DYING WISH - "Egy lemezt befejezni szinte lehetetlen..."

A 2020-as Rockmaratonon is fellépnek majd

2019. december 8. (vasárnap) 13:32 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 23:38

Három évvel a Tükörország album megjelenése után októberben egy új nagylemezzel jelentkezett a Dying Wish. Az első körben a HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként, majd önálló, limitált példányszámú digipak kiadványként is napvilágot látott CD-n az elgondolkodtató szövegek ismét magyarul szólalnak meg, viszont a melo-death/modern metal banda zenéje apróbb módosításon esett át - változatosabb lett az összkép, valamint kissé komorabb megszólalású szerzemények születtek, mint legutóbb.

A Nail Records gondozásában megjelent 10 tételes Üvöltő sötét című, kimagaslóan penge hangzással bíró anyag bemutatásában a mostanság igen csak aktív csapat két gitárosa, Ács Sándor, és a hörgős vokálokat is szállító Papp Lajos ’Maci’ volt Kiss T. Attila segítségére.


 


www.facebook.com/dyingwishhungaryVisszatekintve, ti milyennek látjátok a Tükörország albumot? Maradéktalanul elégedettek vagytok-e az anyaggal, illetve, így, hogy már három év is eltelt a megjelenése óta, lehet-e teljesen érdemben a DW rajongótábor reakcióiról, fogadtatásáról beszélni?


Ács Sándor: "Szeretjük azt az albumot, ezt az egész banda nevében mondhatom. Viszont biztosan lenne egy-két rész, amit mai fejjel máshogy írnánk meg, vagy hangszerelnénk, de ez már csak ilyen. Többször mondtam már, hogy egy lemezt inkább abbahagy az ember, mert befejezni szinte lehetetlen. (nevet) Sok új követőt szereztünk általa, és ahogy a visszajelzéseket látom, a régi rajongók is szeretik, pedig elég nagy váltás volt az előző lemezekhez képest, mivel ez volt az első teljes egészében magyar nyelven íródott anyag."A nyelvváltás miatt sikerült-e nagyobb tömegekhez eljutni?


Á.S.: "A nyelvváltás csak az egyik oka annak, hogy egyre többen ismerik a bandát. A másik és talán fontosabb dolog, hogy kb. 2001-2003 között volt ennyire aktív a zenekar. Sokat koncertezünk, folyamatosan újítgatjuk a merch-pultunkat, illetve online is aktívak vagyunk. Ezek mind kellettek ahhoz, hogy egyre több szimpatizánst tudhatunk magunk mögött. Innen is köszönjük nekik a sok támogatást, és hogy követik a tevékenységünket!"

 


DYING WISH - Kettészakítom (szöveges videó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)

 

 

Néhány mondatban vázoljátok már fel, hogy mi történt veletek annak a lemeznek a megjelenése és az Üvöltő sötét 2019 júniusi stúdiós munkálatainak elkezdése között!

Á.S.: "A Tükörország megjelenése után masszív koncertezésbe kezdtünk. A szokásos helyszíneken túl, részt vettünk egy országos turnén a Nemzeti Hang zenekarral. Közben az album összes dalához készítettünk valamilyen videót, amik a YouTube csatornánkon meg is nézhetőek. Az új számoknak nem volt egyszerű nekiállni… Mikor véget ér egy dalírós időszak, felveszed a lemezt a stúdióban, aztán megpróbálsz annyi koncertet szervezni, amennyit csak bírsz, hogy minél több helyre eljuttasd az anyagot, akkor teljesen kiesel abból a kreatív atmoszférából, ami a dalírást jellemzi.

2018 nyarán kezdtünk el Herczegh Csabival (aki egyébként az NH-s turné előtt érkezett hozzánk és váltotta Kocsis Krisztiánt a dobok mögött) lejárni jammelni a terembe, és ott született meg néhány új szám alapja. Ez volt a katalizátor, ami mindenkiben tudatosította, hogy itt az ideje nekiállni az új lemeznek, amit kb. egy év alatt meg is írtunk. Nagyon izgalmas és jó érzés volt figyelni, ahogy életre kelnek a dalok és elnyerik végső formájukat. Szeretem ezeket a kreatív, dalírós időszakokat!" (nevet)
DYING WISH - Szilánkok (koncertvideó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)

 

 

Ismét HammerWorld extra CD-mellékletként jelent meg (elsőként) az új album, de kapható önálló kiadványként, limitált digipak formátumos változatban is. A magazinos megjelenés ezek szerint bevált. És nálatok elég egyértelmű, hogy a „körítésre” is nagyon figyeltek, gondolok itt a lemezek külcsínére, zenekari pólókra, stb.

Á.S.: "Igen, bevált a mellékletes megjelenés, mert nagyos sok emberhez eljutott így mindkét lemez. Most viszont szerettünk volna valami extrát is, ezért döntöttünk úgy, hogy gyártatunk egy limitált példányszámú, igényes digipak formátumot is. Matt nyomással készült és nagyon jól mutat rajta a borító. Újlaki Ricsi barátunk csinálta a teljes artworköt rohamtempóban, kb. két hét alatt. Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Nekem gyakorlatilag ez a kedvenc DW-borítóm, ami nagyon jól néz ki pólón vagy akár bögrén is. Csináltattunk is belőlük, hogy legyen választék!" (nevet)A zene (összhatásában) az előző lemezen hallhatónál picit súlyosabbnak, komorabbnak tűnik, viszont dinamikailag, és egyes elemeiben színesebbnek. Mintha az olvastam volna valahol, hogy kicsit másképp születtek most a dalok.

Á.S.: "Igen, ahogy fentebb már említettem, ezúttal a próbateremben kezdődött a munka. A Tükörország dalai főként otthon készültek, az Üvöltő sötét esetében viszont a legtöbb téma a próbateremben nyerte el végső formáját. Talán a Never-ending Road idején dolgoztunk utoljára ilyen módon. Így lettek a dalok egyszerre direktebbek, de változatosabbak is. Nagyon komoly előrelépés történt a dobok terén, ugyanis az előző lemeznél a dobok nagy részét Maci írta meg otthon a gépen, itt viszont a dobosunk, Csabi talált ki minden tempót, ütést, pörgetést. Sokkal feszesebb, húzósabb és élőbb lett így az összkép."


A teljes interjúhoz kattints ide!
 


DYING WISH - Árnyékvilág (szöveges videó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)
Dying Wish - Üvöltő sötét rendelés:
bit.ly/dyingwish_uvoltosotet


Dying Wish - Üvöltő sötét online streaming:
songwhip.com/album/dying-wish/uvolt-sotet

 


 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 ;

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FOO FIGHTERS - Hivatalos klip az új dalhoz: Waiting On A War
2021. január 19. (kedd) 17:29

9 dallal és Medicine At Midnight címmel érkezik majd az új Foo Fighters album február 5-én. A klippel kísért Shame Shame volt az első előzetes daluk, a második kedvcsináló új számhoz, a Waiting On A War-hoz pedig most a hivatalos klip is megérkezett. Dave Grohlék a minap a Jimmy Kimmel Live! show-ban vezették elő a Waiting On A War és a No Son Of Mine dalokat, azt a felvételt is mutatjuk. Ez lesz a tizedik Foo Fighters album, a 2017-es Concrete And Gold lemez utódja. Az anyag producere maga a zenekar volt, Greg Kurstin mellett. Dave Grohl: "A múlt ősszel épp a lányomat fuvaroztam a sulijában, amikor odafordult hozzám és megkérdezte: 'Apa, háború lesz?'. Össze is szorult a szívem, amikor leesett, hogy ugyanaz a sötét felleg nyomasztja, mint engem 40 évvel ezelőtt. Aznap meg is írtam a Waiting On A War dalt. Minden nap arra számítani, hogy leszakad az ég. Csakis erről szól ez az egész? Nincs is több, csak annyi, hogy számítasz...

NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins
NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins

Még tavaly tavasszal történt, hogy Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos váratlanul kiszállt a brazil thrasher csajtrió Nervosából, Prika Amaral gitáros pedig hamarosan...

GUTTED - Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek
GUTTED - Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek

Egy 5 dalos új EP-n dolgozik a brutális death/grind vonalon a hazai színtér elitjéhez tartozó Gutted. A csapat legutóbbi, negyedik albuma 2016-ban jött ki Martyr Creation címmel. "Üdv...

ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt
ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt

Őrizetbe vették az amerikai hatóságok az Iced Earth főnökét, azt követően, hogy január 6-án Jon Schaffer is behatolt tüntetőkkel a washingtoni Capitolium épületébe. Ismert, hogy...

DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS