LEE KERSLAKE - 73 évesen elhunyt az ex-Ozzy és Uriah Heep dobos

Nyugodjék békében!

2020. szeptember 19. (szombat) 15:31

73 éves korában elhunyt Lee Kerslake, aki 1971 és 1979, majd 1982 és 2007 között volt a Uriah Heep dobosa, a 80-as évek hajnalán pedig Ozzy első két szólóalbumán (Blizzard Of Ozz, Diary Of A Madman) dobolt. 

Lee Kerslake hosszabb ideje harcolt már a rákkal. A tragikus hírt egykori Uriah Heep-beli zenésztársa, Ken Hensley jelentette be a közösségi médiában:


"A legszomorúbb szívvel osztom meg veletek, hogy Lee Kerslake, aki 55 éve a barátom volt, egyben a legjobb dobos, akivel valaha együtt zenéltem, ma hajnalban, fél négykor, elveszítette a rákkal folytatott küzdelmét. Békében hunyt el, dicsérjük az Urat, de rettenetesen fog hiányozni."

 
Lee Kerslake, együtt Bob Daisley basszusgitárossal, hosszas jogi csatározást folytatott Osbourne-ékkal, akik szerintük jelentős jogdíjakkal maradtak adósaik, miután még a Diary Of A Madman lemez megjelenése előtt megváltak tőlük. Pert is indítottak még a 80-as évek közepén, aminek végül az lett a következménye, hogy az első két Ozzy lemez 2002-es verzióján az akkori Ozzy-csapat tagjai, Mike Bordin dobos (Faith No More) és Robert Trujillo basszusgitáros (később Metallica) újra feljátszották Kerslake és Daisley témáit. A pert végül Kerslake-ék elveszítették, de a két lemez 2011-es verzióján már ismét az eredeti verziók voltak hallhatóak.


 

Az 1980-ban kiadott Blizzard Of Ozz lemezből csak az USA-ban több mint 5 millió példány talált gazdára, az 1981-es Diary Of A Madmanből pedig 3 millió.

A pereskedés komoly anyagi veszteséget jelentett Kerslake számára, erről így beszélt a The Metal Voice-nak 2018 végén:

"Komplett csődbe kerültem, amikor a bíróságon elveszítettem a Sharon és Ozzy ellen indított pert. Rengeteg pénzt veszítettem, a házamat is el kellett adnom, aztán elkezdtem betegeskedni. Sosem sikerült talpra állnom, de egy-egy platina-igazolás a falamon fantasztikus lenne, hiszen azt mutatná, hogy segítettem megalkotni azokat az albumokat."
 

Lee Kerslake ennek érdekében levelet is írt Ozzynak és Sharonnak. Kívánsága valóra is vált, a Black Sabbath frontembere is megosztotta a közösségi médiában Lee fotóját a Blizzard és a Madman platinalemezeivel, valamint Ozzy kézírásos levelével.

Annyira örülök, hogy Lee Kerslake élvezi a Blizzard és Diary platinalemezeit - írta Ozzy a fotó mellé. - Remélem, jobban érzed magad. Szeretet, Ozzy."

 A The Metal Voice-nak Lee Kerslake arról is beszámolt, hogy a prosztatarákja már az egész testére kiterjedt.

"Már csontrákom van, ami csúnya ügy, így az orvosok nagyjából nyolc hónapot adtak nekem. De mindvégig harcoltam. Öt évvel ezelőtt azt mondták, hogy már csak négy évem van hátra, ez azért sok mindent elárul.

Küzdök, harcolok, senki sem tudhatja, mi fog történni. Talán jön egy újabb gyógyszer és azzal fogok kísérletezni, hogy életben tart-e. Halálos betegségem volt mindvégig, de nem hagytam magam, mert a zene erőt adott a harchoz."


Lee Kerslake az utóbbi időben egy önéletrazi dokumentumfilmen és egy Eleventeen című új albumon dolgozott.Nyugodjék békében!

 
 


 

Hammer TV

 
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
2021. október 26. (kedd) 14:52

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a This Is Horror Punk válogatások, Blitzkid, Nim Vind, Bloodsucking Zombies From Outer Space, Rezurex stb.), ez adta az apropót az új nótához. A kiadót 2003-ban alapította a The Other énekese, Rod Usher, a bandának pedig ez az első dala a tavalyi Haunted lemez óta. A Demon Eyes keverését és maszterizálását Dennis Koehne végezte, a borítót Oss Caroch készítette.   www.facebook.com/theotherhorrorpunk        

AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic
AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic

Tíz év óta először egy új dallal és szöveges videóval jelentkezett a dark/gothic/doom metalos Autumn Twilight. A 2010-es Sequel lemez utódja Valid címmel jelenik meg a decemberi-januári...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!

Az még májusi hír volt, hogy két album rögzítésére készül a Five Finger Death Punch, az viszont egészen friss, hogy a 2022 nyarára most meghirdetett Európa-turnéjuknak lesz budapesti...

SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact
SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact

Sumerian Promises címmel november 12-én jelenik meg a death/tharsh vonalas berlini Sijjin bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a Condemned By Primal Contact dallal lehet ismerkedni....

NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül
NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül

Nézz körül címmel egy szöveges videó kíséretében mutatta be első dalát a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori...

RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives
RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives

Arrows címmel júniusban jelent meg a portlandi Red Fang új albuma - öt hosszú év után. A Rabbits In Hives dalhoz készült friss klipben a Red Fang zenészei a saját temetésüket...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS