LEE KERSLAKE - 73 évesen elhunyt az ex-Ozzy és Uriah Heep dobos

Nyugodjék békében!

2020. szeptember 19. (szombat) 15:31

73 éves korában elhunyt Lee Kerslake, aki 1971 és 1979, majd 1982 és 2007 között volt a Uriah Heep dobosa, a 80-as évek hajnalán pedig Ozzy első két szólóalbumán (Blizzard Of Ozz, Diary Of A Madman) dobolt. 

Lee Kerslake hosszabb ideje harcolt már a rákkal. A tragikus hírt egykori Uriah Heep-beli zenésztársa, Ken Hensley jelentette be a közösségi médiában:


"A legszomorúbb szívvel osztom meg veletek, hogy Lee Kerslake, aki 55 éve a barátom volt, egyben a legjobb dobos, akivel valaha együtt zenéltem, ma hajnalban, fél négykor, elveszítette a rákkal folytatott küzdelmét. Békében hunyt el, dicsérjük az Urat, de rettenetesen fog hiányozni."

 
Lee Kerslake, együtt Bob Daisley basszusgitárossal, hosszas jogi csatározást folytatott Osbourne-ékkal, akik szerintük jelentős jogdíjakkal maradtak adósaik, miután még a Diary Of A Madman lemez megjelenése előtt megváltak tőlük. Pert is indítottak még a 80-as évek közepén, aminek végül az lett a következménye, hogy az első két Ozzy lemez 2002-es verzióján az akkori Ozzy-csapat tagjai, Mike Bordin dobos (Faith No More) és Robert Trujillo basszusgitáros (később Metallica) újra feljátszották Kerslake és Daisley témáit. A pert végül Kerslake-ék elveszítették, de a két lemez 2011-es verzióján már ismét az eredeti verziók voltak hallhatóak.


 

Az 1980-ban kiadott Blizzard Of Ozz lemezből csak az USA-ban több mint 5 millió példány talált gazdára, az 1981-es Diary Of A Madmanből pedig 3 millió.

A pereskedés komoly anyagi veszteséget jelentett Kerslake számára, erről így beszélt a The Metal Voice-nak 2018 végén:

"Komplett csődbe kerültem, amikor a bíróságon elveszítettem a Sharon és Ozzy ellen indított pert. Rengeteg pénzt veszítettem, a házamat is el kellett adnom, aztán elkezdtem betegeskedni. Sosem sikerült talpra állnom, de egy-egy platina-igazolás a falamon fantasztikus lenne, hiszen azt mutatná, hogy segítettem megalkotni azokat az albumokat."
 

Lee Kerslake ennek érdekében levelet is írt Ozzynak és Sharonnak. Kívánsága valóra is vált, a Black Sabbath frontembere is megosztotta a közösségi médiában Lee fotóját a Blizzard és a Madman platinalemezeivel, valamint Ozzy kézírásos levelével.

Annyira örülök, hogy Lee Kerslake élvezi a Blizzard és Diary platinalemezeit - írta Ozzy a fotó mellé. - Remélem, jobban érzed magad. Szeretet, Ozzy."

 A The Metal Voice-nak Lee Kerslake arról is beszámolt, hogy a prosztatarákja már az egész testére kiterjedt.

"Már csontrákom van, ami csúnya ügy, így az orvosok nagyjából nyolc hónapot adtak nekem. De mindvégig harcoltam. Öt évvel ezelőtt azt mondták, hogy már csak négy évem van hátra, ez azért sok mindent elárul.

Küzdök, harcolok, senki sem tudhatja, mi fog történni. Talán jön egy újabb gyógyszer és azzal fogok kísérletezni, hogy életben tart-e. Halálos betegségem volt mindvégig, de nem hagytam magam, mert a zene erőt adott a harchoz."


Lee Kerslake az utóbbi időben egy önéletrazi dokumentumfilmen és egy Eleventeen című új albumon dolgozott.Nyugodjék békében!

 
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AC/DC - Hétfőn érkezik az új videoklip, előzetese már van
2020. október 23. (péntek) 18:27

Előzetest tett közzé az AC/DC a Shot In The Dark daluk hétfőn bemutatásra kerülő videoklipjéhez. November 13-án jön ki az új lemezük, annak első hivatalosan bemutatott dala a Shot In The Dark. Az új lemezen a klasszikus felállásból Angus mellett Brian Johnson énekes, Phil Rudd dobos és Cliff Williams basszer is játszik, valamint a Young-tesók unokaöccse, Stevie Young, aki már a legutóbbi turnén is átvette át a 2017 novemberében elhunyt Malcolm Young helyét.       A Rock FM-nek nyilatkozott a minap Angus Young az új AC/DC albumról. A Power Up lemez mind a 12 dalában társszerző volt Malcolm, játéka azonban nem hallható a dalokban. Angus erről is beszélt a Rock FM-nek: "Tudom, sokan kérdezik most, hogy 'Malcolm tényleg játszott (a lemezen)? Az ő hangszere hallható rajta? Úgy döntöttem, hogy inkább ne, mert úgy éreztem, hogy Malcolm nem örült volna, ha szétvagdosom...

HATEBREED - Hivatalos videóval az új daluk: Instinctive (Slaughterlust)
HATEBREED - Hivatalos videóval az új daluk: Instinctive (Slaughterlust)

A Hatebreed nyolcadik nagylemeze november 27-én jön majd ki Weight Of The False Self címmel, harmadik előzetesként pedig már itt is van a klip a reggel bemutatott Instinctive (Slaughterlust)...

HAMMERFALL - Itt az új koncertanyaguk, és mellé egy videópremier is: Any Means Necessary
HAMMERFALL - Itt az új koncertanyaguk, és mellé egy videópremier is: Any Means Necessary

Live! Against The World címmel a mai napon megjelent és végig is hallgatható a Hammerfall új koncertanyaga, és van egy friss videoklipjük is hozzá, mégpedig az Any Means Necessary dalhoz....

KORPIKLAANI - Februárban érkezik az új album, klippel az első dal: Leväluhta
KORPIKLAANI - Februárban érkezik az új album, klippel az első dal: Leväluhta

Jylhä címmel 2021. február 5-én jelenik meg a folk metalos finn Korpiklaani új stúdióalbuma, a 2018-as Kulkija lemez utódja, az első előzetes dallal pedig már lehet is ismerkedni. Az...

SOILWORK - Új EP érkezik decemberben, dal- és klippremier: The Nothingness And The Devil
SOILWORK - Új EP érkezik decemberben, dal- és klippremier: The Nothingness And The Devil

A Whisp Of The Atlantic címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezik december 4-én a Soilwork, friss előzetesként pedig a klippel kísért The Nothingness And The Devil dallal lehet ismerkedni....

PYRAMAZE - Dalpremier a dán prog-power csapattól: Particle
PYRAMAZE - Dalpremier a dán prog-power csapattól: Particle

Epitaph címmel november 13-án jelenik meg a Jacob Hansen gitáros/producer (Volbeat, Epica, Evergrey stb.) nevével fémjelzett melodikus, progos power metalt játszó dán Pyramaze hatoik...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS