AGENT STEEL - Bruce Hall énekes kilépett!

John Cyriis árnyékában...

2010. április 25. (vasárnap) 08:24 | utoljára módosítva: 2010. április 26. (hétfő) 16:26

A kép bal szélén látható Bruce Hall énekes közel 12 év után kilépett az Agent Steel-ből! A kultikus Los Angeles-i speed metal csapatnak az 1984-es megalakulásától az 1988-as feloszlásáig tartó első korszakát nagyban meghatározta az UFO- és idegen civilizáció megszállott énekes, John Cyriis, és nemcsak jellegzetes magas fekvésű hangjával, hanem kiszámíthatatlan viselkedésével is.
Cyriisről utoljára 2002 táján lehetett hallani, akkor Dr. Jean Pierre-ként egy "ambient speed metal" projekten dolgozott egy multihangszeres japán fizikussal... Az 1999-ben Juan Garcia gitáros (ld. Evil Dead) újra összehozta az Agent Steelt, Karlos Media basszerrel, Chuck Profus régi dobossal, Bernie Versailles régi gitárossal, valamint egy Bruce Hall névre hallgató új frontemberrel.
Az Omega Conspiracy album még 1999-ben megjelent, ezt követte 2003-ban az Order Of The Illuminati, 2007-ben pedig az Alienigma album, de 2005-ben egy Dynamo fesztiválos koncert-DVD-t is kiadtak. Jelenleg egy új albumon dolgoztak, ezért is volt váratlan Buce Hall hivatalos bejelentése, amelyet egy kattintás után olvashatsz el.

"Nem vagyok már az Agent Steelben. 12 év után úgy döntöttünk, hogy elválnak útjaink. Tudom, hogy mindazokat, akik nagyon jól ismernek minket, aligha leptük meg ezzel. Sokat panaszkodom, és többé-kevésbé már nem is érdekelt semmi újdonság a bandával kapcsolatban. Azzal, hogy folyamatosan John Cyriis cipőibe kellett belebújnom, sajnos minden szenvedélyem felszívódott. Nem tudtam másként tekinteni az Agent Steelre, mint egy feldolgozáscsapatra. Tudod, van ingyenjegy a f...setudjahova, menjünk, nyomjuk el az első két albumot... ez volna a remek hobbi? Nos, ez éppenséggel nálam nem működik. A többiekben még ott a tűz és a vágy, hogy új zenéket hozzanak össze az Agent Steellel, és a legjobbakat kívánom nekik, bárkinek is kell majd belelépnie John cipőibe. Talán maga John lesz az - nem lenne csodálatos? Továbbra is Agent Steel rajongó vagyok, és ezt örömmel látnám magam is!

Mindenkinek a bandában és Chucknak meg Karlosnak: bocs, hogy annyi ideig voltam seggfej, hogy végül elegetek lett. Tonnányi közös mókát csináltunk végig, és remélem, hogy időval majd csak a szépre fogtok emlékezni.

A több mint egy évtizednyi Agent Steel tagság zenélni több mókával járt, mint bármi mással, és nagyra értékelem a közösen töltött időket, valamint az együtt írt zenéket.  Arra is büszke vagyok, hogy a jóféle régi dalokat énekelhettem, függetlenül attól, hogy ez a közönségnek tetszett-e vagy sem.

Egy bandában lenni, pláne egy olyan bandában, amely még a beszállásom előtt ilyen egyéniséggé nőtte ki magát, óriási kihívást jelentett, és ennek igyekeztem maximálisan megfelelni. 12 év, három album... közben eljutottunk mindenhova, ahol kíváncsiak voltak ránk... óriási volt!

A legjobbakat remélem mindannyiotok számára!

Mindazon támogatóinknak szerte a világon, akik elfogadtak engem a kiskölyök koruk óta nagy kedvenc bandájuk frontembereként: nagyon boldog vagyok, hogy találkozhattam veletek, hogy sörözhettünk egyet, vagy dumálhattunk, vagy egyszerűen csak (remélhetőleg) elszórakoztattalak benneteket, és elértem, hogy gyilkos speed metalra rázzátok a fejeteket. Megtiszteltetés volt." - Bruce Hall, 2010.

 

AGENT STEEL - Bleed For The Godz
(az 1985-ös klasszikus nóta Bruce Hall előadásában a 2005-ös Dynamón)

AGENT STEEL - Guilty As Charged/Taken By Force
(1986-os koncertfelvétel John Cyriis-szel Bochumból - Metal Hammer Roadshow)

AGENT STEEL - 2009 demózás Bill Metoyer veterán metal producerrel

 


 

Hozzászólások

[001011]
Sentinel
Hát ez gáz, szeretem nagyon a Bruce-os albumokat (is). Remélem, megtalálják az elődökhöz méltó frontembert.

Még valami: a levél fordítása eléggé magyartalan, meg pár helyen helyesírási bakik is becsúsztak - erre legközelebb jobban kéne figyelni, ha lehet.

(Bocs az okoskodásért, nem rosszindulat vezérelt, sőt.)
[001003]
Knarrenheinz
Ez szívás. Kedvenc zenekarom, az abszolút favorit. A Beyond Metal Zone válogatáson hallottam először az Unstoppable Force dalt, azóta nálam ők a császárok. Szerintem húzzák le a rolót vagy valami más néven folytassák pályafutásukat.
[000997]
farkaslaci
Ez a John Cyriis akár dilis, akár nem, imádtam a hangját! Az Unstoppable Force pedig egy rendkívüli album volt!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS