VULGAR DISPLAY OF COVER - Interjú Vörös Attila gitárossal

Október 22-én Fehérváron játszanak, 25-én pedig Budapesten

2019. október 9. (szerda) 12:20

Október 22-én a székesfehérvári Nyolcasban, október 25-én pedig a budapesti Instantban játszik a Vörös Attila gitáros nevével fémjelzett Pantera tribute csapat, a Vulgar Display Of Cover. A fővárosi koncerten az idén 25 éves Far Beyond Driven album teljes egészében elhangzik majd, de lesznek Damageplan, Rebel Meets Rebel és Hellyeah nóták is a programban.

A Vulgar Display Of Cover a Pantera munkásságát ápolja, dolgozza fel különleges minőségben. A bulijaik mindig élményszámba mennek. A csapat legismertebb tagja Vörös Attila gitáros, aki immár szép nemzetközi karriert tudhat maga mögött, hiszen turnézott a Sanctuaryvel, a Satyriconnal, a néhai Warrel Dane-nel, a Nevermore-ral, jelenleg pedig a Tyr tagjaként járja a világot. Cselő beszélgetett Attilával a közelgő Vulgar Display Of Cover bulik kapcsán.

 


www.facebook.com/vdocpantera


A fehérvári buli Facebook oldala

A budapesti buli Facebook oldala

 
 Nyilvántartod vagy esetleg összeszámoltad már, hogy hány koncertje volt összesen a bandának a fennállása alatt?


"Ebben a formában, tehát Vulgar Display Of Cover név alatt olyan 50-60 koncertünk lehetett eddig összesen. A jövőben ennél mindenképp több bulit szeretnék majd összehozni."


Melyik volt az eddigi legnagyobb koncertetek?


"A minden évben esedékes Dimebag emlékesteken átlagosan 700-900 fő körüli létszám szokott lenni, aminél talán valamelyik Rockmaratonon lehettek többen, olyan 1000-1500-an, pontos számot nem tudok mondani."


Melyik volt a Budapesttől legmesszebb játszott buli?

"A környező országokat leszámítva leginkább itthon koncerteztünk, így talán Debrecen, vagy Nyíregyháza lehetett a legmesszebbi helyszín. Jövőre azonban fel fogunk lépni a norvégiai Karmoygeddon fesztiválon, de tervezünk más külföldi fellépéseket, akár kisebb turnékat is."

 A tengerentúlra hívtak már titeket?

"Komoly felkérés még nem érkezett, de idővel mindenképp tervezünk oda is eljutni. A legutóbbi Tyr amerikai turnén egyébként végre személyesen is találkoztam Aaron 'Wirez' Barnes-szal, a Pantera/Damageplan mindenkori front keverősével (FOH), aki felajánlotta, hogyha bármikor is arra turnéznánk, ő szívesen eljönne minket hangosítani, méghozzá teljesen baráti alapon."


Az egyes koncertjeitek programja mennyire tér el egymástól és mitől függ, hogy éppen milyen nótákat vesztek elő?

"Van egy közel tucatnyi dal, ami szinte minden alkalommal előkerül, így általában 3-4 nótát szoktunk ezekhez képest rotálni. A repertoár amúgy már elég tekintélyes, gyakorlatilag a Reinventing The Steel illetve Cowboys From Hell lemezeket leszámítva, a 3 középső albumot teljes egészében eljátszottuk már a zenekar története során egy adott ponton, de a másik két lemezről is játszunk 3-4 dalt."

 


(Fotó: PartyCore)
 Közösen állítjátok össze a műsort vagy ez a te feladatod?

"A program gerincét én szoktam felvázolni, és ha bárkinek van valami konkrét kívánsága, akkor azokat beleépítjük. A konkrét dalsorrend/setlist összeállítása, elkészítése pedig Guoth Zalán (Scary Guyz) feladata."


Október 22-én a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben, 25-én pedig a budapesti Instantban lesz bulitok. Ide milyen műsorral készültök?


"Fehérváron a Nyolcasban Béla (Budai Béla) fog dobolni. Vele egy 'szokásosnak' mondható, vegyes programot tolunk majd 1-2 ritkasággal, az Instantban pedig amellett, hogy az esemény Vinnie Paul emlékest is lesz - tehát minden meghívott zenekar csakis hozzá köthető Pantera, Damageplan, illetve Hellyeah dalokat fog játszani - ismét eljátsszuk a teljes, idén 25 éves Far Beyond Driven albumot, néhány örökzölddel kiegészítve.

Elképesztő feeling így, teljes egészében megszólaltatni ezt a lemezt, sok dal számomra így lett teljesen kerek, hogy élőben is eljátszottuk. Különleges atmoszférája van, amit igyekszünk a tőlünk telhető maximumon bemutatni. Mindezt Geröly Matyi dobolásával, aki ismét Bélát helyettesíti elképesztő energiával és erővel. Szívből várunk mindenkit, aki szereti a Panterát vagy akár csak a keményebb, élő zenét."

 Gondoltatok már arra, hogy a Pantera stílusában önálló albumot is csináltok?


"Ha nem is teljesen ebben a koncepcióban, de én egy ponton mindenképp szeretnék egy olyan, alapvetően keményebb lemezt összehozni, amit aztán hozzájuk hasonlóan, élőben, egyben feljátszva rögzítenénk, előtte jól összepróbálva. Egy ilyen 'jammelősebb' album nagyon régóta kikívánkozik már belőlem. Amúgy egy hasonló szellemiségben, Kocsis Máté barátommal közösen íródott albumunk jó néhány éve hever a polcon, ami ha minden jól alakul, a következő év elején napvilágot is lát végre valahára!"

 


www.instagram.com/attilavorosofficial

www.facebook.com/attilavorosofficial

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEW FRIEND REQUEST - Jön az új album, friss klipes dal: Hiányzik
2019. december 7. (szombat) 10:46

Lélekgyilkosság címmel még ebben a hónapban megjelenik a modern metal vonalas budapesti New Friend Request második albuma, a 2018-as Nem kel fel a Nap folytatása, amelynek friss előzetese a klippel kísért Hiányzik dal. A legközelebbi budapesti koncertjük január 18-án lesz a Barba Negrában, ahol a Fish! és a Polytrip társaságában játszanak majd. Az új klipet a frontember, Kerecsen László saját filmes csapata készítette: "Egy lendületes, energiával teli klipet szerettem volna, mindennemű mellékszál és túlgondolás nélkül. Ha nem így teszünk, akkor a kép szembement volna a szám mondanivalójával. Ennek egy olyan őszinte, kompromisszummentes rock videónak kellett lennie, amilyen maga a dal is. A szövege arról szól, hogy rengeteg tehetséges, valódi értékekkel bíró produkció létezik, amelyekben hosszú évek kemény munkája fekszik. Ezzel szemben sajnos a mai zeneipar eljutott oda, hogy egyik napról a másikra sztárt csinálnak...

ARCHON ANGEL - Savatage-stílusú bandával tér vissza Zak Stevens énekes, klippel az első dal: Fallen
ARCHON ANGEL - Savatage-stílusú bandával tér vissza Zak Stevens énekes, klippel az első dal: Fallen

Fallen címmel jelenik meg február 14-én a bemutatkozó albuma annak az Archon Angel nevű új csapatnak, amelynek élén Zak Stevens énekes (ex-Savatage, Circle II Circle, T.S.O.) áll. Zak...

KORPIKLAANI - Klipes, bulizós óda született a Jägermeisterhez
KORPIKLAANI - Klipes, bulizós óda született a Jägermeisterhez

Jövőre is folytatja a Land Of A Thousand Drinks elnevezésű turnéját a folk metalos finn Korpiklaani és ennek örömére egy klipes új dallal jelentkeztek. A Jägermeistert ünneplő nóta...

WHILE SHE SLEEPS - Klippel a vadonatúj daluk: Fakers Plague
WHILE SHE SLEEPS - Klippel a vadonatúj daluk: Fakers Plague

Fakers Plague címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a modern metalos brit While She Sleeps, amelynek negyedik albuma, a So What? március elején jött ki. Sean Long...

BROTHERS OF METAL - Dal- és klippremier a svéd bandától: One
BROTHERS OF METAL - Dal- és klippremier a svéd bandától: One

Emblas Saga címmel január 10-én a folkos heavy/power metalt játszó svéd Brothers Of Metal második albuma, az eredetileg 2017-ben kiadott, de tavaly már rendes terjesztést kapott Prophecy...

SYLOSIS - 5 év után új album érkezik, klippel az első dal: I Sever
SYLOSIS - 5 év után új album érkezik, klippel az első dal: I Sever

Cycle Of Suffering címmel február 7-én jelenik meg a modern thrash vonalas brit Sylosis ötödik albuma, a 2015-ös Dormant Heart lemez folytatása, és a Josh Middleton frontember/alapító...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS