STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

"továbbra sem az aréna-rock a fő irány"

2020. május 24. (vasárnap) 09:00

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz pedig egy friss videó is született.

"Már elérhető minden zenei streaming szolgáltatónál, valamint egy házi playthrough videóval is megismerhető a legújabb EP-nk, amely mondanivalójával és hangulataival kísérteties és aggasztó realizmussal írja le azt a helyzetet és következményeit, amit az emberiség, vagy akár a zeneipar egésze tapasztal az elmúlt hónapokban."
(Fotó: Lányi Kristóf)

 


www.facebook.com/stabbedband"A Stabbed legutóbbi anyaga, a 2017-es Long Way Down sem volt egy vidám sztori, de ezúttal zenei komplexitásban, súlyosságban, valamint hangulatilag is sikerült még apokaliptikusabbra venni a formát.


Potkovácz Márk dobos:

'Az EP anyaga már kb. 2 éve készen volt, az elmúlt egy évben el is csöpögtettük majdnem az összes dalt valamilyen videó formájában, de így, egyben hallgatva még hátborzongatóbb, hogy mennyire reflektál arra, amiben az egész emberiség, vagy a zeneipar csücsül most.

A Cyclonus, amire most a playthrough-videót készítettük, például felveti, hogy ha ma lejárna az emberiség uralma és számonkérnék rajtunk, hogy objektíven nézve mennyire voltunk hasznosak, mint állatfaj a világ számára sok ezer év alatt, nem sok mentségünk lenne.'


Kecskés Attila gitáros, dalszerző:

'Az elmúlt egy év alatt rengeteg akadály gördült a kislemez elkészítésének útjába: a magánélet, a munka és a nagy magyar valóság eléggé beszippantott minket, így csak nehezen és lassan tudtunk haladni. Az EP-n egyébként remekül meg lehet figyelni az elmúlt két évünk zenei evolúcióját... annyit elárulok, hogy a legrégebbi dal a Cyclonus, a legújabb pedig a Tolaris. Ebből talán sejteni lehet, hogy továbbra sem az aréna-rock a fő irány.

Tavaly a felvételek után Marci kiszállt a zenekarból, így a Cyclonus videóban már csak négy fős tagságot láthattok. A koncertezésre egyelőre egy gitáros felállással gondolunk, de semmi sincs még kőbe vésve ezzel kapcsolatban."
 
 

 

STABBED - Cyclonus (a 2020-es Never Here EP-hez)
STABBED - Never Here EP (2020)
STABBED - Never Here EP - Spotify
 Kecskés Attila:

"Úgy döntöttünk, hogy készítünk egy nagyon erős EP-t egy töltelékdalokkal és kapkodással elrontott nagylemez helyett. Elérés szempontjából is sokkal előnyösebb ma egy-egy dalt kiadni, emellett legalább lesz ideje a kedves publikumnak megemészteni a nem túl könnyed nótáinkat.

Az Exit Wound dalnál zeneileg igyekeztünk feljebb tekerni a korábban megszokott középtempón, a riffelés és a dobolás is bonyolódott, rengeteg kellemetlen percet okozva a felvételeknél. A dalt Vári Gábor úrnál vettük fel a Miracle Soundban, ismét egy élmény volt vele dolgozni. Nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot, igazán harapós hangzás lett a végeredmény. Ami a lényeg: a pergő nem szar (!!), kurva hangos lett az egész, cserébe úgy szól mintha a pokolban szaggatnák le a tökeit az embernek. Nyilván ennél sokkal több dolgot kértünk és kaptunk, de évek múlva úgyis csak ennyi fog megmaradni az emlékeinkben."


Potkovácz Márk dobos:


"Az EP dalai közül a Tolarisszal szórakoztam a legjobban. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ezt a tőlünk amúgy is radikálisan új, tehervonat dalt még jobban kiforgatnám magából egy afféle Bonnie és Clyde jellegű dekadens szerelmes sztorival. A NIN Deepjével és Marilyn Manson Heart-Shaped Glasses c. dalával az agyam hátsó rekeszeiben egy ilyen toxikus őskáosz párkapcsolatot írtam meg, ami feléget mindent és mindenkit maga körül, egészen addig, amíg meteorként nem csapódik a szalagkorláton túli szakadékba. Ezek után külön meglepetésként ért, mennyire illik az egész szöveg David Lynch Lost Highway filmjének a sztorijára, ami szintén kiapadhatatlan inspirációs forrás nálam."


 

STABBED - Tolaris (szöveges videó a 2020-es Never Here EP előzeteseként) 

Márk:

"Neurotikus társadalmunk a felmenőinktől ránk kövült sérülések következménye, a figyelemelterelő kultúra által generált zajban pedig nehéz meghallani, mi történik legbelül. A legtöbb ember elszigetelt, kommunikálni képtelen, depressziós, pánikbeteg, vagy valamilyen testi szinten jeleníti meg azt a sok szart, amit minél mélyebbre igyekszünk elásni.

Tévedés azt is hinni, hogy nekünk könnyebb, vagy jobb, mint a háborút, szegénységet megélt elődeinknek. Viszont mi vagyunk az a generáció, amelynek tudatosan lehetősége van élni és nem csak túlélni. A mi felelősségünk feldolgozni azt, amire nem volt akkor se idő, se pénz, se tudás, se elég mersz tudatosan vállalni önmagad minden hétköznapi poklával, tehetetlen dühével együtt."STABBED - Exit Wound (szöveges videó a 2020-es Never Here EP előzeteseként)

"A Breaking Dawn dal annak a szimbóluma, hogy az ember általában úgy dönt saját életéről, úgy cselekszik a mindennapjaiban, mintha valaki pisztolyt tartana a fejéhez. Van egy erős politikai/társadalmi felhangja... Felteszi, mi történne, ha farkasszemet néznénk ezzel a belsővé tett megfélemlítő és korlátozó autoritással."STABBED - Breaking Dawn (a 2020-as Never Here EP előzeteseként) 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DOROTHY - Új gitáros, új dal, új klip: Amíg együtt dobog
2020. július 1. (szerda) 19:01

Még május elején jelentette be a Dorothy zenekar, hogy a gitáros Brigi nyolc és fél év után távozik a csapatból. Azóta megtalálták az utódját, Balog Anitát (ex-Vasmacska), akit egy klippel kísért új dallal mutatnak be. Íme az Amíg együtt dobog... Az új fellású Dorothy jövő szombaton, július 11-én játszik a Barba Negra Trackben.   www.facebook.com/DorothyZenekar A koncert Facebook oldala Kovács Klaudia dobos az új dalról és a zenekar terveiről: "Nem volt kérdés számunkra, hogy Brigi kilépése után is folytatjuk a munkát, visszük tovább azt, amit lassan 9 éve elkezdtünk. Nem voltunk könnyű helyzetben, volt néhány álmatlan éjszakánk, de szerencsére megtaláltuk Anitát! A benne lévő elhatározottság, alázat és zenélni akarás nagy erőt és lendületet adott nekünk, még elszántabbak lettünk és még inkább tolni akarjuk azt a bizonyos szekeret előre! Meg is született az Amíg együtt...

HUNGARICA - Váratlan változások, "reunion-turné" jön
HUNGARICA - Váratlan változások, "reunion-turné" jön

A Hungarica zenekar megvált Fábián Zoltán énekestől, Preidl Barnabás basszusgitáros pedig már márciusban kilépett. "Tisztelettel tájékoztatjuk közönségünket és a...

JÓNÁS TAMÁS - Instrumentális gitárzene: az Ősz EP
JÓNÁS TAMÁS - Instrumentális gitárzene: az Ősz EP

The Four Seasons - Part 3: Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható Jónás Tamás gitáros harmadik instrumentális rock EP-je. "A négy dalból álló EP az ősz világát mutatja...

AMARANTHE - Csak októberben érkezik az új lemez, klippel a friss dal: Viral
AMARANTHE - Csak októberben érkezik az új lemez, klippel a friss dal: Viral

Eredetileg november közepén indult volna közös headliner turnéra Európában az Amaranthe és a Beyond The Black, azonban a világjárvány miatt a körutat jövő tavaszra szervezték át....

KIKO LOUREIRO - Közös dalban a Megadeth mostani és volt gitárosa: Imminent Threat
KIKO LOUREIRO - Közös dalban a Megadeth mostani és volt gitárosa: Imminent Threat

Miközben javában készül az új Megadeth album, Kiko Loureiro gitáros egy újabb szólólemez kiadására készül. A brazil Angrából 2015-ben igazolt át Kiko a Megadethbe, és korábban...

INGESTED - Dalpremier a brit brutál brigádtól: No Half Measures
INGESTED - Dalpremier a brit brutál brigádtól: No Half Measures

A death/grind/deathcore vonalas brit Ingested tavaly megünnepelte a Surpassing The Boundaries Of Human Suffering című debütáló albumának 10 éves jubileumát, a turnéval novemberben...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS