HOLLYWOOD ROSE - Saját szavaikkal a Piknik a Holdon

A nyári Hammer egyik CD-mellékleteként jött ki az új album

2011. július 12. (kedd) 15:35 | utoljára módosítva: 2011. július 17. (vasárnap) 19:01

A múlt héten megjelent, Slipknot borítós júliusi-augusztusi HammerWorld magazin 2 extra CD-mellékletet is tartalmaz, a Twister bemutatkozó albuma mellett a legnépszerűbb hazai Guns N'Roses tribute banda, a Hollywood Rose második saját nótás nagylemezét.
A 2003-ban alakult Hollywood Rose ugyan egy vérbeli tribute banda, rengeteg hazai és külföldi fellépéssel,
de híresek arról, hogy évről évre újdonságokkal is igyekeznek előrukkolni az anyazenekar dalainak hű interpretálása mellett, 2008. óta pedig már magyar nyelvű saját dalokat is írnak.
A szerzői kiadásban, 2008-ban megjelent 4 számos demót 2009. tavaszán követte a Minimal Design címet kapott bemutatkozó album, és hamarosan sor került a kizárólag saját dalos első koncertekre is. Tavaly októberre ért össze 4 újabb szám, amelyek egy EP formájában láttak napvilágot. Ezek után már nem is következhetett más, mint a második nagylemez, a Piknik a Holdon, amelynek dalait a saját szavaikkal mutatják be a Hollywood Rose zenészei.
A 2 CD-s, Slipknot borítós új Hammert itt tudod megrendelni, az ára mindössze: 990 Ft.
Kattints a folytatáshoz!

HOLLYWOOD ROSE (b-j):
Viktor ritmusgitáros
Zaba dobos
Vilkó szólógitáros
Jesse énekes
Cocó billentyűs
Luki basszerHOLLYWOOD ROSE - Piknik a Holdon
(megjelent a HammerWorld júliusi-augusztusi számának
egyik extra CD mellékleteként)

01. Alapból karambol
02. Szedjetek szét
03. Árnyjáték
04. Piknik a Holdon
05. Playboy a Balkánról
06. Idő
07. 21:11
08. Nekem mindegy
09. Bécs vajon Wien?
10. Így volna jó

 


 ALAPBÓL KARAMBOL

"A zenét és a szöveget Vilkó és Zaba közösen hozta össze, ami azért egy külön sztori, mert némi zöld füst segédletével először inkább csak atomjaikra zuhanva hahotáztak egy elképzelt szituáción. A dal konkrétan a reggeli 'borzalmakat' taglalja, hogy mivel is szembesül az ember, minekután elhagyja a mindentől megóvó otthont. Nemes egyszerűség pár akkorddal, döngölős refrénnel, alig két percben. Punks are not dead!"SZEDJETEK SZÉT

"A zene itt viszonylag könnyen összeállt a teremben, de a szöveggel Vilkó rengeteget tökölt. A szöveges verzió először egy győrszentiváni koncert előtti buszúton hangzott el akusztikus gitárral, és volt nagy derülés, amikor a második verze a végéhez közeledett, mert bizony Jesse-nek egyszer valóban meggyűlt a baja egy tükörrel. Boris Vian szokta használni a regényei előszavában: 'a sorok mindegyike igaz, hiszen én magam találtam ki őket', ami erre szövegre is igaz azzal a különbséggel, hogy minden benne lévő sztorinak van valóságalapja. Vagy nincs. Vagy lehetett volna! (nevet) Ez egy igazi zenekari dal, amiben mindenki villant a hangszerén, hiszen Lukinak is van egy basszuskiállása, a dal elején lévő első szólót pedig Viktor tekerte fel."


HOLLYWOOD ROSE - Szedjetek szét (hangulatcucc, nem klip!)ÁRNYJÁTÉK


"Maga a főriff egy ősrégi darab. Ennél a nótánál az volt a koncepció, hogy a dallamos téma vigye el a prímet, mindenhol ott legyen, és ezzel másszon bele a hallgató fejébe, aztán meg maradjon is ott végérvényesen. Nem tudtunk rá megfelelő szöveget összehozni, mert valahogy a témák sosem passzoltak annyira ehhez a keserűbb, mollos darabhoz, viszont az egyik németországi koncertezésünk alkalmával Jesset homlokon csókolta a múzsa, és megírta a verzék nagyobbik részét, illetve a refrént, így a sokáig csak 'Slágertibó' munkanéven futó dal elnyerte a végleges formáját. Egy szomorúsággal átszőtt, szakítós darab lett a végeredmény. Cocónak nagyon nagy szerep jutott a dal hangszerelésében, ugyanis egy komplett 150 fős zenekart rántott be a stúdióba!" (nevet)PIKNIK A HOLDON


"Ez egy nagyon kedves dal, bár elsőre kicsit idegennek hatott a zenekar által képviselt irányhoz képest, de sikerült úgy meghangszerelnünk, hogy végül cseppet sem lóg ki a palettáról. A szöveg egyértelmű utalás arra, hogy mennyire fontos gyógyító a csend, és hogy néha kell némi relaxáció ahhoz, hogy normálisan tudjunk működni, létezni. Aki érti, tudja, aki tudja, érti."PLAYBOY A BALKÁNRÓL


"Mivel nagyon kevés időnk volt a lemez elkészítésére, ezért önkínzó módon a hét majdnem minden napján ott lebzseltünk a próbateremben új dalok után kutatva. Az egyik ilyen alkalommal kerek 12 órán keresztül tartózkodott Zaba és Vilkó úr a teremben, amelynek eredményeként sikeresen megszülték a dal szövegét és alap akkordjait. Ez egyben a zenekar első kritikusabb hangvételű nótája, ami a felettébb aktuális eladósodásról és a kiváltképp népszerű hitelfelvételi mániáról szól.
A mai napig szívesen hallgatjuk a próbatermes kamuangolos felvételt Jesse tolmácsolásában. Ezen verziók szövegeit Viktor perverz módon rendre leírja otthon fonetikus formában, hogy a következő próbán rommá röhögjük magunkat. A dal elejére megkértük Buliczka Csillát, a Neo FM egyik hírszerkesztőjét, hogy némi helyzetjelentéssel járuljon hozzá a nóta felvezetéséhez. A nóta középrészében egyéb vendégek is szerepelnek, akikre remélhetőleg mindenki rá fog ismerni!" (nevet)


HOLLYWOOD ROSE - Piknik A Holdon (egyveleg)
IDŐ

"Eleinte az egész csapat furcsállta ezt a nótát, mert sok különböző műfaji elem keveredett benne, de végül mindenki ráérzett a mondandó súlyára, illetve a zenei furcsaságokra. Az elmúlás, a megismételhetetlenség mélabúja köszön vissza a szövegből, amit Jesse kiválóan eltalált vokáljai tesznek még súlyosabbá. Érdekesség, hogy miután Zaba feldobolta, Luki pedig felbasszusozta a nótát, rá kellett döbbennünk, hogy gyors lett a tempó, így némi művi beavatkozás segédletével kellett rajta utólag lassítanunk, amit ezúton is köszönünk Töfinek."21:11

"Egy varázslatos pillanat szülte ezt a darabot. Eleinte próbálkoztunk többféle megoldással is, de végül maradt a sima akusztikus gitáros verzió Jesse hangjával. Titokban került felvételre a dal, úgyhogy volt nagy meglepetés, amikor körbeküldözgettük a nyersanyagot. Annak érdekében, hogy még életszerűbb legyen a hangzás és a feeling, Vilkó egyszerre játszotta fel a dalt Jesse-vel a süketszobában."NEKEM MINDEGY


"Írj dalt egy nap alatt c. történet ez is: reggel munkába menet megvan néhány rím, munka közben ezek közé beillesztesz szavakat, ebédszünetben eldúdolsz hozzá néhány dallamot, munka után otthon aládobsz néhány akkordot, este próbán összegyúrjátok, majd éjjel már a próbatermi felvételt mustrálod a füleiddel. Szinte hihetetlen, de ez mind így történt.
A szöveg a különbözőségek csodálatos világát ecsetelgeti, amelyek nem minden esetben szerencsések, de legalább színessé teszik az életünket, a zene meg már olyan szinten Snakepit, hogy elnézést kérünk miatta. Cocit sokáig piszkáltuk, hogy valami extrát vigyen a dalba, mire egy komplett fúvós szekciót állított hadrendbe..."BÉCS VAJON WIEN?


"A legidiótább dalcím kategóriában bátran indulhatna ez a versenyző. Zaba szájából pattant ki ez a hülyeség, amikor egy holland túra elején elhaladtunk egy útjelző tábla mellett. Ha jól emlékszem, ezzel a dallal készültünk el legutoljára. Másnap a buszban Vilkó mutatott Jesse-nek egy riffet, amire az énekes kollega nekiállt halandzsázni, majd valamiért a k*rvázás került szóba az egyik parkolóban, és ebből indultunk ki a szöveg megírásánál.
Vilkó elkezdte magyarázni, hogy milyen vicces a neten Bécs szextérképe, kapásból beugrott mindenkinek Zaba előző napi szösszenete, és annyira jót derültünk ezen, hogy ez lett a munkacím. Sokat agyaltunk, hogy mi más legyen helyette, de végül csak ez maradt. Ezt mindenki megjegyzi."


ÍGY VOLNA JÓ


"Ez a nóta szintén közös kedvenc, és szerintem a közönségünknél is egyből be fog találni. Nem lehet elmenni amellett, hogy 'így volna jó', hiszen ezt megszámlálhatatlanul sokszor kimondja az ember az életében. Akárcsak mi ebben a nótában. Egy igazi szakítós dal, amiben a főhős nyugtatgatja magát mindenféle ténnyel, hogy miért is lesz jobb az élete egyedül, de a dal végén egy slusszpoénnal kibújik a szög a zsákból. A dal alapjait a buszban kezdtük el összepakolni, és ha Viktor nem küldi át a dalírási periódusban a telefonnal készült recsegős felvételt, lehet, hogy teljesen feledésbe is merül.
Még az egyik roadunk, Johnny Holyman is hozzájárult a szöveghez egy sor erejéig. Ez egy totális rakenroll szakkör! Cocóra ráparancsoltunk még tavaly, hogy ugyan már tanuljon meg szájharmónikázni, mert akkor el tudjuk játszani a Gunstól a Bad Obsessiont a koncerteken, erre az elvetemült emberünk meg is tanult vagy fél év alatt, vállalhatóan... Az első verziók még annyira nem sütöttek a dalban, úgyhogy kiadtuk az ukázt, miszerint „Kőbánya OFF, Texas ON”. És megértette!"


HOLLYWOOD ROSE - Facebook


www.hollywoodrose.hu 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
2020. június 2. (kedd) 10:00

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing és az 1991-es Human turnékon rögzítettek. "Abban reménykedünk itt, a Relapse-nél, hogy mihamarabb találkozhatunk majd veletek egy koncerten, egy fesztiválon, de addig is rendszeresen közzéteszünk egy-egy Death koncertfelvételt. A The Onstage sorozat darabjai különféle amerikai, német, kanadai, mexikói stb. bulikon készültek. Legyen szó akár egy underground őrületről, mondjuk a Scream Bloody Gore lemez 1987-es kiadásának időszakából, vagy valami Symbolic-turnés tutiságról, azt reméljük, hogy visszautazol velünk az időben és életben tarthatjuk a metal szellemiségét még ezekben a nehéz napokban is!"   Non:Analog - On:Stage Series - LIVE 1990, 1991 UNKNOWN by Death Non:Analog - On:Stage Series - Showcase Theater, CA...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture
SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett nemrég a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó anyagot a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos
MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos

63 évesen elhunyt a Misfits volt dobosa, Joey Image (Joey Poole), aki 1978-ban csatlakozott Glenn Danzigékhez. Joey dobolt a Horror Business és a Beware EP-ken, valamint a Night of the Living...

THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS