KVELERTAK - Februárban új lemez, itt az első dal: Bråtebrann

Március 10-én játszanak Budapesten, vendégcsapat: Planet Of Zeus

2019. november 27. (szerda) 13:35 | utoljára módosítva: 2019. november 27. (szerda) 13:38

Arról már írtunk, hogy a norvég Kvelertak egy új lemez kiadására készül, amely az első albumuk lesz az új énekessel, Ivar Nikolaisennel. Az új album Splid címmel lát majd napvilágot február 14-én, és most már az első előzetes dallal - Bråtebrann - is lehet ismerkedni. Az új anyagot Kurt Ballou-val (Converge) rögzítették a salemi Godcity stúdióban, és pár angol nyelvű dal is született, a Crack Of Doom-ban pedig Troy Sanders (Mastodon) volt a vendégük.

Jövő tavasszal útra is kel majd a Kvelertak, a turnéjuk pedig Budapestet is érinti, a koncert március 10-én lesz a Dürer Kertben. A turné vendégzenekara a stoneres heavy rocker görög Planet Of Zeus lesz, amelynek friss albuma nemrég jött ki Faith In Physics címmel.


 


www.facebook.com/Kvelertak


A márciusi koncert Facebook oldala


A Hammer Concerts bemutatja:

KVELERTAK (NO)
PLANET OF ZEUS (GR)

2020. március 10.
Dürer Kert


Jegyárak:
- 5999 Ft - elővételben
- 6999 Ft - a koncert napján és a helyszínen


Online jegy - Rock1
 

A norvég black'n'roll banda énekese, Ivar Nikolaisen videóban is üzent a magyar rajongóknak. A Kvelertak legutóbb a Metallica vendégeként járt nálunk, még 2018 áprilisában, márciusban viszont egy teljes hosszúságú, önálló műsorral térnek vissza Budapestre. A koncertjükre az idei Hellfesten rögzített felvétellel is lehet hangolódni.

"Alig várjuk, hogy egy vadonatúj albummal és tele friss energiával újra útra keljünk! 2020 egy óriási év lesz a Kvelertak számára - viszlát a turnén!"
 


KVELERTAK - Ivar videóüzenete a magyar rajongóknak

KVELERTAK - Bråtebrann (a 2020-as Splid albumról)
KVELERTAK - Splid
(02/14 - Rise Records)

01. Rogaland
02. Crack Of Doom (feat. Troy Sanders)
03. Necrosoft
04. Discord
05. Bråtebrann
06. Uglas Hegemoni
07. Fanden Ta Dette Hull!
08. Tevling
09. Stevnemøte Med Satan
10. Delirium Tremens
11. Ved Bredden Av Nihil

 


KVELERTAK - live @ Hellfest Festival 2019


"A 2000-ben alakult Planet Of Zeus zenéje erősen ajánlott hallgatnivaló a Clutch, 1000Mods és az Audioslave rajongóinak. A görögök szeptemberben adták ki a legfrissebb nagylemezüket, az athéni stoner metal brigád Faith in Physics című korongja már a hatodik majdnem 20 éves pályafutásuk alatt.

 Dalszövegeikben teljes mértékben a jelenlegi politikai és társadalmi témákban foglalnak állást - egy olyan korban, amikor a politikai szélsőségek, vallásos fanatikusok, laposföld-hívők és oltásellenesek aktívan tesztelik a szólásszabadság határait, a Planet Of Zeus régóta várt új albuma az eddigiek közül a leginkább belevág a fenti témákba, olyanokat részletezve, mint a digitalizáció, vallás, társadalmi hálózatok, függőség, vagy a magány.

Zeneileg is a legmocskosabb hangzást választották, amit csak a műfaj kínálhat, hogy üzenetüket eljuttassák hozzánk; a 46 perc súlyos, groove-os riffkavalkád a Rage Against The Machine legjobb napjait idézi, és nem vesz vissza a pszichedelikusabb, atmoszférikus részekből sem."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
2020. május 25. (hétfő) 06:48

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube. Roddy szerint az ok "sexual violations" volt, akármit is jelentsen ez. ( (Nemi erőszak? Szexuális ábrázolással kapcsolatos szabályszegés?) A videó mindenesetre továbbra is megnézhető a projekt Instagram oldalán:  www.instagram.com/manonmanmusic Mivel a Faith No More sem tud turnézni jelenleg, a karantént használta ki az évtizedek óta ismerten meleg Roddy Bottum, aki a barátjával, Joey Holmannel indította el ezt a projektet, a jelszó pedig az volt: "meleg szerelmesek meleg zenét csinálnak". Roddy azt mondta a projekt kapcsán, hogy dokumentálni akarják ezt a mostani történelmi helyzetet, valamint azt is kihangsúlyozni, hogy milyen fontos a kreativitás és az összetartozás.   Klip nélkül a Daddy dal:    

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is
SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó EP anyagát a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS