VULGAR DISPLAY OF COVER - Interjú Vörös Attila gitárossal

Október 22-én Fehérváron játszanak, 25-én pedig Budapesten

2019. október 9. (szerda) 12:20

Október 22-én a székesfehérvári Nyolcasban, október 25-én pedig a budapesti Instantban játszik a Vörös Attila gitáros nevével fémjelzett Pantera tribute csapat, a Vulgar Display Of Cover. A fővárosi koncerten az idén 25 éves Far Beyond Driven album teljes egészében elhangzik majd, de lesznek Damageplan, Rebel Meets Rebel és Hellyeah nóták is a programban.

A Vulgar Display Of Cover a Pantera munkásságát ápolja, dolgozza fel különleges minőségben. A bulijaik mindig élményszámba mennek. A csapat legismertebb tagja Vörös Attila gitáros, aki immár szép nemzetközi karriert tudhat maga mögött, hiszen turnézott a Sanctuaryvel, a Satyriconnal, a néhai Warrel Dane-nel, a Nevermore-ral, jelenleg pedig a Tyr tagjaként járja a világot. Cselő beszélgetett Attilával a közelgő Vulgar Display Of Cover bulik kapcsán.

 


www.facebook.com/vdocpantera


A fehérvári buli Facebook oldala

A budapesti buli Facebook oldala

 
 Nyilvántartod vagy esetleg összeszámoltad már, hogy hány koncertje volt összesen a bandának a fennállása alatt?


"Ebben a formában, tehát Vulgar Display Of Cover név alatt olyan 50-60 koncertünk lehetett eddig összesen. A jövőben ennél mindenképp több bulit szeretnék majd összehozni."


Melyik volt az eddigi legnagyobb koncertetek?


"A minden évben esedékes Dimebag emlékesteken átlagosan 700-900 fő körüli létszám szokott lenni, aminél talán valamelyik Rockmaratonon lehettek többen, olyan 1000-1500-an, pontos számot nem tudok mondani."


Melyik volt a Budapesttől legmesszebb játszott buli?

"A környező országokat leszámítva leginkább itthon koncerteztünk, így talán Debrecen, vagy Nyíregyháza lehetett a legmesszebbi helyszín. Jövőre azonban fel fogunk lépni a norvégiai Karmoygeddon fesztiválon, de tervezünk más külföldi fellépéseket, akár kisebb turnékat is."

 A tengerentúlra hívtak már titeket?

"Komoly felkérés még nem érkezett, de idővel mindenképp tervezünk oda is eljutni. A legutóbbi Tyr amerikai turnén egyébként végre személyesen is találkoztam Aaron 'Wirez' Barnes-szal, a Pantera/Damageplan mindenkori front keverősével (FOH), aki felajánlotta, hogyha bármikor is arra turnéznánk, ő szívesen eljönne minket hangosítani, méghozzá teljesen baráti alapon."


Az egyes koncertjeitek programja mennyire tér el egymástól és mitől függ, hogy éppen milyen nótákat vesztek elő?

"Van egy közel tucatnyi dal, ami szinte minden alkalommal előkerül, így általában 3-4 nótát szoktunk ezekhez képest rotálni. A repertoár amúgy már elég tekintélyes, gyakorlatilag a Reinventing The Steel illetve Cowboys From Hell lemezeket leszámítva, a 3 középső albumot teljes egészében eljátszottuk már a zenekar története során egy adott ponton, de a másik két lemezről is játszunk 3-4 dalt."

 


(Fotó: PartyCore)
 Közösen állítjátok össze a műsort vagy ez a te feladatod?

"A program gerincét én szoktam felvázolni, és ha bárkinek van valami konkrét kívánsága, akkor azokat beleépítjük. A konkrét dalsorrend/setlist összeállítása, elkészítése pedig Guoth Zalán (Scary Guyz) feladata."


Október 22-én a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben, 25-én pedig a budapesti Instantban lesz bulitok. Ide milyen műsorral készültök?


"Fehérváron a Nyolcasban Béla (Budai Béla) fog dobolni. Vele egy 'szokásosnak' mondható, vegyes programot tolunk majd 1-2 ritkasággal, az Instantban pedig amellett, hogy az esemény Vinnie Paul emlékest is lesz - tehát minden meghívott zenekar csakis hozzá köthető Pantera, Damageplan, illetve Hellyeah dalokat fog játszani - ismét eljátsszuk a teljes, idén 25 éves Far Beyond Driven albumot, néhány örökzölddel kiegészítve.

Elképesztő feeling így, teljes egészében megszólaltatni ezt a lemezt, sok dal számomra így lett teljesen kerek, hogy élőben is eljátszottuk. Különleges atmoszférája van, amit igyekszünk a tőlünk telhető maximumon bemutatni. Mindezt Geröly Matyi dobolásával, aki ismét Bélát helyettesíti elképesztő energiával és erővel. Szívből várunk mindenkit, aki szereti a Panterát vagy akár csak a keményebb, élő zenét."

 Gondoltatok már arra, hogy a Pantera stílusában önálló albumot is csináltok?


"Ha nem is teljesen ebben a koncepcióban, de én egy ponton mindenképp szeretnék egy olyan, alapvetően keményebb lemezt összehozni, amit aztán hozzájuk hasonlóan, élőben, egyben feljátszva rögzítenénk, előtte jól összepróbálva. Egy ilyen 'jammelősebb' album nagyon régóta kikívánkozik már belőlem. Amúgy egy hasonló szellemiségben, Kocsis Máté barátommal közösen íródott albumunk jó néhány éve hever a polcon, ami ha minden jól alakul, a következő év elején napvilágot is lát végre valahára!"

 


www.instagram.com/attilavorosofficial

www.facebook.com/attilavorosofficial

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
2020. május 25. (hétfő) 06:48

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube. Roddy szerint az ok "sexual violations" volt, akármit is jelentsen ez. ( (Nemi erőszak? Szexuális ábrázolással kapcsolatos szabályszegés?) A videó mindenesetre továbbra is megnézhető a projekt Instagram oldalán:  www.instagram.com/manonmanmusic Mivel a Faith No More sem tud turnézni jelenleg, a karantént használta ki az évtizedek óta ismerten meleg Roddy Bottum, aki a barátjával, Joey Holmannel indította el ezt a projektet, a jelszó pedig az volt: "meleg szerelmesek meleg zenét csinálnak". Roddy azt mondta a projekt kapcsán, hogy dokumentálni akarják ezt a mostani történelmi helyzetet, valamint azt is kihangsúlyozni, hogy milyen fontos a kreativitás és az összetartozás.   Klip nélkül a Daddy dal:    

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is
SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó EP anyagát a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS