TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

"Az új lemez megjelenése jövőre várható"

2020. augusztus 12. (szerda) 08:40

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez előfutára lesz, s ebben a dalban mutatkozik be a csapat új basszusgitárosa, Szegedi Dávid. Gyuricza Ferenc a zaol.hu-tól jelen volt a klipforgatáson, a fotókat is ő készítette. A klip premierje hamarosan...

A Tales Of Evening július végén jelentette be, hogy Németh Attila mintegy öt évnyi közös munka után elhagyja a zenekart. Ádám Attila billentyűs/zenekasvezető úgy fogalmazott: nagyon sajnálják döntését, s szomorúan vették tudomásul, hogy volt zenésztársuk ennyi év után már nem látja a jövőjét a csapaton belül, de tiszteletben tartják döntését. Az új tag kiválasztását hosszas keresgélés előzte meg. Végül a gitáros Varga Krisztián javaslatára vették fel a kapcsolatot a százhalombattai Szegedi Dáviddal.

 


www.facebook.com/talesofevening

 


A klipfelvétel egy része a Hevesi Sándor Színházban zajlott, Gerócs Balázs vezetésével. Az ugyancsak zalai kötődésű operatőr-rendezőt jól ismerik a Tales Of Evening tagjai, annak idején vele forgatták az első videoklipjüket a Lázadás című slágerükhöz, azóta pedig számos alkalommal dolgoztak együtt.

 

Ádám Attila: "Balázs tisztában van a zenekar értékeivel és erényeivel, tudja jól, hogy mit képviselünk, illetve mi az, amit zenékkel mutatni szeretnénk. A Csak én látom című dalhoz olyan klipet készítünk, aminek van egy kis története, ugyanakkor a zenekar imidzsét is erősíti. Ezért a felvételek egy része a színpadon mutat meg bennünket, ezeket a jelenteket vettük fel a színházban, de lesznek külső felvételek is, azokon már csak az énekesnőnk, Dudás Ivett lesz látható. S ami nagyon fontos még, ebben a klipben mutatkozik be az új basszusgitárosunk, Szegedi Dávid.


 
Dávidról már az első, még telefonos beszélgetésünk során nagyon szimpatikus kép alakult ki bennem, amit aztán a személyes találkozások is megerősítettek. Fiatal, jó fazonú, nagyon tehetséges és ambiciózus zenész. Van zenekari tapasztalata, 12-13 évesen már színpadon állt, jelenleg pedig a Kőbányai Zenei Stúdió növendéke.

Ujjal penget, s nagyon ízlésesen játszik abszolút érzi azt a műfajt, ami a Tales Of Evening sajátja. Ez az új dalunkban is megmutatkozik, hiszen abban a saját témáit ő maga dolgozta ki. Amikor meg kell szólalnia a basszusgitárnak, nagyon izgalmas harmóniákat kapunk tőle, miközben a refrén alatt szépen visszahúzódik, egyáltalán nem tolakodik be a középtartományba."


 
A Tales Of Evening számára a 2020-as esztendő igencsak biztatóan indult, hiszen március elején első nemzetközi turnéjukon vehettek részt a szimfonikus metal műfaj egyik jól ismert képviselője, az olasz Rhapsody Of Fire társaságában.

Ádám Attila azt mondja, egy hirtelen jött lehetőséget ragadtak meg, amit aztán a koronavírus járvány ugyanolyan váratlanul derékba is tört, az utolsó két állomást – egy németországi és egy svájci koncertet – le kellett mondaniuk. Ennek ellenére nagyszerű élményekkel tértek haza."A Rhapsody Of Fire menedzsmentjével az a Sebastian Levermann kapcsolt össze bennünket, aki az előző két albumunk maszterelését végezte. Az olaszok éppen turnétársat kerestek maguk mellé, mert az egyik előzenekaruk az utolsó pillanatban visszamondta a közös koncertezést. Mi pedig kapva kaptunk az alkalmon. Olyan gyorsan jött minden, hogy március 4-én, szerdán este állapodtunk meg a részletekről, s másnap már indultunk is Bécsbe, az első koncert helyszínére."


A Tales Of Evening tagjai akkor még nem foglalkoztak az Európa középső részén akkoriban éppen kibontakozóban lévő koronavírus járvánnyal, ők a lehetőséget látták a turnéban, amivel igyekeztek is élni. A zenekarvezető elmondása szerint csupa pozitív élménnyel tértek haza. A közönség részéről mindenütt pozitív fogadtatásban volt részük, volt, ahol a dalaikat is ismerték. Azt, hogy a zenekar jó benyomást keltett, többek közt az eladott CD-t, pólók és pulóverek száma mutatja, de az is jelzi, hogy azóta rengetegen keresték meg őket a közösségi médiafelületeken vagy emailben."Nekem személy szerint talán a bukaresti koncertünk a legemlékezetesebb, de Szerbia is nagyon jó volt. Tudjuk jól, hogy az előzenekarok sorsa egy kicsit mostoha, hiszen rájuk sosem kíváncsiak annyian, mint a főzenekarra, de bennünket minden helyszínen sokan néztek, s nagyon lelkes is volt a közönség. Egyetlen helyszínen sem kellett olyannal szembesülnünk, hogy csak lézengtek volna a teremben, amíg mi zenéltünk. A turnétársak részéről is pozitív visszajelzéseket kaptunk, mind a Symphonity, mind a Rhapsody Of Fire tagjainak szimpatikusak voltunk, ami azért is szívmelengető, mert az olaszok billentyűse, Alex Staropoli a szimfonikus power metal műfajának egyik megteremtője."


 
"Az utolsó koncertünket Zágrábban adtuk, azóta nem is léptünk fel. – A karanténidőszakot oly’ módon próbáltuk meg hasznosítani, hogy belekezdtünk a soron következő nagylemezünk munkáiba. Eddig 14 dalvázlat készült el, s öt dalnak mer szövege is van. Más módszerekkel dolgoztunk, több időnk volt, ezúttal jobban rá tudtunk készülni a dalszerzésre. Ezzel szeretnénk elkerülni azt a hibát, hogy túlságosan hasonló hangulatú dalokkal rakjuk tele a lemezt. Az új album zeneileg változatosabb, sokszínűbb lesz.

Arra törekedtünk, hogy minden dal mind zenéjét, mind szövegét tekintve egy-egy önálló téma legyen, s ennek köszönhetően markáns dalok laza fűzérét adja majd az új nagylemez. Abban is változtattunk, hogy ezúttal Ivett találja ki először az énekdallamokat, s én csak azt követően írom meg, igazítom hozzájuk a szövegeket. Ezáltal az én munkám lett több, viszont a végeredmény sokkal zeneibb, illetve elkerültük azokat a nyelvtörőket, amikkel Ivettnek bizony néha alaposan meg kellett küzdenie.

Az új lemez megjelenése jövőre várható, hiszen akkor lesz tíz éves a Tales Of Evening. Azt gondolom, tíz év, öt nagylemez, ez jó apropó lesz arra, hogy még nagyobb erőbedobással tegyük oda magunkat a színpadon."

A teljes cikket a zaol.hu oldalán találod meg.
Riport és fotók: Gyuricza Ferenc

 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SOULBURN - Az első új dal az ex-Asphyx gitáros blackes death bandájától: From Archaeon Into Oblivion
2020. szeptember 19. (szombat) 18:10

Noa's D'ark címmel november 13-án jelenik meg a holland Soulburn negyedik albuma, a 2016-os Earthless Pagan Spirit lemez utódja, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért From Archaeon Into Oblivion dallal lehet ismerkedni. A Soulburn még 1996-ban alakult, amikor az Asphyx átmeneti szünetet tartott, Eric Daniels gitáros és Bob Bagchus dobos összeszövetkezett Wannes Gubbels énekessel (Pentacle), hogy blackes, doomos formában nyomja a metalt. Azóta rendesen megváltozott a felállás Eric Daniels (ex-Asphyx, Grand Supreme Blood Court) körül; a basszer és frontember Twan van Geel (Legion Of The Damned), a másik gitáros Remco Kreft (Graceless, ex-Grand Supreme Blood Court), Marc Verhaar dobos (Graceless) pedig 2018 óta játszik velük. "A Noa's D'ark az élet meséje, de még inkább az eljövendő megszámlálhatatlan halálé. A From Archaeon Into Oblivion pedig egy óda a soha véget nem érő önpusztítás csodálatra méltó erejéhez,...

LEE KERSLAKE - 73 évesen elhunyt az ex-Ozzy és Uriah Heep dobos
LEE KERSLAKE - 73 évesen elhunyt az ex-Ozzy és Uriah Heep dobos

73 éves korában elhunyt Lee Kerslake, aki 1971 és 1979, majd 1982 és 2007 között volt a Uriah Heep dobosa, a 80-as évek hajnalán pedig Ozzy első két szólóalbumán (Blizzard Of Ozz,...

BON JOVI - Country-verzió is született Jennifer Nettles-zel az új dalból: Do What You Can
BON JOVI - Country-verzió is született Jennifer Nettles-zel az új dalból: Do What You Can

Az új Bon Jovi album eredetileg májusban jelent volna meg, de a világjárvány miatt a Bon Jovi 2020 című lemez majd csak október 2-án kerül boltokba. A lemez legutóbbi előzetes dala a Do...

DIRKSCHNEIDER - Három ex-Accept zenész klipes közös dala: Where The Angels Fly
DIRKSCHNEIDER - Három ex-Accept zenész klipes közös dala: Where The Angels Fly

Where The Angels Fly címmel egy klippel kísért dalt mutatott be az Accept három egykori tagja, Udo Dirkschneider, Stefan Kaufmann és Peter Baltes. Még májusban Peter Baltes nyilatkozott...

HEATHEN - Itt az új album, mellé pedig egy friss animációs videoklip
HEATHEN - Itt az új album, mellé pedig egy friss animációs videoklip

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, a mai napon pedig megjelent a...

PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing
PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek harmadik előzetes dala a klippel kísért The...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS