VULGAR DISPLAY OF COVER - Interjú Vörös Attila gitárossal

Október 22-én Fehérváron játszanak, 25-én pedig Budapesten

2019. október 9. (szerda) 12:20

Október 22-én a székesfehérvári Nyolcasban, október 25-én pedig a budapesti Instantban játszik a Vörös Attila gitáros nevével fémjelzett Pantera tribute csapat, a Vulgar Display Of Cover. A fővárosi koncerten az idén 25 éves Far Beyond Driven album teljes egészében elhangzik majd, de lesznek Damageplan, Rebel Meets Rebel és Hellyeah nóták is a programban.

A Vulgar Display Of Cover a Pantera munkásságát ápolja, dolgozza fel különleges minőségben. A bulijaik mindig élményszámba mennek. A csapat legismertebb tagja Vörös Attila gitáros, aki immár szép nemzetközi karriert tudhat maga mögött, hiszen turnézott a Sanctuaryvel, a Satyriconnal, a néhai Warrel Dane-nel, a Nevermore-ral, jelenleg pedig a Tyr tagjaként járja a világot. Cselő beszélgetett Attilával a közelgő Vulgar Display Of Cover bulik kapcsán.

 


www.facebook.com/vdocpantera


A fehérvári buli Facebook oldala

A budapesti buli Facebook oldala

 
 Nyilvántartod vagy esetleg összeszámoltad már, hogy hány koncertje volt összesen a bandának a fennállása alatt?


"Ebben a formában, tehát Vulgar Display Of Cover név alatt olyan 50-60 koncertünk lehetett eddig összesen. A jövőben ennél mindenképp több bulit szeretnék majd összehozni."


Melyik volt az eddigi legnagyobb koncertetek?


"A minden évben esedékes Dimebag emlékesteken átlagosan 700-900 fő körüli létszám szokott lenni, aminél talán valamelyik Rockmaratonon lehettek többen, olyan 1000-1500-an, pontos számot nem tudok mondani."


Melyik volt a Budapesttől legmesszebb játszott buli?

"A környező országokat leszámítva leginkább itthon koncerteztünk, így talán Debrecen, vagy Nyíregyháza lehetett a legmesszebbi helyszín. Jövőre azonban fel fogunk lépni a norvégiai Karmoygeddon fesztiválon, de tervezünk más külföldi fellépéseket, akár kisebb turnékat is."

 A tengerentúlra hívtak már titeket?

"Komoly felkérés még nem érkezett, de idővel mindenképp tervezünk oda is eljutni. A legutóbbi Tyr amerikai turnén egyébként végre személyesen is találkoztam Aaron 'Wirez' Barnes-szal, a Pantera/Damageplan mindenkori front keverősével (FOH), aki felajánlotta, hogyha bármikor is arra turnéznánk, ő szívesen eljönne minket hangosítani, méghozzá teljesen baráti alapon."


Az egyes koncertjeitek programja mennyire tér el egymástól és mitől függ, hogy éppen milyen nótákat vesztek elő?

"Van egy közel tucatnyi dal, ami szinte minden alkalommal előkerül, így általában 3-4 nótát szoktunk ezekhez képest rotálni. A repertoár amúgy már elég tekintélyes, gyakorlatilag a Reinventing The Steel illetve Cowboys From Hell lemezeket leszámítva, a 3 középső albumot teljes egészében eljátszottuk már a zenekar története során egy adott ponton, de a másik két lemezről is játszunk 3-4 dalt."

 


(Fotó: PartyCore)
 Közösen állítjátok össze a műsort vagy ez a te feladatod?

"A program gerincét én szoktam felvázolni, és ha bárkinek van valami konkrét kívánsága, akkor azokat beleépítjük. A konkrét dalsorrend/setlist összeállítása, elkészítése pedig Guoth Zalán (Scary Guyz) feladata."


Október 22-én a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben, 25-én pedig a budapesti Instantban lesz bulitok. Ide milyen műsorral készültök?


"Fehérváron a Nyolcasban Béla (Budai Béla) fog dobolni. Vele egy 'szokásosnak' mondható, vegyes programot tolunk majd 1-2 ritkasággal, az Instantban pedig amellett, hogy az esemény Vinnie Paul emlékest is lesz - tehát minden meghívott zenekar csakis hozzá köthető Pantera, Damageplan, illetve Hellyeah dalokat fog játszani - ismét eljátsszuk a teljes, idén 25 éves Far Beyond Driven albumot, néhány örökzölddel kiegészítve.

Elképesztő feeling így, teljes egészében megszólaltatni ezt a lemezt, sok dal számomra így lett teljesen kerek, hogy élőben is eljátszottuk. Különleges atmoszférája van, amit igyekszünk a tőlünk telhető maximumon bemutatni. Mindezt Geröly Matyi dobolásával, aki ismét Bélát helyettesíti elképesztő energiával és erővel. Szívből várunk mindenkit, aki szereti a Panterát vagy akár csak a keményebb, élő zenét."

 Gondoltatok már arra, hogy a Pantera stílusában önálló albumot is csináltok?


"Ha nem is teljesen ebben a koncepcióban, de én egy ponton mindenképp szeretnék egy olyan, alapvetően keményebb lemezt összehozni, amit aztán hozzájuk hasonlóan, élőben, egyben feljátszva rögzítenénk, előtte jól összepróbálva. Egy ilyen 'jammelősebb' album nagyon régóta kikívánkozik már belőlem. Amúgy egy hasonló szellemiségben, Kocsis Máté barátommal közösen íródott albumunk jó néhány éve hever a polcon, ami ha minden jól alakul, a következő év elején napvilágot is lát végre valahára!"

 


www.instagram.com/attilavorosofficial

www.facebook.com/attilavorosofficial

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LINDEMANN - Mesterséges intelligencia készítette az új klipet: Ich weiß es nicht
2019. október 20. (vasárnap) 19:35

A Rammstein énekes Till Lindemann, valamint a Hypocrisy és a Pain éléről ismert Peter Tägtgren közös projektjének első albuma Skills In Pills címmel jött ki 2015 nyarán, a folytatás, a második Lindemann nagylemez pedig november 22-én jelenik meg, a címe F & M (Frau & Mann) lesz. A Steh Auf című első előzetes dal után pénteken kijött a második teljes nóta is, az Ich weiß es nicht, amelyhez most megérkezett egy különleges klip is, amelyet teljes egészében Mesterséges Intelligencia (MI, AI) alkotott. A GAN (generatív ellenséges hálózat - generative adversarial networks) technológia lényege, hogy az algoritmusok versenyeznek egymással. A MI két, egymással vetélkedő hálózatot használ fel az információk "ütköztetéséhez", hogy az emberi agyhoz hasonlóan - amelyben az új ötletek meglévő ismeretek, korábbi gondolatok hirtelen találkozásából születnek - kreatív tartalmat hozzon létre.  ...

THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky
THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky

God On The Run címmel 2020 januárjában jön majd ki a frontcsajos budapesti punk rocker The Hellfreaks negyedik albuma, amelynek második előzetes dalát, a Red Sky-t most a Mihaszna-stábbal...

ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star
ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star

Rob Halford With Family & Friends: Celestial címmel egy újabb metalosított karácsonyi albummal jelentkezett tegnap a Judas Priest frontembere, Rob Halford, a Morning Star című...

RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace
RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace

Wings Of Rage címmel 2020. januárjában jön majd ki a Peavy vezette Rage új stúdióalbuma, a banda mai felállásának harmadik lemeze. A 2017-es Seasons Of The Black lemez folytatásáráról...

FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd
FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd

The Sea Of Tragic Beasts címmel október 25-én jelenik meg az amerikai deathcore fogat Fit For An Autopsy ötödik albuma. A 2017-es The Great Collapse lemez folytatásának is az alapító...

AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell
AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell

Júliusban a Fezen fesztivált nyitotta meg egy óriási koncerttel az ausztrál Airbourne, majd az is kiderült, hogy az új album turnéjával novemberben visszatérnek Magyarországra. A koncert...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS