MACHINE HEAD - Megtalálták az új gitárost és az új dobost

A budapesti koncertre hónapok óta nincs már jegy, májusban Pozsonyban játszanak

2019. szeptember 29. (vasárnap) 10:47 | utoljára módosítva: 2019. szeptember 29. (vasárnap) 11:01

Már a nyár folyamán elkelt minden jegy a Machine Head októberi, Barba Negrás különleges koncertjére, amelyen egyrészt a Burn My Eyes album negyedszázados jubileumát fogják megünnepelni az erre az alkalomra visszatért két eredeti taggal, Chris Kontos dobossal és Logan Mader gitárossal, másrészt bemutatják az új felállást. És végre kiderült, hogy a friss Machine Head felállásban kik is sorakoznak fel Robb Flynn, valamint a basszer Jared MacEachearn basszer mellé. Egyelőre annyi biztos, hogy ez a felállás lép majd színpadra a jubileumi turnén, hogy elnyomják a klasszikus, de nem Burn My Eyes lemezes Machine Head dalokat.

Az új gitáros a lengyel Decapitatedből ismert Waclaw "Vogg" Kieltyka lett, az új dobos pedig Matt Alston (Devilment, Eastern Front). Az őszi Európa-turnénak 2020 tavaszán lesz folytatása is, április közepétől. Budapesten akkor nem lesz koncert, Pozsonyban viszont igen, május 10-én.

"Hölgyek és urak, fogadjátok szeretettel Vogg Kieltykát és Matt Alstont a Machine Headben!"

A jövő héten érkező októberi HammerWorld magazinban egy Machine Head interjút is találsz majd.
 


A budapesti koncert Facebook oldala


 Vogg:

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy a hatalmas Machine Headdel játszhatok majd. A zenéjükön nőttem fel és amikor megtudtam, hogy csatlakozni fogok hozzájuk ezen a turnén, szó szerint kikészültem!

13 évesen a Burn My Eyes lemez dalait tanultam játszani, és máig is az az egyik örök kedvenc albumon. Hatalmas hatással volt a játékomra és a gitártudásomra.

A Machine Head nem csupán egy zenekar, hanem egy intézmény, amelynek ma is nagy hatása van a metal színtér alakulására, szóval számomra, zenészként és metal rajongóként is, nagyon különleges, hogy egy kis részem nekem is lehet ebben.

Egyértelműen óriási iskola és élmény lesz számomra, hogy egy ilyen profi stáb tagja leszek. Kezdődik a kaland és alig várom!

A Decapitated rajongóknak: találkozni fogunk a 2020-as Decapitated bulikon. Tervezzük az új dalok írását is a következő albumra, szóval, készüljetek rá!
"

A 2020-ra meghirdetett turné-folytatás:


Április
19 Zaragoza, Teatro de las Esquinas, Spain
21 Santiago De Compostela, Capitol, Spain
23 Oporto, Coliseu de Porto, Portugal
24 Lisbon, Coliseu de Lisboa, Portugal
25 Madrid, La Riviera, Spain
27 Malaga, Paris 15, Spain
28 Murcia, Gamma, Spain
29 Valencia, Republicca, Spain

Május
1 Barcelona, Razzmatazz, Spain
2 Toulouse, Le Bikini, France
5 Ludwigsburg, MHP arena, Germany
6 Wiesbaden, Schlachthof, Germany
8 Hannover, Swiss Life Hall, Germany
9 Prága, Forum Karlin, Czech Republic
10 Pozsony, Refinery Gallery, Slovakia
12 Bukarest, Quantic Club, Romania
13 Sofia, Universiada Hall, Bulgaria
15 Thessaloniki, Fix Factory Of Sound, Greece
16 Athens, Piraeus Academy, Greece
20 Kiev, Stereoplaza, Ukraine
22 Moscow, 1930 Moscow, Russia
23 St Petersburg, A2, Russia
25 Helsinki, The Circus, Finland
28 Stockholm, Fryhuset Arenan, Sweden
29 Oslo, Sentrum Scene, Norway
30 Aarhus, Train, Denmark

Június
1 Hamburg, Grosse Freiheit 36, Germany
2 Utrecht, Tivoliredenburg, Netherlands
3 Lille, L’Aeronef, France
5 London, Alexandra Palace, UK
6 Birmingham O2 Academy, UK

Robb Flynn korábban a brit Hammernek adott interjújában beszélt a tavalyi Catharsis album fogadtatásáról, az utolsó turnéról Phil Demmel gitárossal és Dave McClain dobossal, valamint egy Do Or Die című új nótáról.

"A Do Or Die zenéjét még tavaly augusztusban írtam, még azelőtt, hogy minden megtörtént volna. Két nappal a Facebook Live-os bejelentés (Phil és Dave távozásáról) után már stúdióztam is, új ötleteken, új szövegeken dolgoztam. Minden bizonnyal rendesen ki voltam akadva akkor. A rengeteg negativitás és gyűlölködő után, az összes szarság után. Az új dal gonosz!...

...Tudom, hogy a népszerű dalaink egy jó része nagyon is metaforikus, mint a Now We Die és a Halo, és bírom az ilyesmit. Szeretem az úgymond erőszakos költészetet, de néha muszáj kiöntenem magamból a szarságot. Ahogy Jamey Jasta szokta mondani: 'Ez őstulok Oakland metal!' (nevet)


Flynn azt is mondja, hogy azon az utolsó turnén Demmellel és McClainnel voltak "kétségtelenül emocionális pillanatok".

"Igyekeztem méltósággal tolni a dolgot. A körút minden estéjén arra biztattam az embereket, hogy éltessék a srácokat, elismerve minden hozzájárulásukat, és ennek így is kellett lennie."


Phil Demmel korábban úgy fogalmazott, hogy "utálta" a legutóbbi Machine Head lemezt, Robb Flynn pedig a Catharsis lemezre kapott negativitás-cunamiról beszélt a lapnak.


"Kilenc hónapon át én játszottam Amerika pofozógépének szerepét, attól fogva, hogy a Catharsis album első dalát közzétettük. Nem tudtam egyetlen árva posztot sem kitenni úgy, hogy ne jöttek volna oda százával a dühödt trollok. Egy banda vezetője magára is maradhat. Amikor pedig a dolgoknak nem feltétlenül jó a fogadtatásuk, akkor ez a magányérzet még erősödik is."


Flynn nem kívánta megosztónak nevezni a Catharsis albumot.


"Rohadt büszke vagyok a lemezre. Tudtam, hogy sokakat feldühít majd. Valahogy a Catharsis mitológiájának része lett, hogy az egy nagyon megosztó album. Minden egyes cikkben ezt olvastam! Igen, a fehér felsőbbrendűséget hirdetőknek és a rasszista szarkupacoknak az volt! A kib...ott alt-rightosok számára az volt! De a rajongóink szerették - az emberek szeretik azt a kib...ott lemezt. Egy rakás seggfej troll meg rinyált egy csomó minden miatt. Csesszék meg!"


Az őszi turnén mutatkozik majd be az új felállás is, Robb Flynn azonban még nem nevezte meg az új tagokat.

"Nézd, szeretek egy bandában lenni. Szeretem ha mások is odateszik a magukét, szeretek másokkal együtt alkotni. Úgy érzem, hogy az erősségeim egyike éppen az, hogy képes vagyok egy rakás jó ötletből kialakítani egyetlen óriási ötletet. Ami a jövőbeni tagokat illeti... nem tudom, ember... Épp csak túl vagyok egy váláson, nem állok még készen egy új házasságra! (nevet) Folynak a meghallgatások, közben meg jammelek a régi arcokkal, és írom az új zenéket is. Új dalokat rögzítek. Új anyagon dolgozom. Lekötöm magam, koncentráltan dolgozom, maradok pozitív, ez minden, amit tehetek. Élvezem a kib...ott pillanatot."

 

MACHINE HEAD - A Thousand Lies (2019 - Live In The Studio)
MACHINE HEAD - Death Church (2019 - Live In The Studio)
MACHINE HEAD - Davidian (2019 - Live In The Studio) 

A Burn My Eyes című 1994-es debütáló album tagságának háromnegyedével és egy spéci turnéval ünnepli meg a Machine Head a klasszikus első album 25 éves évfordulóját, azaz Robb Flynn (és Jared MacEachern basszer) mellé felsorakozott a csapat régi dobosa, Chris Kontos, valamint a régi gitáros, Logan Mader. A legjobb hír az, hogy az őszi jubileumi turnénak lesz magyar állomása is, október 20-án a Barba Negrában.


A különleges este programja két részből áll majd: az egyikben Robb Flynn, Jared MacEachern és a két bejelentett zenész nyomja a csapat modern klasszikusait (pl.
Imperium, Halo, és The Blood, The Sweat, The Tears), a másikban pedig  klasszikus Burn My Eyes album dalai hangzanak el, az eredeti dobossal és az eredeti gitárossal.

"A Machine Head idén egy komplett turné keretén belül megünnepli a ma már klasszikusnak számító, Burn My Eyes album huszonöt éves jubileumát. A koncert szinte biztos, hogy egyszeri és megismételhetetlen lesz, röviden összefoglalva nem csak azoknak kötelező, akik ezen a valóban klasszikusnak számító albumon nőttek fel, hanem azoknak is, akik metal történelmet szeretnének látni a Machine Head klasszikus felállásával.

Robb Flynn frontember és Jared MacEachern basszusgitáros visszahívta az akkori felállás két tagját, Logan Mader gitárost és Chris Kontos dobos.


A Machine Head debütáló albuma, 1994. augusztus 09-én jelent meg. A lemez akkora siker volt világszerte, hogy az 1980 óta működő Roadrunner kiadó legsikeresebb kiadványaként tartották számon egészen 1999-ig. A Burn My Eyes minden értelemben klasszikus.

A korszak kemény rock és metal zenei színterén annyira újnak és frissnek számított zenéjével, mondanivalójával, hangzásával és persze Flynn karizmatikus egyéniségével, illetve karcos orgánumával, hogy később egy komplett metal zenei generációra lett hatással. Zenekarok százai próbálták másolni, vagy követni a stílust, ezzel a Machine Head nagyon hamar a műfaj egyik meghatározó zenekarává vált. Ha ma kellene divatos kifejezéssel megfogalmazni azt, hogy mit alkottak meg a kilencvenes években, akkor csak annyit mondanának rá a zeneipari kritikusok, hogy egy új, izgalmas és kreatív innovációt hoztak be a heavy, pontosabban thrash metalba."

A turné 2019. október 20-án éri el Budapestet, ahol a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható a Burn My Eyes 25 műsor. A helyszín már többször is bizonyított: 2015-ben és 2018-ban is játszott a budai klubban a zenekar. 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS