AGENT STEEL - Bruce Hall énekes kilépett!

John Cyriis árnyékában...

2010. április 25. (vasárnap) 08:24 | utoljára módosítva: 2010. április 26. (hétfő) 16:26

A kép bal szélén látható Bruce Hall énekes közel 12 év után kilépett az Agent Steel-ből! A kultikus Los Angeles-i speed metal csapatnak az 1984-es megalakulásától az 1988-as feloszlásáig tartó első korszakát nagyban meghatározta az UFO- és idegen civilizáció megszállott énekes, John Cyriis, és nemcsak jellegzetes magas fekvésű hangjával, hanem kiszámíthatatlan viselkedésével is.
Cyriisről utoljára 2002 táján lehetett hallani, akkor Dr. Jean Pierre-ként egy "ambient speed metal" projekten dolgozott egy multihangszeres japán fizikussal... Az 1999-ben Juan Garcia gitáros (ld. Evil Dead) újra összehozta az Agent Steelt, Karlos Media basszerrel, Chuck Profus régi dobossal, Bernie Versailles régi gitárossal, valamint egy Bruce Hall névre hallgató új frontemberrel.
Az Omega Conspiracy album még 1999-ben megjelent, ezt követte 2003-ban az Order Of The Illuminati, 2007-ben pedig az Alienigma album, de 2005-ben egy Dynamo fesztiválos koncert-DVD-t is kiadtak. Jelenleg egy új albumon dolgoztak, ezért is volt váratlan Buce Hall hivatalos bejelentése, amelyet egy kattintás után olvashatsz el.

"Nem vagyok már az Agent Steelben. 12 év után úgy döntöttünk, hogy elválnak útjaink. Tudom, hogy mindazokat, akik nagyon jól ismernek minket, aligha leptük meg ezzel. Sokat panaszkodom, és többé-kevésbé már nem is érdekelt semmi újdonság a bandával kapcsolatban. Azzal, hogy folyamatosan John Cyriis cipőibe kellett belebújnom, sajnos minden szenvedélyem felszívódott. Nem tudtam másként tekinteni az Agent Steelre, mint egy feldolgozáscsapatra. Tudod, van ingyenjegy a f...setudjahova, menjünk, nyomjuk el az első két albumot... ez volna a remek hobbi? Nos, ez éppenséggel nálam nem működik. A többiekben még ott a tűz és a vágy, hogy új zenéket hozzanak össze az Agent Steellel, és a legjobbakat kívánom nekik, bárkinek is kell majd belelépnie John cipőibe. Talán maga John lesz az - nem lenne csodálatos? Továbbra is Agent Steel rajongó vagyok, és ezt örömmel látnám magam is!

Mindenkinek a bandában és Chucknak meg Karlosnak: bocs, hogy annyi ideig voltam seggfej, hogy végül elegetek lett. Tonnányi közös mókát csináltunk végig, és remélem, hogy időval majd csak a szépre fogtok emlékezni.

A több mint egy évtizednyi Agent Steel tagság zenélni több mókával járt, mint bármi mással, és nagyra értékelem a közösen töltött időket, valamint az együtt írt zenéket.  Arra is büszke vagyok, hogy a jóféle régi dalokat énekelhettem, függetlenül attól, hogy ez a közönségnek tetszett-e vagy sem.

Egy bandában lenni, pláne egy olyan bandában, amely még a beszállásom előtt ilyen egyéniséggé nőtte ki magát, óriási kihívást jelentett, és ennek igyekeztem maximálisan megfelelni. 12 év, három album... közben eljutottunk mindenhova, ahol kíváncsiak voltak ránk... óriási volt!

A legjobbakat remélem mindannyiotok számára!

Mindazon támogatóinknak szerte a világon, akik elfogadtak engem a kiskölyök koruk óta nagy kedvenc bandájuk frontembereként: nagyon boldog vagyok, hogy találkozhattam veletek, hogy sörözhettünk egyet, vagy dumálhattunk, vagy egyszerűen csak (remélhetőleg) elszórakoztattalak benneteket, és elértem, hogy gyilkos speed metalra rázzátok a fejeteket. Megtiszteltetés volt." - Bruce Hall, 2010.

 

AGENT STEEL - Bleed For The Godz
(az 1985-ös klasszikus nóta Bruce Hall előadásában a 2005-ös Dynamón)

AGENT STEEL - Guilty As Charged/Taken By Force
(1986-os koncertfelvétel John Cyriis-szel Bochumból - Metal Hammer Roadshow)

AGENT STEEL - 2009 demózás Bill Metoyer veterán metal producerrel

 


 

Hozzászólások

[001011]
Sentinel
Hát ez gáz, szeretem nagyon a Bruce-os albumokat (is). Remélem, megtalálják az elődökhöz méltó frontembert.

Még valami: a levél fordítása eléggé magyartalan, meg pár helyen helyesírási bakik is becsúsztak - erre legközelebb jobban kéne figyelni, ha lehet.

(Bocs az okoskodásért, nem rosszindulat vezérelt, sőt.)
[001003]
Knarrenheinz
Ez szívás. Kedvenc zenekarom, az abszolút favorit. A Beyond Metal Zone válogatáson hallottam először az Unstoppable Force dalt, azóta nálam ők a császárok. Szerintem húzzák le a rolót vagy valami más néven folytassák pályafutásukat.
[000997]
farkaslaci
Ez a John Cyriis akár dilis, akár nem, imádtam a hangját! Az Unstoppable Force pedig egy rendkívüli album volt!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS