FIVE FINGER DEATH PUNCH - Üzenet a mának, klippremier: Living The Dream

"A fikció feltárja az igazságot, amit a valóság elhomályosít"

2020. október 16. (péntek) 05:58 | utoljára módosítva: 2020. október 16. (péntek) 07:04

Két napja lett hivatalos a hír, hogy Andy James gitáros vette át Jason Hook helyét a Five Finger Death Punch-ban, most pedig megérkezett a csapat legfrissebb klipje, amit az év elején kiadott F8 album Living The Dream dalához forgattak.

A disztópikus videóban a jelenre utaló képek után az látszik, hogy  az USA-ból sarlós-kalapácsos népköztársaság lett, amelyben aztán patrióta lázadók között bukkannak fel a banda tagjai, végül pedig kiderül, hogy mindez egy rémálom, az egyik alapító atya rémálma. (Avagy George Washington ismert látomása az amerikai jövőről.)

"A fikció feltárja az igazságot, amit a valóság elhomályosít" - Ralph Waldo Emerson.  

 


www.facebook.com/fivefingerdeathpunch 
Bathory Zoli, a klip koncepciójának ötletgazdája:

"Amerika egy gyönyörű elképzelés, amely vonzza a hozzám hasonló bevándorlókat a világ minden tájáról az ígéret földére, ahol egyenlőség, élet, szabadság van, ahol megtalálhatja az ember a boldogságot. Ez az idea jelenleg ostrom alatt áll, egyes események pedig egyre inkább emlékeztetnek azokra a dolgokra, amelyek elől oly sokan ide érkeztünk...

Ez nem a 'bal-jobb ellentét' problematikája, inkább egy fejlődési zavar. Egy olyan civilizáció növekedési fájdalmai ezek, amely a szükséges sprituális ébredés nélkül, túl korán érkezett a technológia egy olyan szintjére, ahol mindenki össze van kapcsolva. Az a jó hír, hogy mindenki elmondhatja, ami a szívét nyomja. Az a rossz hír, hogy mindenki elmondhatja, ami a szívét nyomja.

Így hát a manipulátorok paradicsomában élünk jelenleg, ahol a hazugok és képmutatók zavartalanul létezhetnek, a hírek csak vélemények, a politika egy véres sport, a tényeket pedig konszenzus határozza meg az igazság helyett.

Nekünk, művészeknek azonban van egy kivételes lehetőségünk arra, hogy bemutassuk és nevetségessé tegyük az abszurdot, nehogy valóra váljon.
"FIVE FINGER DEATH PUNCH - Living The Dream (az F8 albumhoz)
 
Hivatalosan is bejelentette a Five Finger Death Punch, hogy távozott a zenekarból Jason Hook gitáros, a helyét pedig Andy James vette át. A múlt év végén Jasonnek epehólyag-műtétje volt, így már az idei év elején is Andy James turnézott velük, a budapesti koncerten is ő játszott.

Az egy hete megjelent válogatás, a Decade of Destruction, Volume 2 korábban ki nem adott dalában, a Broken Worldben is Andy James szólózik. A közös sajtóközlemény szerint Jasonnek a keményen dolgozó zenekar mellett kevés ideje maradt a magánéletre, így a javaslatára, közös megegyezéssel, elbúcsúztak egymástól.

Jason Hook: "Nagy öröm volt számomra, hogy közületek sokakkal személyesen is módom volt találkozni. Köszönöm a számtalan történetet arról, hogy a zenénk valamilyen módon megérintette a szíveteket! De messze a legjobb az volt abban, hogy az utóbbi 12 évet turnén töltöttem, hogy gitároztam, és minden este láttam az arcotokon az örömöt. Mindennél jobban fogtok hiányozni! 

Ami a távozásom okát illeti... nos, nem csupán egy ilyen van. Egész életemben zenekarokban játszottam, és úgy érzem, hogy az összes jót, amit itt megtehettem, már megtettem. Ideje átadnom a stafétát és új kihívásokat keresnem.
"Bathory Zoltán gitáros:


"Jason hihetetlenül jó gitáros, így egy csúcskategóriás személyt kellett találnunk. Olyasvalakit, mint Andy James, aki eleve egy jól ismert virtuóz, és akinek megvan minden tehetsége ahhoz, hogy átvegye Jason helyét. Februárban Andyvel fejeztük be az Európa-turnénkat, szóval már akkor átesett a tűzpróbán. Zeneileg és emberileg is azonnal passzoltunk egymáshoz, egyértelmű volt a döntés. Még a szülinapunk is ugyanazon a napon van... Vannak dolgok, amelyeknek meg kell történiük."


Ivan Moody énekes:

"Épp a minap gratuláltam Jason házasságkötéséhez, és remélem, megtalálja a békéjét, a boldogságát! Ami minket illet, igazán izgatott vagyok Andy és a közös munkánk folytatása miatt. Alig várom, hogy vége legyen ennek a Covid-őrületnek, és hogy visszatérhessünk a színpadra!"
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Broken World (a 2020-as válogatásról) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AC/DC - Hétfőn érkezik az új videoklip, előzetese már van
2020. október 23. (péntek) 18:27

Előzetest tett közzé az AC/DC a Shot In The Dark daluk hétfőn bemutatásra kerülő videoklipjéhez. November 13-án jön ki az új lemezük, annak első hivatalosan bemutatott dala a Shot In The Dark. Az új lemezen a klasszikus felállásból Angus mellett Brian Johnson énekes, Phil Rudd dobos és Cliff Williams basszer is játszik, valamint a Young-tesók unokaöccse, Stevie Young, aki már a legutóbbi turnén is átvette át a 2017 novemberében elhunyt Malcolm Young helyét.       A Rock FM-nek nyilatkozott a minap Angus Young az új AC/DC albumról. A Power Up lemez mind a 12 dalában társszerző volt Malcolm, játéka azonban nem hallható a dalokban. Angus erről is beszélt a Rock FM-nek: "Tudom, sokan kérdezik most, hogy 'Malcolm tényleg játszott (a lemezen)? Az ő hangszere hallható rajta? Úgy döntöttem, hogy inkább ne, mert úgy éreztem, hogy Malcolm nem örült volna, ha szétvagdosom...

HATEBREED - Hivatalos videóval az új daluk: Instinctive (Slaughterlust)
HATEBREED - Hivatalos videóval az új daluk: Instinctive (Slaughterlust)

A Hatebreed nyolcadik nagylemeze november 27-én jön majd ki Weight Of The False Self címmel, harmadik előzetesként pedig már itt is van a klip a reggel bemutatott Instinctive (Slaughterlust)...

HAMMERFALL - Itt az új koncertanyaguk, és mellé egy videópremier is: Any Means Necessary
HAMMERFALL - Itt az új koncertanyaguk, és mellé egy videópremier is: Any Means Necessary

Live! Against The World címmel a mai napon megjelent és végig is hallgatható a Hammerfall új koncertanyaga, és van egy friss videoklipjük is hozzá, mégpedig az Any Means Necessary dalhoz....

KORPIKLAANI - Februárban érkezik az új album, klippel az első dal: Leväluhta
KORPIKLAANI - Februárban érkezik az új album, klippel az első dal: Leväluhta

Jylhä címmel 2021. február 5-én jelenik meg a folk metalos finn Korpiklaani új stúdióalbuma, a 2018-as Kulkija lemez utódja, az első előzetes dallal pedig már lehet is ismerkedni. Az...

SOILWORK - Új EP érkezik decemberben, dal- és klippremier: The Nothingness And The Devil
SOILWORK - Új EP érkezik decemberben, dal- és klippremier: The Nothingness And The Devil

A Whisp Of The Atlantic címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezik december 4-én a Soilwork, friss előzetesként pedig a klippel kísért The Nothingness And The Devil dallal lehet ismerkedni....

PYRAMAZE - Dalpremier a dán prog-power csapattól: Particle
PYRAMAZE - Dalpremier a dán prog-power csapattól: Particle

Epitaph címmel november 13-án jelenik meg a Jacob Hansen gitáros/producer (Volbeat, Epica, Evergrey stb.) nevével fémjelzett melodikus, progos power metalt játszó dán Pyramaze hatoik...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS