, hogy nem tudunk ebben az országban megszabadulni a múltunk démonaitól, kiskirályaitól! Ez az egyik legsúlyosabb szám: doomos, málházós refrén, válaszolgatós szólók.”


WELCOME TO CUMANIA

„Na, ez talán zenekari ars poetica. Ady azt írja a Kunságról, hogy „...Sivatag, lárma, durva kezek, / Vad csókok, bambák, álom-bakók...”  Bandi bátyánk óta nem sok minden változott, de mi mégis itt szeretünk élni. Igen, a konok kunok mi vagyunk! Ez mind benne foglaltatik a szövegbe. Aki ebben a szikes talajban gyökeret tud ereszteni, az tökös legény. A zene ősrock érzést áraszt, a refrén és a záró döngölés, meg inkább a korai Kyusst idézi.”

 

STARDRIVE - Welcome To Cumania (Kings And Slaves albumról, 2009)


 

 

HIGH HEEL SHOES

„Korai Led Zep bedurvítva. Igaz történet a lehúzós kiscsajokról. Tudod, dögösek, szuperek, de buták, mint a segg – csak ahhoz értenek, hogy levegyenek egy kis lóvéval. Ha többet ittál, már be is sétáltál a kelepcébe. Életemben nem olvastam ennyi Mötley és Skid Row szöveget, a megfelelő klisék érdekében. A végén átmegy poénba!”

 

SUNSET ABOVE THE PLAIN

„Nyugis instrumentális, ami kettéosztja az albumot. Mulicz Zoli üldögél a hortobágyi naplementében egy gitárral. A djembe (afrikai ütőshangszer) kíséretet Kutrás Csabi barátunk nyomta fel, aki a Kontrollzé tagja.”

 

 

IT’S GETTING DARK

„Állat wah-wah kezdés, egyszerű, húzós énektéma, fifikásabb befejezés. Egy rock dal a kölyökkorról, az első gitárodról, na meg arról, hogyan jegyezted el magad a zenével. Persze a végén korunk sötétségéig is eljutunk.”

 

PAINFUL OVERDRIVE

„Egy viharos szerelem, egy problémás kapcsolat vége. Amikor már semmi sem működik, csak a kínlódás van. Néhol mintha a Zep When The Levee Breaks-je keveredne a Metallica Bleeding Me-jével...”

 

JUDGEMENT DAY

„Aki szereti a Clutch-ot, valószínűleg kedvelni fogja ezt is. A szöveg arról szól, hogy kéne egy kis csend ebben a kereskedelmi csatornás, celebes foszuhatagban, mielőtt kinyitják azokat a könyveket, és eljátszhatod az utolsó bluest. Tőlünk szokatlanul boogie-s, rongylábazós résszel ér véget.”

 

 

PAX VOBIS

„Súlyos, Trouble-ízű riffelés, döngölés végig, amit végül egy lágyabb, blues-os témával zárunk. Én még emlékszem az úgymond rendszerváltás környéki eufóriára, ami aztán 'pukk' szépen szertefoszlott. Én tényleg hittem a változásban, amiből végül valami nagyon korcs dolgot csináltak. Menjenek el azok ebből az országból, akik ezt tették velünk! Vigyék a kincseiket! Béke velük.”

 

BOTTOM LINE

„A lemez teljes összefoglalása úgy zeneileg, mint szövegileg. Különösen a zene agyas, mert Zoli lényegében az albumon elhangzó jellegzetes gitártémákat építette egybe. Elég pszichedelikus szerzemény lett.”

 

www.myspace.com/stardriverock

www.stardrive.hu

 

Megjelent a HammerWorld magazin 216-os (2009/07-08) számában.

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS