HUNGARICA - Új stúdiós videoklip: Nem kapsz kulcsot

A Mahasz-lista 2. helyén nyitott az új lemez

2019. október 21. (hétfő) 18:18 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 23:05

A Mahasz-lista 2 helyén nyitott a Hungarica október elején kiadott Blitzkrieg albuma, amelynek Nem kapsz kulcsot dalához készült el a csapat friss stúdiós videója, benne Horváth Gabriella énekesnővel. A Blitzkrieg már a nyolcadik Hungarica album, 12 tétel kapott helyet rajta (továbbá bónuszdalként a tavalyi 'Egyek vagyunk' Ossian feldolgozáslemezen hallható Trianon), a lemezen 4 dal lengyel nyelven hallható. A stúdiófelvételek alatt folyamatosan forgott a kamera, így minden dalt rögzítettek képileg is.

"Most az egyik legkülönlegesebb tételt mutatjuk be, amelyben Horváth Gabriella tér vissza, aki már 2008-ban is énekelt olyan kultikus dalainkban, mint a „A Szabadság betűi, a Büszkén és szabadon vagy az Adjon az Isten! A Blitzkrieg című új albumunk (digi-CD) már kapható HammerWorld CD Specialként az ország összes Relay és Inmedio újságosánál, a CD / limitált CD+DVD és LP az összes Media Marktban, minden jobb lemezboltban és a zenekar koncertjein és weboldalán: www.hungaricamusic.hu "

 

 


www.facebook.com/hungarica 

HUNGARICA & Horváth Gabriella - Nem kapsz kulcsot (a 2019-es Blitzkrieg albumhoz)


"A 2006-os legelső dalunk is felkerült az új lemez DVD-mellékletére. amit anno Nagy Feróval készítettünk 1956 ötvenedik évfordulójára. A DVD a Barba Negra Music Clubban rögzített Mentes 50 születésnapi buli Hungarica koncertjének DVD felvételét tartalmazza. A dalnak fontos aktualitása volt 2006-ban és napjainkban is!'"

  

 

bit.ly/hungarica_blitzkrieg_playlist [Blitzkrieg lejátszási lista]

bit.ly/mentes50_playlist [Mentes 50 koncert lejátszási lista]


Hungarica koncertek:

November 9 - Budakalász- RockHáz:
https://bit.ly/2IUnp32

December 14 - Sopron- Hangár:
bit.ly/2oD7orH

December 27 - Budapest- Legenda Sörfőzde Center: 
bit.ly/2Bq1ooT

 


HUNGARICA - Szabadság (a 2019-es Blitzkrieg albumhoz)
A lemez a már megszokott CD formátumok mellett megjelenik mindössze 300 darabra limitált, sorszámozott vinyl (LP) kiadásban is, a limitált verzióval pedig begyűjthető a Barba Negra Music Clubban rögzített 'Mentes 50' születésnapi buli Hungarica koncertjének DVD felvétele is. A DVD mellékletről már több felvételt is bemutatott a zenekar, például a Két Nap című dalt Nyerges Attilával, az Ismerős Arcok frontemberével.


Mentes Norbert gitáros:

"Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a pályafutásom alatt olyan előadókkal készítettem közös dalokat és adtuk elő ezeket élőben is, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Kalapács József, Pohl Mihály, Rudán Joe, Nyerges Attila,Tóth Attila, Kovács Koppány és Téglás Zoltán, aki a kaliforniai Ignite magyar származású énekese. Továbbá két lengyel sztárral, Andrzej Nowakkal, aki az 1979-ben alakult TSA zenekar alapítója és vezetője, valamint Paweł Mąciwodával, aki a világhírű Scorpions basszusgitárosa. Nyerges Attila dala az egyik kedvencem és nagy öröm volt számomra, hogy anno a klipes szereplést is elvállalta."HUNGARICA & Nyerges Attila - Két nap (Mentes 50)
HUNGARICA - Az út maga a cél (a 2019-es Blitzkrieg albumhoz)A DVD melléklet egyik különleges dala a Keleti szél a 25 évvel ezelőtti Brazzil projekttől, amit Mentes Norbert alkotott Hoffer Péter egykori Moby Dick dobossal és Szokodi Zoltán énekessel.

Mentes Norbert gitáros:
"Sokan értetlenkedtek anno, hogy 1995-ben miért csinálunk egy 'zenei kirándulás' Hofival, most megnézve és meghallgatva ezt tavalyi ünnepi koncertfelvételt, azt kell mondjam még ma is megállja a helyét a dal, annak idején talán meg is haladta az a kori kor zenei ízlését."


HUNGARICA & SZOKODI ZOLTÁN - Brazzil – Keleti szél (Mentes 50)
HUNGARICA - Büszkén szól (a 2019-es Blitzkrieg albumhoz)
 

A varsói csata emlékére a Hungarica elkészítette a dal lengyel nyelvű változatát is, amelyhez animációs videoklip született.HUNGARICA - Lance do boju (a 2019-es Blitzkrieg albumhoz)
HUNGARICA - Blitzkrieg (a 2019-es Blitzkrieg albumhoz) 

"A Hungarica mindig keresi azokat a történelmi eseményeket, amelyeknek van kapcsolódási pontja a magyar és lengyel történelmi múltban. Az egyik ilyen a az 1920-as varsói csata. Ennek 100. évfordulója a jövő évben esedékes, mely – jelentős magyar segítséggel – hozzájárult ahhoz, hogy Lengyelország megvédje függetlenségét, és megakadályozza az orosz kommunista forradalom nyugatra terjedését.
 


A lemezborítót Havancsák Gyula készítette, aki nemzetközi szinten elismert zenekarokkal (Accept, Stratovarius, Annihilator, Kreator, Blind Guardian, Destruction, Wintersun, Grave Digger stb.) dolgozott együtt.

HUNGARICA - Blitzkrieg
(10/04 - HÚK Records)

01. Toborzó - Kossuth nóta
02. Blitzkrieg
03. Szabadság
04. Büszkén szól
05. Az út maga a cél
06. Nem kapsz kulcsot
07. Csak te vagy velem
08. Hordom a keresztedet
09. Blitzkrieg (lengyel verzió)
10. Wolnosc
11. Lance do boju
12. Sama droga jest celem
13. Trianon (Ossian feldolgozás - bónusz dal)

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS