DISILLUSION - 13 év után új album készült, holnap jelenik meg

A szeptemberi HammerWorldben interjút is találsz a csapattal

2019. szeptember 5. (csütörtök) 16:55 | utoljára módosítva: 2019. szeptember 5. (csütörtök) 16:57

Régóta nem lehetett hallani az eredetileg 1994 óta létező Dissillusionről, pedig a 2000-es évek elején két kitűnő lemezt is kiadott a death metalos hangzást progresszív megközelítésben, nem hétköznapi dalszerkezetekkel tálaló zenekar. A Disillusion aktivitása hosszú időn át kimerült néhány koncertben, de egy pár évvel ezelőtti bécsi meghívás újra pályára állította őket, ennek eredményeként pedig szeptember 6-án megjelenik a The Liberation című harmadik album.

A Disillusion legutóbbi teljes albuma a 2006-ban kiadott Gloria volt, 2016-ban pedig egy Alea című dallal jelentkeztek, a holnap megjelenő The Liberation album két dalával máris megismerkedhetsz. A hamarosan országszerte kapható szeptemberi HammerWorld magazinban egy Disillusion interjút is találsz, amit Milán Péter készített a zenekarvezető/dalszerző/gitáros/énekessel, Andy Schmidttel, azaz Vurtox-szal.

 


www.facebook.com/disillusionBand
13 év telt el a Disillusion utolsó lemeze óta. Zenekarok jöttek és mentek, színterek támadtak fel és fakultak meg, míg a Disillusion szunnyadt. Tudomásom szerint nem oszlott fel a zenekar a 2006-os Gloria után, csak jégre került. Mi történt a zenekarral a második albumot követően?


"Igen, tudom, ez őrült hosszú idő, bár számomra nem tűnik olyan hosszúnak. Nos, különféle okok játszottak szerepet, eleinte hétköznapi dolgok. Az állásainkra kellett koncentrálnunk, az üzleti ügyeinkre közvetlenül a Gloria után, felépíteni egy stúdiót, alapítani egy kiadót, és ez sok energiát fölemésztett – és természetesen a gyerekek is. Egyébként 2009/10 környékén volt egy komoly próbálkozás egy lemez megírására, de egészségügyi okokból kifolyólag ez meghiúsult. Nem volt könnyű elfogadnom a helyzetet, de kénytelen voltam. Viszont sok anyag született az évek során, amelyeket mindig fel tudunk használni, ha úgy kívánjuk. A The Liberation anyagához használtunk is fel ezekből."
Mi a véleményed a Dis­illu­sion két régi lemezéről ennyi év után? Kiállták az idő próbá­ját?

"Igen, egyértelműen úgy gondolom, hogy igen! Élőben mindkét lemezről játszunk, és a mai napig kihívást jelent, hogy a különböző világokból származó témákat korrektül adjuk elő. Ezek a lemezek az életem részei, egyúttal hatalmas élmények."Azt hiszem, az élet soha nem volt túl könnyű e csapat számára, mivel az alakulás éve 1994, azonban néhány demó és egy 2001-es EP után az első album csak 2004-ben jelent meg. Mi volt az oka, hogy a zenekar ilyen nehezen indult el? Mit tudnál felidézni a Disillusion korai időszakából?


"Mostanában sokszor kérdezik ezt tőlem. Nem tűnnek azok az idők annyira komplikáltnak. Pusztán a megfelelő felállás és az ideális kifejezésmód megtalálásáról volt szó. Amikor 1999-ben komolyra fordultak a dolgok, összeálltam Rajkkal és Jens-szel, már nem volt eltékozolni való idő, sokat dolgoztunk, így belevethettük magunkat a zenei elképzeléseink megvalósításába, így megírtuk, felvettük a Back To Times Of Splendor lemezt. Sok erőfeszítést igényelt az album, nem egy olyan mű, amit csak esetlegesen vagy a szabadidőben meg lehet alkotni."
Mely pillanat volt az, ami visszahozta a Disillusiont az életbe? Mi volt az a szikra, mely alapján kiderült, hogy a Disillusionnek van még mit mondania?


"Bár bizonyos mértékig aktívak voltunk, 2015-ben meghívást kaptunk Bécsbe, hogy teljes egészében adjuk elő a Back To Times Of Splendort, az egész lemezt elejétől a végéig, amit korábban soha nem csináltunk, de igent mondtunk. Mágikus éjszaka volt, igazán fantasztikus. Korábban már beszélgettünk arról, hogy meg tudnánk-e ezt valósítani, mit jelentene mindez, és rájöttünk, hogy egy újabb lemezt is el akarunk készíteni. Úgy döntöttünk, hogy megírjuk és kiadjuk az Alea című számot, amelyet egy visszatérő kislemezként teszünk közzé, aztán elkezdünk dolgozni az új albumon. Örökké hálásak leszünk ezért a meghívásért! Ez hozott vissza bennünket."


A teljes interjút megtalálod a szeptemberi HammerWorld magazinban.
 DISILLUSION - The Great Unknown (a 2019-es The Liberation albumhoz)DISILLUSION - Wintertide (szöveges videó a 2019-es The Liberation albumhoz)

 
 

DISILLUSION - The Liberation
(09/06 - Prophecy)

01. In Waking Hours
02. Wintertide
03. The Great Unknown
04. A Shimmer In The Darkest Sea
05. The Liberation
06. Time To Let Go
07. The Mountain 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS