STARDRIVE - Itt az új klip!

A kun sztónerek bemutatják a Kings And Slaves album dalait

2009. szeptember 1. (kedd) 15:17 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 16:51

2005-ben szinte a semmiből bukkant fel egy karcagi stoner brigád a Rust című albummal, idén pedig megjelent a folytatás, a második nagylemez, amelyet egy megszilárdult felállású Stardrive rögzített (Cselényi Csaba énekes, Mulicz Zoltán és Ács Sándor gitárosok, Papp Sándor basszer, Fazekas Pál dobos). A southern, doom  ás ősrock ízekkel fűszerezett Kings And Slaves lemez dalait az énekes Cselényi Csaba mutatja be, de ha kattintasz, a banda vadonatúj klipjét is megnézheted!

 

WAR OF SOULS

„Már a nyitó riffel jön egy enyhe nyakleves, hogy mindenki figyeljen oda a mondanivalóra. Olyan időket élünk, amikor jobb, ha megacélozza a lelkét az ember, mert paradigmaváltás előtt állunk, barátaim. A zene leginkább az Alabama Thunderpussy lazább dalaira emlékeztet.”

 

BREAKING BONES

„Költői kérdések sorozata. Vajon az idő múlásával érzékeljük-e tetteink súlyát? Olyan dolgokért törjük magunkat, amelyek megérik a küszködést? Legyen az meló, vagy egy párkapcsolat. Érdekesség a nyitószóló, amibe beépítettük az elsőlemezes Calcyoulator egyik szólójának részletét – ezzel is utalva a két szerzemény mondanivalójának helyenkénti összecsengésére. Amúgy egy húzós, southern dal.”

 


 

 

KINGS AND SLAVES

„A cím és a szöveg is magáért beszél. Róluk és rólunk szól minden sora. Dühítő, hogy nem tudunk ebben az országban megszabadulni a múltunk démonaitól, kiskirályaitól! Ez az egyik legsúlyosabb szám: doomos, málházós refrén, válaszolgatós szólók.”


WELCOME TO CUMANIA

„Na, ez talán zenekari ars poetica. Ady azt írja a Kunságról, hogy „...Sivatag, lárma, durva kezek, / Vad csókok, bambák, álom-bakók...”  Bandi bátyánk óta nem sok minden változott, de mi mégis itt szeretünk élni. Igen, a konok kunok mi vagyunk! Ez mind benne foglaltatik a szövegbe. Aki ebben a szikes talajban gyökeret tud ereszteni, az tökös legény. A zene ősrock érzést áraszt, a refrén és a záró döngölés, meg inkább a korai Kyusst idézi.”

 

STARDRIVE - Welcome To Cumania (Kings And Slaves albumról, 2009)


 

 

HIGH HEEL SHOES

„Korai Led Zep bedurvítva. Igaz történet a lehúzós kiscsajokról. Tudod, dögösek, szuperek, de buták, mint a segg – csak ahhoz értenek, hogy levegyenek egy kis lóvéval. Ha többet ittál, már be is sétáltál a kelepcébe. Életemben nem olvastam ennyi Mötley és Skid Row szöveget, a megfelelő klisék érdekében. A végén átmegy poénba!”

 

SUNSET ABOVE THE PLAIN

„Nyugis instrumentális, ami kettéosztja az albumot. Mulicz Zoli üldögél a hortobágyi naplementében egy gitárral. A djembe (afrikai ütőshangszer) kíséretet Kutrás Csabi barátunk nyomta fel, aki a Kontrollzé tagja.”

 

 

IT’S GETTING DARK

„Állat wah-wah kezdés, egyszerű, húzós énektéma, fifikásabb befejezés. Egy rock dal a kölyökkorról, az első gitárodról, na meg arról, hogyan jegyezted el magad a zenével. Persze a végén korunk sötétségéig is eljutunk.”

 

PAINFUL OVERDRIVE

„Egy viharos szerelem, egy problémás kapcsolat vége. Amikor már semmi sem működik, csak a kínlódás van. Néhol mintha a Zep When The Levee Breaks-je keveredne a Metallica Bleeding Me-jével...”

 

JUDGEMENT DAY

„Aki szereti a Clutch-ot, valószínűleg kedvelni fogja ezt is. A szöveg arról szól, hogy kéne egy kis csend ebben a kereskedelmi csatornás, celebes foszuhatagban, mielőtt kinyitják azokat a könyveket, és eljátszhatod az utolsó bluest. Tőlünk szokatlanul boogie-s, rongylábazós résszel ér véget.”

 

 

PAX VOBIS

„Súlyos, Trouble-ízű riffelés, döngölés végig, amit végül egy lágyabb, blues-os témával zárunk. Én még emlékszem az úgymond rendszerváltás környéki eufóriára, ami aztán 'pukk' szépen szertefoszlott. Én tényleg hittem a változásban, amiből végül valami nagyon korcs dolgot csináltak. Menjenek el azok ebből az országból, akik ezt tették velünk! Vigyék a kincseiket! Béke velük.”

 

BOTTOM LINE

„A lemez teljes összefoglalása úgy zeneileg, mint szövegileg. Különösen a zene agyas, mert Zoli lényegében az albumon elhangzó jellegzetes gitártémákat építette egybe. Elég pszichedelikus szerzemény lett.”

 

www.myspace.com/stardriverock

www.stardrive.hu

 

Megjelent a HammerWorld magazin 216-os (2009/07-08) számában.

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer
2020. május 29. (péntek) 20:07

70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer, Bob Kulick. A tragikus hírt a zenész testvére, az ex-KISS gitáros, Bruce Kulick is megerősítette. Bruce Kulick: "Összetört szívvel tudatom, hogy a testvérem, Bob Kulick elhunyt. A zeneszeretére, a produceri és a zenészi tehetségét mindig is emlékeznünk kell. Tudom, hogy most megbékélt, együtt van a szüleinkkel, és amilyen hangosan csak lehet, játszik a gitárján. Kérem, hogy legyetek figyelemmel a Kulick család magánéletére, tiszteljétek ezt ezekben a nehéz időkben." A bő négy évtizedes pályafutása alatt Bob Kulick olyan művészekkel, zenekarokkal dolgozott, mint Meat Loaf, a Motörhead, a KISS, aW.A.S.P., Michael Bolton, Alice Cooper, Lou Reed és Paul Stanley.     Bob Kulick 1972-ben meghallgatáson volt a KISS-nél, és ugyan nem ő lett a banda gitárosa, hanem Ace Frehley de a későbbiekben rendre kisegítette a zenekart. Játszott az Alive II...

CENTINEX - Klasszikus svéd halál, albumpremier: Death In Pieces
CENTINEX - Klasszikus svéd halál, albumpremier: Death In Pieces

Death In Pieces címmel megjelent és végigis hallgatható a veterán svéd death metal banda, az 1990-ben alakult, majd 2006-ban feloszlott, ám 2014 legelejétől ismét aktív Centinex új...

US FESTIVAL 1983 - "Ez volt az a nap, amikor a new wave meghalt, és a rock'n'roll átvette az uralmat"
US FESTIVAL 1983 - "Ez volt az a nap, amikor a new wave meghalt, és a rock'n'roll átvette az uralmat"

Az Apple Computer cég egyik alapítója, Steve "Woz" Wozniak szervezésében 1983. május végén a kaliforniai San Bernardino-ban került megrendezésre a második US Festival, amelynek...

ALESTORM - Itt az új album és mellé egy friss klip: Pirate Metal Drinking Crew
ALESTORM - Itt az új album és mellé egy friss klip: Pirate Metal Drinking Crew

Megjelent és vgig is hallgatható az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Pirate Metal Drinking Crew című friss dalhoz pedig egy stúdiós videó is érkezett. Ismerkedj meg...

OM - Hosszú csend után három új dallal jelentkeztek
OM - Hosszú csend után három új dallal jelentkeztek

Az OM zenekar Érted címmel 2011-ben adta ki az első nagylemezét az Edge Records gondozásában, 2013 óta viszont csend volt körülöttük, és ezt a csendet most három új dallal törték...

BLEED FROM WITHIN - Albumpremier és mellé egy vadonatúj klip: Fracture
BLEED FROM WITHIN - Albumpremier és mellé egy vadonatúj klip: Fracture

Fracture címmel jelent és végig is hallgatható a modern metal vonalas skót Bleed From Within ötödik albuma, a 2018-as Era lemez folytatása. A címadó dalhoz pedig egy friss klip is...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS