MARILYN MANSON - Kiadó nélkül!

Az Interscope a gyenge eladási eredményekre hivatkozik, Manson örül, hogy vége a cenzúrának

2009. december 7. (hétfő) 03:07 | utoljára módosítva: 2009. december 24. (csütörtök) 09:22

Az idén májusban megjelent Manson album, a The High End Of Low kiábrándító eladási eredményei miatt az Interscope és Marilyn Manson útjai elváltak egymástól. Mansont még 1993-ban szerződtette at Interscope alá tartozott saját kiadójához, a Nothing Records-hoz a Nine Inch Nails főnöke, Trent Reznor. A Nothing 2004-ben szűnt meg létezni, ettől fogva Mansonék már kizárólag az Interscope-pal álltak szerződéses viszonyban. A legutóbbi Manson album, a Twiggy Ramirez basszer/gitáros visszatérésével megtámogatott The High End Of Low 49 ezer példányban kelt el a tengerentúlon a megjelenés hetében, 2009 májusában, összesen pedig 121 ezer példány körül jár jelenleg. Az azt megelőző album, a 2007-es Eat Me, Drink Me 88 ezer példánnyal indított, a 2003-as The Golden Age Of Grotesque pedig még 118 ezerrel, amellyel még listavezető is lehetett 2003 májusában. A napokban épp Európában koncertező Manson szerint jó hír, hogy nincs kiadója, ugyanis kreatív ötleteinek vagy felét mindig porrá zúzták az Interscope-nál, így a jövőben szerinte sokkal több mindenre számíthatunk tőle, különösen, ami a klipeket illeti.

Manson pár nap múlva két londoni koncerttel indítja brit villámturnéját, és ennek beharangozása céljából nyilatkozott a brit Hammernek, többek között arról is, hogy újra összejött nagy szerelmével, Rachel Evan Wood színésznővel.

Az újságíró eredeti kérdése arra vonatkozott, hogy egy olyan magánéleti krízis és elkeseredettség után, amely Manson és Wood nagy port felvert szakítását követte, hogyan képes valaki talpra állni.

"Azt hiszem, nem félek önmagam lenni. Néha előfordul, amikor a karrierje ezen pontjára jut valaki, amikor már annyi minden megesett, amikor már annyi hatás érte, az eredeti inspiráló erőként szolgáló hatások mellett. Ilyenkor néha bénának érzi magát az ember, miközben önmagát adja, mert úgy érzi, valami újat kéne felmutatnia. De azt hiszem, sokan egyetértenek velem abban, hogy nekem azt kell nyújtanom, amiben a legjobb tudok lenni. És ez tényleg be is jött, hiszen újra együtt vagyok Evannel, ez amolyan exkluzív információ, elsőként közölheted."

Ami pedig az Interscope-sztorit illeti, arról így beszélt Manson:

"Elengedtek minket az Interscope-tól, így visszanyerhetünk egy csomó kreatív ellenőrzést, ugyanis egy csomó kérdésben - például a klipeknél meg ilyeneknél - rendesen meg volt kötve a kezem. A legjobb példa erre a friss klipünk, a Running To The Edge Of The World, amit egyértelműen nem engedtek volna elkészíteni. Már neki is álltunk a turnézás közbeni dalszerzésnek - hasonlóan ahogy az Aladdin Sane című David Bowie album is készült -, így a vártnál is jóval hamarabb jöhet az új lemez."


MARILYN MANSON - Running To The Edge Of The World
Nehéz elhinni rólad, hogy nem szegültél szembe a kiadói akarattal...

"Meglepne, ha tudnád, mennyire vissza kellett fognom a kreativitásomat, ami gyakran az életemre is kihatással volt. Semmi kedvem nem volt zenélni, annyira visszafogtak a zenei elképzeléseim megvalósításától - amit engedtek, azt kiadták, de a klipes terveknek is csak egy része ment át a szűrőn. A kreatív ötleteim legalább felét szétzúzták, úgyhogy most sokkal több mindenre lehet számítani tőlem."

Az új anyag tehát őszintébben fogja ábrázolni Marilyn Mansont?

"Igen, úgy hiszem, hogy tökösebb, gonoszabb lesz, és úgy hiszem, hogy talán romantikus. Önkielégítő."

Szerinted a nyári koncertjeiteket, többek között a Download fesztiválos fellépést ért kemény kritika jogos volt?

"Nem nagyon olvastam ezeket, de közel sem voltunk olyan jó formában, mint most. Nem fogok elnézést kérni, de jelenleg bárki seggét simán szétrúgdossuk. Ez most punk rockosabb és csicsamentesebb, ugyanakkor még teátrálisabb, egyszerűen visszatértünk arra a vágányra, amelyen Marilyn Mansonnak haladnia kell. Sok minden kellett ahhoz, hogy előmászhassak az agyam egyik sarkából, ahová a legutóbbi album befejezése után kerültem. Sokáig nem tudtam, hogy mit kéne kezdenem magammal. Most már tudom. És ez átjön a bulikon."

Milyenek a mostani koncertek?

"A turné remekül megy. Egy csomó mindennek a helyére kellett kerülnie a fejembent, mentális szempontból, vissza kellett térnem ehhez az egész rock'n'roll életstílushoz. Jelenleg óriási lendület visz minket előre, úgyhogy Angliában is fullosat fogunk alakítani. Egy csomó különböző korszakos dalt játszunk, például az Antichrist Superstar-ról, vagy a Coma Black-et és Come White-ot a Holywood lemezről. Az új lemezről simán előkerülhet a klipjével elég komoly vihart keltett Running To The Edge Of The World, de újra elkezdtük nyomni a Dried Up, Tied Up And Dead To The World-öt is, amiben gitározom is - most eljutottunk oda, hogy jobban játszom, mint valaha. De jelenleg a Devourt éneklem a legszívesebben a bulikon."

Manson friss tervei közt szerepel az is, hogy jövőre kiválasztana néhány amerikai várost, esetleg európait is, amelyekben három egymást követő este lépne fel csapatával, és minden bulin egy-egy klasszikus MM albumot adnának elő, elejétől a végéig. Három lemezről esett szó eddig: Antichrist Superstar, Mechanical Animals, Holywood.


MARYLIN MANSON - Apple Of Sodom 1998 (a Lost Highway filmzenealbumról, rendezte Joseph Cultice)www.marilynmanson.com

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STORM THE STUDIO - Szeretet áradt oda-vissza (koncertbeszámoló)
2020. augusztus 15. (szombat) 06:03

STORM THE STUDIO / SUPERUNKNOWNS Bp., A38 Hajó Ha nem lett volna a pandémia, akkor is ezt a koncertet vártam volna a legjobban ebben a rihes évben. Igaz, Esztergom helyett végül Pest s Buda között, az A38 hajón került megrendezésre, és persze, hogy érződött rajta a járvány hatása (a közönség is visszafogottabb volt, ötszázan sem voltunk, és csak lassan oldódott az az átok feszültség, amit ez a helyzet szült). De mégis, megtörtént: Fodi hazajött Japánból két koncert erejéig!   De előbb a Superunknowns koncertjét kellett megnéznünk, és kb. 666 ennél rosszabb előzenekart tudnék felsorolni, hehe. Székely Marciék Soundgarden számokat tolnak ebben a bandában, kicsit rozsdások voltak még ők is, de az iszonyat erős, alapvető "slágereket" és különlegességeket is felvonultató program így is remek bemelegítés volt (hiába nem volt Black Hole Sun).   Aztán jött a Storm The Studio oly nagyon...

PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója
PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója

69 éves korában elhunyt a legendás basszusgitáros, Pete Way, a brit UFO egyik alapítója. A lesújtó hír Pete Way hivatalos Facebook oldalán jelent meg: "Elhunyt az ikonikus...

(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits
(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits

Az utóbbi pár évben három magyar koncertet is adott az amerikai rap-rock huligán (Hed) P.E., a legfrissebb albumuk pedig augusztus 21-én jön majd ki Class Of 2020 címmel. Már a második...

PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread
PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread

The Cthulhian Pulse: Call from the Dead City címmel november 13-án lát majd napvilágot a régisulis death metalt atmoszférikus elemekkel kísérő svéd Puteraeon negyedik albuma, a 2014-es...

TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches
TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches

Andro címmel egy új szólóalbummal jelentkezik október 16-án a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee. Korábban már két klipes dalt is kikerült a lemezről, mindkét videót a Limp Bizkit...

PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage
PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek második előzetes dala a Rites Of Passage...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS