TENGERSZEM - Megjelent az első nagylemez, szöveges videót kapott A hírnök című dal

Danics Dóra és Mazán Attila projektjének első albuma a friss HammerWorld extra CD-melléklete

2020. szeptember 7. (hétfő) 15:23 | utoljára módosítva: 2020. november 24. (kedd) 11:12

Képzelgések címmel megjelent a Gyöngyvér zenekarban megismert Mazán Attila gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő közös projektjének - Tengerszem - első nagylemeze. A hírnök című dalhoz egy friss szöveges videó született - ismerkedj meg vele!

A Képzelgések című lemez első ízben ajándékként érkezett meg a szeptemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként, illetve meghallgatható online is több népszerű streaming felületen.


"Szöveges videó érkezett A hírnök című dalhoz a frissen megjelent Képzelgések nagylemezről. A Tengerszem Mazán Attila (Gyöngyvér, Imágó) gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő közös projektje, ám a duó bemutatkozó nagylemezén több vendégzenész játéka hallgató, Babos Lőrinc és Baranya Márton (Imágó) dobosok mellett zenélnek rajta Sinha Róbert, Nyitrai Péter (DD Trió) és Sturmann Paul gitárosok, illetve Kovi (beatbox) is."

 


www.facebook.com/tengerszemzenekarA hírnök dalról Mazán Attila:


"Ez a dalunk a mindenkori elnyomásról és annak megéléséről, ellenzéséről, megvetéséről szól, amivel már így is tele vannak a történelemkönyvek. Persze a múltból sokan nem hajlandóak tanulni, inkább csak az újabb kiskapukat keresni.

Lehet erőszakkal uralkodni, akár csak egy ember felett is, de egyszer eljön, sőt, még inkább el kell jönnie annak a pillanatnak, amikor az elnyomott kihúzza magát és tiszta erőből visszavág. Abban pedig nem lesz köszönet.
"


TENGERSZEM - A hírnök (km. Kovi)
A Képzelgések album az online felületeken


HammerWorld magazin No. 327. (2020. szeptember) rendelés:

metalshop.huTENGERSZEM - Képzelgések
(09/04 - Edge Records)

01. A hírnök
02. A nyughatatlan
03. Képzelgések
04. Hetedik
05. Gaia
06. Szíven szúrt a karma
07. Van-e még
08. Tengerszem
09. Viharban táncolni
10. Ima
11. A tragédia színháza


"A Tengerszem dalokat élőben is hallhatjuk november 26-án, a Kondor Béla Közösségi Házban, ahol a 'Sinha Róbert gitárművész és barátai' sorozat 5. előadásának vendége lesz Danics Dóra és Mazán Attila is.

A koncert műfaja nehezen besorolható, leginkább talán az 'unplugged (vagy akusztikus) rock' kifejezés illik rá, egy kis világzenével fűszerezve. Az előadáson közreműködik Szontagh Márton (cselló) is.
"
Mazán Attila az Ima című dalról:


"Amikor ezt a számot 2019 nyarán megírtuk, nem gondoltuk volna, hogy alig egy évvel később mennyire élénken aktuális lesz az üzenete. Azt gondoljuk ugyanis, hogy az embernek muszáj időnként befelé is figyelnie és megértenie, hogy mi az, amin változtatnia kell az életében.

Ezekben a karanténos időkben viszont szó szerint rá vagyunk erre kényszerítve, ami a maga tragikus módján egy jó lehetőség. Éljünk vele, és vigyázzunk magunkra, egymásra!"TENGERSZEM - Ima (km. Nyitrai Péter)

Mazán Attila a zenekarról és a lemez születéséről:

"2019-ben indult a közös zenélés, méghozzá a lemez címadó dalával, a Képzelgésekkel, ami számunkra olyan élményt és lendületet adott, hogy rövid időn belül már meg is voltak a további zenei alapok, ötletek. A nyár folyamán el is készültünk az album minden tételével (a dobok feljátszásáért ezúton is köszönet Babos Lőrincnek), amelyből négyhez már Dóri hozta a szöveget. Menet közben pedig egy komplett történetet is írt a dalok mellé, amely nem konkrétan a szövegek értelmezésére fókuszál, hanem sokkal inkább a dalok hangulatából táplálkozik. Ezt a mini 'művészfilm' sorozatot, amelynek ráadásul főként mi vagyunk a szereplői, majd a Youtube-csatornánkon lehet megtekinteni.

Az album készületei közben csatlakozott a kis duónkhoz Czibere Krisztián, aki az első demók meghallgatása után, merő lelkesedésből felajánlotta, hogy megfesti a borítóképet, amely munkálatait kiválóan nyomon lehet követni az A tragédia színháza videónkban. Szeretjük ezt a képet, mivel számunkra remekül passzol és nagyon jól mesél a hallgatnivalóban megfogalmazott történetekről."


 

GAIA

'Gyere velem nézd, ahogy elhajlik minden ág'

"Sinha Róbert barátunk, itt már a komplett dalszerzésből kivette a részét és nagyszerű világzenés, helyenként magyar népdalos hangulattal itatta át ezt a néhány percet. A videót a világhálón fellelhető ingyenes tartalmakból ollóztuk össze, amelyek segítségével megmutathatjuk, hogy mennyi szépség (élet) és mennyi veszély (ember) van a világban.

A dal szövegét Dóri írta, amelyben nagyon szépen megfogalmazza a körülöttünk lévő világ, a természet szeretetét és a hozzá kapcsolódás fontosságát. Közhelyesen hangzik (mert igaz), de nem létezhetünk nélküle és észre kell vennünk, hogy mennyi sebet ejtünk ezen a gyönyörű bolygón. Szánalmasnak tartjuk, hogy új planétákat keresünk, ahová 'elmenekülhetünk', ahelyett, hogy odafigyelnénk erre az egyre, amely egyébként mindent megad nekünk."TENGERSZEM - Gaia (km. Sinha Róbert)

A TRAGÉDIA SZÍNHÁZA


'Tragédiánk színházában a monológ mi vagyunk'

"Ezzel a dallal zárjuk a lemezt, amelynél fontos megemlíteni, hogy a remek barokkos intrót Sinha Róbert barátunk írta és játszotta fel. A hozzá készült videóban pedig a kezdetektől a befejezésig nyomon követhető a lemezborító elkészülésének folyamata.

A dal azt üzeni, hogy az életünk bizony sokszor nehéz, viharos, tele van buktatókkal és súlyos, nyomasztó pillanatokkal, talán még a függönyön túl létező jó/rossz erőkkel is, amelyek hatással vannak ránk, a mindennapjainkra, de mégis, csak is mi magunk vagyunk a megoldás valamennyi problémánkra. Épp úgy személyes, mint globális szinten. A szerepünk a mi döntésünk, még ha azt is gondoljuk, hogy a körülmények áldozatai vagyunk.TENGERSZEM - A tragédia színháza (km. Sinha Róbert) 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hammer TV

 
ARCH ENEMY - Négy év után az első dal, és itt a hivatalos klipje is: Deceiver, Deceiver
2021. október 21. (csütörtök) 17:58

2017-ben jelent meg a legutóbbi Arch Enemy album, a Will To Power, azóta csak egy feldolgozáslemezt hoztak ki (Covered In Blood, 2019), most azonban itt egy klippel kísért vadonatúj dal, a Deceiver, Deceiver, a következő lemezük első előzetese.     www.facebook.com/archenemyofficial     ARCH ENEMY - Deceiver, Deceiver (2021) Secrets whispered through a veil of lies When did I become this person you despise? Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain call After everything I did for you This is what you choose to put me through? What happened to the concept of loyalty? I guess there really is no more honesty! Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain It's curtain call Deceiver, deceiver My head still spinning from your Judas kiss Deceiver, deceiver Not one thing about you I will miss You...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness
NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness

Prophecies Of Eternal Darkness címmel holnap jelenik meg, de már végig is hallgatható a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze. Dobber Beverly dobost és...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074

Where Fear And Weapons Meet címmel holnap jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez utódja,...

SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl
SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl

None But a Pure Heart Can Sing címmel december 3-án jelenik meg a post-metalos New York-i So Hideous új albuma. A 2015-ös Larestine lemezük utódjának keverését és maszterelését Kevin...

FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie
FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie

Csaknem tíz év után egy új albummal jelentkezik a funeral doom vonal norvég mestere, a Funeral. Az 1991-ben alakult csapat 2012-es Oratorium lemezének utódja december 10-én jelenik meg...

SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy
SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy

Moonflower címmel egy új albummal jelentkezik november 19-én a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun. A csapat legutóbbi, hetedik lemeze a 2019-es When a Shadow...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS