STARDRIVE - Itt az új klip!

A kun sztónerek bemutatják a Kings And Slaves album dalait

2009. szeptember 1. (kedd) 15:17 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 16:51

2005-ben szinte a semmiből bukkant fel egy karcagi stoner brigád a Rust című albummal, idén pedig megjelent a folytatás, a második nagylemez, amelyet egy megszilárdult felállású Stardrive rögzített (Cselényi Csaba énekes, Mulicz Zoltán és Ács Sándor gitárosok, Papp Sándor basszer, Fazekas Pál dobos). A southern, doom  ás ősrock ízekkel fűszerezett Kings And Slaves lemez dalait az énekes Cselényi Csaba mutatja be, de ha kattintasz, a banda vadonatúj klipjét is megnézheted!

 

WAR OF SOULS

„Már a nyitó riffel jön egy enyhe nyakleves, hogy mindenki figyeljen oda a mondanivalóra. Olyan időket élünk, amikor jobb, ha megacélozza a lelkét az ember, mert paradigmaváltás előtt állunk, barátaim. A zene leginkább az Alabama Thunderpussy lazább dalaira emlékeztet.”

 

BREAKING BONES

„Költői kérdések sorozata. Vajon az idő múlásával érzékeljük-e tetteink súlyát? Olyan dolgokért törjük magunkat, amelyek megérik a küszködést? Legyen az meló, vagy egy párkapcsolat. Érdekesség a nyitószóló, amibe beépítettük az elsőlemezes Calcyoulator egyik szólójának részletét – ezzel is utalva a két szerzemény mondanivalójának helyenkénti összecsengésére. Amúgy egy húzós, southern dal.”

 


 

 

KINGS AND SLAVES

„A cím és a szöveg is magáért beszél. Róluk és rólunk szól minden sora. Dühítő, hogy nem tudunk ebben az országban megszabadulni a múltunk démonaitól, kiskirályaitól! Ez az egyik legsúlyosabb szám: doomos, málházós refrén, válaszolgatós szólók.”


WELCOME TO CUMANIA

„Na, ez talán zenekari ars poetica. Ady azt írja a Kunságról, hogy „...Sivatag, lárma, durva kezek, / Vad csókok, bambák, álom-bakók...”  Bandi bátyánk óta nem sok minden változott, de mi mégis itt szeretünk élni. Igen, a konok kunok mi vagyunk! Ez mind benne foglaltatik a szövegbe. Aki ebben a szikes talajban gyökeret tud ereszteni, az tökös legény. A zene ősrock érzést áraszt, a refrén és a záró döngölés, meg inkább a korai Kyusst idézi.”

 

STARDRIVE - Welcome To Cumania (Kings And Slaves albumról, 2009)


 

 

HIGH HEEL SHOES

„Korai Led Zep bedurvítva. Igaz történet a lehúzós kiscsajokról. Tudod, dögösek, szuperek, de buták, mint a segg – csak ahhoz értenek, hogy levegyenek egy kis lóvéval. Ha többet ittál, már be is sétáltál a kelepcébe. Életemben nem olvastam ennyi Mötley és Skid Row szöveget, a megfelelő klisék érdekében. A végén átmegy poénba!”

 

SUNSET ABOVE THE PLAIN

„Nyugis instrumentális, ami kettéosztja az albumot. Mulicz Zoli üldögél a hortobágyi naplementében egy gitárral. A djembe (afrikai ütőshangszer) kíséretet Kutrás Csabi barátunk nyomta fel, aki a Kontrollzé tagja.”

 

 

IT’S GETTING DARK

„Állat wah-wah kezdés, egyszerű, húzós énektéma, fifikásabb befejezés. Egy rock dal a kölyökkorról, az első gitárodról, na meg arról, hogyan jegyezted el magad a zenével. Persze a végén korunk sötétségéig is eljutunk.”

 

PAINFUL OVERDRIVE

„Egy viharos szerelem, egy problémás kapcsolat vége. Amikor már semmi sem működik, csak a kínlódás van. Néhol mintha a Zep When The Levee Breaks-je keveredne a Metallica Bleeding Me-jével...”

 

JUDGEMENT DAY

„Aki szereti a Clutch-ot, valószínűleg kedvelni fogja ezt is. A szöveg arról szól, hogy kéne egy kis csend ebben a kereskedelmi csatornás, celebes foszuhatagban, mielőtt kinyitják azokat a könyveket, és eljátszhatod az utolsó bluest. Tőlünk szokatlanul boogie-s, rongylábazós résszel ér véget.”

 

 

PAX VOBIS

„Súlyos, Trouble-ízű riffelés, döngölés végig, amit végül egy lágyabb, blues-os témával zárunk. Én még emlékszem az úgymond rendszerváltás környéki eufóriára, ami aztán 'pukk' szépen szertefoszlott. Én tényleg hittem a változásban, amiből végül valami nagyon korcs dolgot csináltak. Menjenek el azok ebből az országból, akik ezt tették velünk! Vigyék a kincseiket! Béke velük.”

 

BOTTOM LINE

„A lemez teljes összefoglalása úgy zeneileg, mint szövegileg. Különösen a zene agyas, mert Zoli lényegében az albumon elhangzó jellegzetes gitártémákat építette egybe. Elég pszichedelikus szerzemény lett.”

 

www.myspace.com/stardriverock

www.stardrive.hu

 

Megjelent a HammerWorld magazin 216-os (2009/07-08) számában.

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
JINJER - A decemberi budapesti koncerten a The Agonist is játszik
2019. augusztus 22. (csütörtök) 17:34

Az már július közepén kiderült, hogy december 22-én újra Budapesten játszik a Jinjer, a koncert a Barba Negra klubban lesz. Friss hír, hogy a vendégzenekaruk - akárcsak az egész Európa-turnén - a kanadai The Agonist lesz, amelynek új albuma Orphans címmel jön ki szeptember 20-án. A Tatiana Shmaylyuk énekesnő vezette Jinjer idén egy Micro című EP-vel jelentkezett, de már az új album felvételei is befejeződtek Kievben, a lemez ősszel jön majd ki, így az év végén már friss dalokat is hallhatunk tőlük a Barbában. "A Micro EP nem az igazi folytatása volt a King Of Everything albumnak, az új lemez viszont a Micro folytatása lesz, a tematikáját tekintve is." A nyári HammerWorld magazinban az alábbi Jinjer posztert is megtalálod:   www.facebook.com/JinjerOfficial A koncert Facebook oldala A Hammer Concerts bemutatja: JINJER THE AGONIST 2019. december 22. Barba Negra Jegyek: 5999 Ft - augusztus 31-ig...

INNISTRAD - Október elején érkezik a soproni csapat első albuma: A hatalom figyel
INNISTRAD - Október elején érkezik a soproni csapat első albuma: A hatalom figyel

A 2016 tavaszán alakult soproni Innistrad zenekar bemutatkozó EP-je, az 5 tételes Múló jövő 2017-ben jelent meg, a nyár folyamán a thrash csapat pedig elkészült az első nagylemez...

ALTER BRIDGE - Októberben új album, dalpremier: Take The Crown
ALTER BRIDGE - Októberben új album, dalpremier: Take The Crown

Walk The Sky címmel október 18-án jelenik meg az Alter Bridge hatodik stúdióalbuma, a 2016-os The Last Hero lemez folytatása. A Myles Kennedy énekes/gitáros és Mark Tremonti gitáros...

FOO FIGHTERS - Közeli videón a kerekesszékes rajongó gitárzúzása a Szigetről
FOO FIGHTERS - Közeli videón a kerekesszékes rajongó gitárzúzása a Szigetről

A Foo Fighters többek között egy olyan exkluzív koncertfelvételt adott a Sziget Fesztiválnak, amelyen a két és fél órás műsoruk utolsó számában, az Everlongban egy, a közönségből...

KRISIUN - Tripla death metal támadás, a Gruesome-mal és a Vitriollal jönnek Budapestre
KRISIUN - Tripla death metal támadás, a Gruesome-mal és a Vitriollal jönnek Budapestre

Scourge Of The Enthroned címmel tavaly ősszel jött ki a brazil death metal gépezet Krisiun tizenegyedik albuma, amelynek turnéjával Budapestet is útba ejtik majd. "Tripla death metal...

THE NEW DEATH CULT - Melodikus, pszichedelikus, maszkos norvég rock, dalpremier: Moon
THE NEW DEATH CULT - Melodikus, pszichedelikus, maszkos norvég rock, dalpremier: Moon

Szeptember 6-án jelenik meg a debütáló albuma annak a norvég hard rock csapatnak, amelynek négy tagja csak művészneveket visel, a fotókon és a színpadon pedig álarc mögé rejtőznek....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS