METALFEST - A Pokolgép és a Hammerfall közös akciója!

Oscar és Joacim együtt zenél majd a Géppel

2011. május 16. (hétfő) 22:34 | utoljára módosítva: 2011. május 19. (csütörtök) 00:52

A június 3-4-5-én megrendezésre kerülő csillebérci metalorgia még egy meglepetéssel szolgál, és nem is kicsivel... egyenesen egy fémtörténelmi találkozóval!
Június 3-án fellép a fesztiválon az eddig még be nem jelentett Pokolgép, ráadásul különleges vendégekkel, a Hammerfall két tagjával!
Joacim Cans énekes és Oscar Dronjak gitáros kizárólag azért jön Budapestre, hogy a MetalFesten színpadra léphessen az úttörő magyar heavy metal csapattal, a három-négy nótás közös akció apropóját pedig az adja, hogy a május 20-án boltokba kerülő új Hammerfall albumra a svéd klasszikus metal csapat feltette a Pokolgép 1991-es 'Hol van a szó' című lírai nótájának angol változatát.
A svéd zenészek június 3-án, a Pokolgép műsorának utolsó harmadában lépnek majd színpadra Kukovecz Gabiékkal, és a Send Me A Sign címet kapott Pokolgép feldolgozás mellett további  közös produkcióra is sor kerül, ennek részleteit azonban a résztvevők még nem akarták elárulni.
A Hammerfall elkötelezettségét mi sem példázza jobban, mint az, hogy nem csak lemezre tették az eredetileg az Adj új erőt című 1991-es Pokolgép albumon szerepelt lírai dalt, de Joacim még magyarul is felénekelte a nótát!
Ez az exkluzív felvétel egyelőre nem jelenik meg hanghordozón, de hamarosan beszámolhatunk arról, hogy melyik népszerű magyar rádióműsorban, és pontosan mikor debütál. A csapat kiadója szerint később digitális letöltés formájában lehet majd hozzájutni a magyar verzióhoz, de természetesen itt, a hammerworld.hu-n is találkozni fogsz vele.
A Pokolgép zenekar MetalFestes fellépése azonban nemcsak a speciális vendégek miatt lesz különleges, hanem azért is, mert az év eleje óta érvényes új felállás az eddigi legkomolyabb koncertjére készül. A Kukovecz Gábor alapító gitáros, Pintér Csaba basszusgitáros és a Társulat Tordájaként megismert Tóth Attila énekes mellé felsorakozott Z. Kiss Zalán gitáros, valamint Veress Márton dobos már javában készíti az új stúdióalbum dalait is.
Kattints a folytatáshoz!POKOLGÉP - Hol van a szó (a tavalyi Újratöltve koncertalbumról)
  


A Pokolgép feldolgozásról a Hammerfall énekese így beszélt Huszár Tímeának:


"A Pokolgép egy olyan banda, amit Oscar is, meg jómagam is már nagyon-nagyon régóta szeretünk. Sokat hallgatjuk a zenéjüket, és külön érdekesség, hogy az a zenekar, amelynek annak idején a tagja voltam, még mielőtt beléptem a Hammerfallba, Pokolgép feldolgozásokat is játszott, amíg én Amerikába tanultam énekelni. Ennek már lassan 20 éve... Most úgy gondoltuk, hogy itt ez a Pokolgép dal, ami nekünk nagyon tetszik, és ezen keresztül bemutathatjuk ezt a klasszikus magyar bandát az egész világnak!

Aztán jött az ötlet, hogy magyarul is feléneklem a számot... De az új lemezünkön az angol verzió hallható Send Me A Sign címmel. Mivel a magyar egy kimondottan nehéz nyelv, egy magyarul beszélő ismerősünk elkészített számunkra egy nyers, azaz nem szó szerinti angol fordítást, majd ennek alapján született meg a végleges angol szöveg. A megfelelő hangulat elcsípéséhez nekem az is kellett, hogy a saját szövegemmel énekelhessem fel az angol változatot."

Infók az új Hammerfall albumról

 

HAMMERFALL - One More Time (az Infected című új lemez első videóklipje) 

Hozzászólások

[007534]
vinylfanatic
Meg a Crossholder is forever!!!!!
[007522]
Guzu
Bocs:) Forewer= Forever:)
[007521]
Guzu
Sziasztok!
Gábor,Pinyő,Attila,Zalán és Marci,gratula a Metalfest-es bulihoz és ahhoz, hogy ezt a remek dalt megalkottátok!:)
Tuti, hogy addig hazaérek és ott leszek, ezt nem hagyhatom ki, hiszen állati jó lesz, szerintem!
Én, most Thaiföldről írok, mert itt turnézunk és érdekes módon, sztárolnak bennünket (Crossholder):)!
Miközben otthon, a "Rockmaratonon" és a "Szeptemberfeszt"-en kívűl,egy fesztivál sem hívott meg bennünket (nem fértünk be), itt Thaiföldön a szervezők örömmel adják a koncert időpontokat, miután megnézték a promó anyagunkat, úgy, hogy csak pár nap van a buli-ig:)
Például, szombatra (maj.21), a Bangkok-i "Immortal" klub, 11 éves ünnepi koncertjére hívtak meg.
A Pokolgéppel turnéztunk az indulásunkig és folytatni fogjuk, amint hazaértünk, mert számunkra az a legfontosabb, hogy a hazánkban ismerjenek el bennünket,még azelőtt, hogy külföldön taroljunk! Rock On! Güzü (Crossholder)
Egy pár fotó itt: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150182850937963.308587.372041362962
De,...a legfontosabb most: "Pokolgép Forewer"!
[007519]
Kardhordoz
Azta k***a retkes mindenségit!!! Ez lesz ám a valami :) Mikor megláttam a címet azt hittem hogy Hammerfall koncert is lesz, de ez így is fantasztikus!!!
[007515]
Azure666
Na ezt kíváncsian várom:)
[007507]
Metalharcos
Komolyan, büszkének érzem magam :D
Néha hallom a tv-ben, hogy megy a rinyálás hogy "de kár, nincs magyar világsztár" meg hogy "be kéne törni a nemzetközi médiába". Hát kérem szépen, miről beszélnek? :D
Annak idején Király Lindától voltak oda hogy fúúú na most már lesz magyar popsztár, erőltették nagyon a külföldi szereplését. Valamelyik megasztár győztes is volt kint külföldön, valami magyar közösségnek adott elő, azt hiszem Németországban, de már így is benne volt az Aktívban. Persze, így hogy erőltették, meg mögöttük voltak sem vitték semmire :D
Ezzel szemben itt van a Sear Bliss, a Dalriada, az Ektomorf és még sorolhatnám (hirtelen ők jutnak eszembe) Ha metal szinten is, de ők már nemzetközi sikereket értek el, pedig egy tv adó sem tolta őket.
És most itt van a Pokolgép :D Jó, persze már sokat tettek le az asztalra, de így biztos hogy még több emberhez jut el a nevük. A Hammerfall ugyan még nem volt sehol, amikor a Pokolgép már zenélt, de úgy gondolom hogy nekik is elismerés, hogy egy nagyobb nevet elért együttes feldolgozza az egyik számukat.
Engem jó érzéssel tölt el, hogy a rosszabb történelmi háttér, és a nem túl rózsás jelen ellenére is sikereket érünk el a metalban.
[007506]
Nephtalim
Ez egy fantasztikus meglepetés a fesztiválozók számára.:)
[007505]
Mila4
Mindjárt itt van :D
[007504]
error405
annyira mennék :S de nem sok esély van rá, pedig felejthetetlen élmény lenne,az biztos... :(
[007503]
Thorstein
Nagyon-nagyon remélem, h ott leszek! :)
[007502]
Frost
zsír
[007501]
hujegyerek
há' ez elég mötáál. :)
[007499]
Metalhulk
Ez de jó lesz :D
[007498]
nightwica
Az micsoda buli lesz :D
[007497]
MetalSztiv
Két kedvenc zenekar együtt. \m/,
Ezt tényleg várom. ;)
[007496]
volkodlak21
Tecsövön már fent van az angol verzió.
[007495]
Domos
jó lesz ez!!!
[007494]
Darksider
jöhet :)
[007493]
lecgo
Jó lesz! Üdv! RL
[007492]
demonn
Már alig várom :)
[007491]
Ejfuria
\m/
[007490]
Forrest
Szuper lesz! :)
[007489]
RockMuszi
Ez tuti jó lesz :))))))))
[007488]
stigmata
vajon mi sül ki belöle..
[007487]
nereid
Zsír
[007486]
Xavier90
Pokolgépet kétszer láttam már, de így még nem ;)
[007485]
delindagirl
Ez az!!!!
[007484]
Mihu
YEEEAH!!!
[007483]
LouisCypher
Yesss..... :-)
[007479]
Sabaton
Na ez tényleg cool meglepetés! Tuti felejthetetlen élmény lesz :) yeahhhhhhhhh!!!
Let the hammer fall!!!!!!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS