LAMB OF GOD - Új klip a friss album mellé: Gears

LOG-interjút is találsz a júniusi HammerWorld magazinban

2020. június 20. (szombat) 07:00

A világjárvány miatt csak a mai napon jelent meg hivatalosan a Lamb Of God kilencedik albuma. A 2015 nyarán kiadott VII: Sturm Und Drang lemez folytatása szimplán a Lamb Of God címet kapta. Ez az első lemezük Art Cruz dobossal, aki tavaly júliusban lett az alapítótag, Chris Adler utódja.

A júniusi HammerWorld magazinban egy alapos interjút olvashatsz a Lamb Of God énekesével, Randy Blythe-tal és Mark Morton gitárossal.

A lemez Gears dalához készült el a Lamb Of God legfrissebb klipje.


 


www.facebook.com/lambofgod

 Milyen érzés, hogy öt év után végre egy új album kiadása előtt álltok? Eredetileg mindenki azzal számolt, hogy már jóval korábban elkészültök vele.


Mark Morton: „Egyfelől mindig izgalmas előrukkolni egy új lemezzel, másfelől viszont szomorú, hogy a világjárvány miatt az európai és az amerikai turnénkat is át kellett ütemeznünk. Ahogy persze mindenki másnak is. Ezek most ilyen kaotikus idők."

Randy Blythe: "Igaz, hogy már tavaly ki akartuk hozni a lemezt, de az öt év javát turnézással töltöttük és nem pöcslógatással!" (nevet)

M: „Rendszerint 3 évente jön ki egy új lemezünk, az a normális ügymenet, de most történt ez-az, amely egyfelől lassította a tempót, másfelől viszont extra izgalmat és energiát jelentett. Ez az első lemezünk Art Cruzzal, az új dobosunkkal, és ez a visszanyert extra energia a dalokban is érződik."

R: "Art ugyan nem tinédzser, hamarosan 32 lesz, de így is jóval fiatalabb nálunk. Ha úgy vesszük, akár a fiunk is lehetne! (nevet) Egy olyan fiatalos energiát fecskendezett a bandába, amire szerintem szükségünk is volt."


Elég hamar szóba került ez a téma, pedig előzetesen szólt a sajtósotok, hogy a doboscseréről nem akartok beszélni.


M: „Kivesézni nem is akarjuk ezt a témát, mert ez igazából csakis ránk és Chris-re tartozik. Ő már nem játszik velünk, így elég fura lenne, ha a miérteket nyilvánosan boncolgatnánk. Neki is vannak tervei, a dobolást nem hagyja abba, számunkra pedig a jelen és a jövő a fontos. Legyen elég annyi, hogy elváltak az útjaink, és ez egyik fél számára sem volt egyszerű."


Art egyébként hogy került közétek?


M: „Már tíz éve ismerjük, akkor a Winds Of Plague dobosa volt és előttünk játszottak a Mayhem fesztiválokon. Hamar kiderült, hogy hatalmas Lamb Of God rajongó, így aztán sokat is lógott velünk. Jó fej volt, mindenféle bűvésztrükkökkel szórakoztatott minket! (nevet) Aztán fel is jött velünk a színpadra, egy-egy nóta erejéig beült Chris helyére. Ennek praktikus oka is volt, mert előre tudtuk, hogy az egyik szünnap után Chris talán nem fog visszaérni a bulira, ő pedig azt javasolta, hogy Art ugorhatna be a helyére. A srác már akkor is fantasztikusan dobolt! Végül aztán nem kellett helyettesítenie Christ, de a jó kapcsolatunk az évek során mindvégig megmaradt. Aztán két éve jött az a lehetőség, hogy játsszunk a Slayer búcsúturnéján, amit nyilván nem akartunk kihagyni. Egyébként ez is közrejátszott a lemezzel kapcsolatos terveink módosításában. De a lényeg, hogy Chrisnek volt egy csúnya motorbalesete 2017 végén, rendesen összetörte magát, így aztán felhívtuk Artot, hogy nincs-e kedve kisegíteni minket a turnén. Azonnal igent mondott, így aztán már 2018 nyarán is ő dobolt velünk. Hivatalosan azonban csak az új album felvétele után lett a Lamb Of God tagja, de valójában már a turné közben eldőlt, hogy a lemezt is vele fogjuk felvenni. Ha ő is így akarja..." (nevet)

R: „Nekem baromira bejött, hogy rajongói szemmel tudta véleményezni a bandánkat, a zenénket. Én erre képtelen vagyok, hiszen nem vagyok Lamb Of God rajongó, én az énekes vagyok! (nevet) Még akkor is megfontolásra érdemes dolgokat mondott, ha abszolút nem értettünk egyet vele! Nyilván nem lehetett könnyű számára a stúdiózás, mert maximalisták vagyunk, nem egyszerű velünk dolgozni, de Art egy kiváló dobos, egy technikás játékos, ráadásul abszolút azt az iskolát hozta, amire a Lamb Of Godban szükség van. Ilyen hosszú ideig nem is stúdiózott még soha, de minden úgy ment, mint a karikacsapás. Ezért is adtuk a lemeznek a Lamb Of God címet. Ez most egy újjászületés. Legalábbis mi így érezzük."


A teljes interjút megtalálod a júniusi HammerWorld magazinban.Az interjú első két oldala

 LAMB OF GOD - Gears (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)
LAMB OF GOD - Memento Mori (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)LAMB OF GOD - Checkmate (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)

LAMB OF GOD - New Colossal Hate (a 2020-as Lamb Of God albumról)

LAMB OF GOD feat. CHUCK BILLY - Routes (a 2020-as Lamb Of God albumhoz)


LAMB OF GOD - Lamb Of God
(06/19 - Nuclear Blast)

01. Memento Mori
02. Checkmate
03. Gears
04. Reality Bath
05. New Colossal Hate
06. Resurrection Man
07. Poison Dream (feat Jamey Jasta - Hatebreed)
08. Routes (Chuck Billy - Testament)
09. Bloodshot Eyes
10. On The HookHozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Májusban jön a dánok új albuma, új dal és klip: Turn Up the Rage
2021. április 14. (szerda) 15:03

X címmel május 7-én lát napvilágot a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Turn Up the Rage dallal lehet ismerkedni. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - Turn Up the Rage (a 2021-es X albumhoz) ARTILLERY - In...

DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void
DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void

Churches Without Saints címmel június 4-én jelenik meg a veterán teuton black/thrash alakulat, az 1988-ban alakult Desaster kilencedik albuma. A 2016-os The Oath Of An Iron Ritual lemez...

AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes
AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes

Október végén egy önéletrajzi könyvvel jelentkezik az AC/DC frontembere, Brian Johnson. A The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black című könyv október 26-án...

H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban
H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a...

MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy
MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy

A Rolling Stones frontembere egy vadonatúj klipes dallal ünepelte meg a brit lezárások feloldását. Az Eazy Sleazy dalban Mick Jagger énekel és gitározik, Dave Grolh pedig dobok, gitározik...

VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains
VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains

Wild North West címmel április 30-án jelenik meg a black metal egy dallamosabb vonalát képviselő norvég Vreid kielncedik albuma, és a 2018-as Lifehunger lemez utódjáról pedig már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS