INNISTRAD - "Saját szavaikkal" a soproni thrash csapat első albumának dalai

Szombaton élőben is elcsípheted őket a Moby Dick előtt a Barba Negrában

2019. október 10. (csütörtök) 10:55

A hatalom figyel címmel pár napja jelent meg a 2016 tavaszán alakult soproni thrasher Innistrad első nagylemeze, a 2017-ben kiadott, 5 tételes Múló jövő EP folytatása, amelynek dalait az alábbiakban be is mutatják a csapat tagjai.

"Az első Innistrad nagylemezen 8+1 dal hallható, melyeket a soproni MD Stúdió rögzítettünk. Rendelés az innistrad.metal@gmail.com e-mail címen vagy Facebook-üzenet formájában lehetséges. A lemezünk borítóját Kertész Enikő (Keni Graphic) készítette."

Most szombaton, október 12-én a Barba Negrában, a Gőbl Gábor 50 koncerten a Moby Dick, a Hungarica és a Bloody Roots előtt az Innistrad is játszik majd.

 


www.facebook.com/innistradband


 

INNISTRAD:
Unger János - ének
Kassai Ádám - gitár
Lőrincz Ádám - gitár
Lőrincz Zoltán - basszusgitár
Rácz János - dobok

 


INTRO

Kassai Ádám: „Ha a legepikusabb számot keresed a lemezen nem kell sokáig hallgatnod."

Lőrincz Zoltán: „Eredetileg nem akartunk felvezetést, de amikor meghallottuk azonnal tudtuk, hogy nemcsak a lemezen lesz helye, hanem a koncertjeink is ezzel fognak kezdődni."

 
ADOTT SZÓ


Lőrincz Ádám: "Emlékeim szerint ez volt a legelső nóta, melyet megírtam. Végig zakatol, mint a vonat, amit nem lehet megállítani. A végét egy groove metalos kiállással díszítettem. Az a dal, amelyhez hangerő és nyakmerevítő elengedhetetlen."

Unger János: „A szövege egy általam megélt konkrét eset kapcsán született. Úgy vélem, ezek a gondolatok napjaink egyik komoly problémái, hiszen egyre többen vannak, akik könnyen és felelőtlenül ígérgetnek, ezzel másokat gyakran átverve."
 INNISTRAD - Adott szó (szöveges videó a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
MÉGIS ÉLSZ

Kassai Ádám: „A Mégis élsz dal alapjai már évekkel ezelőtt megfogalmazódtak bennem, azóta rengeteg átalakuláson ment keresztül. Amikor először meghallottam a stúdióanyagot nem hittem a fülemnek, annyira jól sikerült."

Unger János: „Bármennyire is szeretnék, hogy elbukj, te mindig felállsz. Akár a legrosszabbtól sem riadnak vissza, a létedet is megkérdőjelezik, de te 'Mégis élsz'."

A HATALOM FIGYEL


Unger János: „Eszköztáruk alapja a megfigyelés, lehallgatás, az adatok gyűjtése, megszerzése minden áron. Mindenkiről mindent tudni, látni, hallani. Ez a hatalom. Szintén általánosságban fogalmazva, mert a világ így működik. Ellene tenni nem tudunk, de jó, ha mindenki tisztában van vele."

Lőrincz Ádám:
„A riffek nincsenek túlbonyolítva, még szólót se raktam bele, mégis egy nagyon komplett nóta kerekedett belőle, köszönhetően a jól eltalált monológnak és a karcoló 'reszelésnek'. Nagyon vártuk, hogy meghallgassuk végre stúdióban is, mert tudtuk, hogy egy jó keverés után nagyot fog szólni."INNISTRAD - A hatalom figyel (szöveges videó a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
SEMMIT NEM ADTÁL

Lőrincz Ádám: „A leggyorsabb dal a korongon, melyhez nagy kedvencem, a Suicidal Angels kaotikus zenéje adott motivációt. Igazi old school verze témával, imádjuk játszani. A pogo kötelező!"

Unger János:
„Azokról szól, akik a választások előtt fűt-fát ígérnek, majd miután elérték céljukat cserben hagynak minket .A politikusokról írunk, a világ minden politikusáról."

HAMIS PRÓFÉTÁK


Rácz János (Boni): „Otthon egy üres órában gitározás közben jött a verze rész, a többit Attilával (korábbi gitárosunkkal) raktuk össze a próbateremben. A végleges verzió Kassai Ádám érkezése után nyerte el formáját. Részben kislányom, Norcsi írta a szöveget, mely utólag lett a dalhoz igazítva. A felvételek elkészülte után döbbentünk rá, hogy mennyire izgalmas és fogós nóta lett."

Rácz Leonóra: „A Hamis próféták című szám nem teljesen a sajátom. Édesapám és Unger János írták a refrént és a bridge-eket, hozzám legközelebb az első verze áll. A szám mondanivalója egyszerű és mindig érvényes: a korlátolt,szemellenzős emberek kizárása. Mert mindig lesznek, akik a mások érzelmeinek összetörésén fáradoznak, vagy csak elítélnek valakit valamilyen okból. Nekünk azonban felül kell emelkednünk rajtuk, meg kell tanulnunk meglátni a különbséget a céltalan utálkozás és az építő jellegű kritika közt. És természetesen a végsőkig hinni önmagunkban."


INNISTRAD - Hamis próféták (szöveges videó a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
ENGEDD EL!

Lőrincz Zoltán:
„Ehhez készítettük el legelső videoklipünket. Ez az egyetlen dalunk, melyet célzottan írtunk egy konkrét témához. ('A túl sok szer formálja az agyad / Rossz úton jársz, lásd be magad!') A dalban azon fiatalokhoz szólunk, akik a gyilkos szenvedélyek miatt elindultak a lejtőn. Rockzenészként szeretnénk mutatni nekik a kiutat. Ahogy a munkámban, úgy a színpadon is teszek illetve szót emelek a bűn és az igazságtalanság ellen. Amikor Kassai Ádám meghozta a zenét, azonnal tudtuk, hogy telitalálat."
 INNISTRAD - Engedd el! (a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
TORZ VILÁG

Lőrincz Ádám: "Ez is az első dalaim egyike. Egyszerű, de annál súlyosabb riffek. A banda egyik kedvenc műve, mellyel földbe döngöljük mindenhol a nagyérdeműt. A hangzás a két balkezes gitár ikerdallamával vált teljessé és igazán ütőssé."

Unger János:
„Azt hivatott elemezni, hogy mennyire átveszi a virtuális világ a főszerepet az életben, ennek minden negatív hozadékával."

MENEKÜLTEK

Lőrincz Zoltán: „Ez volt az első dalunk, melyet az EP lemezre szántunk, végül a nagylemez záródala lett. Szövegét személyes 'élmény' inspirálta. Amikor megírtuk, ez a téma még nem volt a politika eszköze, egyáltalán nem volt napi téma. Sokat agyaltunk, de végül úgy döntöttünk, hogy felvállaljuk a véleményünket a témában, annak ellenére, hogy teszünk magasról a politikára. A közönség nagyon szereti, ezért visszük magunkkal, nohatalán egy nagyon picit stílusában kilóg a nagylemez dalai közül."


 


 


INNISTRAD - A hatalom figyel
(10/05 - Innistrad)

01. Intro
02. Adott szó
03. Mégis élsz
04. A hatalom figyel
05. Semmit nem adtál
06. Hamis próféták
07. Engedd el
08. Torz világ
09. Menekültek
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LINDEMANN - Mesterséges intelligencia készítette az új klipet: Ich weiß es nicht
2019. október 20. (vasárnap) 19:35

A Rammstein énekes Till Lindemann, valamint a Hypocrisy és a Pain éléről ismert Peter Tägtgren közös projektjének első albuma Skills In Pills címmel jött ki 2015 nyarán, a folytatás, a második Lindemann nagylemez pedig november 22-én jelenik meg, a címe F & M (Frau & Mann) lesz. A Steh Auf című első előzetes dal után pénteken kijött a második teljes nóta is, az Ich weiß es nicht, amelyhez most megérkezett egy különleges klip is, amelyet teljes egészében Mesterséges Intelligencia (MI, AI) alkotott. A GAN (generatív ellenséges hálózat - generative adversarial networks) technológia lényege, hogy az algoritmusok versenyeznek egymással. A MI két, egymással vetélkedő hálózatot használ fel az információk "ütköztetéséhez", hogy az emberi agyhoz hasonlóan - amelyben az új ötletek meglévő ismeretek, korábbi gondolatok hirtelen találkozásából születnek - kreatív tartalmat hozzon létre.  ...

THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky
THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky

God On The Run címmel 2020 januárjában jön majd ki a frontcsajos budapesti punk rocker The Hellfreaks negyedik albuma, amelynek második előzetes dalát, a Red Sky-t most a Mihaszna-stábbal...

ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star
ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star

Rob Halford With Family & Friends: Celestial címmel egy újabb metalosított karácsonyi albummal jelentkezett tegnap a Judas Priest frontembere, Rob Halford, a Morning Star című...

RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace
RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace

Wings Of Rage címmel 2020. januárjában jön majd ki a Peavy vezette Rage új stúdióalbuma, a banda mai felállásának harmadik lemeze. A 2017-es Seasons Of The Black lemez folytatásáráról...

FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd
FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd

The Sea Of Tragic Beasts címmel október 25-én jelenik meg az amerikai deathcore fogat Fit For An Autopsy ötödik albuma. A 2017-es The Great Collapse lemez folytatásának is az alapító...

AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell
AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell

Júliusban a Fezen fesztivált nyitotta meg egy óriási koncerttel az ausztrál Airbourne, majd az is kiderült, hogy az új album turnéjával novemberben visszatérnek Magyarországra. A koncert...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS