STARDRIVE - Itt az új klip!

A kun sztónerek bemutatják a Kings And Slaves album dalait

2009. szeptember 1. (kedd) 15:17 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 16:51

2005-ben szinte a semmiből bukkant fel egy karcagi stoner brigád a Rust című albummal, idén pedig megjelent a folytatás, a második nagylemez, amelyet egy megszilárdult felállású Stardrive rögzített (Cselényi Csaba énekes, Mulicz Zoltán és Ács Sándor gitárosok, Papp Sándor basszer, Fazekas Pál dobos). A southern, doom  ás ősrock ízekkel fűszerezett Kings And Slaves lemez dalait az énekes Cselényi Csaba mutatja be, de ha kattintasz, a banda vadonatúj klipjét is megnézheted!

 

WAR OF SOULS

„Már a nyitó riffel jön egy enyhe nyakleves, hogy mindenki figyeljen oda a mondanivalóra. Olyan időket élünk, amikor jobb, ha megacélozza a lelkét az ember, mert paradigmaváltás előtt állunk, barátaim. A zene leginkább az Alabama Thunderpussy lazább dalaira emlékeztet.”

 

BREAKING BONES

„Költői kérdések sorozata. Vajon az idő múlásával érzékeljük-e tetteink súlyát? Olyan dolgokért törjük magunkat, amelyek megérik a küszködést? Legyen az meló, vagy egy párkapcsolat. Érdekesség a nyitószóló, amibe beépítettük az elsőlemezes Calcyoulator egyik szólójának részletét – ezzel is utalva a két szerzemény mondanivalójának helyenkénti összecsengésére. Amúgy egy húzós, southern dal.”

 


 

 

KINGS AND SLAVES

„A cím és a szöveg is magáért beszél. Róluk és rólunk szól minden sora. Dühítő, hogy nem tudunk ebben az országban megszabadulni a múltunk démonaitól, kiskirályaitól! Ez az egyik legsúlyosabb szám: doomos, málházós refrén, válaszolgatós szólók.”


WELCOME TO CUMANIA

„Na, ez talán zenekari ars poetica. Ady azt írja a Kunságról, hogy „...Sivatag, lárma, durva kezek, / Vad csókok, bambák, álom-bakók...”  Bandi bátyánk óta nem sok minden változott, de mi mégis itt szeretünk élni. Igen, a konok kunok mi vagyunk! Ez mind benne foglaltatik a szövegbe. Aki ebben a szikes talajban gyökeret tud ereszteni, az tökös legény. A zene ősrock érzést áraszt, a refrén és a záró döngölés, meg inkább a korai Kyusst idézi.”

 

STARDRIVE - Welcome To Cumania (Kings And Slaves albumról, 2009)


 

 

HIGH HEEL SHOES

„Korai Led Zep bedurvítva. Igaz történet a lehúzós kiscsajokról. Tudod, dögösek, szuperek, de buták, mint a segg – csak ahhoz értenek, hogy levegyenek egy kis lóvéval. Ha többet ittál, már be is sétáltál a kelepcébe. Életemben nem olvastam ennyi Mötley és Skid Row szöveget, a megfelelő klisék érdekében. A végén átmegy poénba!”

 

SUNSET ABOVE THE PLAIN

„Nyugis instrumentális, ami kettéosztja az albumot. Mulicz Zoli üldögél a hortobágyi naplementében egy gitárral. A djembe (afrikai ütőshangszer) kíséretet Kutrás Csabi barátunk nyomta fel, aki a Kontrollzé tagja.”

 

 

IT’S GETTING DARK

„Állat wah-wah kezdés, egyszerű, húzós énektéma, fifikásabb befejezés. Egy rock dal a kölyökkorról, az első gitárodról, na meg arról, hogyan jegyezted el magad a zenével. Persze a végén korunk sötétségéig is eljutunk.”

 

PAINFUL OVERDRIVE

„Egy viharos szerelem, egy problémás kapcsolat vége. Amikor már semmi sem működik, csak a kínlódás van. Néhol mintha a Zep When The Levee Breaks-je keveredne a Metallica Bleeding Me-jével...”

 

JUDGEMENT DAY

„Aki szereti a Clutch-ot, valószínűleg kedvelni fogja ezt is. A szöveg arról szól, hogy kéne egy kis csend ebben a kereskedelmi csatornás, celebes foszuhatagban, mielőtt kinyitják azokat a könyveket, és eljátszhatod az utolsó bluest. Tőlünk szokatlanul boogie-s, rongylábazós résszel ér véget.”

 

 

PAX VOBIS

„Súlyos, Trouble-ízű riffelés, döngölés végig, amit végül egy lágyabb, blues-os témával zárunk. Én még emlékszem az úgymond rendszerváltás környéki eufóriára, ami aztán 'pukk' szépen szertefoszlott. Én tényleg hittem a változásban, amiből végül valami nagyon korcs dolgot csináltak. Menjenek el azok ebből az országból, akik ezt tették velünk! Vigyék a kincseiket! Béke velük.”

 

BOTTOM LINE

„A lemez teljes összefoglalása úgy zeneileg, mint szövegileg. Különösen a zene agyas, mert Zoli lényegében az albumon elhangzó jellegzetes gitártémákat építette egybe. Elég pszichedelikus szerzemény lett.”

 

www.myspace.com/stardriverock

www.stardrive.hu

 

Megjelent a HammerWorld magazin 216-os (2009/07-08) számában.

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MORNING STAR - Albumpremier a dunaújvárosi csapattól: Harvesters
2019. június 17. (hétfő) 08:55

Harvesters címmel megjelent és végig is hallgathatóa dunaújvárosi The Morning Star negyedik albuma. "A rockzene napján, június 16-án megjelent a Harvesters című 2019-es nagylemezünk. Hallgassátok a zenekarunk Youtube vagy Bandcamp oldalán, utóbbi oldalunkról le is töltheted! Július 8-án 21:45-tól a Rockmaratonon The Morning Star lemezbemutató koncert."   www.facebook.com/themorningstargroup     THE MORNING STAR - Harvesters (a 2019-es album) Harvesters by The Morning Star "A Rockmaraton Fesztiválon az összes új merch-termékünket megvásárolhatjátok majd a shopban. Figyeljétek a közösségi oldalainkat. Rajtuk a ráncfelvarrott korábbi albumainkat, teljes diszkográfiával, a Revolution Blues, a Hedgehoglife és most már az Eleve lemez dalait."   "Itt az új albumunk első saját dala. Az Omerta című számra esett a választás, mivel nagyon jellemzi a lemez egészét. A...

BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első...

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS